Keresés

Aktív témák

• rudi

nagyúr

válasz emvy #54 üzenetére

Kicsit másképp értettem a hasznot.
    Szerintem anyagi haszon nincs a high-end cuccokon, reklámnak nagyon jók (FULL alumínium Audi A8on sem volt semmi haszon sőt veszteséges volt de ki mondhatta el magáról az Audi-n kívül akkoriban hogy alu autót csinál) de egy cég ami high-end kártyákkal akar betörni a mai VGA piacra annak NAGYON keményet kell alkotnia, olyan keményet ami az NVnek is csak másodszorra sikerült. Nagyon labilis helyzet arra számítani hogy egy kétséges sikerű high-end kártya elad egy ismeretlen közepes vagy low-end kártyát.

Szerintem pont a marketing miatt nem volt high-end az r9500pro (habár kétségtelen hogy felépítésileg high-end).

Az mx440et pedig azért sem veszik mert a PH és mindenki aki kicsit is járatos a VGA témában hirdeti hogy sz@r. Az viszont kétségleten hogy az 5200akat a PR adja el (FXtechnika, DirectX9) és nem a józan ész veszi meg.

Gazdasági mutatóban mérve tényleg csökken az NV és nő az ATI de tiszta bevételben szerintem NV előbbre lehet több okból is:
    1. benne van a 10 legnagyobb cégben (igaz ebbe bejátszik a más irányú tevékenysége is)
    2. nagyobb haszonnal (margin) dolgoznak
    3. átlagembernél jobban cseng a nevük mint az ATi.

• Keitaro

addikt

válasz emvy #54 üzenetére

Emvy nézz be ide kérlek :

[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=28387[/L]

Aktív témák