- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
válasz
Bluesummers #324 üzenetére
a felcsúti KISZ titkár propaganda szócsövei persze hogy nem hitelesek.
Milyen bevándorlósereg? Én csak szovjet bevándorlókat hallok, látok, több év után most mentem metrón a deákra, és magyar szót nem igazán hallottam, csak szovjeteket.
Ez jellemző a belváros többi részére is. Külváros (13 ker) inkább chinatown-á alakul.
Horvátország felé semmilyen "karavánt" nem láttam a határon, se sehol egyik oldalon sem. Sőt a boszniai Bihács-on is aludtunk egyet, ott sem volt semmi... jaaa de az étterembe vacsorázott egy évszázadok óta ott migráncskodó család, mert azok tuti migráncsok voltak, hiszen muszlim cuccokban voltak
De nem akartak megenni, se felrobbantani, és a müezzin óbégatására (a szemetek még mecsetet is odaépítettek a városba, több helyre!) sem hallottunk bombákat robbanni, és se lövéseket. Még a hegy tetején is láttunk mecsetet odafelé! -
Raysen623
addikt
válasz
Depression #325 üzenetére
-
nuke7
veterán
válasz
Bluesummers #324 üzenetére
"Nektek semmi sem hiteles," - hát figyu. Nagyon kevés hiteles forrás van, nagyon utána kell nézni, hogy ki mondja/írja amit. Ez a normális, utána kell nézni, ezért van az internet, minden forrást kritikusan kell kezelni, abból azért ritkán van baj
-
Mindenkinek: Higyjetek, amiben akartok, én tapasztaltam/láttam dolgokat. Nem voltak rossz tapasztalatok, nem estek nekem késsel, nem fenyegetőztek, egyszerűen nem akarom azt, hogy a mai helyzet megváltozzon etnikai szempontból. Igazából felesleges volt azokat a linkeket adni. Lehet rasszistának nevezni, de vannak kedvenc színes bőrű, felvilágosult sztárok, akiket kedvelek, normálisak.
Nem tudom mi lesz ebből az egészből 10-20 év múlva, remélem nem lesz igazam, és semmi rossz nem lesz.Nektek semmi sem hiteles, ha meg nem mutatnék semmit, akkor én vagyok a primitív hazug. Szép napot mindenkinek, van jobb dolgom, mint felvilágosítás órát tartani. Nem lesz baj, ha 30-40 év múlva kisebbség leszünk.
Csak egyet kérek: Ha egyetlen egyszer valami problémátok akadna a bevándorló hadsereggel, emlékezzetek rám, semmi többet nem kérek, meggyőzést főleg nem, erőszakolni meg senkire sem akarom az én álláspontomat.
Én is fogok rátok emlékezni, akárhányszor az igazatokat vélném felfedezni.
Megjegyzés: csak a stílus, amivel jó néhányan letámadtak, az nem esett túl jól.
Szép napot! -
Drakmusz
addikt
válasz
Bluesummers #316 üzenetére
A határon álló csirkeháló semmire nem garancia, kicsit túltolod a dolgot.
[link]
A végén ott a videó, mielőtt kitalálod hogy a HVG hazudik.
Az Origot inkább ne reklámozd, már régóta nem folyik ott hiteles tájékoztatás.
888-at nem akarsz linkelni esetleg?? -
nuke7
veterán
válasz
1) 1.10.2015.
2) jaja, nagyon veszélyesnek tűntek
3) nem tudjuk, hogy mi volt ennek a háttere, semmit nem látunk, pár rossz angolsággal elmondott szót hallunk, és ennyi.Leborulok éleslátásod, és tényfeltáró képességeid előtt
+1 ) pont a vallás szabadság miatt lehet muszlim felvonulás. Ha azt megszüntetnék, nem lehetne muszlim felvonulás, és az nem az érdekük, úgyhogy eléggé sántít ez a logika is
Amúgy te érted az első videót, amit linkeltél..? Az egy vicc, azért nevetnek...
hivatalos forrásnak tekinteni... hát, nem is tudom... iszonyatos demagógia kellene, de mondjuk a hírcsárdára felfér, küldd el nekik
-
dabadab
titán
válasz
"Én minden vallást mellőzök. Nem zavar, amíg nem erőltetnek rám valamit."
Szerinted ma Magyarországon milyen vallást erőltetnek rá az emberekre? Az iszlámot vag a kereszténységet?
-
dabadab
titán
"Legalabbis az állami iskolákban."
Helyesen: legalábbis a kevesebb pénzből működő állami iskolákban.
Amelyik állami iskola több pénzt akar, azoknak kötelezően keresztényeknek kell lenniük, egyházi vezetők által kijelölt igazatóval, a vallásszabadság felfüggesztésével és kötelező hittannal.
Ezek után szeretném megkérdezni az itt rettegőket, hogy ez nem zavarja őket?
-
nuke7
veterán
válasz
nézd csak, friss, független, nemzetközi kutatás az életszínvonalról
http://worldpopulationreview.com/countries/standard-of-living-by-country/ -
nuke7
veterán
válasz
Drakmusz #314 üzenetére
hát meg azért az olajból származó hatalmas bevételt se felejtsük el...
(#316) Bluesummers: Szerintem nagyon helyes, hogy a fű ellen nem lépnek fel, inkább meg kellene adóztatni
- plusz engem tavaly senki nem kínált
Az origó cikken meg jót röhögtem, szeretnénk mi svédország lenni
köszi
(vagy akkor hirtelen már amerika is, a világ egyik vezető nagyhatalma, életszínvonalban az egyik első, hirtelen rossz hely lesz, mert néhány államban sokat lövöldöznek?)
-
[arab röhög a németeken] - kommentár nélkül.
Voltam kint Berlinben, nem mondom, szépen lecserélték a németeket arab származásúakra. Utcákon nyílvánosan drogot árultak hót fekete négerek, engem is kínáltak fűvel, illetve más cuccal. Nem voltak agresszívek, de csak néztem, hogy így oda mert hozzám jönni és megkérdezni, hogy szeretném-e magam jól érezni.
A rendőrök a kint kb. 5 éve élő ismerősöm szerint "tehetetlenek", nem csinálnak semmit ez ellen.Az a kormány, amely nem képes megvédeni saját országát az ilyenektől, azt az ellenségemnek tekinteném.
Londonban is rengeteg a keleti származású, kevés igazi brit van, az biztos. Tehát ott is hasonló volt az érzésem volt, mint Berlinben. Svédországban közvetlen tapasztalatom nincsen, de ismerősöm él kint, szomorúak a beszámolói a bevándorlókkal kapcsolatban, amikor kikérik maguknak, hogy milyen ételt kapnak, és hogy nekik pénz kell, és segítsenek neki ebben. Pofám leszakadt!
[Migráció és bűnözés: menekülnek a svédek] - kommentár nélkül
Nem akarom Közép-Európát ilyennek látni, ha már a nyugatot elb@szták az idióta politikusok, s ebből a szempontból OV-nek igazat adok a kerítés felhúzásával kapcsolatban.
Próbáljon meg valaki keleten egy keresztény templomot építeni, szerintem ott köveznék halálra / kötnék fel őket.
Amúgy nem vagyok vallásos, a keresztény tulbuzgókat elítélem, tök mindegy, hogy milyen eredetű.
Középiskolás korunkban egy hit gyülekezetés öreg fizika tanárunk volt, és kisécizte a katolikus gyerekeket, akarta hívni szórólapoztatni, tanítani nem tudott, csak szigort tartani.
Én minden vallást mellőzök. Nem zavar, amíg nem erőltetnek rám valamit.Ami viszont probléma, hogy a bevándorló NEM akar Európai lenni, ő majd kikéri a jogait és rád akarja erőszakolni a muszlim vallást, mert az az egyetlen is igazi. Nézzétek meg Franciaországot. Londonban amúgy pont láttam muszlim felvonulást.
"Milyen túlélő ösztön?
Képzeld, én voltam a közel-keleten és nem öltek meg.
Ha a közel keletről jön ebbe az országba valaki, akkor megölnek szerinted?
Milyen jogaikat követelnék?azért ez elég vicces hozzáállás
Úgy csinálsz, mintha bármilyen bevándorlónak valami miatt több joga lenne mint bármelyik másik állampolgárnak. Miért?
"
[link] -- "We want OUR money." !!?
Eszem megáll. Tényleg ennyire vak vagy?
-
Drakmusz
addikt
válasz
minek?:S #313 üzenetére
[link]
Nem olyan régi történet.
Ezzel a hírrel kapcsolatban találtam egy hozzászólást az egyik portálon.
Nem szokásom kommenteket lopni, de ezt most beilleszteném.
"Az északi népek gondolkodását tanítják a világ kulturáltabb sarkaiban. Választás kérdése az egész, egy sima state of mind, ahogy mondani szokták. A magyar saját magát áldozati szerepben látja, alulpozícionálja, magát szerencsétlen pechesnek beállítva felmenti magát minden alól, az északi meg azt mondja, ha hideg van, felöltözünk, ha szél van, szélerőművet építünk. Nem nyafog, öniróniával tekint magára és a helyzetére, konstruktív és szorgalmas. Nem általánosságban, de aránytalanul nagy számban, és ezt a gondolkodást terjeszti, hiszi, vallja, mint normális, természetes, követendő gondolkodást a fröcsögés, vállvonogatás, meg a mutogatás helyett. A többit a statisztikák megmutatják."
Ennyi. -
dabadab
titán
válasz
Runner_fxr #304 üzenetére
"Azért az kemény, hogy OV a vallási fanatizmusba akarja belevinni az országot szerintetek"
Jelenleg a keresztény hittan az, ami kötelező az általános és középiskolákban, illetve a keresztény egyházaknak játsszák át az önkormányzati iskolákat, szóval én a magam részéről a létező veszélyek miatt aggódnék.
Vagy te tudsz olyan magyar közoktatási intézményről, ahol a mecsetbejárásra akarnák rákényszeríteni a tanulókat?
-
Degeczi
nagyúr
-
Drakmusz
addikt
válasz
Runner_fxr #306 üzenetére
Talán utána kéne olvasnod egy-két dolognak...
Az elején arról volt szó hogy ide senki nem jöhet, mert minimum elveszik a munkánkat.
Az őcsényi eset kapcsán Szélkakas Viktor elmondta, hogy még az oltalmazottak sem!
[link]
Annak idején 1300 menekült kérelmének elbírálásáról lett volna szó.Később azután kiderült hogy már legalább ennyit befogadtunk fű alatt.Persze ők illedelmesen kopogtattak.
A kormánynak egy percig nem volt érdeke a kérdés megoldása, de legalább össze-vissza hazudoznak.
Te pedig megeszed.
A plakátkampányokra kidobott milliárdokról már ne is beszéljünk.
Legutoljára pedig megtudhattuk hogy Törökország szíriai offenzívája magyar érdek.
„A törökök azon dolgoznak, hogy a 4 millió szír menekült hazatérhessen a hazájába. Minden, ami elősegíti, hogy az emberek a saját hazájukban békében, biztonságban éljenek, az szerintünk jó.” Azt is hozzátette, „az EU a globális politikai hitelességét amortizálja azzal, hogy egyesek azt gondolják Brüsszelben, nekünk mindenben véleményt kell nyilvánítani.”
Ezt Szíjjártó Péter mondta.Más.
[link]
Gondolom ezt is ki tudod magyarázni jó hívő módjára. -
DigitXT
félisten
válasz
Runner_fxr #306 üzenetére
Hát az utolsó putriba inkább a "közszolgálati" TV adások által jutnak a "hírek".
-
nuke7
veterán
válasz
Milyen túlélő ösztön?
Képzeld, én voltam a közel-keleten és nem öltek meg.
Ha a közel keletről jön ebbe az országba valaki, akkor megölnek szerinted?
Milyen jogaikat követelnék?azért ez elég vicces hozzáállás
Úgy csinálsz, mintha bármilyen bevándorlónak valami miatt több joga lenne mint bármelyik másik állampolgárnak. Miért?
-
válasz
Depression #305 üzenetére
Hát dehogynem tapsoltok! Mást sem olvasni itt, minthogy nem probléma ha kisebbségbe kerülünk, a muszlim migránsok többségében jó fejek, dolgoznak, no problemo.
OV soha nem mondta azt, hogy nem fogad be olyan embert aki valóban menekült és ezt igazolni is tudja. Ő az illegálisan betörő tömegeknek mondott nemet, szerintem nagyon helyesen. Most amit te kritizálsz, az szembemegy az EU-s törvényekkel!
Minden, egészséges túlélő ösztönnel rendelkező ember tart a tömeges migrációtól! És mivel 400 ezer migráns menetelt át Magyarországon, az sem igaz, hogy falvakban ne találkoztak volna migránsokkal. De ha nem is találkozol velük, a mai internet világában az utolsó putriba is eljutnak a legfrissebb hírek azonnal, ezt kár is tagadni. Senkit nem érdekel, hogy a migráns mit akar, ha mi pl megnyitnánk a határt a migránsok előtt, majd Ausztria, Németország nem fogadna be, rajtunk maradna egy csomó, nem mennének azok sehova. Itt követelnék a "jogaikat". -
Depression
veterán
válasz
Egyrészt senki nem tapsol, másrészt meg titokban azért teljesítettük a kvótát, csak hát azzal nem lehet gyűlöletet és félelmet kelteni, hogy aztán úgy tekintsünk valakire, mint a megmentőnk.
És nem a nagyvárosiak félnek, hanem olyan kis falvakban, ahol sosem járt még migrénes. (Saját tapasztalat) És melyik szerencsétlen betogadott maradna EU-n belül ebben a jól teljesítő országban? -
Azért az kemény, hogy OV a vallási fanatizmusba akarja belevinni az országot szerintetek, miközben tapsikoltok a muszlim népvándorlásnak, ami aztán tényleg a középkor!
Azt még megértem, hogy pont lesz@rjátok Magyarországot, meg úgy általában a nemzetek sem jelentenek számotokra semmit. Viszont, hogy még egy egészséges túlélő ösztön se legyen bennetek, az azért durva! -
nuke7
veterán
válasz
Bluesummers #302 üzenetére
szerintem az.
Ha szerinted akkora probléma, hajrá, keresnek határvadászokatés azonnal reagálhatsz
Úgy csinálsz, mintha 1) a honfoglalás jó dolog lett volna 2) azóta azért nagyon sokat fejlődtek a társadalmak, egyáltalán nincsenek akkora különbségek már. - Eltekintve a vallásos fanatizmustól amibe OV-ék próbálják belevinni az országot épp...
-
-
nuke7
veterán
válasz
Bluesummers #293 üzenetére
jaja, sokkal jobb lenne, ha nem békésen jönnek, hanem a termőföldért meg az éghajlatért és szépen elkezdenék bombázni a városokat.... ja, jól hangzik
-
minek?:S
őstag
Igazabol erdekes stilusban szoktal "vitazni". Ezt a fajta provokativ stilust kitol tanultad? Ennyire jo poen jatszani az ertetlent? Ennyire jo poen mast probalni beallitani hulyenek?
Es itt most egy rossz szavad nem lehet, mert eleve ugy allok hozzad, hogy legalabb olvasni tudsz. Szeretem azt, amikor leirok egy dolgot(foleg, ha tobbszor) es ugy adod be magad a kovetkezo kommentedben, mint, ha csak a felet irtam volna le.. es ahogy latom, nem csak nekem tunt fel. Mindegy. Csinald.. nem engem minosit, de azert ne hangoztasd masok elott, hogy hova jartal suliba(es mikor), mert a nyelvtan tanarod elsirja magat. Remelem azert egyszer felnosz es egy vitapartnerre(meg, ha teljesen mas nezetei vannak) megprobalsz legalabb minimalis tiszteletet tanusitani. Ehhez kivanok neked kitartast es jo egeszseget!
-
válasz
Raysen623 #297 üzenetére
"Ez a tiszta beszéd. Ha elfogynak az érvek akkor jöhet a személyeskedés...
"
Nem, az ő "primitív hülyeségeire" reagáltam, az ő személyeskedésére, mert nem tudott normális hangnemben írni, de tőle megszoktam kb. mindig így reagál mindenre. Nem hiszem, hogy a való életben is ilyen ember lenne, mert akkor nagyon sok helyen megtanították volna a helyes és illedelmes beszédre, s nem lenne köztünk már fórumon mint szájkaratézós bajnok. Engem le lehet szájkaratézni, nem vagyok benne jó, viszont a valóságban nem így válaszolna szerintem.Amúgy utána megadtam a forrást is.
Elnézést kérek, elfelejtettem, hogy minden egyes számhoz azonnal meg kell adni a forrásokat, különben primitív és hülye vagyok., de ez majdnem olyan tényszerű adat volt, mint az 1×1.
Afrika népességrobbanás: [link]
Egy a lényeg: Amíg az afrikai anyuka 2 évente szült gyereket szül, és addig csinálja, ameddig képes rá, boldog, egészséges, addig csinálja. Mi Európában tudatosan szaporodunk. Kínában büntették a kétgyerekes családokat, csak pár éve lehet már kettő gyerek.
(forrás, mielőtt elfelejtem:
"Ghánában az 1990-es évek végén a gyermeküket szülés után elvesztő nők átlagosan 23
hónap múlva már szülték a következő gyermeküket, tehát 13 hónappal korábban estek ismét teherbe, mint azok a nők, akiknek életben maradt a gyermekük. Kenyában a két csoport közötti különbség 6 hónap.49 Mindemellett éppen a szülések közt eltelt rövid idő is hozzájárul a magas csecsemő- és anyai halandósághoz."
Forrás: [link]Engem egészen addig nem zavar, amíg az értelmes afrikai néger / szír / arab / stb. jön, de ha rám próbál valamit erőszakolni az ő ottani kultúrájából / vallásából, az nem tetszik.
A telefonos IT Café témához visszakanyarodva:
DIGI-t elgáncsolták az 5G pályázásával kapcsolatban, és részesedést vásárol az állam egy piaci versenyben levő céget, az nem szokott jóra vezetni.
Ezt politikától mentesen írom, nem érdekel sem a bal, sem a jobb, sem a közép, se semmi.
Nem érdekel amúgy a DIGI sem mint szolgáltató, de amíg megpróbálják a hatalmat egyre kisebb kézben tartani, és az árakat szándékosan magasan tartani, az nem lesz a fogyasztóknak előnyös. -
Drakmusz
addikt
válasz
Bluesummers #293 üzenetére
Nyugodt lehetsz, itt soha nem lesz London.
London ugyanis a világgazdaság egyik megkerülhetetlen központja, az oktatás és mondjuk a kereskedelem témaköre mellett még számtalan dologról lehetne beszélni az angol főváros kapcsán.
Ha az agglomerációval is számolunk akkor jóval 12 millió felett van a népessége.
Ennél fogva teljesen felesleges összehasonlítani azzal ami itthon van, az egy másik dimenzió.
De nem kell addig utaznunk, vegyük az Osztrákokat.
Akiket állítólag 2030-ra utolérünk, bár az épeszű ember azért nagyjából sejtheti hogy ez lehetetlen.
Abban igazad van hogy a problémát helyben kell megoldani, erre történnek is erőfeszítések.
A migráció egy nagyon fontos probléma, elhazudni felesleges.
De amit a magyar kormány csinál ezzel a kérdéssel kapcsolatban az mindennek az alja..... -
Raysen623
addikt
válasz
Bluesummers #294 üzenetére
Ez a tiszta beszéd. Ha elfogynak az érvek akkor jöhet a személyeskedés...
(#293) Bluesummers: ez egy teljesen érthető vélemény. A helyzet az hogy ezzel mi is így vagyunk, csak abban különbözünk hogy a nemzeti identitást nem az adja meg hogy a gyerekem egy minnél sterilebb és belterjesebb világban nő fel! Egy nemzetállam nem tudja kezelni önmaga a globális kihívásokat egyedül. A bezárkózásnak hívott védekezés pedig nem megoldás, mert az lassú halál. Olyan nemzetek közösségét kellene létrehozni Európában ami képest ezt kezelni gazdasági és katonai erejénél fogva.
A népvándorlás ellen meg nem lehet küzdeni. 1000 évvel ezelőtt sem tudtak.
Én is voltam Londoban, de hülyeség az ottani világot összehasonlítani Budapesttel. Itt olyan soha nem lesz akkora mértékben, illetve lesz ha a kormány folytatja az ukránok és távol-keletiek, de lassan a közel-keletiek betelepítését is. A kötvényesekről már nem is beszélek. -
-
dabadab
titán
válasz
Bluesummers #294 üzenetére
De érzékeny kis hópehely vagy, ha valaki rámutat, hogy hülyeségeket beszélsz, akkor bedurcizol.
-
-
Láttál videókat, ahol az olaszok gyakorlatilag nem engedik partraszállni az illegális afrikai bevándorlókat? Annyira elegük van ezekből, hogy visszafordították a csónakokat.
Nem migránsoztam, de kit érdekel hogy hívjuk. A problémát ott kell megoldani, ahol van. Ha Amerika vagy akárki által kelt ki ott háború, vagy azért mert szélsőséges ISIS-esek vannak, vagy kulturális okokból, vagy a szomszédos országok miatt van ott probléma, vagy mit tudom én milyen problémájuk is van ott, azt OTT kell megoldani.
Sajnálom a helyzetüket, de ne jöjjenek be Európába több millióan. Én igenis szeretném még felnevelni a gyerekeim, hogy van nemzeti identitás, és nem szolidaritás ezerrel. Voltam Londonban, nem akarom azt a helyzetet nálunk látni. Nem akarom megmagyarázni nektek, egyszerűen nem akarom. -
dabadab
titán
válasz
Bluesummers #291 üzenetére
Nézd, ha már azok az adatok nem stimmelnek, aminek kb. nulla erőfeszítéssel utánanézhetnél, akkor elég nyilvánvaló, hogy a "modelled" többi része se fog stimmel, mert ott is szartál arra, hogy utánanézzel (pl. annak, hogy a fejlett országokba bevándorolóknál hogyan alakul a születésszám), inkább a magad kis primitív hülyeségeit hangoztatod.
Ja, tényleg, tökre egyszerű dolog az, hogy az ember nem hazudik meg a hasára csap, hanem utánanéz a dolgoknak, de hát a jelek szerint neked még ennyi se megy.
-
Ne sértegess, nem hazudok.
Lehet, hogy hasrabökve mondtam számot, de ugye érzed amit mondani akarok, az full hazugság, vagy kötözködni tudsz csak? Nem kell a szájkaraté, ismerem a stílusod, nagyon primitív tud lenniKb. 10-20 gyerek miért sok? Ennyit csinál egy pár, de a harmada/fele élte túl ... ma már több gyerek éli túl.
-
nuke7
veterán
válasz
Bluesummers #285 üzenetére
miért kéne ingyen lakás (vagybármi)? Pont arról van szó, hogy a munkaképes, közép-felső osztály jön ide, nem az affrikai, eldugott, bennszülött törzsek...
Amint ezek után írsz, az konkrétan nem igaz, hazugság és vagy rossz forrásokat használsz.
Akiket a kormány migránsoknak hív, háborús övezetből jött és nem afrikai bennszülöttek, ezt már sokszor, sok helyen, tényszerűen elmondták, leírták, stb.(amúgy ha igaz is lenne, hogy 10-20 gyereket csinál egy afrikai pár, és ők idejönnek... szerinted egy generáció - vagy több alatt - át fogják venni az ország vezetését, és kötelezővé teszik fejenként a 10 gyereket, megtiltják az óvszer használatát éééés felgyújták az összes legelőt, hogy ne legyen elég élelem az embereknek itt..?.... Reális félelem
így ezt még nem gondoltam át )
-
dabadab
titán
válasz
Bluesummers #285 üzenetére
"Nézd, Afrikában 10-20 gyereket nemzettek átlagosan"
Most komolyan, mennyire fájna, ha legalább a tényszerű adatoknál nem jól láthatóan primitív hazugságokra támaszkodnál?...
-
Miért baj, ha kisebbségbe kerülünk? Nyilván nem akar senki közel keletet vagy Afrikát csinálni Európából, onnan azért jöttek pont el, mert olyan amilyen. Nyilván valamennyi kulturális rugalmasság kell, de ha Amerika meg tudta ezt ugrani, azért Európának is illene...
Tehát bevándorlókra mennyenek milliárdok, tanításokra, ingyen lakásokra, ételre, italra?
Nézd, Afrikában 10-20 gyereket nemzettek átlagosan, ezek töredéke élte meg a felnőtt kort.
Afrika nem az a hely, ami ideális viszonyokat ad a családoknak, kevés termőföld, szélsőséges éghajlat, betegséges vannak, stb...
Erre megjelenik a sajtó, képeket mutogatnak, hogy segíteni kellene rajtuk, megjelenik a vörös kereszt, egyéb humanitárius szervezet.
M történik?
Afrikai bácsi továbbra is 10-20 gyereket csinál, amelyből a gyógyszereknek, víz- és ételellátásnak köszönhetően túlélik a gyerekek.
Eltelik 10-20 év, és most ezek ismét így szaporodnak, persze, hogy túlnépesedik a hülye, mert azt nem tanították meg hogy használjon óvszert, vagy azt megtanítani, hogy elég lesz 1-2 gyerek is már.Na most ezek jönnek ide, és ha szolidaritásról beszélünk, akkor még több fog jönni, NEM LESZ megállás! A tehetőseknek kell ott maradniuk és felfejleszteni azt, amit lehet. Nem segíteni, hanem önös érdekekből, így lesz gazdaság.
Migrációnak miért nincs értelme?
[link] -
válasz
Runner_fxr #281 üzenetére
A gazdagabb arabok sok helyen kifejezetten tartanak a szegényebb araboktól, a "csőcseléktől" maguk is. Egy gazdagabb lakótelepet például őriznek is (portások, fegyveres őrök), hogy a lakókat -és különösen a nőket- megvédjék ettől a problémás rétegtől. Na, pont arra nincs szükség, hogy mi főként ezeket kapjuk meg! Akár lehetne pontrendszert csinálni, mint ahogy az auszik csinálják: ha nem ér el egy bevándorló / letelepedni szándékozó x pontot, nem maradhat, vagy nem maradhat sokáig, csak addig, amíg vissza nem mehet egy biztonságosabb, hazai helyre. Ekkor pedig őrizni kell, ha úgy tetszik, táborba zárni a legalacsonyabb pontokat hozó menekülteket. Ha ez nem jó neki, mehet haza. Fontosabb a saját érdekünk, mint az övék.
"Németország tele van mecsettel, ahol az imámok radikalizálják a migránsokat."
Imámot kipenderíteni az országból vagy lecsukni, és új imámokat képezni! Nagyon veszélyes, és állatira nagy hülyeség, ha hagyjuk őket számunkra is tolerálható vallási vezetők nélkül, saját kútfőből, vagy fanatikus imámoktól tanulva vallást értelmezni. Szerintem is józan ésszel szembe megy, aki ellazázná a kérdést, illetve hagyná a dolgokat a saját medrükben csordogálni értelmes, célszerű, az európai emberek érdekében álló terv nélkül.
"Egy migráns soha nem fog konzervatív jobboldalra szavazni, épp ezért a politikai haszonszerzést sem zárnám ki."
Liberális pártra se fog szavazni, maximum kezdetben, amíg nincs az érdekének megfelelőbb. De tény, hogy az araboknál több gyerek születik, és bárhol vannak itt az EU-ban, többen lesznek, mint voltak. Ez nem feltétlenül baj, de bajjá válhat.
Szóval igen, felelősségteljesen, korlátokkal, szűréssel, oktatással, munkahelyteremtéssel teljesen oké számomra még a muszlimok letelepedése is, de fullba nyomja a kretént, aki szerint korlátlanul, bárki jöjjön nyugodtan, és úgy, hogy aztán még nem is figyelünk oda rájuk eléggé, illetve mi teszünk engedményeket ahelyett, hogy a bevándorló viselkedését szabályoznánk jobban.
-
Sok mindennel egyetértek amit írtál! Felelősségteljesen, a fanatikusokat kiszűrve, nem korlátlanul, működhet a migráció. Csak az a baj, hogy a gyakorlatban ennek az ellenkezője valósult meg.
Az a probléma, hogy hagyják őket radikalizálódni. Németország tele van mecsettel, ahol az imámok radikalizálják a migránsokat. Egy csomó ilyen működő mecset van, tudnak róla a német hatóságok, mégsem tesznek semmit! Ezután joggal merül fel a kérdés, hogy miért, mi okuk van rá? Nyilván van egy tervük ezzel, csak gondolnak róla valamit. Józan ésszel szembe megy.
-
válasz
#20749568 #253 üzenetére
Nem ismerem a Frankfurti állapotokat migráns ügyileg, de Malmő nagyon durva. Iszonyú magas a bűnözés, gyakorlatilag migránsoké az egész, nem az a hely ahol szívesen haverkodsz, ebben biztos lehetsz. Ezt csak azért említettem meg, mert Svédország több városa is jól mutatja, hogy hova vezet ez a korlátlan befogadósdi. Gyakorlatilag kitúrják a Svédeket és nem, nem jó fejek, meg kedvesek. Nem akarnak integrálódni.
Abban igazat adok, hogy a Fidesz migráns ellenességében nyilván van politikai haszon is, meglovagolták a témát, de alapvetően sok igazság van abban amit gondolnak a bevándorlásról. Csak sokan azért nem értik, mert nem élnek vagy nem éltek olyan környéken ahol ez már probléma, ezért nem hiszik el, nem érzik a veszélyt.
A wir schaffen das azért bukott el, mert a beérkezett migránsok tömegei, több pénzben vannak mint amit gazdaságilag hoznak. Nagyon kis százalékukat lehetett munkára bírni, többségük a Német állam csecsén csüng. És e mellett rengeteg konfliktust okoztak, sok eset halállal, erőszakkal végződött. Nem oldott meg merkel lósz@rt se! Sodródott az árral, felelőtlen döntéseket hozott. Nagyon komoly szerepe van, mert ha 2015-ben nem küldi el a meghívóját az összes migránsnak, akkor valószínűleg ilyen tömegek nem indulnak el.
Hogy bánnak a nőkkel? Nem veszik őket ember számba. Ezzel kapcsolatban inkább nem mennék bele a részletekbe, de ha olvasott ember vagy és érdekelt a téma, tisztában kell legyél vele. Én személyesen nem ismerek elnyomott muszlim nőt, ez igaz, de mondjuk az egyik legjobb gyerekkori ismerősöm Kuwaitban dolgozik, első kézből tudom, hogy a nőkkel nem bánnak kesztyűs kézzel. Tehát ez nem csak olyan mende monda.
Azt is kérdeztem, hogy miért nem fogadják be a migránsokat Szaud-Arábiába? Pénz van, ugyan az a kultúra. Azt válaszolta az ismerősöm, hogy azért nem fogadnak be migránst, mert csőcseléknek tartják őket! Elnézve azt amit műveltek az elmúlt pár évben Európában, nem biztos, hogy hülyék ezek a Kuwaitiak.
Szakértők kismilliószor elmondták, hogy nagyon alacsony százalékuk jön valódi háborús övezetből, az egy másik kérdés, hogy amint ideértek, már mindegyik szír meg kiskorú. Arra is voltak bizonyítékok, hogy a migránsokat oktatták arra, különböző "civil" szervezetek, hogyan kell kijátszani az Európai törvényeket. Tudom, hogy ez nektek csak propaganda, de azért itt hagyom: [link]
A migráció egy hatalmas üzlet, és az is tény, hogy egy nagyon masszív szavazó bázist jelenthetnek a liberális pártoknak, amennyiben szavazati jogot kapnak. Egy migráns soha nem fog konzervatív jobboldalra szavazni, épp ezért a politikai haszonszerzést sem zárnám ki. Ez is közrejátszik véleményem szerint, a tömeges migráció támogatásában.
-
dabadab
titán
válasz
minek?:S #273 üzenetére
Szerinted a magyaron kívül más nyelvet nem beszélő, Ny-Európát csak átutazóban látó kamionsofőrök (akiknek jól láthatóan maguknak is vannak problémáik a társadalomba való beilleszkedéssel) mennyire rendelkezhetnek valós képpel az intergrációs folyamatról? Mennyi esélyük van olyan bevándorlókkal találkozni, akik szoftverfejlesztőként dolgoznak?
Calais-nál volt pár ezer ember - most tényleg azt gondolod, hogy ebből fogod levezetni a több millió egyéb bevándorló viselkedését?
-
-
nuke7
veterán
válasz
minek?:S #269 üzenetére
Amúgy értelmezed amit írsz..?
Mert ezt írtad kb. le:
1) Nekünk nagyon rossz ITT, de nagyon nacionálisták vagyunk, szeretjük magyarországot és magyarok vagyunk.
2) Nem költözünk Magyarországra, mert teljesen más elveket vallunk.
3) Valaki - leginkább szintén nacionalisták, mint mi - segítsen rajtunk itt ahol vagyunk.WTF. Mivan? Itt milyen elvek vannak szerinted..? Hogy mástól várjuk a segítséget mert magunktól nem akarunk semmit tenni? Ez az elv? Vagy mi? Hogy ragaszkodunk a rossz helyzethez...
Vagy írd már le légyszíves, hogy milyen elvet nem értek. Mert az, hogy itt van örökségem, itt építettem fel az exisztenciám és nincs kedvem ezt hátrahagyni, még akkor se, ha most nem jó nekem, nem elv. Ez egy döntés, és senki nem kötelezi rá az adott embert, családot, csoportot, hogy ott éljen, ahol. Ha az elvei miatt marad ott, ahol, akkor meg ne sírjon, hogy milyen rossz neki, mert van választása. Ő az elveti választotta, és nem azt, hogy Magyarországon éljen
Milyen elveket nem értek? -
őstag
Szerintem Ausztria és Németország ugyanúgy Nyugat-Európa
Ellenben Oroszország és az USA határozottan nem. Abban egyetértünk, hogy elkerülhetetlen volt és rengeteg ok miatt. Az meg, hogy "nyugati" sikereink voltak, abban is igazad van, viszont mindig a túlzott nyugat(főleg német) pártiságunknak köszönhetjük, hogy az oroszok mindig legyőztek minket. Nagyon súlyos hiba bízni a nyugatban 100%-osan. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt, hogy központi területen fekszünk, egyik oldalhoz sem húzhatunk(bár talán teljesen mindegy is, mert teljesen jelentéktelen ország vagyunk, főleg 99 éve). Viszont a történelem bebizonyította, hogy a vész mindig keletről jött, mindig nyugatról vártuk a segítséget.. ami sosem jött.
Aweriot
De ne beszélj már idiótaságokat kérlek. Tessék. Minden propaganda nélkül: [link] [link] És ő csak 1 kamionos... de ott van Jeddi Árpád Levente is, Bárándy Attila is.. Integrálás.. Menekülés... Másrészt vannak ilyenek is: [link] Persze.. mondom.. elhiszem, hogy nem mind ilyen.. csak az 50.. 40.. vagy talán 10%-a.. de orosz rulettben sem 6 töltény van.
-
Akkor ugye én is jogosan gondolom, hogy aki kiment, alkalmazkodjon. És itt most azokra gondolok, akik maguktól mentek ki nyugatra az utóbbi 8 évben, (természetesen kivétel nélkül mind politikai üldözöttek, akik a fideszterror elől mentették drága életüket). Tanulják meg a nyelvet, illeszkedjenek be és fórumozzanak ott. Ne magyar fórumokra járkáljanak szidni azt ami itthon van. Itt voltak, ezt itt hagyták. Hagyta az irszágot, hagyja a fórumot is. Károgjanak angol, német ,svájci stb fórumokon.
-
dabadab
titán
válasz
minek?:S #269 üzenetére
"még a történelmet sem ismerik. A Nyugat imádat okozza vesztünk"
??? És utána előhozakodsz Trianonnal, ami:
1. konkrétan Nyugat-Európa ellen vívott háború eredménye volt
2. alapvetően elkerülhetetlen volt
3. ignorálod azt, hogy Magyarország történelme folyamán alapvetően a nyugatról érkező kultúra és tudás meg az azzal való integrálódás (rosszabb esetben: az oda való menekülés) hozta a sikereket -
őstag
Sajnos itt jön ki, hogy milyen trágya az oktatásunk... sokan nem, hogy írni, meg számolni nem tudnak... de még a történelmet sem ismerik. A Nyugat imádat okozza vesztünk.. immár sokadjára. Egyszer már adtak egy nyomatékos választ(Trianon).. mikor fogjuk megérteni, hogy ez az egész csak egy "viszonzatlan szerelem"?
nuke7
Leírtam. Ha nem érted, akkor teljesen más elveket vallasz és más értékeket. Így sosem lehet dűlőre jutni(ha csak minél többet nem tapasztalsz). Ezt nem lehet érvekkel vitaként beállítani, szóval tök fölösleges erre időt pazarolni és ugyan ez van a politikában is. Amíg a jobboldal és a baloldal egymással veszekszik a hatalomért, addig csúszunk egyre lejjebb és ez igaz mind a 3 politikai tömbre. -
őstag
válasz
#20749568 #261 üzenetére
A kettő nem ugyan az. Kevered a szezont a fazonnal. A bevándorlósdira legfeljebb az '56-os menekülteket tudod felhozni, viszont nem rémlik, hogy ekkora arányban lettek volna közöttük bűnözők vagy követeltek volna alanyi jogon bármit is.
nuke7
Ne csak olvass, értelmezz is. Persze.. Lyukóbányára gondolsz, meg hozzá hasonló településekre?Ne felejtsd el, hogy ha egy házat(főleg, ha iker és telekkel együtt van) 1-2 millióért meg tudsz venni, akkor jó eséllyel rá kell költeni legalább 10-et(szigetelés, tető), ráadásul közművek? Eljutási lehetőségek? Munkalehetőségek? Ez egy kicsit több tényezős dolog. Nem csak menekülni kell, hanem élni is. Másrészt meg, ha benned ezek nem értékek(úgy eleve az Otthon, a gyerekkor, a barátok, a szülők, az összetartás, a történelem tisztelése), akkor persze, hogy ilyen kérdéseket fogsz feltenni, hogy miért nem költöznek el. Btw és sokkal előbb költöznék Miskolcra, mint Pestre, mert Miskolcon sokkal normálisabbak az emberek, sokkal jobb a közösség.. mindamellett, hogy sok cigány is van.
-
nuke7
veterán
válasz
minek?:S #260 üzenetére
de akkor most mi a hazaszeretet? Azt szeretik, ahol élnek, vagy magyarországot..?!
Északkelet magyarországon lehet venni telket, két házzal 1-2 millióért. Ne mondd nekem, hogy nincs annyi pénze valakinek, ha eladja a magyarországon kívüli ingatlanját / ingóságait...
(vagy akár a dunakanyarban ikerház részt - mi másfél millióért nem tudtuk eladni
)
Vagy az lehet, hogy észak kelet magyarország mégse annyira vonzó, mégse annyira magyarok azok az emberek
(azt már meg se kérdezem, hogy miért nem tanulják meg azt a nyelvet, amelyik országban élnek...)
-
válasz
Runner_fxr #177 üzenetére
”Belinkelhetem ide...”
Do. -
őstag
Leirtam. Otthon, csalad, generaciok, Hazaszeretet. Masreszt meg hany hazat adtal el idaig es vettel masikat? Nagyon jol hangzik ez a duma.. az internetrol.. de azert nem olyan konnyu eladni egy hazat.. foleg egy kis faluban.. foleg annyiert, hogy aztan atkoltozhessen ide, csaladostul.. aztan gondolom, ha valami iskolai vegzettsege van, akkor az nem feltetlen jo ide... Masreszt mi van akkor, ha valamelyik ose valami maradandot alkotott az adott telepulesen? Nekem pl apam csinalta az igenyesebb ko munkak legalabb 80%-at itt. De komolyan.. az az Otthonuk. Attol, hogy papiron mas orszag neve alatt fut, az a fold nem lesz egy darabig szlovak(ahhoz ki kene halnia az osszes magyarnak, lerombolni az osszes epuletet, amit mi magyarok epitettunk, a mi penzunkbol..) vagy roman, ukran etc. Masreszt direkt hasznaltam idezojeleket.. harcolni nem csak puskakkal meg kardokkal lehet. Sok magyar pl nem is tud romanul vagy szlovakul... sokan azert vannak hatranyos helyzetben, mert magyarok, mind ugyintezesben, mind oktatasban, mind mindenben masodrendueknek tartjak a magyarokat, ezert minden nap egy "harc" nekik, amiert Tiszteletet erdemelnek, nem leromanozast(vagy szlovakozast etc.).
-
nuke7
veterán
válasz
minek?:S #257 üzenetére
miért gyenge érv? tudjuk, hogy a migránsokat tárt karokkal várja az eu, miért nem jönnek magyarországra, ha annyira nagyon magyarok?!
harcolhatnak?! milyen háború van amiről nem tudok?
Költözéshez miért kell olyan sok pénz? Eladják az ottani dolgaikat és elköltöznek. Mi olyan nehéz ezen? -
őstag
& Aweriot
Ennyi? Miért nem jönnek haza? Ez holt gyenge érv. Tessék újra gondolni, aztán beszélgethetünk. Nyilván mivel nekik az az Otthonuk.. talán több száz éve, de minimum 150-200, azért nem olyan könnyű azt.. család, ismerősök, sorstársak.. akikkel együtt "harcolhatnak" és/vagy csak szimplán nincs minimum 20-30 milliójuk, hogy családostul ideköltözzenek. Gratulálok annak, aki tök lazán tud kiköltözni külföldre, nekem szintén nem menne, így meg tudom érteni azokat, akik hasonlóan vannak. -
Mérsékelt liberálisként / centristaként is van pár dolog, amit én is hasonlóan látok, mint Runner_fxr.
A bevándorlást lassítani kellene, ugyanakkor szerintem jó keretek között elfogadható egy bizonyos mértékig. A két legfontosabb dolog, amiben azonnal lépni kéne: a tanulatlanság felszámolása a bevándorlók között, és a vallási fanatikusok nagyon gyors kiszűrése és kitoloncolása az EU területéről. Nem szabad hagyni, hogy félművelt, tanulni se akaró, de nagyon vallásos muszlimok nagy számban telepedjenek le az EU-ban 0 integrálódási szándékkal.
Ha van valami, ami közös európai érték, akkor az a tudományos szemlélet, módszer. Ennek az iszlám éppen úgy az ellensége, mint gyakorta a magát komolyabban vevő kereszténység. Ha rengeteg migráns jön az EU-ba, az erre a megvédendő tudományos szemléletre szerintem is veszélyt jelenthet. (Megváltoztathatja akár a jelenlegi európai életmódot, normát.) Főként pedig akkor, ha gyakran nem párosul valódi integrációval, oktatással, munkahelyteremtéssel a bevándorlás. Szóval bár már most is kisebbségben vagyok a leginkább tudományos szemléletemmel, vallástalanságommal, nagyon nem szeretném ezt a helyzetet még tovább rontani, és figyelek az érdekeimre.
Én egy Európai Egyesült Államokat szeretnék, de nem keresztény, zsidó, vagy keresztény vezetők erős befolyásával. Egyiptomban a tévében megy, hogy 12 éves gyerekek géppisztollyal védik a hazát és az iszlámot, anyum le is fényképezte ezt. Meg ugye a napi ötszöri ima már nagyon fiatal kortól. Tényleg tök más kultúra, nagyon nehéz az ottani műveletlenebb rétegeket európaivá alakítgatni. Nekem két muszlim sógorom van, mindegyiket kedvelem, egyik sokban hasonlít is rám; utóbbi mondta például, hogy az első, amit meg szeret tudni egy ismeretlenről, az a vallása / vallástalansága. Baromira hasonlóan gondolkodik időnként, mint én, csak mást képvisel ezen a nagyon fontos téren. A vallás és a kultúra túl erősen fonódott össze náluk, és én attól tartok, hogy ha még a műveltebb muszlimoknak is valamennyire problémás az európai norma, életmód (akár az, hogy én nyílt utcán csókolózok), mit kezdene az EU néhány százezer tanulatlan muszlimmal?! Én se szeretném, ha az EU-ban egyszer muszlim többség lenne, vagy szimplán az, hogy rengeteg mindenben engedne nekik a rendszer, és korlátozná a szabadabb szellemű, európai életmódot kedvelő embereket.
Egyébként az arab világ is elég változatos, egyik arab sógorom például azt mondta, nem szereti a dubajiakat, mert rengetegen nagyon erkölcstelenek.
Az iszlám lehet tolerálható, lehet kompatibilis szerintem mégis az európaiak számára, pont ahogy a kereszténység is; valójában egy keresztény és egy muszlim baromira hasonló, köztük az értelmesebbek ezzel tisztában is vannak. Tuniszban például kereszténynek lenni majdnem olyan, mint muszlimnak lenni; legrosszabb esetben úgy néznek a keresztényre, mint aki kissé eltévedt, de azért rokon, azért kedves istenfélő. Szóval nincs nagy baj, amíg nem engedünk a szekuláris államból; de rengeteg EU-ba vándorló muszlim esetén mégis tartok kicsit attól, hogy egyszer mindenütt vallásos nevelés lesz -részben miattuk. Majd választhat a gyereked, milyen vallás papja tanítsa erkölcsre, stb. Sajnos lassan az a helyzet, hogy muszlimok nélkül is ez az irány nálunk.
Fura, hogy még nem zárták ezt a topikot, noha biztosan követik a modik. Talán azért, mert még viszonylag normális mederben folyik a beszélgetés.
-
dabadab
titán
válasz
Runner_fxr #251 üzenetére
"Amint többségbe kerülnek, az ő törvényeik szerint kell élni, nem fognak mást megtűrni."
Tehát azt gondolod, hogy az összes muszlim az kb. mind a helyi MIÉP-es/mihazánkos irányvonalat nyomja és hogy ezek (a nyilván nem túl jól képzett, nem túl jól kereső, alapvetően a társadalom alsó rétegeihez tartozó, a politikában alulreprezentált) emberek szerzik meg a hatalmat?
Mondjuk ha csak annyi kapcsolatod van velük, hogy egyszer együtt metróztál arabokkal, akkor el lehet hinni ezt, de amúgy nem nagyon. -
dabadab
titán
válasz
Runner_fxr #251 üzenetére
"Lehet itt az iszlámot ártatlan kis vallásként bemutatni, ami tökéletesen kompatibilis a mai neoliberális eszmékkel"
Izé, ez a neoliberálozás olyan, mintha az imbuszkulcsról azt hinnéd, hogy az közlekedési eszköz indítására való, mert benne van hogy busz meg kulcs.
-
válasz
#20749568 #232 üzenetére
Abban igazad van, hogy a bevándorlás egy nagyon komplex téma, de azért valamit mégiscsak kezdeni kéne vele. És most ez alatt nyilván nem azt értem, hogy akkor mindenki engedjen be mindenkit, hanem lennie kéne valamiféle határvonalnak, valamiféle válasznak arra, hogy itt van egy nagyon komoly nyomás a migránsok részéről. Szerintem eddig is épp elég jött, ezekkel sem nagyon tudnak mit kezdeni, én személyesen láttam Malmőt, hát, nem szívesen mennék oda vissza. Sokan csak üvegkalitkából látták a migrációt, persze, hogy nem veszik komolyan, de azért más ezt testközelből látni. Úgy utazni, hogy te vagy egyedül fehér a migránsok közt. Innen Magyarországról ezt elég nehéz megítélni, hogy valójában milyen állapotok vannak egyes területeken, ahol nagyobb mennyiségben vannak migránsok.
És a legfőbb problémám az, hogy továbbra is a befogadás, még több migráns beengedése mellett vannak a balliberális (vagy pontosan milyen jelzővel kéne illetnem?) pártok.
Az ember azt sem tudja mi lesz ennek a vége, azért nem ártana az Európai állampolgárokat tájékoztatni arról, hogy mi ezzel a tervük, mert láthatólag csak sodródnak az árral, ami sok jót nem vetít előre. A wir schaffen das csúfosan elbukott.A másik problémám, hogy a legtöbbje gazdasági bevándorló, ha valóban háborús menekültek lennének, még érteném jobban ezt a befogadás párti álláspontot, de alig 10%-uk vagy kevesebb érkezik háborús övezetből. És ezek a válaszok amiket adnak erre az Európai liberális pártok, csak azt erősítik a migránsokban, hogy lehet jönni.
Azt még csak csak elfogadom, hogy nem mindenki gondolkodik nemzetben, van aki elégedett lenne egy nagy masszával (Európai egyesül államok), de az már nem megy le a torkomon, hogy tétlenül nézzük végig ahogy az Európai őslakosok kerülnek kisebbségbe egy fekete afrikai és muszlim népességgel szemben! Lehet itt az iszlámot ártatlan kis vallásként bemutatni, ami tökéletesen kompatibilis a mai neoliberális eszmékkel, de ez hazugság! Nem, kurv@ra nem kompatibilis, már eleve ott ellentétes az egész, ahogy ők a nőkkel bánnak! Az iszlám egy hódító típusú vallás, aki nem muszlim az hitetlen, lenézendő, és akkor még nagyon szerencséd van ha csak lenézendő vagy a szemükben. Az iszlám a középkor! Egy a vallás és az állam, nincs szétválasztva, mint a liberalizmus kontra állam és a kereszténység kontra állam. Én elhiszem, hogy találkoztál jó arc migránsokkal, de nehéz lenne ezt megmagyarázni annak a sok száz áldozat hozzátartozóinak, akik az elmúlt pár évben veszítették életüket migránsok miatt. Amint többségbe kerülnek, az ő törvényeik szerint kell élni, nem fognak mást megtűrni. Ha azt hiszed nem így lesz, hatalmasat tévedsz!
nuke7: Miért baj ha kisebbségbe kerülünk? Fentebb kifejtettem! Mérhetetlenül nagy felelőtlenség ha ezt tényleg komolyan gondolod. Azt még megértem, hogy valaki annyira pc akar lenni, hogy nehezen mond nemet a migránsok befogadására, de, hogy ilyen szinten homokba dugjuk a fejünket és az öngyilkosság felé meneteljünk, az szerintem egészen elképesztő!
Én azt nem mondom, hogy nektek semmiben nincs igazatok és csak a konzervatív jobboldalnál van a bölcsek köve, de amiket ti gondoltok a migrációról, az egész Európai jövőről, az olyan szinten felelőtlen és szélsőséges, hogy ezzel azonosulni semmilyen szinten nem tudok és szerintem ezzel így van minden konzervatív jobboldali. Én komolyan gondoltam azt, hogy végső soron az lenne a legjobb ha a liberálisok és a jobboldaliak megegyeznének. Az emberek ezzel járnának a legjobban, mert az értelmetlen politikai csatározás helyett többet lehetne foglalkozni a valódi problémákkal. A politikus nem azért van, hogy vitatkozzon, hanem, hogy az embereknek élhetőbb világot teremtsenek. És egy politikusnak elsősorban az a kötelessége, hogy az adott ország, nemzet állampolgárait képviselje! Mivel tőlük kapta a bizalmat, nem élhet vissza vele! És azt mondani, hogy nem baj ha az idegenek kerülnek többségbe a mi területeinken, alighanem szembemegy ezzel! A politikusoknak az állampolgár legyen az első, ne az idegen! És jelenleg nem ez a helyzet, legalább is a liberális oldalon. Mind a két félnek engednie kellene! Abban biztos lehetsz, hogy ezt így nem lehet lenyomni az emberek torkán, hogy nem baj ha többségbe kerülnek a migránsok. Ennek háború lehet a vége! Ezt meg senki sem akarhatja, aki tiszteli a demokráciát és a jogállamot!
És még annyi, hogy Magyarországot azért nem kéne bírálni mert nem akar migránst, tiszteletben kéne hagyni, hogy ki mit gondol erről. Ráadásul nem Magyarország rabolta végig a fél világot, foglalkozzanak azok a migránsokkal akik előidézték ezt a helyzetet, akik kirabolták azokat az országokat ahonnan jönnek! Az EU tagság sem magyarázat erre, mert a belépéskor ilyenekről szó nem volt!
-
őstag
válasz
#20749568 #243 üzenetére
Still semmi. Még mindig ugyanúgy az erőszakkal demokratizálóknak kell megoldaniuk, akik gazdaságilag képesek is erre. Beszélj majd légy szíves egy Kárpátaljaival vagy Erdélyivel.. Ne az én számból halld, de elég súlyosan sérülnek az emberi jogok néhány helyen. Ja és akkor még december elseje európai ünnep
Ráadásul Kárpátalját igencsak bevették az ukrán-orosz háborúba. Viszont a kultúra még mindig teljesen más és mondom, oké, hogy 6-ból csak 1 ilyen "makacs".. de na ... meg hát tényleg hallgass meg pár magyar kamionost a Calais környéki táborokról.
dabadab
Így van, láttam. Gyerekfejjel poén is lett volna kiköltözni.. de ma már nincs az a pénz. Illetve gondolom, ha már ennyire USA, akkor tudod a történelmét is, hogy hogy jutottak el ide ~500 év alatt. Az ott élők, portugálok, franciák, és britek "harcait" is tudod, a feketék-fehérek viszonyulását is egymáshoz, eleve a gondolkodás módjukat, az oktatásukat...
Degeczi
És? Te talán pontosan tudod, hogy miért teszi? Milyen politikai érdekből? Te vagy a tanácsadója? Ott vagy vele minden politikai értekezleten, legyen az akár Putyinnal, akár bárki mással? -
őstag
"...vagy nagyobb integráció kell..."
Aha, úgy, mint ahogy tették ezt a románok is pl? Pont azért fog szétesni valami, mert túl sok a másság.. túl nagy gazdasági és társadalmi különbségek vannak ahhoz, hogy ez valaha is megvalósulhasson. Viszont nagyon a "természetben" sincs hasonlóra példa, szóval biológiailag is elképzelhetetlen, tehát eddig semmi érv nincs mellette. Viszont, ha tudsz, akkor mesélj, mert érdekel.. -
őstag
válasz
#20749568 #239 üzenetére
Ja, ha nem mi dolgunk a külhoni Magyarokon segíteni, akkor a szír stb bevándorlókon még kevesebb. Lehet így is gondolkodni, csak agyatlanság. A külhoniakkal legalább majd' 1000 év közös, illetve a nyelv, család, kultúra, nemzetség stb. És az arabokkal? Sem a nyelv, sem a történelem, sem a kultúra, sem semmi. Akkor?
-
dabadab
titán
válasz
minek?:S #235 üzenetére
"Európai Egyesül Államok?"
Tudsz jobbat? Kína még Németországot is megeszi reggelire, nem hogy Magyarországot, csak egy egységes Európának van esélye arra, hogy komoly tényező legyen. Az, ami most az EU, láthatóan hosszú távon nagyon problémás lesz, vagy nagyobb integráció kell vagy szétesik. -
dabadab
titán
"Nagyon lehet örülni nacionalizmus szempontjából mikor a határontúl maradt több millió magyar ember, ráadásul az kreált államok úgy bántak (és bánnak) velük ahogy akarnak."
(A "kreált állam" elég vicces kifejezés - melyik nem az?)
A határon túliak extra problémáit a - tadam! - nacionalizmus okozza, nem más. Azért tök jó dolog ez a nacionalizmus, nem? -
-
őstag
válasz
#20749568 #232 üzenetére
A bevándorlás tényleg komplex téma. Valamilyen szinten valóban szükség lenne rá, hiszen kismértékben kompenzálná a népességvándorlást, akár az országon belüliről beszélünk, akár a kivándorlásról. Nagyban hasonló társadalom, mint a miénk.. hisz Szíria fejlett ország volt, de mégis más.. pont annyiban, hogy ahogy Te is mondtad, sok pénz és idő, mire beilleszkednének.. már amelyik akar.. mert én elhiszem, hogy 6-ból 5 tényleg csak boldogan akar élni, viszont ott van az a maradék 1.. mint az orosz rulettben. Viszont. Az tény, hogy Magyarországnak van így is elég baja, nem kell +1. Elég, ha csak a belföldi kisebbséget, a cigányságot nézzük. Majd, ha azt rendeztük, akkor esetleg lehet beszélni.. de még akkor is csak másodlagosan, mert elsődlegesen ott vannak a külhoni magyarok... gondolom azért tudod mi a helyzet Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján(azért ezt a 3-at emelem ki, mert itt élnek ismerőseim és hallok sztorikat). Szóval van itt teendő.. és túl nagy a kockázat.. gondolom azt is tudod, hogy Trianon sem csak azért lett így, mert random "így adta ki".. hanem ott is voltak más népcsoportok(oláhok, tótok..). Abban szintén egyetértünk, hogy az okokat kéne megszüntetni.. ehhez beszélj az USÁval, hogy ne demokratizáljon.. viszont amíg a fegyverkereskedelemben ennyi pénz lesz, addig ez nem lesz másképp.
Cigánybűnözésről csak annyit, hogy nem véletlenül kíséri szinte mindig a Miskolcról 23:10-kor induló Szerencs(-Nyíregyháza) felé közlekedő vonatot egy rendőrautó. Egyszer ülj fel rá. Persze nem minden vajda akar "bántani", van, akinek csak beszélgetni van kedve
Másfelől hidd el egy kis faluban azon a környéken észnél kell lennie annak a srácnak, aki a barátnőjével sétál az utcán este.. főleg hónap elején.
dabadab
Európai Egyesül Államok?
Másrészt, ha már Pride.. nem muszáj homofóbnak lenni ahhoz, hogy utálják a Prideot.. elég szimplán a normális gondolkodás. -
dabadab
titán
válasz
Runner_fxr #230 üzenetére
A konzervatív jobboldalnak sem kell nacionalistának lennie.
A nacionalizmus nagyjából annyi idős, mint a szikratávíró (vagyis történelmi távlatban kifejezetten új dolog) és nagyjából pont annyira van értelme így a XXI. században.
A magyar politikai nacionalizmus meg ezen felül is elég furcsa, mert számunkra nagyjából az egyetlen hozama Trianon lett (aminek egyébként nacionalista szempontból örülni kellene, hiszen Magyarország az addigi soknépű országból akkor vált nemzetállammá). A nacionalizmusnak akkor volt értelme, ha az egyesítő erőként tudott működni, mint Németországban és Olaszországban, ahol kis darabokból állt össze egy erős állam. Ma már ezen túl vagyunk, most már európai szintű egyesülésre lenne szükség, amit a nacionalizmus csak akadályoz.
"Azért a muszlim rohadtul nem lmbtq, liberális stb kompatibilis!"
London muszlim polgármestere ott menetelt a London Pride elején, miközben Tarlós István homofób kirohanásokat intézett. Te lépsz.
Egyébként Ausztriában a bevándorlók származási országai között első helyen a volt Jugoszlávia áll, a harmadik helyen meg Németország, szóval a bevándorló == muszlim néger egyenlet sem igaz. -
nuke7
veterán
válasz
Runner_fxr #230 üzenetére
Miért baj, ha kisebbségbe kerülünk? Nyilván nem akar senki közel keletet vagy Afrikát csinálni Európából, onnan azért jöttek pont el, mert olyan amilyen. Nyilván valamennyi kulturális rugalmasság kell, de ha Amerika meg tudta ezt ugrani, azért Európának is illene...
Btw, amilyen feketéket én ismerek szintén tanulni, egyetemre jöttek ide és a bevándorlók, (pl. szíriaiak) nagyrésze szintén a közép-, és felső osztályból jön, mert ők tehetik meg, nekik van rá pénzük, hogy otthagyják az országukat.
Egy bennszülött törzs nem fogja magát és telepszik át europába csak úgyEzt meg így a terrortámadásokhoz:
-
-
válasz
#20749568 #228 üzenetére
Most sajnos nincs időm részletesen válaszolni, de lenne mit!
Na végre valaki kimondta a tényállást, miszerint számodra a nemzet egy értéktelen, visszamaradott tákolmány! Bár messzemenőkig nem értek vele egyet, ugyanakkor azt legalább tisztelem benne, hogy legalább Te kimondod, hamár a balliberális oldalon állsz! Ezt minden balliberális pont igy gondolja, csak nem meri kimondani, inkább mismásolnak, kétértelműen beszélnek. Pedig sajnos pont ez az a vizválasztó dolog, ami miatt egyetértés soha nem lesz balliberális és konzervativ jobboldali kozött! És ez baj, mert béke akkor lehetne ha valahogy ez a két oldal közös nevezőre tudna jutni. Ezért nem zavar titeket a tömeges muszlim, afrikai migráció se. Pedig a negatív következményeit ti is el fogjátok szenvedni! Azért a muszlim rohadtul nem lmbtq, liberális stb kompatibilis! Pláne nem az a réteg ami idejött az Unióba. És, hogy mi a bajom az arabbal meg a feketével? Semmi! Soha nem voltam rasszista! Fekete zenén nőttem fel, jó pár fekete ismerősöm van. Szírekhez járok kajálni ezer éve, jóba vagyok velük. Jó a kajákuk, olcsó is. A problémám az, amikor aránytalan nagy tömegekben engedik be őket, nincs kontroll, nem tudod hol lesz a vége a folyamatnak. 20 év múlva kisebbségbe kerülhetünk itt Európában. Tehát mégegyszer! Semmi bajom a feketével, arabbal stb néppel, amíg nem érzem azt, hogy ők túrnak ki a saját területünkről! Más az amikor látod, hogy van körülötted pár, meg más az amikor csak ilyenek vannak körülötted! És ami még probléma, nem is kicsi! Hogy Nyugat-Európában ezekhez kell alkalmazkodni! Ott ez az irány, a vendég mondja meg a tulajdonosnak, hogy mi legyen, aztán az lesz, nehogy szegények rosszul érezzék magukat. Ezért volt pár év alatt kb 30 komolyabb terrortámadás is, amiket elkövettek Európában! Hülyének néznek minket, és igazuk is van! Életképtelenek azok az emberek akik nem képesek megvédeni magukat, úgy, hogy erre minden eszközük megvan! És nem mindegy, hogy milyen közegből jönnek bevándorlók, egy fekete afrikai ősember, aki most lát életében először fehér nőt és demokráciát, nagyon nem ugyan az mint mondjuk egy Amerikai fekete, aki idejön tanulni egy egyetemre! -
nuke7
veterán
válasz
Runner_fxr #224 üzenetére
Mi baj a feketékkel és arabokkal..?
-
Ghoosty
őstag
válasz
Runner_fxr #226 üzenetére
A termékenységi ráta csak egy népesség alakulásáról szóló mutatószámoknak. Természetesen jó az, ha növekszik. Azonban amíg a ténylegesen megszületett gyerekek száma ezer főre vetítve folyamatosan csökken, addig szart sem ér, hogy pont ebben egy kicsit növekedtünk. (Itt valami módszertani különbség is van, mert az Eurostat 1,54-es termékenységi rátát ír, a KSH viszont csak 1,49-et, pedig elvileg ugyanazt számolják.)
"hanem a nemzetek kell olyan élethelyzetet teremteni, hogy a saját népe szívesen vállaljon gyermeket!"
Ezzel egyetértek, viszont úgy látom, hogy nem ez történik. Csaj rengeteg pénzt elköltünk családtámogatás néven, de ha a termelékenységi rátát is nézzük 2016 óta stagnál. Nincs további növekedés. KSH szerint 1,49 végig 2018-ig bezárólag.
-
Itt javuló tendenciáról írnak: [link]
Persze ez sajnos távolról sem jó, ezek a születések nem elegendőek arra, hogy egy Nemzet fenntartsa magát, de ezen lehet javítani, a politika ezen sokat tud segíteni. Nem a tömeges migráció nem létező előnyeit kell ecsetelni, hanem a nemzetek kell olyan élethelyzetet teremteni, hogy a saját népe szívesen vállaljon gyermeket! -
Ghoosty
őstag
válasz
Runner_fxr #224 üzenetére
"Nem véletlenül javult a magyar születési ráta is, bár még messze van a jótól sajnos."
A KSH adataiból én nem olvasok ki javulást: [link]
2010-2018-közötti időszakot nézve 2016-ban volt a csúcs 9,5 élveszületés jutott ezer főre. Azóta csökken, 2018-ban már csak 9,2 élveszületés jutott ezer főre. Az adatsor mélypontja 2011 volt 8,8-cal.
A 2002-2009-ig nézem, akkor a csúcs 9,9 élveszületés jutott 1000 főre, míg a legrosszabb 9,3 élveszületés jutott 1000 főre. -
válasz
#20749568 #221 üzenetére
Szerintem kezdjük ezt a kérdést onnan, hogy a munkaerő áramlás az EU-n belül egy természetes folyamat, nyilván bizonyos mértékig. Alapvetően az, hogy egy EU állampolgár egy másik EU tagországban munkát vállal, még nem katasztrofális, elítélendő dolog! 2004 óta vagyunk az EU tagja, a kivándorlási folyamat nyilván azóta megvan. Ennek van egy hullámzása, amit sokféle tényező is befolyásolt. Kezdetben sokkal nehezebb volt a külföldre költözés. Egyrészt a munkavállalási engedélyek, úgy emlékszem Ausztriában valamikor 2011-ben szűnt meg a munkavállalási engedély EU tagországoknak. Nyilván ez is fellendítette a kivándorlási kedvet. Viszont! Az EU-n belül a Magyar kivándorlási ráta, közel sincs az élvonalban! [link]
2018-ban már többen jöttek haza mint mentek el!
Én 2007-2010 környékén nagyon menni akartam, mert rendkívül kilátástalannak ítéltem meg a Magyar helyzetet. Azzal kellett szembesülnöm, hogy ez nem olyan egyszerű dolog, mert komolyan kértek nyelvtudást is mindenhova. Ha megnézed az utóbbi pár évet, manapság már nyelvtudás sem kell, egy csomó olyan állásajánlat van, hogy mindenféle nyelvtudás nélkül mehetsz külföldre dolgozni. Csak közben történt sok minden, és már nem feltétlen érzik az emberek úgy, hogy annyival jobban fognak kint élni. A különbségek nyilván megvannak még, de már kevésbé kirívó mint ezelőtt 10-12 éve. Én is kipróbáltam milyen az élet külföldön, Ausztriában, Németországban, majd 2016-ban Svédországban is. Svédország az borzalmasan rossz volt, minden szempontból, ott nagyjából semmi sem tetszett. Utaztam úgy vonaton, buszon, hogy csak fekete és arab utazott velem, nem volt kellemes élmény. Egy 30 éve kitelepült Magyar-Svéd kerékpáros cégnél dolgoztam. A tulaj véleménye is kegyetlenül lesújtó volt, ő nyilván jól látta, hogy 30 év alatt a világ egyik legélhetőbb országából hogyan lett egy kupleráj. Tudnék írni sztorikat ezzel kapcsolatban, de ebbe most inkább ne menjünk bele, elég annyi, hogy nagyon nem szeretném itthon ezt megélni.
Ausztriában és Németországban többször voltam, a munkámból kifolyólag is, itt árnyaltabb a helyzet, mert alapvetően gyönyörű országok, a kultúrájukat is nagyon kedvelem, de sajnos ott is elindultak olyan folyamatok, ami miatt nem érzem azt, hogy nekem ott kéne élnem.Nem állítom azt, hogy nyugaton minden szar, még nem. De olyan irányt vett a politika, az emberek gondolkodása a jövőjükről, ami számomra vállalhatatlan.
Nyilván van akit ez sem annyira érdekel, mert tulajdonképpen lesz@rja a nemzeteket és a mának él, de azért ez beszédes információ: [link]
Ráadásul a hvg-t azzal nem igen lehet megvádolni, hogy kormánypárti lenne.
Magyarázzák ezt gazdasági okokkal, de mégiscsak az lenne a normális, ha ezt mindenki megpróbálná a saját nemzetén belül megoldani. Például a családtámogatással, gyermekvállalási kedv ösztönzésével. És ebben a Fidesz nagyon sokat tett az emberekért! Nem véletlenül javult a magyar születési ráta is, bár még messze van a jótól sajnos.Nekem ennek ellenére semmi bajom azzal, hogy valaki még is a külföldre költözés mellett dönt, de ne állítsuk már be úgy, hogy Magyarországról mindenki csak el akar menni, mert ez az állítás több sebből vérzik. Pláne az, hogy csak az értelmesebbje megy el, rengeteg segédmunkás ment el, mivel ma már nyelvtudást sem kének sok helyen.
-
Depression
veterán
válasz
minek?:S #213 üzenetére
" Pl Tiborczék és Mészárosék olyan kastélyokat vettek meg, amik évek óta romosan álltak. Ezt pl nem tudták volna megtenni úgy, hogy előtte ne szereztek volna milliárdokat. Miután ezeket megvették, fel is újítják őket."
Ez mindent visz...
Olyan hülyeség persze nem jut eszedbe, hogy pl. ha nem lopják el ezt a pénzt, akkor az állam is megvehette volna, és közkincs lenne, nem egy haver tulajdona... -
őstag
Na várj. Igazából Te abból indulsz ki, hogy van jobb. Akkor szüneteltessük ezt a beszélgetést, és fejtsd ki, hogy a jelenlegi politikai palettából, te kit tartasz a legkevésbé szarnak. Tehát nem az Orbán-féle irányt. Jó. Nem is a Gyurcsány-félét, ahogy írtad. Akkor? Ha jól tudom, a Momentum még 10% alatt van, a Mi Hazánk is akörül. Jelenleg pedig más nincs. Viszont, ha erre szeretnél válaszolni, javaslom, hogy vagy privátban, vagy lolon tedd meg, mert így is brutálisan kioffoltuk a topicot.
-
nuke7
veterán
válasz
Átgondoltad, felfogtad amit írtál..?
1) miért vesznek az én pénzemből kastélyokat? Milyen jogon?
2) HA (HA!) igaz amit írsz, akkor legjobb esetben a feketegazdaságot erősítik - mert a háztartások fogyasztása nem nőtt jelentősen, és az eléggé objektív, azt nem fogja a KSH hamisítani -, rosszabb esetben meg a lopott pénzt teszik át egyik zsebükből a másikba.
Vagy a jogi környezet kiszámíthatatlansága ami miatt csökkenek a befektetések? (ezt sem lehet igazán hamisítani, mert hamar kiderül, ha valami nem úgy van, visszakereshető minden)
Őszintén: Szerinted ehhez nekem tapsikolnom kéne? Amikor veszélyben a középosztály 60%-a..? Amikor a rekord méretű EU-s pénzek ellenére magyarország fejlődött a régióban a legkevesebbet?ez miért jó? Mert magyarok lopják magyarok pénzét? Szerinted ez a jó út?
-
őstag
válasz
Drakmusz #211 üzenetére
"...Mind a két nagy pártnak a politikai süllyesztőben a helye..."
Ebben egyetértünk. Bár akkor itt megint felmerül az a probléma, hogy akkor ki? Ugye a DK meg az MSZP teljesen össze van fonódva, a Jobbik meg az LMP megint csak katasztrofális szinten van, előbbi főleg Vona lemondásával kezdett zuhanni, utóbbi még akkor volt érdekes, amikor Schiffer vezette. A Momentumban meg egy az egyben látszódik a régi Fidesz.. jók lehetnek ők, csak még idő kell nekik. Fel kell nőniük, hatalmat kell szerezniük, addig még párszor lesz mögöttük pénzelő csere. A Mi Hazánknak meg bár vannak jó ötletei, de nem tudnám elképzelni őket sem, mint Magyarország felemelője. Már csak azért sem, mert aki egyáltalán a magyar politikában híres, az valószínűleg benne van ebben a hálóban, szóval itt sokkal több kéne, mint az utódpártok eltörlését. Sajnos ez sokkal komplexebb dolog, mint "Gyurcsány takarodj, meg Orbán egy g*ci". -
dabadab
titán
válasz
"Nyilván erre írtam azt, hogy pénz kellett volna bele fektetni, modernizálni, gépesíteni. Csak ehhez már szakértelem is kéne"
Igen, de akkor nem volt Magyarországon se pénz, se szakértelem. Innen indultunk.
A MÁV-nál meg továbbra is ott tartasz, hogy egyik zsebből akarod a másikba pakolni a pénzt, hátha attól több lesz (spoiler: nem lesz). -
dabadab
titán
válasz
"Épp ez az, hogy nem egyenlő.. Lehet úgy is korruptnak lenni, hogy az az országnak minimálisan sem jó és lehet úgy is, hogy legalább minimálisan jó."
Egyébként egyre inkább érdekel, hogy ha betörnének hozzád meg ellopnák az autódat, akkor annak is örülnél-e? Már persze úgy, ha a betörő magyar és időben fizet a házfelújításán dolgozóknak, nyilván.
Egyébként nem nagyon látom azt, hogy a hazai vállalkozói kör szétverése hogyan segíti Magyarország felemelkedését, de te biztosan ezt is meg tudod magyarázni. -
őstag
Épp ez az, hogy nem egyenlő.. Lehet úgy is korruptnak lenni, hogy az az országnak minimálisan sem jó és lehet úgy is, hogy legalább minimálisan jó. Pl Tiborczék és Mészárosék olyan kastélyokat vettek meg, amik évek óta romosan álltak. Ezt pl nem tudták volna megtenni úgy, hogy előtte ne szereztek volna milliárdokat. Miután ezeket megvették, fel is újítják őket. Van amit támogatással, van amit támogatás nélkül, de magyar vállalkozásokkal és még egyszer mondom: Nem pitiskednek. Ha egy vállalkozó benyújt egy valós árajánlatot, akkor nem kezdenek el alkudozni, hogy nehogymáennyiért, hanem továbblépnek a szerződésre és ott megbeszélik a részleteket. Ráadásul, ha a részszámlát benyújtják, akkor még aznap utalják a rajta szereplő összeget(amiben megállapodtak) és nem 30 meg nem 8 napon belül.. azonnal. Azért ez minimum több száz vállalkozásnak jó. Holott mondom, vannak tapasztalatok az előző időkből, amikor tényleg csak napokkal később fizettek, meg be akartak fagyasztani x%-ot garanciális költségnek(a szerződés után, számlabenyújtáskor)
"..Amíg nem tudod nekem megmutatni, hogy miért lenne érdeke bárkinek hamisítani bármilyen statisztikát akkor addig csak mellébeszélsz és kibújsz a válasz alól..."
Akkor a válaszodban is benne van, hogy miért lenne érdeke a Fidesznek hamisítani bármilyen statisztikát.
dabadab
És tudod mennyiért mennek ezek a bérlések? Nem Vectronokat bérelnek a MÁV-tól.. Szergejeket, Csöriket, Gigantokat.. töredék áron.. pályabérlés? Megint csak.. valahol van nekem elmentve ilyen adatom, ha lesz időm, majd megkeresem neked, ha nem felejtem el. Hidd el a Startos Szergej bérlés nem akkora havi(/alkalmi/éves) díjas, mint az ELL-es Vectron.
"...szükségesnél jóval nagyobbra duzzasztott dolgozói létszámmal, elavult gépekkel.."
Nyilván erre írtam azt, hogy pénz kellett volna bele fektetni, modernizálni, gépesíteni. Csak ehhez már szakértelem is kéne. Mindig könnyebb eladni valamit, mint megjavítani.
"...Egyébként egyre inkább érdekel, hogy ha betörnének hozzád meg ellopnák az autódat, akkor annak is örülnél-e? Már persze úgy, ha a betörő magyar és időben fizet a házfelújításán dolgozóknak, nyilván."
Szerintem ezt gondold át még egyszer. Itt valamit vagy nem látsz át vagy nem akarsz át látni(nem, nem a hozzászólásaimat).. -
dabadab
titán
válasz
minek?:S #210 üzenetére
"Viszont, ha a MÁV-nál maradt volna a Cargo, akkor például nem kéne pénzért bérelnie a Starttól, nem kéne a pályahasználatért fizetni..."
És akkor a Startnak meg a MÁV-nak ennyivel kevesebb bevétele is lenne.
Légyszi, legalább az ilyen teljesen alap dolgokat gondold végig!"Nyilván vicces az akkori Szerencsi ízt összehasonlítani a mai Milkáéval"
Minimális szövegértés: az akkori Szerencsit hasonlítottam az akkori Milkával, ugyanis akkor kellett volna vele versenyeznie saját erőből, nulla tőkével, a szükségesnél jóval nagyobbra duzzasztott dolgozói létszámmal, elavult gépekkel, mindenféle komoly know how és piaci jelenlét nélkül - és azt állítod, hogy ebből valami csodás jövő fakadt volna, nem az, hogy rövid úton csődbe megy.
-
Drakmusz
addikt
válasz
minek?:S #210 üzenetére
Na végre valami pozitívum, csak eljutottunk valahová!
Persze ez fordítva is igaz, mi sem vagyunk balliberálisok csak azért, mert nem értünk veletek egyet.
Csak objektívan gondolkodók.
Már az első hozzászólásaim egyikében is írtam, a véleményem azóta sem változott.
Mind a két nagy pártnak a politikai süllyesztőben a helye.
Ugyanis a háttérben kötött alkuk lehetetlenné teszik az átlátható működést.
Tudom hogy ez egy utópia, de azért reménykedem.
A számháború pedig teljesen felesleges, nem visz előre. -
őstag
Viszont, ha a MÁV-nál maradt volna a Cargo, akkor például nem kéne pénzért bérelnie a Starttól, nem kéne a pályahasználatért fizetni... Nyilván az RCH azért "jobb", mint a MÁV-Cargo, mert a MÁV a vontatási feladatokat ugyanazzal a szakadt, korszerűtlen és gazdaságtalan mozdonyparkkal végezte, mint a személyszállítást, holott, ha valóban olyan szakember lett volna akkor a vasútnál, akkor azért lobbizott volna, hogy a Cargo kapja meg a 25(sőt, akár a +25) Traxx-ot, a Start(akkor Trakció) meg kapjon motorvonatokat, EuroSprintereket. Na meg a másik, a karbantartás hiánya volt akkor is, csak akkor még csak pár éve. Nyilván akkor kellene költeni az infrastruktúrára és nem lenne maga a Cargo nyereséges.. de akkor a pálya nem lenne ilyen állapotban és a Start(is) gazdaságosabb lenne, mivel kevesebb késés lenne és kultúráltabb állomások --> több utas. Persze ez csak az ideális eset, ahhoz az kell, hogy ne csak kilopják a vasutat, ahogy teszik azt már 3 évtizede.
____Nyilván vicces az akkori Szerencsi ízt összehasonlítani a mai Milkáéval.. Menj le Szerencsre és nyugodtan kóstolgasd a palettát... bár még úgy is csak szubjektív véleményt tudsz alkotni, mert mindenkinek más az ízlésvilága.
____Bocs, de ez a része a hozzászólásodnak meg végképp értelmetlen. Mivel egy szóval sem állítottam, hogy nincs szükség diplomásokra, ezért ezt nem tudod számonkérni rajtam. Viszont csak pár példa az építőiparból: Az egyik diplomás főtervező nem tud különbséget tenni beton és terméskő között. Vagy amikor betervez 16 centi kőzetgyapot szigetelést a marha és te arra tegyél rá egy több száz kilós díszt és megkérdezed tőle, hogy azt mégis hogyan, mire azt kapod válaszul, hogy "oldd meg, te vagy a mester". Vagy amikor minden idiótaság oda van írva a tervrajzon, de az ács értetlenül nézi, mert valahol hiba csúszott a számításokba, értelmezhetetlen, ezért kénytelen a saját feje után menni, meg fafödémnél ~3m fesztávra 18x20-as gerendát ír .. de ott van az is, amikor egy erdőmérnök nem tudja milyen fák vannak az adott területen, mert nem tudja ránézésből megállapítani a fajtáját. És ezek most csak amik így hirtelen reflexből beugrottak, szerintem ez nem sértődöttség, viszont hűen mutatja a katasztrofális oktatási rendszerünket(2010 előttről is és a mostaniról is).
Drakmusz
Te amúgy jól vagy? Fáradtnak tűnsz
"kormányod".. ez az egy szó elég volt ahhoz, hogy eláruld magad, hogy lövésed sincs a dolgokról, csak próbálsz rugdalózni. Az meg, hogy Lázár mit mond, azt szerinted hol nem sz@rom le? Annak ellenére, hogy azt a videót én is elítéltem akkor is és most is. Migrációs kérdésben a legjobb, ha olyan kamionosoktól tájékozódsz, akik tapasztalták. Tudod az a baj veled(meg a hozzád hasonlókkal), hogy ahogy máris valaki nem a Te véleményedet fújja, akkor csakis Fideszes lehet.. 2018-ban sem a Fideszre szavaztam, idén az EP választásokkor sem. Sőt.. ha most lenne a választás, akkor senkire nem tudnék úgy szavazni, hogy utána melldöngetve jövök ki a fülkéből... de minek is magyarázkodom.. higgy amit akarsz! Csak nem ártana elfogadni azt, hogy aki nem tud azonosulni a baloldallal meg a "mai" liberális eszmékkel, az nem lesz automatikusan Fideszes.
-
Drakmusz
addikt
válasz
minek?:S #200 üzenetére
Legalább idézd pontosan amit írtam te szellemóriás.
Runner kollégával együtt legalább két napja égetitek magatokat, teljesen feleslegesen.
Akkor fussunk neki mégegyszer.
Az előző garnitúra elszámoltatása elmaradt.
A híresen igazmondó kormányod plebejus kormányzást és takarékos államot ígért.
Ehelyett két kézzel szórják a pénzt baromságokra.
Ezek a száraz tények.Csak egy példa az itteni társalgásból.
7 milliárd forint adókedvezmény formájában Vajnának.Erre az egyszerű haverod válasza az, hogy legalább itthon marad a pénz.....
Miről beszélgessünk veletek???
Lázár János a pitiáner belpolitikai játszmákat kiviszi az osztrák fővárosba, ott retteg.
Hasonló helyzetben te lennél a legjobban felháborodva.
Nem teszik a stílus, meg vagy lepődve????
K.urvára érzékeny lett a lelketek, induljunk talán a "haza nem lehet ellenzékben" című örökzöldtől.
0-24-ben hányjátok a vért a haldokló Nyugatra, ennek ellenére mégis Ausztriát szeretné utolérni Matolcsy.
De persze te itt sem érzel ellentmondást, csak nyomod az ostobaságaidat. -
nuke7
veterán
Nem érzed. Itt van egy szellemi és morális felsőbbrendűség, amit azok nem érezhetnek, akik az EU parlamentben ülnek 10 ezer euróért amit az európai adófizetőktől kapnak....
Csak azok érthetik akik a magyar adófizetők pénzéből kurvaznak és drogoznak, És közvetlen hatásuk van a magyar városok nak az ügyeire.
ha liberális vagy, akkor ez undorító, ha keresztény konzervatív, akkor magánügy
Érezni kell! És minden jobban megy, a számok csak köcsög, liberális találmányok -
dabadab
titán
válasz
minek?:S #198 üzenetére
"A nyereségességről szerintem ne is beszéljünk"
Így is van, hova is vezetne az, ha gazdasági kérdéseket gazdasági szempontok alapján értékelnénkSzerinted hogy ha az RCH a MÁV-nál maradt volna és mondjuk ugyanilyen menedzsmentje lenne, akkor nem kellene ugyanezt a pénzt elköltenie a saját infrastruktúrájára?... Dehogynem. A nyereség meg az, ami ezek után marad, az meg nem sok, az elmúlt két évben konkrétan veszteséges volt (mindkét évben majdnem hárommilliárdos mínusszal zárt), 2016-ban meg nagyjából nulla nyeresége volt. Ebből sokat nem fejlesztenél a MÁV-nál.
"Röhögjél csak, bár szerintem még te sem tudod, hogy min akarsz"
Nem tudom, hogy mennyi idős vagy, de nekem volt szerencsém első kézből megtapasztalni a szocialista csokoládégyártás meg a Milka közti különbséget. Ezek után azzal jönni, hogy az előbbi érdemben versenytársa tudott volna lenni az utóbbinak - az minimum vicces.
"másrészt meg az a baj, hogy a diploma túlságosan túl van értékelve, a szakmunka meg alábecsülve"
Bocs, de ezzel együtt a hozzászólásod egyre inkább úgy néz ki, mint egy sértődött emberé, aki nem érti a világot és meg van sértődve, hogy az nem úgy működik, ahogy az ő túlegyszerűsítő elképzelései szerint működnie kellene.
-
Raysen623
addikt
Talán ebből?
Továbbá megkérlek ne vetítsd rám ezt a nevetséges kategorizálást és ne akarj beskatulyázni sehova. Azok közé tartozom akik pont ezen beszűkült látásmód ellen szoktak kardoskodni.
-
D347HBR1NG3R
tag
válasz
Runner_fxr #199 üzenetére
-
nuke7
veterán
válasz
minek?:S #187 üzenetére
szedd már össze magad légyszíves, egész értelmesnek tűnsz.
Amíg arra nem tudsz válaszolni (hogy a te stílusodban folytassam), hogy miért gondolod azt, hogy a korrupció,lopás az egyenlő a saját tőkésréteg támogatásával addig hiteltelen vagy
Arról nem is beszélve, hogy nagyon aranyos lehet Churchill neve mögé bújni, de akkor mutass olyan statisztikát, ami szerinted az ellenkezőjét mutatja az általam linkelteknek.
Mert ugyebár always consider the source. Az OECD szerinted egy balliberális csoportosulás akik Orbánt akarják megbuktatni..?Vagy az EU / OLAF vizsgálatai - akik a négyes metrós korrupciós ügyet is feltárták - csak Orbánt szeretnék megbuktatni? Amíg nem tudod nekem megmutatni, hogy miért lenne érdeke bárkinek hamisítani bármilyen statisztikát akkor addig csak mellébeszélsz és kibújsz a válasz alól...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- N€T0X|N: SSD cserék
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest