- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
vehement69 #915 üzenetére
Nem gyártottam mögé ideológiát, mert tény, hogy többet költök a torrent miatt filmre, és több felmérés is megerősíti, hogy a torrentezők többet költenek az átlagnál zenére, filmre.
-
Zeratul
addikt
válasz
Nehezen tudod ingyen meghallgatni ha nincs fent online streamben, vagy nem adja a rádió, utóbbi meg nem a művészek hanem a kiadók érdeke szerint sugároz.
Másik amitől falak megyek ASVA/Proart/Artijus triumvirátus (miért nem elég belőlük egy?) fennen hangoztatja a művészek érdekét képviseli. Hát egy lószart mama (csak hogy a klasszikust idézzem). Amikor a művész saját stúdióban felveszi a számot, saját kiadóval értékesít akkor mi jogon szednek tőle szerzői jogdíjat a saját számai után, kocerten mi jogo szednek saját számai után szerzői jogdíjat, aminek jó ha töredékét megkapja, mert zömét a legnagyobb kiadók nyelik le. Akkor kinek is az érdeke a szerzői jogvédelem, mert nagyon úgy néz ki nem a létrehozójának, hanem rátelepedett nagy kiadóknak. Jobb lenne ha kussban lennének a "tisztelt jogvédők" ahelyett hogy művészek érdekét hangoztatnák.
-
törölt tag
válasz
Szerintem ne általánosíts a topikba írok többsége gyanítom warezol mégse reklámozza és nem veri a mellét hogy ez milyen jó dolog. Van itt néhány túlfűtött topiktársunk ők valóban verik a mellüket hogy ez már majdhogy nem törvény adta joguk. De a többség nem.
Barthezz2
Szerintem biztos megvan a módszer hogy lekövessék ki honnan mit szedet le. Azt hiszem pl a szolgáltató is tárolja.... na mármost vérpistihez már kapásból úgy jutnak el hogy a szolgáltatótól megkapták V.P ipécíméhez tartozó előfizető adatait.
-
Zeratul
addikt
válasz
vehement69 #859 üzenetére
Úgy látszik te is beszopod a hivatalos dogmát a filecseréről, ami 1 letöltés=1 nem megvásárolt album, amire az USA hivatalos vizsgálata is rácáfolt. Ha nem lenne filecsere akkor az offline kalózkodás virágozna és termelné az alvilágnak pénzt. A szellemi tulajdon létrehozójának tudnia kell hogy mindenki nem fog érte fizetni, sőt a többség nem hajlandó. Szellemi tulajdon létrehozójának, főleg ha művészek tartja magát akkor eleve ezt elvárni a se szabad, mert művészet akkor ér valamit ha mindenkihez eljut. Na már most fizetős konstrukcióban ez aligha képzelhető el. Nagy zeneszerzők se voltak soha gazdagok, lásd, Mozart vagy Chopin, mindkettő hót szegényen, betegen halt meg. Nem hiszem hogy egy gigalúzer "sztárocskának" 1 év alatt kellene aranyozott mercivel járni, a kiadónak meg egész flottát vennie. Miután rátelepedettek az áras népek művészetre csak idő kérdése volt hogy mikor omlik a fejükre az egész mert jónép nem hajlandó ebben a modellben gondolkodni. Ha meg szakrálisan gondolkodunk és nem az áras népek módján akkor művésznek nem származik kára a filecseréből mert ismertsége nő, a mű eljut a közönséghez.
-
törölt tag
válasz
Köszi a jó kívánságokat, de épp most is lógnak nekem szellemi munka árával, bár ígéret, az van.
Milyen kárt okoztam? Zenéért nem fizetnék, soha a büdös életben, csak koncertért. Most van vagy 1-2 giga zeném a gépen, ha le kéne törölnöm, csinálok belőle youtube lejátszási listát. Csak akkor meg a szolgáltatók sírnának, hogy náluk keletkezik a költség, googlenél a haszon, ugye bambano?
Meg ezer féle rádió és netrádió. Az hogy letorrentezem a kedvenceket, csak annak az alternatívája, hogy azokat hallgassam, nem azé, hogy megvegyem.
A film/sorozat megint más helyzet. Van vagy 40-50 eredeti dvd-m, többre egyszerűen nem lenne pénzem. Ezek egy része szintén korábbi torrentezés miatt került megvételre. Az is kárt okoz, hogy egy franchise második részére csak azért megyek el moziba, mert előtte letorrentezem az első részt? Sorozatok meg gyakran évek, mire eljutnak hozzánk, és akkor is nézhetem fostos magyar szinkronnal. A Serenity-t háromezerért vettem dvd-n, mert láttam a Fireflyt, ami akkor még Magyarország közelében se volt. Ez kurva nagy kár lett nekik.
Persze, hogy van szellemi tulajdon, de mint a fenti példák (és számos kutatás) mutatják, a torrentezés fogyasztásra is ösztönöz.
-
Rossi
addikt
válasz
"remélem lesz rá példa, hogy a ti munkátokat se fizetik ki"
Szerintem ma Magyarországon az emberek 90%-ának a munkáját bőségesen alulfizetik. Ha az én fizetésem (közszféra) x, akkor 100 km-el nyugatabbra 3-5x.
-
Daczy
aktív tag
válasz
Az utolsó bekezdéssel teljes mértékben egyetértek. És az igazat megvallva, sok esetben a szellemi tulajdon értékesebb, mint...
-
Zeratul
addikt
válasz
vehement69 #711 üzenetére
nem kell itt hülyeségekről beszélni, a torrentezés pont olyan lopás (akarom mondani: az illegális fájlcsere), mint az, ha az 576-ból elviszed a játékot. a szellemi tulajdon is tulajdon, csak ezt itt valószínűleg azért fogják fel kevesen, mert a fizikai munkához vannak szokva, vagy én nem tudom.. az ilyeneknek kívánom azt, hogy ne fizessék ki a munkájukat, ha nem 95%-os legalább és társai. vagy ha nem tetszik. dögöljetek éhen.
Na nem egészen. A másolással, megosztással nem lesz kevesebb a 576ban lévő lemezek száma, ergo a 576 vásárlóit nem éri kár, mert lemezt megkapja az újság részeként, ellenben mit amikor vki szisztematikusan kiszedi belőle ott valóban kára van a vásárlónak. Ha a 576 eladott példányszáma nem változik filecsere hatására akkor az 576t nem érte kár. A kiadó más kérdés, de hagy ne sajnáljuk már. Ha megérni neki újságmellékletként töredék áron értékesíteni, akkor mégse olyan pici a haszon rajta. Utolsó szakaszhoz csak annyit, hogy HOL ÉLTÉL EDDIG? KÖRBETARTOZÁSRÓL HALLOTTÁL MÁR? És pont az államigazgatás és külföldi tulajdonú multik mutatnak ebben "jópéldát".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ingyenes az Epic Store-ban a Sable
- Hobby elektronika
- Sorozatok
- YouTube
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Gaming notebook topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest