Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• haypro

senior tag

válasz Mezcal #225 üzenetére

Nem mondtam, hogy mostanról visszanézve egyértelműen mindenkinek jobb választás egy G7, persze, vannak előnyei a Xiaominak.

A kijelzőt vitatom, egy kiváló, 1000 nites 2k-es HDR10-es csúcs IPS simán van olyan jó nekem, mint egy átlag FHD ~500 nites OLED.
    A Qualcomm DAC-nál mérföldekkel jobb a ESS Sabre 9218 Quad DAC, ami a G7-ben van.
    A videós képességekben sem értek veled egyet:
    Az LG-ben van OIS által (is) stabilizált, 4K 60FPS-es HDR videórögzítés mindkét lencsével, 24-bit/192kHz-es sztereó hanggal. <---> A Xiaomiban 96kHz-es a hang, nem tud HDR-ben rögzíteni, nincs 4K 60 FPS az ultrawide lencsével és nincs OIS sem.

Szerinted melyik feuture-ökkel írható körül a leginkább egy flagship?
    Szerintem könnyű:
    1) IP68
    2) vezeték nélküli töltés
    3) OIS.

Ezek kivétel nélkül megvannak a Samsungnál a Galaxy S7 óta, az Apple-nél az iPhone 8 széria óta, az LG-nél pedig a G6 volt az első ilyen flagship. A Xiaomi most csatlakozott a klubhoz az 1200 euró +-os Mi11 Ultrával.

Mivel egyik sincs a Mi9T Pro-ban, így nem lehet csúcskategóriának, flagshipnek tekinteni.
    Nem mondom, hogy ezek a legfontosabb tulajdonságai egy telefonnak, de nem tudsz olyan középkategóriás készüléket mondani, amiben mindhárom adott. Ezzel szemben az adott évi csúcs snapdragon megtalálható több középkategóriás flagship killerben is.

A Mi9T Pro kiváló ajánlat volt szerintem is, csak kezeljük helyén a dolgot. A G7 egy 2018-as valódi flagship, a Xiaomi Mi9T Pro meg egy évvel frissebb, 2019-es flagship killer. Nem is fair a notch-ot felróni az LG-nek, hiszen 2018-ban a Mi8-nál nagyobb noccsal nem volt telefon a piacon. Szintén nem lehet kifogásolni, hogy nincs a G7-ben telefotó, hiszen sokkal értelmesebb ultra wide van benne, ami akkor még nem volt elterjedt az iparágban.

Ja, úgy vitatkozunk hogy nálam jobban kevesen csípik a Xiaomit. Idestova 4 telefonom volt tőlük (az LG-tőlez a jelenlegi a 2.), és most összeszámoltam, így is 5 Xiaomi terméket használok napi szinten. Csak annyit állítok, hogy nem érdemes összetéveszteni a kategóriákat, egy flagship killer még nem lesz ízig vérig valódi flagship a csúcs CPU miatt.

Új hozzászólás Aktív témák