- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
minek?:S
őstag
Igazabol erdekes stilusban szoktal "vitazni". Ezt a fajta provokativ stilust kitol tanultad? Ennyire jo poen jatszani az ertetlent? Ennyire jo poen mast probalni beallitani hulyenek?
Es itt most egy rossz szavad nem lehet, mert eleve ugy allok hozzad, hogy legalabb olvasni tudsz. Szeretem azt, amikor leirok egy dolgot(foleg, ha tobbszor) es ugy adod be magad a kovetkezo kommentedben, mint, ha csak a felet irtam volna le.. es ahogy latom, nem csak nekem tunt fel. Mindegy. Csinald.. nem engem minosit, de azert ne hangoztasd masok elott, hogy hova jartal suliba(es mikor), mert a nyelvtan tanarod elsirja magat. Remelem azert egyszer felnosz es egy vitapartnerre(meg, ha teljesen mas nezetei vannak) megprobalsz legalabb minimalis tiszteletet tanusitani. Ehhez kivanok neked kitartast es jo egeszseget!
-
-
-
Ne sértegess, nem hazudok.
Lehet, hogy hasrabökve mondtam számot, de ugye érzed amit mondani akarok, az full hazugság, vagy kötözködni tudsz csak? Nem kell a szájkaraté, ismerem a stílusod, nagyon primitív tud lenniKb. 10-20 gyerek miért sok? Ennyit csinál egy pár, de a harmada/fele élte túl ... ma már több gyerek éli túl.
-
őstag
Szerintem Ausztria és Németország ugyanúgy Nyugat-Európa
Ellenben Oroszország és az USA határozottan nem. Abban egyetértünk, hogy elkerülhetetlen volt és rengeteg ok miatt. Az meg, hogy "nyugati" sikereink voltak, abban is igazad van, viszont mindig a túlzott nyugat(főleg német) pártiságunknak köszönhetjük, hogy az oroszok mindig legyőztek minket. Nagyon súlyos hiba bízni a nyugatban 100%-osan. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt, hogy központi területen fekszünk, egyik oldalhoz sem húzhatunk(bár talán teljesen mindegy is, mert teljesen jelentéktelen ország vagyunk, főleg 99 éve). Viszont a történelem bebizonyította, hogy a vész mindig keletről jött, mindig nyugatról vártuk a segítséget.. ami sosem jött.
Aweriot
De ne beszélj már idiótaságokat kérlek. Tessék. Minden propaganda nélkül: [link] [link] És ő csak 1 kamionos... de ott van Jeddi Árpád Levente is, Bárándy Attila is.. Integrálás.. Menekülés... Másrészt vannak ilyenek is: [link] Persze.. mondom.. elhiszem, hogy nem mind ilyen.. csak az 50.. 40.. vagy talán 10%-a.. de orosz rulettben sem 6 töltény van.
-
Mérsékelt liberálisként / centristaként is van pár dolog, amit én is hasonlóan látok, mint Runner_fxr.
A bevándorlást lassítani kellene, ugyanakkor szerintem jó keretek között elfogadható egy bizonyos mértékig. A két legfontosabb dolog, amiben azonnal lépni kéne: a tanulatlanság felszámolása a bevándorlók között, és a vallási fanatikusok nagyon gyors kiszűrése és kitoloncolása az EU területéről. Nem szabad hagyni, hogy félművelt, tanulni se akaró, de nagyon vallásos muszlimok nagy számban telepedjenek le az EU-ban 0 integrálódási szándékkal.
Ha van valami, ami közös európai érték, akkor az a tudományos szemlélet, módszer. Ennek az iszlám éppen úgy az ellensége, mint gyakorta a magát komolyabban vevő kereszténység. Ha rengeteg migráns jön az EU-ba, az erre a megvédendő tudományos szemléletre szerintem is veszélyt jelenthet. (Megváltoztathatja akár a jelenlegi európai életmódot, normát.) Főként pedig akkor, ha gyakran nem párosul valódi integrációval, oktatással, munkahelyteremtéssel a bevándorlás. Szóval bár már most is kisebbségben vagyok a leginkább tudományos szemléletemmel, vallástalanságommal, nagyon nem szeretném ezt a helyzetet még tovább rontani, és figyelek az érdekeimre.
Én egy Európai Egyesült Államokat szeretnék, de nem keresztény, zsidó, vagy keresztény vezetők erős befolyásával. Egyiptomban a tévében megy, hogy 12 éves gyerekek géppisztollyal védik a hazát és az iszlámot, anyum le is fényképezte ezt. Meg ugye a napi ötszöri ima már nagyon fiatal kortól. Tényleg tök más kultúra, nagyon nehéz az ottani műveletlenebb rétegeket európaivá alakítgatni. Nekem két muszlim sógorom van, mindegyiket kedvelem, egyik sokban hasonlít is rám; utóbbi mondta például, hogy az első, amit meg szeret tudni egy ismeretlenről, az a vallása / vallástalansága. Baromira hasonlóan gondolkodik időnként, mint én, csak mást képvisel ezen a nagyon fontos téren. A vallás és a kultúra túl erősen fonódott össze náluk, és én attól tartok, hogy ha még a műveltebb muszlimoknak is valamennyire problémás az európai norma, életmód (akár az, hogy én nyílt utcán csókolózok), mit kezdene az EU néhány százezer tanulatlan muszlimmal?! Én se szeretném, ha az EU-ban egyszer muszlim többség lenne, vagy szimplán az, hogy rengeteg mindenben engedne nekik a rendszer, és korlátozná a szabadabb szellemű, európai életmódot kedvelő embereket.
Egyébként az arab világ is elég változatos, egyik arab sógorom például azt mondta, nem szereti a dubajiakat, mert rengetegen nagyon erkölcstelenek.
Az iszlám lehet tolerálható, lehet kompatibilis szerintem mégis az európaiak számára, pont ahogy a kereszténység is; valójában egy keresztény és egy muszlim baromira hasonló, köztük az értelmesebbek ezzel tisztában is vannak. Tuniszban például kereszténynek lenni majdnem olyan, mint muszlimnak lenni; legrosszabb esetben úgy néznek a keresztényre, mint aki kissé eltévedt, de azért rokon, azért kedves istenfélő. Szóval nincs nagy baj, amíg nem engedünk a szekuláris államból; de rengeteg EU-ba vándorló muszlim esetén mégis tartok kicsit attól, hogy egyszer mindenütt vallásos nevelés lesz -részben miattuk. Majd választhat a gyereked, milyen vallás papja tanítsa erkölcsre, stb. Sajnos lassan az a helyzet, hogy muszlimok nélkül is ez az irány nálunk.
Fura, hogy még nem zárták ezt a topikot, noha biztosan követik a modik. Talán azért, mert még viszonylag normális mederben folyik a beszélgetés.
-
őstag
"...vagy nagyobb integráció kell..."
Aha, úgy, mint ahogy tették ezt a románok is pl? Pont azért fog szétesni valami, mert túl sok a másság.. túl nagy gazdasági és társadalmi különbségek vannak ahhoz, hogy ez valaha is megvalósulhasson. Viszont nagyon a "természetben" sincs hasonlóra példa, szóval biológiailag is elképzelhetetlen, tehát eddig semmi érv nincs mellette. Viszont, ha tudsz, akkor mesélj, mert érdekel.. -
-
őstag
Viszont, ha a MÁV-nál maradt volna a Cargo, akkor például nem kéne pénzért bérelnie a Starttól, nem kéne a pályahasználatért fizetni... Nyilván az RCH azért "jobb", mint a MÁV-Cargo, mert a MÁV a vontatási feladatokat ugyanazzal a szakadt, korszerűtlen és gazdaságtalan mozdonyparkkal végezte, mint a személyszállítást, holott, ha valóban olyan szakember lett volna akkor a vasútnál, akkor azért lobbizott volna, hogy a Cargo kapja meg a 25(sőt, akár a +25) Traxx-ot, a Start(akkor Trakció) meg kapjon motorvonatokat, EuroSprintereket. Na meg a másik, a karbantartás hiánya volt akkor is, csak akkor még csak pár éve. Nyilván akkor kellene költeni az infrastruktúrára és nem lenne maga a Cargo nyereséges.. de akkor a pálya nem lenne ilyen állapotban és a Start(is) gazdaságosabb lenne, mivel kevesebb késés lenne és kultúráltabb állomások --> több utas. Persze ez csak az ideális eset, ahhoz az kell, hogy ne csak kilopják a vasutat, ahogy teszik azt már 3 évtizede.
____Nyilván vicces az akkori Szerencsi ízt összehasonlítani a mai Milkáéval.. Menj le Szerencsre és nyugodtan kóstolgasd a palettát... bár még úgy is csak szubjektív véleményt tudsz alkotni, mert mindenkinek más az ízlésvilága.
____Bocs, de ez a része a hozzászólásodnak meg végképp értelmetlen. Mivel egy szóval sem állítottam, hogy nincs szükség diplomásokra, ezért ezt nem tudod számonkérni rajtam. Viszont csak pár példa az építőiparból: Az egyik diplomás főtervező nem tud különbséget tenni beton és terméskő között. Vagy amikor betervez 16 centi kőzetgyapot szigetelést a marha és te arra tegyél rá egy több száz kilós díszt és megkérdezed tőle, hogy azt mégis hogyan, mire azt kapod válaszul, hogy "oldd meg, te vagy a mester". Vagy amikor minden idiótaság oda van írva a tervrajzon, de az ács értetlenül nézi, mert valahol hiba csúszott a számításokba, értelmezhetetlen, ezért kénytelen a saját feje után menni, meg fafödémnél ~3m fesztávra 18x20-as gerendát ír .. de ott van az is, amikor egy erdőmérnök nem tudja milyen fák vannak az adott területen, mert nem tudja ránézésből megállapítani a fajtáját. És ezek most csak amik így hirtelen reflexből beugrottak, szerintem ez nem sértődöttség, viszont hűen mutatja a katasztrofális oktatási rendszerünket(2010 előttről is és a mostaniról is).
Drakmusz
Te amúgy jól vagy? Fáradtnak tűnsz
"kormányod".. ez az egy szó elég volt ahhoz, hogy eláruld magad, hogy lövésed sincs a dolgokról, csak próbálsz rugdalózni. Az meg, hogy Lázár mit mond, azt szerinted hol nem sz@rom le? Annak ellenére, hogy azt a videót én is elítéltem akkor is és most is. Migrációs kérdésben a legjobb, ha olyan kamionosoktól tájékozódsz, akik tapasztalták. Tudod az a baj veled(meg a hozzád hasonlókkal), hogy ahogy máris valaki nem a Te véleményedet fújja, akkor csakis Fideszes lehet.. 2018-ban sem a Fideszre szavaztam, idén az EP választásokkor sem. Sőt.. ha most lenne a választás, akkor senkire nem tudnék úgy szavazni, hogy utána melldöngetve jövök ki a fülkéből... de minek is magyarázkodom.. higgy amit akarsz! Csak nem ártana elfogadni azt, hogy aki nem tud azonosulni a baloldallal meg a "mai" liberális eszmékkel, az nem lesz automatikusan Fideszes.
-
nuke7
veterán
Nem érzed. Itt van egy szellemi és morális felsőbbrendűség, amit azok nem érezhetnek, akik az EU parlamentben ülnek 10 ezer euróért amit az európai adófizetőktől kapnak....
Csak azok érthetik akik a magyar adófizetők pénzéből kurvaznak és drogoznak, És közvetlen hatásuk van a magyar városok nak az ügyeire.
ha liberális vagy, akkor ez undorító, ha keresztény konzervatív, akkor magánügy
Érezni kell! És minden jobban megy, a számok csak köcsög, liberális találmányok -
őstag
A lényeg, hogy eladták. Külföldre. A nyereségességről szerintem ne is beszéljünk [link] ~100 milliárd forintot kaptunk 2008-ban érte(ez nagyjából kihozta a veszteséget a MÁV-nál, mégis 2012-ben 400 milliárdos veszteségben voltunk és nem 2010-12 között jött össze). Folyamatosan arról szólnak a hírek, hogy az RCH flottát bővít stbstb.. és nem éri meg.. oké. 100 milliárd tudod mire lenne most elég? Segítek: ~20db KISS motorvonatra.. vagyis semmire, nem, hogy 30-40 év.
"...A szerencsi csokoládégyár?... Várjál, most megpróbálom elképzelni, ahogy a szerencsi csoki versenyre kel a Milkával, anélkül, hogy elröhögném magam. Egyébként nem is ment tönkre, sőt, a Nestlé minden bizonnyal megmentette a céget azzal, hogy felvásárolta..."
Röhögjél csak, bár szerintem még te sem tudod, hogy min akarsz. Másrészt:
"...A gyárat 1991-ben vette meg a svájci Nestlé, amely ma italporokat készít Szerencsen. A régi édességek megmentésére 1996-ban alakult a Szerencsi Bonbon Kft. ...". Nagyon meg lett mentve.
Másrészt a Taurus gumi is olyan, "mint régen"..De egyébként igen.. elavultak voltak a berendezések, ezért kellettek volna hozzáértő emberek, akik gondolkodnak is és mondjuk pénzt fektetnek be.. másrészt meg az a baj, hogy a diploma túlságosan túl van értékelve, a szakmunka meg alábecsülve..
(#196) D347HBR1NG3R
Most nem tudom, hogy olvasni nem tanultál meg vagy értelmezni vagy pedig hiányos a tudásod
"bayerzsóti" maximum az újságírásba vitte be ezt az alpári stílust, de arra meg ottvan az a balga Juhász Zoli
-
őstag
Többek között a cukorgyáraink(bár itt a csodás mezőgazdaság is közrejátszott), Tungsram, Szerencsi csokigyár, MÁV-Cargo... de, ha rákeresel google-ön a privatizációs listára, találsz egy párat, több mint 1000 céggel.
És nyilván rosszul fogalmaztam, mert pl az RCH nem, hogy csődközelben lenne, de annyi pénzt hozhatna a konyhára, hogy a MÁV vígan tudna fejlesztgetni.
Narxis
Akkor lépj ki a komfortzónádból és tapasztalj, olvass és ne az újságírók véleményét vedd át, hanem alkoss sajátot. Utána térjünk vissza a jellemzésekre. -
őstag
Ugyan.. annak kérdőjelezhető meg, akinek szűk látókörű politikai nézetei vannak. Azok tények, hogy nagyon sok(jól működő) céget tettek tönkre a privatizációval(is). A 90-es években rögtön azzal kezdtünk, hogy amit csak tudtak, azt eladtak, ami mára vagy becsődölt, vagy olyan céget csináltak belőle, ami Mo.-n kiemelkedő lenne(RCH). Ez csak nagyvonalakban, mert nyilván több száz sort lehetne írni, azzal meg, hogy melyik rezsim a jobb, megint csak, mert közbeszólnak a nézetek is. Szóval ebből kiindulva: Mutass olyan ma vezető pozícióban lévő országokat, akik eladták a cégeiket külföldi kézbe!
-
Én senkit nem sértegettem! Ez itt úgy látom a libsi színvonal, bocsánat, hogy próbáltam normálisan beszélni. Mindenki úgy hamisítja a számokat, híreket, ahogy az adott oldal megkívánja. Aki nem érzi a saját bőrén a magasabb életszínvonalat az alighanem hazudik. Belinkelhetem ide, hogy nem libsi sajtó számai teljesen mást mutatnak, akkor most kinek van igaza? Nyilván nektek.
A családpolitika is nyilván vicc, a lakástámogatás, soha nem volt Magyarországon ilyen szintű családtámogatás. Az egészségügyben sok ezer milliárddal van több pénz, de nyilván ez is hazugság. Az is hazugság, hogy a végletekig eladósodott Budapestből komoly fejlődéssel és elismeréssel rendelkező fővárosát csinálták 9 év alatt! Az is nyilván hazugság, hogy bárhova mész, szinte mindenhol találsz munkát, sokkal korrektebb bérezésért, mint ezelőtt 10 éve. Míg a libsik soha nem tettek itt semmi jót, csak a megszorítás, és a korrupció, másról sem lehetett hallani balliberális vezetés alatt. Ti megérdemlitek újra a balliberális vezetést, és az államcsődöt! Mert nem tanultok a hibákból. Csak az a baj, hogy sok olyan ember is szívni fog, akik viszont nem érdemlik meg. Lehet buta hívőnek tartani azt, aki nem okádja le jelen Magyarországot, de még senki sem mondott semmi értelmeset, hogy ki vagy kik lennének alkalmasabbak, csak azt pofázzátok, hogy mi nem jó. Csak a sírás megy folyamatosan mindenért. Mint az adott cikkben is, mert megint valami állami kézbe kerül. Szánalmas. Nem szerettem volna ilyen stílusban írni, de mindig jön egy szemtelen libsi aki kiprovokálja belőlem! Kinek nem inge ne vegye magára!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gombászkönyvek egyben
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest