- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
doooo
veterán
válasz
tomboy0013 #252 üzenetére
Ne nevettesd ki magad.
-
Fall-N
veterán
válasz
#40993792 #261 üzenetére
Az is lehet vagy én vagyok túl hardcore user. Én érzékeny vagyok a legkisebb beégésre, amit más észre sem vesz. Van a családban Samsung - sőt majd mindenki azt használ a páromon és rajtam kívül - és sokuk észre sem veszi, mert egyrészt nem olyan jó a szemük, másrészt nem vennék amúgy sem észre. Persze ettől függetlenül lehet, hogy más máshogy használja a telefont és neki nem ég be.
xsjsdo93: A csempék nem voltak hosszú ideig a kijelzőn hogy be tudjanak égni. Ami szinte egyfolytában meg van jelenítve az ég be. Ilyen az értesítési sávon az óra, akksi ikon és a térerő jel. Vagy a navigációs sáv ikonjai alul.
[ Szerkesztve ]
-
Mezcal
addikt
válasz
moleculez #263 üzenetére
AMOLED nem nőtte ki a gyermkebetegségeit, az IPS viszont közelebb került hozzá
Kb egyik sem igaz. IPS nem került közelebb hozzá, mivel a kontrasztaránya elérte a maximumot, ami még mindig édeskevés. VA panel a tévéknél, ami közel hozza azt a feketét.
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
moleculez
veterán
válasz
#40993792 #261 üzenetére
Eszel együtt inkább OLED párti vagyok, bár bevallom őszintén, manapság az IPS-ek mar nagyon jók. Csak arra akartam rávilágítani, hogy az AMOLED nem nőtte ki a gyermkebetegségeit, az IPS viszont közelebb került hozzá, szóval teló vásárláskor nem tényező, mindkettővek meg vagyok elégedve.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
válasz
#40993792 #261 üzenetére
Használtam én is huzamosabb ideig Lumia 900-at és 820-at, szinte végig ritkító világos zöld csempékkel, de egyik sem égett be. A V40-et is használom már vagy másfél éve egész aktívan, de itt a dark mode meg a kék fény szűrés mindig be van kapcsolva, valszeg ez kedvez is az olednek.
The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
moleculez
veterán
válasz
#40993792 #256 üzenetére
A vicces az, hogy nem is egy statikus tartalom égett be: az illető kiszállító (Amazon), és az ahhoz használt app egy felirata égett be, ami még használat közben is el-el tűnik/frissül. Menü/nav elemek sokkal többet vannak megjelenítve. Most egy szép felirat ott van a kijelző közepén, fehér háttér előtt jól látható. Ez van.💁♂️
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Mezcal
addikt
Igen, szeretem, mert semmi problémám vele, mióta megvettem, és ami a legfontosabb, hogy sem a teljesítmény, sem az üzemidő nem csökkent észrevehetően.
A G7 már megjelenéskor sem számított a legjobbnak, lazán verte bármelyik másik csúcsmobil, a samu röhögve. Ma meg végképp nem számít annak, mégha van egy-két tényleg jó megoldás is benne.
-
Mezcal
addikt
válasz
tomboy0013 #250 üzenetére
Az ujjlenyomat olvasó és az AMOLED kijelző is bőven hagy kívánni valót maga után.
Melyik telefonon? Mert az enyémen semmi gond vele, de benézhetsz a topicba is, hasonlót fogsz olvasni.
-
Fall-N
veterán
válasz
#40993792 #256 üzenetére
Sajnos a értesítési ikonok beégnek hamar, mert azok mindig ott vannak felül, egyedül csak teljes képernyős módban nem. Nekem eleve az egész sáv halványan be volt égve, így eléggé zavart.
Magam részéről nem szeretem én sem az OLED-et, de sajnos egyre nehezebb lesz az elkerülése. Redmi Note 10 is azt kapott már, aminek annyira nem örülök. Csúcsmodellekben, hogy van az nem érint, mert annyi pénzért amúgy sem veszek telefont.
-
haypro
senior tag
válasz
Juhaszatti #253 üzenetére
Így van. A csúcskategóriás OLED-ek (Samsungok S10 óta, Note10 óta minimum, iPhone-ok, Xiaomi Mi11 széria) már bőven túllépik a többi technológiát színhelyesség téren is.
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Juhaszatti
addikt
válasz
tomboy0013 #252 üzenetére
Mondjuk a független tesztek szerint a Samsung S szériájában, és az iPhone-okban lévő kijelzők a legszínhelyesebbek jelenleg a piacon.
Nyilván nem "élénk" módban, még ha van is lehetőség túlszaturáltra állítani, ha valaki azt kedvelné. -
doooo
veterán
válasz
tomboy0013 #250 üzenetére
Az olvasót most tegyük félre: miféle kívánnivalót hagyhat maga után egy jelenlegi (de úgy nagyjából 2014 óta bármelyik évből előszedett), felső és/vagy csúcskategóriás AMOLED kijelző? Mindenben ezek képviselik a csúcsot, és a beégés is sokkal, de sokkal kisebb eséllyel előforduló jelenség, mint régen (amikor szintén ritka volt, kiállított darabokon kívül nem is nagyon láttam, nálam konkrétan soha nem fordult elő; de például TFT monitorom már volt, amin beégtek bizonyos dolgok, csak úgy érdekességképp).
Fényerő, kontraszt, színhelyesség, fogyasztás, válaszidő, stb, stb, mindenben ezek a legjobbak, ezek pedig tények. Ja igen, ott a PWM-es probléma, ami elenyésző számú embert érint, és nem is OLED-specifikus... és több lehetséges kifogást nem látok. Azon túl persze, hogy "én nem szeretem". Bár ha erre nincs racionális magyarázat, akkor nem kell csodálkozni azon, hogy sokan értetlenkednek egy ilyen kijelentés láttán. -
haypro
senior tag
Értjük, hogy nagyon szereted a Mi 9T Pro készüléked, de ettől még nem lesz csúcskategóriás telefon, soha nem is volt az.
Teljesen mindegy, hogy érzelmileg ki hogy viszonyul egy adott termékhez ebből a szempontból, attól még az a piac egy bizonyos szegmensében versenyez. Ha a 400 euró csúcskategória szerinted, akkor hogy neveznéd a 600-1000 euró+-os szegmenst?
Én utálhatnám is a G7-em, attól még ez egy 2018-as flagship, ami a csúcskategóriában versenyzett, és üzletileg jól el is bukott sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Mezcal
addikt
válasz
tomboy0013 #246 üzenetére
illetve Mi9T Pro-nál is
Nagy fenét! Egyikkel sem találkoztam 2019-óta használom.
A gagyi beépített ujjlenyomat olvasóról ne is beszéljünk ami mostanság az AMOLED telóknál alap sajnos.
A másik bullshit, tökéletesen, hiba nélkül működik! Azért veszélyes ez, mert valaki elhiszi.
-
Mezcal
addikt
Ha az IPS-sel jössz, akkor a te érvrendszered szerint a te készüléked utóda, a Mi10T Pro nem flagship, de az előd az?
Először erre válaszolok, mert rosszul tudod. A Mi9T Pro utóda a Poco F2 Pro nem pedig a MI10T Pro hiába tűnik annak a név alapján, ez a Xiaomi hülyesége.
Hidd el, ha a telóm mellé raknád a G7-et ugyanolyan filmmel, akkor azonnal látnád a különbséget a Xiaomi javára. Mondhatod a statokat, mit sem számít, ha elvérzik a sötét jeleneteknél, és hiába HDR 10-es az, ha roppant alacsony a kontrasztja, ami miatt ki sem jön igazán a HDR előnye. Youtube amióta engedélyezte a HDR tartalmakat, lemászik Mi9T Pro kijelzőjéről, olyan szép.
A G7 flagship, mert 1) az LG legjobb készüléke volt a debütkor
Ahogy a Mi9T Pro is.
az OIS, vezeték nélküli töltés és IP68 is adott
Itt meg a SA kijelző, telés kamera, top hardver, kijelző alatti ujjlenyomatolvasó és 27W-os töltés
Még mindig kérdem, hogy melyik másik gyártó ad ki flagshipet IPS panellal?
-
tomboy0013
veterán
Egyetértek veled. Én az F2 Pro-m AMOLED kijelzőjét bármikor cserélném egy jó IPS-re. Engem nem kárpótol a jó fekete, van elég színbeli hiba a technológia miatt: zöldes és lilás árnyalat gyengébb fényerő beállítások mellett, alacsony fényerőn lévő lila színhúzás a fehér és nagyméretű fekete témák határán görgetéskor, plusz szintén legalsó fényerő görgetéskor a fehér szöveg halványan villog ha fekete alapon van. Samsung telóknál is megvannak ugyanezek, S10+, Note 9 volt a kezemben legutóbb, rövid teszt alatt ezek a problémák ott is megvoltak, illetve Mi9T Pro-nál is ahogyan régebben a Lumia 930-amnál is.
A gagyi beépített ujjlenyomat olvasóról ne is beszéljünk ami mostanság az AMOLED telóknál alap sajnos.[ Szerkesztve ]
-
haypro
senior tag
Egyáltalán nem mondtam, hogy a Mi9T Pro AMOLED kijelzőjének vannak ilyen hátrányai. Annyit állítottam, hogy az az egy friss konszenzus az iparágban, hogy az AMOLED jobb, egyáltalán nem volt mindig így. És egy kiváló IPS igenis lehet jobb, mint egy átlag AMOLED.
A LG kijelzője fényesebb, élesebb és nagyobb a színtér lefedettsége, ja es HDR10-es (a Xiaomi sima HDR). Ezek mérhető adatok, tények. Ettől te preferálhatod a Xiaomit, aminek előnye a kontrasztarány és a mélyebb feketék.
A G7 flagship, mert 1) az LG legjobb készüléke volt a debütkor (ez még a Xiaominál igaz lehet) 2) az OIS, vezeték nélküli töltés és IP68 is adott 3) 750-800 eurón nyitott (amennyiért nem vettem volna meg, de nem az a kérdés)
Ha az IPS-sel jössz, akkor a te érvrendszered szerint a te készüléked utóda, a Mi10T Pro nem flagship, de az előd az?
Ebből is látszik, hogy a Mi T-s szériák sosem a Xiaomi által nyújtott abszolút csúcsot képviselik, hanem az olcsósított Mi szériát. Nem véletlen futnak Ázsiában az olcsóbb almárka (Redmi) égisze alatt.
Kiváló ár/érték arányú felső-középkategóriás flagship killerek, ésszerű kompromisszumokkal (pl. vezeték nélküli töltés, ami a userek túlnyomó többségének nem hiányzik, ezért lehet rajta spórolni. Egy flagship only feature a droidos telókban)[ Szerkesztve ]
-
Mezcal
addikt
Az OLED sokáig nem volt jobbnak titulálva az IPS-nél
Volt egy-két előnye az IPS-nek, ami már már nincs, legalábbis a mobilos Amoled kijelzőkhöz mérve. A telómban lévő Super Amoled HDR kijelző kiváló, az általad leírt negatívumok nincsenek, pedig napi használatban van. Az erősségei meg messze túlmutatnak a legjobb IPS kijelzőn is. Annyira, hogy már soha nem váltanék IPS-es mobilra.
Ha neked fáj a tudat, hogy egy kiváló felső-középkategóriás flagship killered van, akkor csinálj nyugodtan úgy, mintha abszolút csúccskategóriás cucc lapulna a zsebedben.
Nézd, a telómban olyan cuccok vannak, amik kimerítik a flagship fogalmát. Ennyi erővel, a G7 sem az. Melyik gyártó gyárt csúcsmobilt IPS kijelzővel? Nincs ilyen.Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
Ez igazából full szubjektív. Én is jobbnak tartom (számomra) a V40-et Mi 9T pronál, mert szerintem fontosabb az IP68 + MIL STD 810 kombó, az OIS, a 24bit / 192khz hangfelvétel, a jack és az arra jutó (mobilos berkekben csúcs) hangminőség. Ugyanúgy 130k környékén vettem vadi újan 2 év eu garanciával.
Most az, hogy snapi 845 van benne 855 helyett, nem lényeg, mert hétköznapi használatban úgysem jön ki a különbség. Benchmarkokra meg nem szoktam recskázniThe Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
pdr755
aktív tag
-
doooo
veterán
Még mindig több így is a kereslet, mint a maradék gyártó esetében, akik a negyedik, meg azutáni helyeken álltak az eladási rangsorban.
Persze nem is ez a lényeg, hanem a vásárlóbázis megléte, érdekes módon máshol ekkora arányt sem értek el, még mutatóban sem, pedig mindenhol voltak olcsóbb mobiljaik (Koreában meg mondjuk kétlem, hogy a számtalan Samsung Axx mellett sokan választották volna a K-szériát, inkább meggyőződéses LG-támogatók (nyilván sok ilyen van, akik a két hazai csebolt nem egyformán szeretik) vették a drágább készülékeiket).
Persze ne feledjük, hogy olcsóbb mobil esetén olcsóbb a gyártás is. -
pdr755
aktív tag
Mondjuk az USA piaci részesedését többségében a Stylo és hasonló alsókategóriás szakadékok tették ki, amit a csak feltöltőkártyás szolgáltatást nyújtó MVNO-k vagy nagyobb szolgáltatók tulajdonában lévő márkák (Tracfone, Straight Talk, Metro, Cricket, stb.) szórtak ki százasával. Nem hiszem hogy sokat keresett ezeken az LG.
[ Szerkesztve ]
-
haypro
senior tag
Így van, nem is állítottam, hogy a 2020-21-es palettát jellemezné a telefotó optika a középkategóriában.
Azt viszont tartom, hogy ha egy gyártó a csúcskategóriában akar versenyezni az iPhone és a Galaxy zászlósokkal, akkor nem spórolja ki az OIS-t, a vezeték nélküli töltést és az IP védettséget.
Az árelőnyre építő márkák is meglépték ezt előbb utóbb, amikor valódi flagshipekkel jöttek elő, lásd Oneplus 8 Pro (900 euró) és Mi 11 Pro/Ultra. Az Ultra prémium szegmensben a Oneplus és a Xiaomi korábban egyszerűen nem volt jelen.,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
haypro
senior tag
Az LG Mobile üzleti szempontból sok, jelentős hibát vétett, ezt a mellékelt ábra is mutatja. Nem is erről cserélünk eszmét.
Az OLED sokáig nem volt jobbnak titulálva az IPS-nél, PS vs Xbox kategóriájú diskurzus volt róla a tesztelők körében is, mindkettőnek volt előnye és hátránya is (Olednél a beégés illetve a pentile miatt szőrös betűk)
Csak egy pár éve jutott el oda az oledek fejlődése, hogy a szakma már jobbnak tartja, mint az LCD-t. Itt is igaz attól még, hogy egy közepes kategória legkiválóbbja lehet jobb, mint egy magasabb kategória átlagos példánya.Ha neked fáj a tudat, hogy egy kiváló felső-középkategóriás flagship killered van, akkor csinálj nyugodtan úgy, mintha abszolút csúccskategóriás cucc lapulna a zsebedben. Nem lényeg.
-
Mezcal
addikt
A Xiaomi volt olyan jópofa, hogy neked beletegye a 60 ezres telóba, míg az LG kihagyta a csúcs G7-ből mennyiért is?
A Xiaomikban sem volt általános a telés kamera, pl a sima Mi9T-ben sem. Pont a telefotó volt az egyik, ami megkülönböztette a középkategóriától.
Egy 4-500 euró körül debütáló telefon sosem volt csúcskategóriás.
Mert az LG túlárazta a telefonjait óriás notch IPS kijelzős gyenge széleslátó kamerás telefon, telefontó nuku mint csúcs... ez lenne a csúcs. Elég gáz, hogy ez volt és ennyit tudott az LG. Samu mikor rakott IPS-t a Galaxyba? Már az S1 is Super Amoledes volt 2010-ben.
Amikor a Xiaomi kihozta a Mi9T prot, az volt a legjobb Xiaomi. Az Top volt, olvasd el a tesztet, meg a G7-ről is. LG elszarta a G szériát is, ebbe buktak bele.
-
haypro
senior tag
A 2017-es, akkor 60 ezer Ft-os Xiaomi Mi A1-es telefonomban is van (egész jó) telefotó, szóval ez tárgytalan.
Az áras kommented pont az én érvelésem támasztja alá. Egy 4-500 euró körül debütáló telefon sosem volt csúcskategóriás.A Mi9-ben meg tényleg komplexebb kamera van a Mi9T Pro-nál, valóban.
[ Szerkesztve ]
-
Mezcal
addikt
Szerinted melyik feuture-ökkel írható körül a leginkább egy flagship?
Nem azok, amiket felsoroltál, az is jellemzői, de nem kizárólagosan. Fontosabb jellemzői ezek.
1) Super Amoled, a kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasóval
2) Telefotó kamera
3) CsúcshardverA videós képességekben sem értek veled egyet
Komplexebb kamera van a Mi9-ben, tud 960fps lassítást, ráadásul a 240hz-et FHD-ban is. Emellett a széleslátószögű kamerája is jobb, az LG asszem valami 107 fokot tud csak. Szélessel olyan atomstabil videot készítek, hogy ha ugrálok is sima a kép, olyan a digit stabi.
140-ért vettem megjelenéskor, az LG mennyi is volt szerényebb tudással?
még nem lesz ízig vérig valódi flagship a csúcs CPU miatt
Nem csak amiatt flagship, amikor megjelent ez volt a legjobb Xiaomi. A hardver csak egy a sok közül. Telefotó kamerát még most is ritkán raknak flagshipeken kívül, nemhogy 2019-ben. Még a samu A szériában sem volt.
[ Szerkesztve ]
-
haypro
senior tag
Nem mondtam, hogy mostanról visszanézve egyértelműen mindenkinek jobb választás egy G7, persze, vannak előnyei a Xiaominak.
A kijelzőt vitatom, egy kiváló, 1000 nites 2k-es HDR10-es csúcs IPS simán van olyan jó nekem, mint egy átlag FHD ~500 nites OLED.
A Qualcomm DAC-nál mérföldekkel jobb a ESS Sabre 9218 Quad DAC, ami a G7-ben van.
A videós képességekben sem értek veled egyet:
Az LG-ben van OIS által (is) stabilizált, 4K 60FPS-es HDR videórögzítés mindkét lencsével, 24-bit/192kHz-es sztereó hanggal. <---> A Xiaomiban 96kHz-es a hang, nem tud HDR-ben rögzíteni, nincs 4K 60 FPS az ultrawide lencsével és nincs OIS sem.Szerinted melyik feuture-ökkel írható körül a leginkább egy flagship?
Szerintem könnyű:
1) IP68
2) vezeték nélküli töltés
3) OIS.Ezek kivétel nélkül megvannak a Samsungnál a Galaxy S7 óta, az Apple-nél az iPhone 8 széria óta, az LG-nél pedig a G6 volt az első ilyen flagship. A Xiaomi most csatlakozott a klubhoz az 1200 euró +-os Mi11 Ultrával.
Mivel egyik sincs a Mi9T Pro-ban, így nem lehet csúcskategóriának, flagshipnek tekinteni.
Nem mondom, hogy ezek a legfontosabb tulajdonságai egy telefonnak, de nem tudsz olyan középkategóriás készüléket mondani, amiben mindhárom adott. Ezzel szemben az adott évi csúcs snapdragon megtalálható több középkategóriás flagship killerben is.A Mi9T Pro kiváló ajánlat volt szerintem is, csak kezeljük helyén a dolgot. A G7 egy 2018-as valódi flagship, a Xiaomi Mi9T Pro meg egy évvel frissebb, 2019-es flagship killer. Nem is fair a notch-ot felróni az LG-nek, hiszen 2018-ban a Mi8-nál nagyobb noccsal nem volt telefon a piacon. Szintén nem lehet kifogásolni, hogy nincs a G7-ben telefotó, hiszen sokkal értelmesebb ultra wide van benne, ami akkor még nem volt elterjedt az iparágban.
Ja, úgy vitatkozunk hogy nálam jobban kevesen csípik a Xiaomit. Idestova 4 telefonom volt tőlük (az LG-tőlez a jelenlegi a 2.), és most összeszámoltam, így is 5 Xiaomi terméket használok napi szinten. Csak annyit állítok, hogy nem érdemes összetéveszteni a kategóriákat, egy flagship killer még nem lesz ízig vérig valódi flagship a csúcs CPU miatt.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
vadászcsiga #226 üzenetére
Jepp. Ennyi az info és mindenképp szomorú hír.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
janeszgol
félisten
Talan nem baj. En abban bizok, hogy Bullshit Ken valamilyen formaban marad, es a lappal is megtartja a jo kapcsolatot. Akarmennyire nem kedveltem a melle szovegeles miatt, ott valtozott meg a velemenyem rola, amikor legutobb karanten interjut adott.
Keruljon egy masik diviziohoz. -
vadászcsiga
félisten
Hasonlítgatjuk itt az LG modelleket egymáshoz, másikhoz, lényeg a lényeg hogy egy szimpatikus piaci szereplő lépett le a telefon uzletágból.
-
Mezcal
addikt
de rengeteg jelentős feature-t nem tud a Mi9T Pro, amit a G7 igen
Szerintem ezek nem jelentős feature-ök egy kettőt kivéve.
1000 nites, 2k felbontású kijelző
Na ez például egy IPS óriás noccsal. Hol van ez a MI9T Pro noccs nélküli Super Amoled HDR kijelzőjéhez? Nem egy szint a kettő!
OIS tényleg jó, de jól tudom, hogy nincs telés kamera a G7-ben? Csúcs teló telés kamera nélkül?!
Összességében nem egy szint a két teló, amit az alábbi lista is megmutat:
Mi9T Pro amiben jobb
Teljes notch nélküli Super Amoled kijelző (LG IPS)
SD 855 (LG SD 845)
4000-es akksi (LG 3000) 27w töltés (LG 18w)
Képernyő alatti ujjlenyomatolvasó
Sokkal jobb videos képességek
Jobb kamerák
Qualcomm WCD9375 DAC
Sokkal erősebb és jobb akku időSzóval ez a középkategóriás bullshit nem állja meg a helyét.
-
Mezcal
addikt
válasz
MikeWazowski #209 üzenetére
Nálam semmi gond nem volt vele. A G3-mal kevered szerintem... Simán vállalom, hogy a G4 anno a legjobb telefon volt.
Ne nézz már hülyének, G4. Még megvan, de már csak dísznek. Én sokat szenvedtem vele a másfél év alatt, amíg használtam. Elvittem, délután már pár % volt rajta. Gáz volt.
hint: Akksi (eredeti 5,5 éves!) is tud még 2,5 óra SOT-ot
LoL és ne sértődj meg!
mjani1172: A maga korában egy (sőt) egy nagyon szép és jó telefon volt. A hardver nem volt gyenge
Szép volt ez nem kérdés, de nem is a dizájnnal volt baj. A hardver egy butított sd810 volt, és nagyon butított. Melegedett, mint a katlan és nagy volt a fogyasztása. FHD-hoz még jó lett volna,d e qhd...Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
pit stop
addikt
Lóf@szt realizálódik középkategórián a nagy profit, az pont a felsőben van. Csak meg kell nézni az almát, és hogy ki viszi haza a profit döntő részét.
Közép kategória arra kell, hogy a korábban linkelt ki mennyi telefont adott el grafikonnál ne az other kategóriában legyen a gyártó, hanem kimutatható maradjon.Sheratan:Moto támogatottság elég jó (G szériája látok rá), és nem csináltak belőle Lenovot, mert felismerték, hogy Moto megoldásokat jobban szereti piac - megvagytok valamennyire önállónak - lásd új razrt is megcsinálhatták
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
vadászcsiga #200 üzenetére
Kérdés hogy egy átlag emberek, nagy része mennyire vevő az innováció-ra.
-
doooo
veterán
Egyedül Amerikában volt értékelhető, stabil piaci jelenlétük az utóbbi években. Ott konstans harmadik helyen voltak. Ja meg persze Dél-Koreában. Akár szorítkozhattak volna erre a pár országra is (biztos találni még egyet-kettőt ezeken kívül). Sony is pl. sok helyről kivonult, ha jól emlékszem (szerk.: jól emlékszem), így mégsem égetik úgy a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz
vadászcsiga #200 üzenetére
Fillérekért elpuffogtatják. A (egykor) nagy "klasszik" gyártóknak sem mondja senki, hogy csak elavult szarokat adjanak ki horror áron, mégis azt teszik. Valljuk be, a csúcs kategóriás készülékeken kívül SOHA nem volt egy épkézláb közepes modellje sem az LG-nek. Pedig ott realizálódik a legtöbb profit, nem a 200ezer + kategóriában.
Az összes régi gyártó itt cseszi el. Elavult fos SoC, HD felbontás, kevés RAM, de azért legyen drágább, mint aknek kellene konkurenciát felállítani. Nem csoda, hogy nem fog menni. Samsung is felismerte, hogy versenyképes telefont kell adni, ha drágábban is, mint a Xiaomi és társai, de megveszik a márka miatt, meg azért mert nem használhatatlan szemét. Volt mostanában Full HD, QC 6xx/7xx, 4 GB RAM LG telefon jó áron? Hát rohadtul nem. Pedig még akár 100-120ezer Ft-ért is megvették volna sokan, hiába kapod meg kínai volnalon 70-80ezer Ft körül.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz
#06658560 #216 üzenetére
Pont úgy számít akkor, mert azt a fekete-fehér érzékelőt sem használja már senki, amit a Huawei akart erőltetni (nem is lett vele lényegesen jobb a kép). A HTC-k elég jók voltak, kivéve azt az ultrapixel dolgot, ott nem annyira találták az utat pár évig, de amúgy a technológiát ott is ők kezdték, és manapság meg csomóan használják a nagy felbontású érzékelőkről pixel binning eljárással leméretezett képekhez.
-
csakany2001
senior tag
válasz
Graphics #215 üzenetére
Pedig a 808-nak is volt.
Nekem is volt Nexus 5X-m, szóval tudom és a fórumban akkoriban beszéltem több tulajjal is akik hasonló problémákkal küszködtek.
808 lényegében egy alacsonyabb órajelű 810 volt, de azért a hőtermelés megvolt ott is sajnos.
UI: Bár hozzáteszem nekem a régi szériás volt, akiknek újabb gyártású volt(ha jól rémlik 2016-os)ott már valamelyest javult a helyzet.[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
válasz
csakany2001 #212 üzenetére
A 808-nak nem volt ilyen problémája, a 810-nek igen
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
haypro
senior tag
Ne haragudj, lehet hogy neked személy szerint jobb használni, de rengeteg jelentős feature-t nem tud a Mi9T Pro, amit a G7 igen.
Ilyen az 1)IP68-as vízállóság 2) OIS 3) MIL-STD-810G strapabíróság 4) vezeték nélküli töltés 5) 1000 nites, 2k felbontású kijelző 6) jack, ami a G7-en ráadásul a piac egyik legjobbja 7) kiváló, ~100 decibeles hangszóróÉs akkor az olyan nüansznyi dolgokról nem is beszéltünk, mint a rezgőmotor minősége és erőssége, a közelségérzékelő random megbolondulása vagy a késve érkező értesítések. Lehet, hogy te ezeket nem tapasztalod, de azért elég jellemző Xiaomi gyermekbetegségek, amiket a csúcskategóriában már kezd levetkőzni a gyártó.
Van egy csomó baja az LG-nek, pl. a viszonylag elavult UI és a lomha frissítések, de a G7 mégis egy igazi flagship (volt), nem pedig egy középkategóriás telefon flagship SoC-cal, mint a Mi9T Pro.
-
csakany2001
senior tag
Az akkori összes csúcstelo rossz volt hardveresen, az SD810 és 808 megtestesítette a kisméretű kazánt...
Nagy hőteremelés, throttling és nem is voltak túl acélosak.
A N5X-n sem volt jobb mint a G4-n, 10-15 perc használat után visszavett és iszonyatos fagyásokra volt képes. Pedig csak FHD kijelzője volt.
De igazából ez a hiba előfordult HTC M9-nél és az összes akkori csúcstelónál, az S6 kivételével.
A kamerája jó volt a G4-nek és az N5X-nek is, de tény hogy ezekben voltak csak jobb mint az átlag.(ha nem 20-30K-val lett volna drágább az S6 nem kérdés hogy azt vettem volna)Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
mjani1172
addikt
A maga korában egy (sőt) egy nagyon szép és jó telefon volt. A hardver nem volt gyenge (talán 1 éves lemaradásban volt? ) az nem a világvége. Nem játékra való,de sosem játszottam telefonon. Sajnálnám is az időt rá.
Viszont az aksi tényleg hamar meghalt és alaplapos is lett (többször)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mai napig azt használom és se nem lassú, se nem akad. Akksi (eredeti 5,5 éves!) is tud még 2,5 óra SOT-ot, nekem az elég nap végéig.
Szerintem pont a kamera az, amit túlértékelnek rajta. Újonnan se számított hibátlannak (nem túl jó lencse minőség, rengeteg színzaj, stb), mára viszont már nagyon elment felette az idő.
-
MikeWazowski
veterán
-
törölt tag
válasz
Schuler888 #207 üzenetére
Milyen önállóságot őrzött meg amúgy a Moto? Mert az eredeti jó kis funkcionalitásból, szoftveres támogatásból én úgy hallom inkább csak a márkanév maradt már, és ezek igazából Lenovo-k egy ideje.
-
Schuler888
senior tag
Hat kb. A samsung elobb is kezdte mint honfitarsa, es nagysagrendekkel magasabb, hovatovabb a csucson van. De a Motorola a masik, amit igaz eladtak, de szerencsere megorizhette a sajat kis onallosagat, egy Nokia hmd katyvaszhoz kepest..
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Mezcal
addikt
Látom, sokan még mindig istenítik a G4-et, holott a kamerán kívül egy vállalhatatlan szar volt.
Gyenge hardver, ami nem tudott megbírkózni a qhd kijelzővel, de cserébe sokat is fogyasztott. Kis akksi és nagy fogyasztású hardver egyenlő volt az elfogadhatatlan üzemidővel. Na, ha valaki játékra vetemedett vele, mint én, az fél óra múlva már tölthette is.
Egyetlen jó dolog volt benne, a kamera, az is csak fényképeknél, mert a video ultra szar volt, csíkozós, remegős. Ma is megvan, de használhatatlanul lassú, akadós, max játéktelefonnak jó.[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Hát én azt hittem, már évekkel ezelőtt abbahagyták, eddig léteztek LG mobilok?
Meghatározó piaci szereplők lehettekHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
TaylorPro
addikt
Kár értük. De, amikor az LG Nexus 5X munkába menet a buszon lett alaplapos és ott voltam meglőve, akkor a pokolba kívántam őket. A gariztatás példás volt, azonnal el is adtam miután visszakaptam.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
forgonati
őstag
Nem meglepő. Számomra évek óta nem voltak képesek értékelhető, normális, hosszú távon használható mobilt gyártani. Drágák is voltak, a többi gyártó tudott jobbat ugyanazon az áron, lehet még olcsóbban is. A G4 idejében jók voltak, bár mondjuk annak a telefonnak is volt nyűgje bőven, sárguló kijelző, bootloop problémák... De jobb ez így, haldokoltak már egy ideje. A pozitívum ebben az, hogy legalább kevesebb hulladékot gyártanak le, nem fog a sok telefon valami raktárban megrohadni, mert senkinek nem kellenek. Azt a nyersanyagot tegyék bele egy jó mosógépbe, abban legalább jók... Ezt kellene tegye a HTC is, beszántani azokat is. Tudom, minél több gyártó, annál nagyobb az árverseny és ez nekünk usereknek elvileg jó. De pont az LG meg a HTC sem volt kb. semmilyen befolyással az árversenyre, már néhány éve.
Keelah Se'lai!
-
hankock
tag
Az utolsó három évben már csak az "egyéb" gyártók közé fértek be (3% alattiak), többek között a Nokia, Motorola*, Sony, HTC, ASUS, CAT, Sharp, stb. társaságában. Hogy őszinte legyek, nekem sem fognak hiányozni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Elméleti szinten sokszor felmerült már, azt azonban nem hittük volna, hogy ilyen gyorsan megtörténik: az igazgatótanács döntése alapján beszántják ezt az üzletágat.
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Tudományos Pandémia Klub
- Nagyrobogósok baráti topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos autók - motorok
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- További aktív témák...
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó