- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovy79
őstag
Látom, az F5-ön rajta volt az ujjad.
(#1118) D1Rect, jelenleg nem, de maga a magyarországi eljárás/megvalósítás szvsz felháborító.
Mod: felháborító, mert egy normálisabb rendszerrel/rendszerben valóban az alkotó kaphatna több jutalékot és kényelmesebb lenne mindenki számára, valamint az ingyenélők álla felkopna. -
kovy79
őstag
Mivel az anyagot hozó keresztszülők, rokonok csak annyit kérdeznek, hogy mennyi lemezt hozzanak, én azt válaszolom, hogy amennyi kazettát. Erre ők bemennek az első útjukba eső helyre és vesznek lemezt. Tehát: igen. Egyébként itt (Németország) ha akarnék sem tudnék matricás lemezt venni, lévén itt nincs olyan és a lemez árak is baromi jók. Tegnap vettem 10db Verba DL-t MediMaxba 9€-ért...
Higgadtabb stilust kernek! - dabadab
[ Módosította: dabadab ]
-
kovy79
őstag
válasz
arnyekxxx #1047 üzenetére
"Egyébként ugye nem mondod komolyan hogy a 100 dvd családi filmet az MM-ben vett matricás dvd-re irtad és nem szlovákimport 100as toronyra."
Monitoron keresztül is nagyon büdös, ne erőlködj. Ismételten csak támadni tudsz? Mit képzelsz magadról, hogy feltételezésekbe bocsátkozol olyan dolgokban, amikről halvány gőzöd sincs? Csak ismételni tudom önmagam: mást nem tudsz rólam/az emberekről elképzelni, mint hogy lopok/lopnak, csalok/csalnak, csak és kizárólag import lemezt írok/írnak? Ne haragudj, de xar lehet az életed ilyen elkeseredetten. Egyébként mit is mondtam a bukott zenészekről pár száz hsz-szel ezelőtt?
Ne válaszolj, mivel semmi érdemlegeset nem tudsz hozzátenni a vitánkhoz, hiszen véleményed szerint mindenki hülye, aki nem veled ért egyet és mindenki tolvaj, aki nem az orrod előtt vesz eredeti zenét/matricás üres adathordozót!#1086 D1Rect: érdemes elolvasni (ha volt már, bocsi). Érdekes. Én nem osztom a véleményed. Felhasználóbarát hozzáállással mindenképpen lehet sikereket elérni (persze a siker nagysága kéréses lehet).
-
kovy79
őstag
válasz
arnyekxxx #1011 üzenetére
A másik részében pedig ugyebár rólam (is) beszéltél?
"...áadásul a krvaanyát a jogsértőhivatalnak, mert fizetni kell a matricáért, az meg nem érdekel, hogy ezért cserébe akkor töltöm le a HD sorozatomat amikor jól esik...."Igen, a qrva anyját, meg annak is, aki megkérdőjelezi, hogy mi van a gépemen és gyanúsítgat bárkit / bármilyen alap nélkül. Csak egy példa, remélem érthető lesz és nem próbálsz meg "nyakatekerve", értelmetlenül válaszolni: télen kb 100 régi családi kazettát kellett bedigiznem, hasonló számú dvd-re. Szerinted miért kellett nekem/nekünk sarcot fizetni a nyersanyagra??
Mod: magasröptű eszmefuttatásodat előre is megcáfolnám: azért, mert valaki ide írogat, nem feltétlenül "enkóros", továbbá nem feltétlenül tolvaj. Mivel te "célozgatva" ezt állítod. Lehet a mondásban valami: mindenki magából indul ki.
-
kovy79
őstag
Valóban, a szolgáltatások talán, bár a plusz szolgáltatások (lásd telefonszámla, amiért ingyen beszélek és a mobiltelefon percdíj is baromira kicsi) nem keveset érnek. Lakás: otthon kb 100-120K-t fizettünk havonta, itt 450€ a havi bér mindennel együtt. Hogy vígan torrenteznek e, azt nem tudom, de itt (Türingia) a net előfizetések 80% 1Mb-es. Lehet vígan, de nem biztos...
-
kovy79
őstag
válasz
WonderCSabo #866 üzenetére
Hirtelen egy dolgot sem tudok mondani, ami itt Németországban drágább lenne. Alapvető élelmiszerek olcsóbbak, Unicum
olcsóbb, hardver olcsóbb, szoftver olcsóbb (Company of Heroes dupla pack-ot 5€-ért vettem legutóbb Medi Maxba /kb, mint a Media Markt/), új autó forma-forma, használt autó lényegesen olcsóbb. Talán a vendéglátás drágább, mint otthon. Minimálbér 800€...
-
kovy79
őstag
válasz
arnyekxxx #590 üzenetére
Szóval szerinted a torrentezők mindegyike olyan, amilyennek leírtad? Tudom, hogy saját vélemény, de ha csak általánosításra vagy képes, akkor ne próbálj vitatkozni.
Szvsz a zenészek/bukott zenészek pedig naplopók, akik egész nap vedelnek és szórakoznak és próbálnak a xarjukkal mást lehúzni... (tisztelet a kevés kivételnek->nem általánosítok) -
kovy79
őstag
válasz
arnyekxxx #573 üzenetére
Na figyelj kicsi csipa. A demagóg, személyeskedésbe átcsapó szövegedet megtarthatod a családodnak. Ne mondd már meg nekem, hogy mi van a gépemen. Úgy látom te vagy az élharcosa a mai düledező/rothadó rendszernek. Ha más, értelmes érvekkel nem tudsz disputázni, akkor inkább maradj csendben!
Hidd el, nem is veszem.
A Mona Lisa-s példa is hűen tükrözi vitaképességedet! Meg lehet különböztetni elválasztható és elválaszthatatlan dolgokat, de valakinél a szemellenző nem engedi!
D1Rect: egyetértek.
-
kovy79
őstag
válasz
arnyekxxx #548 üzenetére
"Cserébe nem is zargat téged otthon senki, hogy ugyanmár mutass egy számlát a vinyodon levő 20TB filmről."
Cserébe fizethetek a semmire és még meg is gyanúsítanak/rágalmaznak, hogy mi van a vinyómon. Ez ám a jogvédelem. Nekik van joguk és bármit megcsinálhatnak a nagy "massza" nevében...
(#550): magyarul azt kérdezed, miért nem akarom kifizetni a hulladékot? Gondolom, amiért pl. te is ép tv-t akarsz venni, nem egy olyat, amin átment az úthenger.
Ezek után itt jön a csavar: ha egy album 20%-a nekem tetszik, én megvenném, de ugyebár nem tudom...WonderCSabo: minden csak nézőpont kérdése. Kinek mi a rétegzene.
-
kovy79
őstag
válasz
WonderCSabo #540 üzenetére
A mai zenék 80%-a hulladék kategória, ami felfogható egyfajta rétegzenének is. Igaz, több réteg, de réteg.
-
kovy79
őstag
Szoktam olvasni, de felmegy bennem a pumpa, így inkább kihagyom.
Nem ezzel a belép/nem lép be dologgal van a bajom. Mint már írtam, mi a túróért fizessek egy üres adathordozó után jogdíjat, ha saját fényképeket akarok ráírni, esetleg egy olyan előadó zenéit, aki nem tagja az artisjus-nak?? Jah, hogy feltételezik rólam, hogy mit akarok csinálni? Az anyukájukra tételezzenek fel egy mozsárágyút!
Mod: mindegy, már nem szerkesztem újra a nagy nehezen összehordott hülyeségemet. -
kovy79
őstag
válasz
arnyekxxx #533 üzenetére
"senkinek nem kötelező kiadóhoz menni és nem kötelező artisjushoz belépni"
Oké, de bazz, én, mint vásárló fizethetek minden üres adathordozó után a csótányoknak jogdíjat!
Kicsit érdekes egy "kör"!
Mod: ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy lemez kiadási költsége ~55-60%-a (és ekkor csak 20-25% marad a kiadónak) a bevételnek??
-
kovy79
őstag
Pont ez a leggusztustalanabb a mostani rendszerben: egy szerző/készítő ~10-15%-ot kap a bevételből, a többi az ingyenélőké (akiknek persze vannak kiadásaik, de a ~85-90%, hogy is mondjam...inkább nem bannoltatom magam)!
ecology_83, igen, a "jogdíj" néven szedett sarc is csodálatos. Veszek bazze dvd-t családi képek archiválására, oszt' fizessek olyanoknak "jogdíjat", akiket nem is ismerek és semmi közük a dvd gyártójához és hozzám??? -
kovy79
őstag
válasz
arnyekxxx #520 üzenetére
Látod, már elenyésző kisebbséget írsz.
A játék csak egy példa volt (egyébként még nem találkoztam olyan játékkal, aminek a "biztonsági másolatát" ne lehetett volna működésre bírni). Rengeteg zenét vettem volna, ha nem kell vele együtt a hulladékot is kifizetni. Értsd: egy albumon tetszik 2 szám és fizessek érte 4K-t? Majd ha annyi lesz a fizetésem, mint az ASVA dolgozóinak. Tudom, ez engem nem jogosít fel semmire, csak "eszmét futtattam".#523: mi az a nagyon olcsó? Itt senki sem havi 17 forintról beszélt, mint megoldás. Szvsz felesleges körmöd szakadtáig védeni a rendszert, ez így, ilyen formában nagyon rogyadozik...
"Ha valami akkora mestermű, hogy évente ujra kell nézni, akkor megérdemelnek annyit az alkotók, hogy megvedd dvd-n."<- ezt természetesen nem vitatom/nem vitatjuk.
-
kovy79
őstag
válasz
WonderCSabo #489 üzenetére
Vót valamikó'. Én meg hányszor, hogy tudom?
Mod: Basztatják, de nem a súlyának megfelelően (2 évente az /= a nagy baszogatással)!
-
kovy79
őstag
válasz
WonderCSabo #481 üzenetére
Ez a probléma. Ami kárt, qrva nagy kárt okoz (mint közvetve, mint közvetlenül), arra magasról tesznek, mert maguktól is dolgozni kellene. Valamint gondolom a nagy pénzből (jó magyar szokás szerint) még csepeghet is ide-oda valamennyi. A torrentben pedig nem vala nagy pénz...
-
kovy79
őstag
válasz
WonderCSabo #473 üzenetére
Valóban, ám el lehet gondolkozni, hogy melyik "pumpálja" jobban a feketegazdaságot, ergo melyikből kerül haszon/nagyobb haszon az alvilág kezébe. A különbség szerintem hatalmas...
-
kovy79
őstag
válasz
WonderCSabo #442 üzenetére
Volt. 2 és 4 éve. Szerintem 10 évente kellene, úgy biztos hatásos...
(#445) EmberXY: ja, látszik, hogy mennyire foglalkoztatja az embereket a nagy ellenzés ellenére is.
AMDFan, egyetértek. -
kovy79
őstag
válasz
antikomcsi #439 üzenetére
Igen, erre van kapacitás Magyarisztánban...
Ám, hogy a virágzó IT feketepiacot (fizetős ftp, warez...), netalántán' az egész országot romba döntő korrupció és 2000ft-ért gyilkoló bodzaszedők ellen tegyenek valamit, az már nem megy. Mert akkor már dolgozni is kellene (mint ugyebár az új traffipax módi, h elég csak kényelmes pozícióból/ülve/cseverészve képet csinálni, megállítani (ergo dolgozni) már nem kell a "pénzért" a delikvens autóst), esetleg valakinek nem tetszene...Mod: egyébként 26 óra alatt egy hírhez 440hsz szép teljesítmény!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest