- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
Runner_fxr #304 üzenetére
"Azért az kemény, hogy OV a vallási fanatizmusba akarja belevinni az országot szerintetek"
Jelenleg a keresztény hittan az, ami kötelező az általános és középiskolákban, illetve a keresztény egyházaknak játsszák át az önkormányzati iskolákat, szóval én a magam részéről a létező veszélyek miatt aggódnék.
Vagy te tudsz olyan magyar közoktatási intézményről, ahol a mecsetbejárásra akarnák rákényszeríteni a tanulókat?
-
Drakmusz
addikt
válasz
Runner_fxr #306 üzenetére
Talán utána kéne olvasnod egy-két dolognak...
Az elején arról volt szó hogy ide senki nem jöhet, mert minimum elveszik a munkánkat.
Az őcsényi eset kapcsán Szélkakas Viktor elmondta, hogy még az oltalmazottak sem!
[link]
Annak idején 1300 menekült kérelmének elbírálásáról lett volna szó.Később azután kiderült hogy már legalább ennyit befogadtunk fű alatt.Persze ők illedelmesen kopogtattak.
A kormánynak egy percig nem volt érdeke a kérdés megoldása, de legalább össze-vissza hazudoznak.
Te pedig megeszed.
A plakátkampányokra kidobott milliárdokról már ne is beszéljünk.
Legutoljára pedig megtudhattuk hogy Törökország szíriai offenzívája magyar érdek.
„A törökök azon dolgoznak, hogy a 4 millió szír menekült hazatérhessen a hazájába. Minden, ami elősegíti, hogy az emberek a saját hazájukban békében, biztonságban éljenek, az szerintünk jó.” Azt is hozzátette, „az EU a globális politikai hitelességét amortizálja azzal, hogy egyesek azt gondolják Brüsszelben, nekünk mindenben véleményt kell nyilvánítani.”
Ezt Szíjjártó Péter mondta.Más.
[link]
Gondolom ezt is ki tudod magyarázni jó hívő módjára. -
DigitXT
félisten
válasz
Runner_fxr #306 üzenetére
Hát az utolsó putriba inkább a "közszolgálati" TV adások által jutnak a "hírek".
-
nuke7
veterán
válasz
Milyen túlélő ösztön?
Képzeld, én voltam a közel-keleten és nem öltek meg.
Ha a közel keletről jön ebbe az országba valaki, akkor megölnek szerinted?
Milyen jogaikat követelnék?azért ez elég vicces hozzáállás
Úgy csinálsz, mintha bármilyen bevándorlónak valami miatt több joga lenne mint bármelyik másik állampolgárnak. Miért?
-
Depression
veterán
válasz
Egyrészt senki nem tapsol, másrészt meg titokban azért teljesítettük a kvótát, csak hát azzal nem lehet gyűlöletet és félelmet kelteni, hogy aztán úgy tekintsünk valakire, mint a megmentőnk.
És nem a nagyvárosiak félnek, hanem olyan kis falvakban, ahol sosem járt még migrénes. (Saját tapasztalat) És melyik szerencsétlen betogadott maradna EU-n belül ebben a jól teljesítő országban? -
válasz
Runner_fxr #281 üzenetére
A gazdagabb arabok sok helyen kifejezetten tartanak a szegényebb araboktól, a "csőcseléktől" maguk is. Egy gazdagabb lakótelepet például őriznek is (portások, fegyveres őrök), hogy a lakókat -és különösen a nőket- megvédjék ettől a problémás rétegtől. Na, pont arra nincs szükség, hogy mi főként ezeket kapjuk meg! Akár lehetne pontrendszert csinálni, mint ahogy az auszik csinálják: ha nem ér el egy bevándorló / letelepedni szándékozó x pontot, nem maradhat, vagy nem maradhat sokáig, csak addig, amíg vissza nem mehet egy biztonságosabb, hazai helyre. Ekkor pedig őrizni kell, ha úgy tetszik, táborba zárni a legalacsonyabb pontokat hozó menekülteket. Ha ez nem jó neki, mehet haza. Fontosabb a saját érdekünk, mint az övék.
"Németország tele van mecsettel, ahol az imámok radikalizálják a migránsokat."
Imámot kipenderíteni az országból vagy lecsukni, és új imámokat képezni! Nagyon veszélyes, és állatira nagy hülyeség, ha hagyjuk őket számunkra is tolerálható vallási vezetők nélkül, saját kútfőből, vagy fanatikus imámoktól tanulva vallást értelmezni. Szerintem is józan ésszel szembe megy, aki ellazázná a kérdést, illetve hagyná a dolgokat a saját medrükben csordogálni értelmes, célszerű, az európai emberek érdekében álló terv nélkül.
"Egy migráns soha nem fog konzervatív jobboldalra szavazni, épp ezért a politikai haszonszerzést sem zárnám ki."
Liberális pártra se fog szavazni, maximum kezdetben, amíg nincs az érdekének megfelelőbb. De tény, hogy az araboknál több gyerek születik, és bárhol vannak itt az EU-ban, többen lesznek, mint voltak. Ez nem feltétlenül baj, de bajjá válhat.
Szóval igen, felelősségteljesen, korlátokkal, szűréssel, oktatással, munkahelyteremtéssel teljesen oké számomra még a muszlimok letelepedése is, de fullba nyomja a kretént, aki szerint korlátlanul, bárki jöjjön nyugodtan, és úgy, hogy aztán még nem is figyelünk oda rájuk eléggé, illetve mi teszünk engedményeket ahelyett, hogy a bevándorló viselkedését szabályoznánk jobban.
-
válasz
Runner_fxr #177 üzenetére
”Belinkelhetem ide...”
Do. -
dabadab
titán
válasz
Runner_fxr #251 üzenetére
"Amint többségbe kerülnek, az ő törvényeik szerint kell élni, nem fognak mást megtűrni."
Tehát azt gondolod, hogy az összes muszlim az kb. mind a helyi MIÉP-es/mihazánkos irányvonalat nyomja és hogy ezek (a nyilván nem túl jól képzett, nem túl jól kereső, alapvetően a társadalom alsó rétegeihez tartozó, a politikában alulreprezentált) emberek szerzik meg a hatalmat?
Mondjuk ha csak annyi kapcsolatod van velük, hogy egyszer együtt metróztál arabokkal, akkor el lehet hinni ezt, de amúgy nem nagyon. -
dabadab
titán
válasz
Runner_fxr #251 üzenetére
"Lehet itt az iszlámot ártatlan kis vallásként bemutatni, ami tökéletesen kompatibilis a mai neoliberális eszmékkel"
Izé, ez a neoliberálozás olyan, mintha az imbuszkulcsról azt hinnéd, hogy az közlekedési eszköz indítására való, mert benne van hogy busz meg kulcs.
-
dabadab
titán
válasz
Runner_fxr #230 üzenetére
A konzervatív jobboldalnak sem kell nacionalistának lennie.
A nacionalizmus nagyjából annyi idős, mint a szikratávíró (vagyis történelmi távlatban kifejezetten új dolog) és nagyjából pont annyira van értelme így a XXI. században.
A magyar politikai nacionalizmus meg ezen felül is elég furcsa, mert számunkra nagyjából az egyetlen hozama Trianon lett (aminek egyébként nacionalista szempontból örülni kellene, hiszen Magyarország az addigi soknépű országból akkor vált nemzetállammá). A nacionalizmusnak akkor volt értelme, ha az egyesítő erőként tudott működni, mint Németországban és Olaszországban, ahol kis darabokból állt össze egy erős állam. Ma már ezen túl vagyunk, most már európai szintű egyesülésre lenne szükség, amit a nacionalizmus csak akadályoz.
"Azért a muszlim rohadtul nem lmbtq, liberális stb kompatibilis!"
London muszlim polgármestere ott menetelt a London Pride elején, miközben Tarlós István homofób kirohanásokat intézett. Te lépsz.
Egyébként Ausztriában a bevándorlók származási országai között első helyen a volt Jugoszlávia áll, a harmadik helyen meg Németország, szóval a bevándorló == muszlim néger egyenlet sem igaz. -
nuke7
veterán
válasz
Runner_fxr #230 üzenetére
Miért baj, ha kisebbségbe kerülünk? Nyilván nem akar senki közel keletet vagy Afrikát csinálni Európából, onnan azért jöttek pont el, mert olyan amilyen. Nyilván valamennyi kulturális rugalmasság kell, de ha Amerika meg tudta ezt ugrani, azért Európának is illene...
Btw, amilyen feketéket én ismerek szintén tanulni, egyetemre jöttek ide és a bevándorlók, (pl. szíriaiak) nagyrésze szintén a közép-, és felső osztályból jön, mert ők tehetik meg, nekik van rá pénzük, hogy otthagyják az országukat.
Egy bennszülött törzs nem fogja magát és telepszik át europába csak úgyEzt meg így a terrortámadásokhoz:
-
nuke7
veterán
válasz
Runner_fxr #224 üzenetére
Mi baj a feketékkel és arabokkal..?
-
Ghoosty
őstag
válasz
Runner_fxr #226 üzenetére
A termékenységi ráta csak egy népesség alakulásáról szóló mutatószámoknak. Természetesen jó az, ha növekszik. Azonban amíg a ténylegesen megszületett gyerekek száma ezer főre vetítve folyamatosan csökken, addig szart sem ér, hogy pont ebben egy kicsit növekedtünk. (Itt valami módszertani különbség is van, mert az Eurostat 1,54-es termékenységi rátát ír, a KSH viszont csak 1,49-et, pedig elvileg ugyanazt számolják.)
"hanem a nemzetek kell olyan élethelyzetet teremteni, hogy a saját népe szívesen vállaljon gyermeket!"
Ezzel egyetértek, viszont úgy látom, hogy nem ez történik. Csaj rengeteg pénzt elköltünk családtámogatás néven, de ha a termelékenységi rátát is nézzük 2016 óta stagnál. Nincs további növekedés. KSH szerint 1,49 végig 2018-ig bezárólag.
-
Ghoosty
őstag
válasz
Runner_fxr #224 üzenetére
"Nem véletlenül javult a magyar születési ráta is, bár még messze van a jótól sajnos."
A KSH adataiból én nem olvasok ki javulást: [link]
2010-2018-közötti időszakot nézve 2016-ban volt a csúcs 9,5 élveszületés jutott ezer főre. Azóta csökken, 2018-ban már csak 9,2 élveszületés jutott ezer főre. Az adatsor mélypontja 2011 volt 8,8-cal.
A 2002-2009-ig nézem, akkor a csúcs 9,9 élveszületés jutott 1000 főre, míg a legrosszabb 9,3 élveszületés jutott 1000 főre. -
D347HBR1NG3R
tag
válasz
Runner_fxr #199 üzenetére
-
minek?:S
őstag
válasz
Runner_fxr #195 üzenetére
Így van. Ezzel mindenkinek egyet kéne értenie. A túlzott liberalizáció csak kárt okoz és ez szemmel látható. Kedvencem volt, amikor valamelyik "okos" tegnap itt elkezdte, hogy "ennek a liberalizációnak köszönheted, hogy szabad véleményt alkothatsz"
Még hála a jó Istennek, hogy nem a mai liberalizációnak. Meg poén, hogy a neoliberálisok beszélnek vélemény elfogadásról, de akik mást gondolnak, ők, már egyből fasiszták, kommunisták stb..
-
D347HBR1NG3R
tag
válasz
Runner_fxr #195 üzenetére
Muhahaha, bayerzsóti is biztos tőlük tanult.
-
válasz
Na csak kibújt a szög a zsákból. Majd akkor gyere ide vissza vitázni ha olvastál a témában nagyon sokat mert kb. az összes mondatod ferdítés vagy kőkemény hazugság. Arra meg emlékeztetnélek, hogy ha egy országban minél több a családi támogatás annál komolyabb a bérhátrány. Azt amit Magyarországon családtámogatásból és fizetésből összerak egy házaspár na azt Hegyeshalomtól nyugatra röhögve kifizetik farzsebből. A CSOK-kal pedig sikerült az ingatlanárakat az egekbe emelni.
"Az is hazugság, hogy a végletekig eladósodott Budapestből komoly fejlődéssel és elismeréssel rendelkező fővárosát csinálták 9 év alatt!"
Kilenc évnyi Fidesz alatt Budapest elvesztette költségvetése felét, régiós szinten is sereghajtót csináltak a fővárosból [link]
Ne haragudj de semmi kedvem téged tovább oktatni teljesen ingyen a saját szabadidőm kárára. Szevasz.
-
janeszgol
félisten
válasz
Fekete-feher vilagnezettel vadaskodsz, kozben te is azt csinslod. A libsik semmi pozitivat nem tettek?
Valamit csak csinalt a koalicio a koltsegvetes hamisitas (GyF), es a korrupcio mellett. Bar az igaz, hogy 2010-ig a legkorruptabb part az Szdsz volt. -
Sinesol
veterán
válasz
Igazából kb. értelmetlen energiapazarlás bármilyen politikai jellegű dologba is belemenni itt PH-n, ahol gyakorlatilag mindenki balliberális, szerintem engedd el a dolgot. Eldöntötték, hogy semmi sem jó és kész, ennyi, amugyis kényelmesebb, ha mindig lehet valakit hibáztatni a saját magunk helyett is. Aki meg mást gondol, esetleg megkérdőjelezi a baloldali propagandát, az egyszerűen hülye, ennyiből áll a hitvallás.
-
dabadab
titán
válasz
Bocs, hogy simán megírom azt, amit gondolok.
Most például azt, hogy nyilvánvalóan nem vetted a fáradtságot arra se, hogy ránézz a világgazdasági számokra, mert akkor látnád, hogy egy válság utáni növekedésben vagyunk és a régiós összehasonlítás azt mutatja, hogy ehhez a kormány nagyjából semmit nem tett hozzá, hanem inkább csak elvett belőle. Mondjuk ez nem csoda, a tények csak megzavarnának abban, hogy felmondd a kormánypropagandát.
Egyébként beszélj még egy kicsit a rettenetes osztrák közbiztonságról, az volt a kedvenc részem az előző hozzászólásodból, remekül mutatta, hogy te tényleg tájékozott világfi vagy.
(#178) minek?:S :
Várom a te hozzászólásadit is a fenti témákbanBrühühühü, itt nem lehet össze-vissza hülyeségeket beszélni meg hazudni, brühühü
Srácok, komplett siratóasszonkórust hoztatok itt össze.
-
őstag
válasz
Az a baj, hogy hiaba beszelsz a valosagrol, nem fogjak elhinni.. ok elvannak a kis -megkeseredett- alomvilagukban. Erosen erzodik a konmunizmus hatasa az ilyen gondolkodasu embereken(romboljuk le a nemzeti identitast) es mas velemenyt(tenyeket) nem tudnak befogadni, vitazni meg keptelenek. A sajat idodet pazarlod csak. En csak szimplan bizok benne, hogy az orszag nagyobbik resze ertelmes felnott.
-
Raysen623
addikt
válasz
Runner_fxr #168 üzenetére
Nekem úgy tűnik itt csak te próbálod a saját véleményed egyetemes igazságként beállítani.
A véleményed köszönjük, tiszteletben lesz és van tartva részemről. Ami a budapesti vezetést illeti: tarlósnak is volt 3 helyettese X millióért, most is annyi van jelenleg. Öttel számolnak a kormányzati médiában bizonyos forrásokra hagyatkozva...erről nincs mit mondani. Meglátjuk mi lesz a vége és mennyiért. Feleslegesen puffogsz ezen, mert nekem a három is sok. Na most mennyi akkor a szükséges vagy elégséges?
-
dabadab
titán
válasz
Runner_fxr #166 üzenetére
LOL, te tényleg komplett hülye vagy, ha azt hiszed, hogy bárki beszopja azt, amit előadsz.
Ja, a rettenetes osztrák közbiztonság
Nem tudom, hogy ezért fizetnek-e neked vagy saját magadtól vagy-e ilyen korlátolt, de baromi gáz az az ostobasághalom, amit ideokádsz, aztán meg vagy sértődve, hogy annak nevezik, ami.
Ha nem bírod az igazságot, menj inkább a prostisrácokra vagy valami hasonló felületre. -
nuke7
veterán
válasz
és mielőtt engem is le balliberálisozol, szeretném jelezni, hogy nem vagyok az.
Nem is szavaztam rájuk. Centrista vagy jobb-liberális vagyok, szóval én lennék a legboldogabb, ha a Gyurcsány félék eltakarodnának....
És én vagyok az, aki nem mondja azt, hogy a fidesz csak rosszat csinálna, vagy hogy diktatúra lenne. Viszont nyitott vagyok tényleg arra, hogy meggyőzzenek, hogy valamit rosszul látok, vagy tévedek.Ezek miatt velem nehéz vitatkozni, mert tényleg kellene tényeket és érveket hozni de ezt sok hívő nem tud, mert nincsenek érvei csak érzései. Ebben is nagyon jó pl. a fidesz.
-
Drakmusz
addikt
válasz
Hát igen.
A gonosz nemzetállamokat megrontó EU, ahol borzalmas a közbiztonság.
Nemsokára majd tömegével települnek át hozzánk az osztrák nyugdíjasok.Köszönjük a mesedélutánt.
Szélkakas Viktor mégis ebbe a közegbe akarja bemarketingelni Erdogan haverját.
A haldokló Nyugat féle baromság már Rákosi idejében is cikinek számított, ne rontsd tovább a helyzetedet.
A magyarok egyelőre még a szelektív hulladékgyűjtés művészetét sem tudták elsajátítani, maradjunk ebben.
Sajnos tovább nem tudlak tanítani, menthetetlen vagy.
[link]
Na így vernek át téged drága barátom, te pedig ehhez tapsikolsz.
Nincsenek nagy igényeid, hogy finoman fogalmazzak... -
nuke7
veterán
válasz
Tök érdekes, hogy először az ilyen emberek azt mondják, hogy :
" nincs is semmiféle kézzelfogható bizonyítékod "Aztán amikor az ember hozza a kézzelfogható bizonyítékot, tényeket, számokat - akkor jön az, hogy:
" Az kamu és csak ellen-propaganda és ha bármi igazi bizonyíték lenne, akkor én meggyőzhető vagyok "hát....
(nem véletlenül az én hsz-eimre nem szoktak válaszolni
)
"...vagy éppen miért ülhetnek a liberalizmus nevében, komplett idióták, alkoholisták, drogot, perverz szexualitást népszerűsítő emberek havi 10 ezer euróért az EP-ben?"
Mármint a Borkai, aki nem az EP-ben ül, fideszes, és közvetlenül tudja befolyásolni egy magyar város dolgait..?
"az a helyzet, hogy azóta jobb az életszínvonal amióta nem a balliberálisok kormányoznak. "Te amúgy miben méred az életszínvonalat..?
Mert ha számokban, akkor az látszik, hogy Magyarország produkálta a legkisebb gazdasági növekedést a régióban, és linkelték mások, hogy romániában egy háztartás többet tud költeni mint magyarországon...
Ezek szerinted mint hazugságok, igaz? -
válasz
"Én abszolút nyitott vagyok arra, hogy meggyőzzön egy másfajta politika,"
Persze, azért elég jól látszik a karigerizésednél, hogy mit akarsz te észre venni. Téged meg még rajtad kívül 1 millió embert nem meggyőzni kell hanem elérni, hogy vallást változtasson. Ezt pedig nagyon nehéz amikor a másik oldalra zsigeri gyűlölettel tekintetek. Ez a vallás amiben ti hisztek ez meg tökéletesen illeszkedik a jelenlegi propagandába, az ország épül-szépül miközben a bevándorláspárti balliberálisok ezt veszélyeztetik. Nincs az a "másfajta" politika ami titeket ennek ellenkezőjéről meg fog győzni. Igazából jól látszik ezen az országon a megosztottság és a hitvita, úgy látom a világban máshol is ez a kétpólusú politázálás kezd megszilárdulni. Csak ne áltasd magad, hogy téged a hiteddel együtt bármiben is meg lehet győzni. Majd ha esetleg Orbán mondja.
-
Raysen623
addikt
válasz
"Elég unalmas ez a szemlélet, hogy kizárólag egy balliberális lehet demokrata, művelt, okos, emberséges, jogállamiságot tisztelő stb. "
Azért ezt mint érvet felhozni egy olyan politika támogatójaként, ami mindezekkel ellentétes és szándékosan leépíti és lábbal tiporja azon intézményeket, amik fenti elvek kvázi ellenőrző szerveiként funkcionálnak finoman szólva is arcpirító. De nyugodtan mond csak tovább és kövess el még több érvelési hibát, legalább te elhiszed amit le is írsz.
Témához is szólva: nem tartom sem jónak, sem okos megoldásnak az ilyen államosításokat. Az államnak nem dolga a mobilszolgáltatás és a hozzá kapcsolt egyéb teendők. Cserébe a versenyt erősen fogja torzítani. Úgy látszik a kínai hatás kezdi beenni magát a gondolkodásukba, ha pedig veszteséges lesz (pl. Posta) majd az adófizetők egyenlegéből levonják. Ezt is, meg sok minden mást is ami már a rovásukon van. -
Drakmusz
addikt
válasz
Runner_fxr #160 üzenetére
[link]
Azért abból a gonosz IMF-kölcsönből még kiugrott gyorsan 500 milliárd.
Igaz hogy szinte azonnal buktunk az ügyleten vagy 200 milliárdot az árfolyamváltozás miatt.
De ahogyan írtad is, ez egy sikersztori.
2010 óta még a nap is szebben süt!
A korrupt tehetségtelen baloldalt leváltotta a nemzetinek hazudott pénzharácsoló jobboldal.
Így aztán minden okunk megvan az örömre.
De a kulcs az egészben az a jóindulat.
A Fidesz például mindig jót akar, csak azok a fránya körülmények általában közbeszólnak.
Megmenti a devizahiteleseket, csak egy picit elszámolja magát a forintosításnál.
De legalább jutott pénz a semmit sem érő alapítványokba, ez is valami.
Viktor elmondja hogy a magyar labdarúgás akadémiai képzése világhírű, másnap kikapunk Andorrától.
Beszántják a nyerőgépes piacot, hogy megmentsék a családokat.Később az egész iparágat odaadják egy csókosuknak.
Írhatnám 2038-ig.
Adnék egy tanácsot a jövőre vonatkozólag, teljesen ingyen.
Egy komolyabb társaságban az elvakult nézeteidet ne erőltesd, mert hamar ki fognak nevetni. -
őstag
válasz
Egyébként abban sajnos van valami, hogy nagyon sok korrupciós ügyben nem született ítélet, ilyen pl ugye a most említett 4-es metró, vagy a MÁV-Cargo eladása. Utóbbinak ugye sokkal több kára van, mint "csak" 160 milliárd. És ezek nem véletlenek.. ahogy az sem, hogy nem volt teljes elszámoltatás sem.. hiába volt botrányos a 2002-2010 közötti időszak, a politikában sokkal jobban össze vannak mosódva a szálak(ezért nem tud senki semmit kezdeni az oktatással vagy pl az EÜ-vel etc.). Hiába jobb fényévekkel a Fidesz politikája az előző időszakokhoz képest(meg a jelenlegi pártok között), úgy en bloc ezért nem lépünk 1-ről a 2-re. Bár ezzel nyilván nem én találtam fel a spanyolviaszt.
-
nuke7
veterán
válasz
dehát látod, hogy a fidesz is kimondta, hogy ott nem történt bűncselekmény
Az IMF hitel meg jó duma, de ne felejtsd el, hogy azt megszavazta a fidesz is, előttük nem volt kétharmados kormányzás- meghát az nem zsebbe ment :
-
Fryskitt
addikt
válasz
Runner_fxr #131 üzenetére
A kezdő orvosi fizetés kb 220e bruttó (azaz 155e !!! nettó) forint és ez nem változik a szakvizsgáig lényegesen. Főleg, miután ezek a fiatalok a nagy közös ellátórendszer alkalmazottai, a kórház, amiben dolgoznak, nem nagyon tud hozzátenni a pénzükhöz semmit. De meg mivel kvóták vannak, sokan nem is kapnak állást, így kénytelenek vagy más szakmát választani, mint amit akartak, vagy menni külföldre.Többnyire a szüleiknél laknak, mert pl Budapesten 150e alatt egy albérlet nincs meg. Utána, a magánszektorban lehet egymillió körül keresni (bruttó, vagy eszméletlen óraszámban - gondolj már bele, hogy ahhoz, hogy egymilliót kézbe is kapjon, ahhoz 2 millió felett kell keresni bruttó, ez bőven kórházigazgató szint, vagy az sem vagy az ismerősöd nagyon lazán adózik, ugye), de ez nagyon nem az átlag, ne általánosíts abból. Akit ismerek, az egy főorvos, egy budapesti állami kórházban, 58 éves és 550e bruttó a fizetése. Ez azt jelenti, hogy a mostani adózási szabályok alapján kb. max durván 380e-t visz haza, ha alapórán van. Nyilván ügyel 6-8-at, mert abból nem lehet megélni, így viszont ha két hétvége és 4 hétköznap ügyel, akkor 286 órát dolgozik egy hónapban. Ezzel megvan kb 700e forintja, de vsz nagyon hamar meghal ilyen terhelés mellett.
Borzasztó elvakult vagy. Vagy fizetett béríró.
Posta nincs, csak hetente egyszer, mert nincs ember. Okmányiroda bezárt, mert nincs ember. Bölcsőde nincs, mert nincs hely, van magán 100-400e forintért havonta, aki ki tudja fizetni. Szakember sincs, vagy ha igen, olyan áron, amit az említett milliós fizetésből sem nagyon lehet megfizetni. Új utat gk egyet sem adtak át, közműrendszer felújítás, szinten tartás nincs, szemetet sok helyen nem viszik el.
Az MTA szétverése, az oktatás központosítása és szétverése, a forint árfolyam elrontása mind mind súlyos bűn. A magánnyugdíjak einstandolása is nagy fegyvertény, főleg, hogy a beígért egyéni számlák sehol sincsenek, jelenleg annyira jól sikerült a dolog, hogy ha nem vagy nyugdíjas akkor te is fizeted a mostani nyugdíjasok pénzét, plusz rakhatsz el magadnak is, mert neked már állami aligha lesz. Csak, hogy pár konkrét példa is legyen, ne csak szajkózzuk a hülyeséget, ami a médiából árad.
Románia sokat javult az elmúlt években és igen, manapság már nem jönnek orvosok onnan, sokkal inkább visszamennek, akik eljöttek. Olvasgass egy kicsit és ne írj ide pártpropagandát. -
nuke7
veterán
válasz
Runner_fxr #147 üzenetére
Senki nem mondta, hogy minden rossz, amit csinálnak, de pl. pont budapesten a zöld terület írtása szerintem védhetetlen
Egyáltalán nem arról van szó, hogy semmi jót nem csináltak - mert pl. Vajna a magyar filmiparnak nagyon-nagyon jót tett - de amiket te írsz, vagy írtál eddig, azok konkrétan propaganda hazugságok, ferdítések.
Amúgy meg olvasd el 2xar kommentjét... arról a négyesmetrós botrányról beszélsz, amit a fideszes nemzeti nyomozóiroda zárt le, bűncselekmény hiányában... -
őstag
válasz
Runner_fxr #147 üzenetére
+1. Sajnos kezdünk beleesni megint abba a hibába, amibe folyamatosan. Érdekes, hogy a magyar nép(egy része) k*rva gyorsan felejt.
-
2xar
tag
válasz
Van orvos a családunkban, ne akard megtudni mennyit visz haza havonta! Igen közel van az 1 millióhoz!
Legjobb barátom 30 éves aneszteziológus Romániában. Átszámítva nettó 1,2 milliót keres. Hivatalosan, mert hálapénz náluk nem létezik (már). És nem dolgozza magát agyon.Meg egyáltalán a románokat feljebb pozicionálni bármiben is mint a magyart, nevetséges!
Életszínvonalban pl. már egy ideje előzik Magyarországot. De persze gondolom ez egy lényegtelen adat, ugye?Ha már nosztalgiázunk, 10-15 éve mi volt, a 4-es metro konkrétan Európa egyik legnagyobb korrupciós botránya volt!
A számok nem ezt mutatják. Az OLAF vizsgálat szerint kb 60 Milliárdot loptak el a 4-es metro projektje alatt (amiben már jócskán benne voltak a Fideszesek is, mit gondolsz az OLAF javaslatával ellentétben miért nem volt semmilyen vádemelés az ügyben?). Ehhez képest csak Tiborcz a lámpa-bizniszével 40 Milliárdot nyúlt le szintén az OLAF szerint. És ugyanebben az évben Mészáros gazdagodott 150 Milliárdot. De akkor még nem említettük Vajnát, Garancsit, Szíjj Lászlót, vagy egy rakás új oligarchát/strómant, akit a mi pénzünkön tömnek ki.Vagy hogy míg 2010-ben 20 Milliárd volt a közmédia költségvetése, addig 2019-ben már 100 Milliárdot vernek el propagandára Orbánék. És ehhez add még hozzá az évi 30-50 Milliárdos plakátkampányaikat. Meg azt, hogy állami hirdetésekkel kitömnek kb 500 különböző médiumot a KESMA kötelékén belül, amik amúgy jórészt veszteségesek lennének.
100 meg 100 milliárdokat lopnak el tőlünk minden egyes évben. Gyurcsányék a rongyos 60 Milliárdocskájukkal (amit nem egy, hanem 8 év alatt loptak el és nem egyedül, hanem a Fidesszel közösen) a fasorban sincsenek.
-
Drakmusz
addikt
válasz
Runner_fxr #139 üzenetére
Mondom mégegyszer.
Utazz, láss világot és tapasztalj.
Tájékozatlan emberekkel nem vitázom, a bemagolt szöveget én is fel tudom mondani.
"Magyarország jobban teljesít, mi vagyunk az EU motorja, 2030-ra utolérjük Ausztriát stb."
Amikor a piacokon kedvezőtlen folyamatok indulnak meg, akkor ez a Viktor által ütésállónak hirdetett magyar gazdaság pont akkorát fog ugrani mint annak idején a pannon puma.
Záró gondolat.
Az egészséges lelkületű választópolgár objektív módon viszonyul a kedvenc pártjához, ti erre képtelenek vagytok.
A Fidesz egy Farkas Flóriánt sem tud kivetni a soraiból, ez mindent elmond erről a csoportosulásról...
Egyszer majd téged is fejbevág a valóság, de az fájdalmas lesz.
A vitát részemről lezártam. -
nuke7
veterán
válasz
apropó ellenzéki győzelmek: Karácsony nem szerepelt a politikában 2010 előtt.
2010-es országcsőd: Te tudod mi az a gazdasági világválság..?
-
Drakmusz
addikt
válasz
"Az orvosok általánosan kb háromszor annyit keresnek, ez minden orvosra egységesen igaz, nem szelektálva kaptak béremelést!"
[link]
Szerintem ezen a ponton meg is állhatunk.
Ők azért valószínűleg jobban tudják nálad, hogy mi is a helyzet. -
nuke7
veterán
válasz
Gyurcsány egy undorító patkány minden politikai hitel nélkül. Semminek se a vezetője.
Ezek KSH és EU táblázatok, nincsenek hamisítva, ne aggódj. Portfolió.hu-n megtalálod az összeset
A munkanélküliségbe meg beleszámítják a közmunkát, ami büntetés, nem munka - úgyhogy nagy kamu az a 3% -
nuke7
veterán
válasz
Runner_fxr #133 üzenetére
-
Drakmusz
addikt
válasz
Mivel írtad hogy fiatal vagy, még sok időd van megtapasztalni a dolgok működését.
A magyar társadalom a rendszerváltás óta sem volt képes kitermelni magából egy használható politikai elitet, sajnos ez van.
Belemehetünk a számháborúba, de semmi értelme.
Itt minimum a népet kellene leváltani, ez pedig egyelőre lehetetlen.
Így fordulhat elő már a sokadik alkalommal az, hogy a számtalanszor bukott és korrupt politikusokat újra és újra megválasztják.
A Haladás új stadionja 15 milliárdba került, de nincsen üzemeltetője.
Nem kell DK-s szavazónak lennem ahhoz, hogy itt némi ellentmondást érezzek.
Csak egy példa a Fidesz működésére.Letarolják a nyerőgépes piacot, nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva.Lázár János elmondja hogy az emberek védelme mellett a fő érv az, hogy a politikai családjuk krédójával ellentétes a szerencsejáték.Utána újraélesztik a piacot, amihez adókedvezményt biztosítanak Vajnának.
Sorolhatnám napestig.Az általad szidott liberalizmusnak köszönheted hogy itt minden gond nélkül kifejtheted a véleményedet.
Egy holland, osztrák vagy egy német nyugdíjas egyelőre még jobb életminőségre számíthat mint egy magyar.Ha majd ez megfordul, akkor beszélgethetünk a 234 eresztéken nyomatott sikersztori valóságtartalmáról.
Ha a bíróságokat kell megreformálni akkor 9 év tejhatalmú kormányzása sem elég, máskor érdekes módon napok alatt szántanak be bármit.
Ráadásul mindenfajta előzetes egyeztetés nélkül....
Ez a valós helyzet.Pontosan ezért nem lesz itt valódi elszámoltatás, mert a háttérben kötött alkuk ezt lehetetlenné teszik.
Nem vitatom az unokatestvéred esetét, ez viszont nem általános.
Nézz körül a keleti országrészekben, mindjárt máshogyan jön le a jobban teljesít szlogen. -
nuke7
veterán
válasz
-
nuke7
veterán
válasz
olvastad esetleg a hsz-eket tovább is..?
Ja, mit keres Gyurcsány szabadlábon?! Hol az elszámoltatás? (úgy tűnik nagyon, hogy a fidesz pénzeli őt, hogy legyen kire mutogatni, meg kivel riogatni....
)
-
Drakmusz
addikt
válasz
A jelenlegi kedvenceidnek 2010-ben egyetlen vállalása volt, teljes elszámoltatás az előző garnitúrára vonatkozólag.
Ez elmaradt.
Mellette takarékos államot és plebejus kormányzást ígértek, ezekből semmi nem valósult meg.
A propagandát szépen felmondtad, nagyjából ennyi.
A többi csak zabhegyezés.A hozzád hasonló hívő egy érdemi vitában nagyjából percek alatt fog padlót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gyúrósok ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 fekete 256GB 1 hónapos (2028.06-ig garis)
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest