- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elrood
őstag
Valszeg a nem megfelelő hűtés miatt.
6500 karim nv44 mag, 400mhz megy, és hasonló nagyságú borda van rajta, mint a hírben szereplő.
Sima winbootkor már 60fokos. Teljes leterheléssel elérheti a 120 fokot is: [link] (Ekkor asztalon volt a konfig, zárt házban simán túl megy 120 fokon is.) Kevésbé terhelő game alatt kb. 80-100 fok között mozog.
Valszeg ezért lett 350MHz az ajánlott órajel.
Mázli, hogy a lyukak megvannak a karin, így szerezhetek rá komolyabb hűtést. -
Komplikato
veterán
11 mikron?Grat.
[Szerkesztve] -
mAtech
aktív tag
Na?! Nvidia nem tud mit kezdeni a fennmaradó gyártókapacitásával és inkább ilyen karikat kezd el gyártani? 7950 X2-ből meg nem tudnak eleget gyártani (persze ez már a másik vége a lónak). Én azt furcsálom, hogy egy ilyen képességű karival már egy szinten lehet az integrált megoldás is. Ergo akkor minek is készül? Ha egy integrált cucc is hozza az elvárt képességeket (nem játék elsősorban!), akkor én tuti nem adnék ki plusz 10-15K egy ilyenért.
SLI!?!?!? CODÁLATOSZ -
LordX
veterán
válasz
Komplikato #77 üzenetére
A 6-os sorozatot ne számold, az nVidiának nem érdeke továbbgyártani az előző generációkat (az újakat olcsóbban tudja..). Az Ati kártyákat úgyszintén, mert az az nVidiának nem pénz
A kérdés az, hogy egy 7300 TC mellett van-e értelme. -
Komplikato
veterán
''Szerintem jó lenne, ha kb 10e ft-s kategóriában is lennének kártyák...''
Miért, most is vannak. Szerintem egy OEM gagyi 7300GS-TC vagy 6200TC eddig is alatta volt. Pár hete láttam X550-est valami 6700-ért. A kérdés az volt, minek kell 4-5 low budget kártya mellé egy X+1-ik? -
Ste
addikt
nagyon tetszik az Sli
Gondolom a több monitoron dolgozókra gondoltak a létrehozásakor -
azbest
félisten
Miért hiszik sokan azt, hogy egy számítógép cwsak játékra való?
Manapság inkább az a gáz, hogy alig van értelmes árú ''low end'' kártya... A Geforce256 korában is nagyon népszerűek voltak az s3trio''3d'' kártyák...
Irodai munkára, multimédiára... sokmindenre bőven tökéletesek... egyedül a játékok alatt nem elég jók, persze lehet mondani hogy ott vannak az integrált megoldások (amik számszerint a legnagyobb részét teszik ki a vga piacnak), de azoknál több a kompromisszum (lassam ram kezelés a rendszerből lopott vram miatt.. fura működési bugokat is láttam ezeknél..)... nameg a több moniter vezérlése sem utolsó szempont (sli esetáben pl lehet olyat hogy mind a 4 monitorra ugyanaz a kép legyen klónozva? ''Külön'' kártyákon azt hiszem ezt macerásabb megoldani).
Nah mindegy... akit ''csak'' játékra használja a gépét, az ne olvassa el az ilyen hírt...
Szerintem jó lenne, ha kb 10e ft-s kategóriában is lennének kártyák... -
zsulboy
senior tag
Persze attól is függ hogy mennyi lesz itthon az ára?
SLi hmmm -
AMD Power
titán
Szerintem nagy kereslet nálnuk az ilyen kaliberű kártyákra! Nekem egy ilyen ''új'' vga bőven elég lenne...
-
EQMontoya
veterán
válasz
Motion_Blur #69 üzenetére
Semmi, nem is fog... ilyet max új gépbe vesznek.
-
Motion_Blur
félisten
Én azt nem értem, hogy akinek vagy pl. egy GeForce 6200-a (esetleg TC-es), azt mi motiválja, hogy egy ilyen cuccra váltson
Vagy akár egy SM2.0-val rendelkező X300(SE) tulajt... -
venember83
nagyúr
Rajottem! Azoknak valo akiknek nincs penzuk 1 normalis videokartyara se, de SLI-t akarnak, hogy dicsekedhessenek a szomszedoknak, ismerosoknek, hogy nekik SLI-s rendszeruk van! Nos, ez a piac meg nincs telitve es sajnos a vevokor is megvan, sajnos
-
venember83
nagyúr
SLI, mi?
-
Reac^
őstag
válasz
elfelejtette #52 üzenetére
Hát azért nagyságrendbeli különbség van egy 7300GT (feltéve ha DDR3as) és egy 7100GT között. Míg a 7300GT DDR3 megeszi a 7600GS-t és tuningal 7600GT szintet tud 21k ért, addig a 7100GT/GS vagy mittoménhogy hivják egyáltalán nem ilyen célllal született
-
-
Komplikato
veterán
A témában az a botrány, hogy a három (négy?) féle gagyi 7300GS-ek mellett (turbósított meg DDR3-as öszvéreket nem számítva), meg a hasonlóan jó 6200TC társai mellé minek még egy belépő? Ráadásul ez egy átnevezett 6200TC ezekszerint ...
-
worthless
tag
naja, de a vistát elbírják-e, a 3d aeroval
-
Stavi
aktív tag
az az inno legalabb kinéz vhogy.. egy kicsit ''komolyabb'' kártya benyomását kelti...
Amúgy tényleg lesz vevőrétege, hisz ideje lenne elfelejteni a gf5200-asokat, mint 9-10k környéki vidkarikat... sokkal többet biztos nemfog nyújtani, de jobban hangzik, h ez már 7-edik generációs, meg DX9-es -
elfelejtette
veterán
Én is eddig int. 6100-assal használtam a gépet (2 pixelpipe), csak modbiossal a GPU órajelét feltoltam 425MHz-ről 550-ig. Most váltok 7300GT-re, de ez alapján a hír alapján lehet, hogy megvárom a 7100GT-t!
-
twollah
nagyúr
Az Inno miert rakott a kartyajara aktiv hutest?
Az eszem megall. -
Prego
senior tag
Hehe
Azért ez az SLi opció vicces. Elképzelem ahogy a titkárnő az Office fizikáját számoltatja vele
Lényegében most a 6200GeForce ot akarják nyugdíjaztatni, mert már ciki az hogy 6 al kezdődik. -
twollah
nagyúr
''A GeForce 7100 GS érdekessége, hogy ForceWare 91.47-es vagy újabb meghajtóprogrammal SLI-ben is használható.''
Ez szep meg jo, de hol van az SLI csatolo? -
Brae
őstag
Nemtom mi ez az általános felháborodás meg fujjogás, ezek a kártyák nem dúmhármazásra meg kvéknégyezésre vannak. A feladatuk, h a 2D-s képet kihányják a monitorra, erre pedig megfelelnek.
-
Muton
addikt
ez a kártya pont jó lesz az agp-ről váltóknak, akik a dx10re gyúrnak
-
engem inkabb az erdekelne h honnan lehet letolteni a 91.47ües forceware-t? Ugyanis nvidia.com-on mintha nem lenne fenn...
-
engusz
veterán
6150 mellé már jár DVI, megbírkózik hardveresen a HD videókkal és jár mellé TV kimenet is. Valamivel gyorsabb, mint a kistesója. Nézegettem a teszteket. X200-at helyben hagyják. Ezek után gondolom, hogy a GMA sorozatot is. X3000 még érdekes lehet. De nem hiszem, hogy az MSI AM2-es (K9NGM-L), integrált GeForce-os alaplapjánál találni jobb ajánlatot a low-end kategóriában.
-
ftc
nagyúr
Nah szóval nem az első intVGA-s lapom
volt
Ati Xpress 200 ez volt eddigi legjobb
VIA K8M880 csiga lassu volt pedig azt nem használltam 3D-re
most NV 6100 én memóriahibával szívok pedig gyártó szerint tökéletessen kellene mennie és azért néha kell gama egy UT 2K4 5 emberrel már megfekteti 800x600 is minden lowon
A legnagyobb hátrány pedig a uATX bár ehez kezdek hozzá szokni.. -
engusz
veterán
Alacsony árfekvésű konfigurációkba abszolút illő kártya. Megnéztem, hogy mit kérnek egy 7300-as kártyáért. Még be lehet alá árazni.
-
Reac^
őstag
Volt 6500 ös dzsíforsz?
Ez aztán atom kemény, leginkább azt nem értem hogy a 6000ft os 7300gs ill 6200TC alá árban hogy tudnak menni? 3-4 ezerér adják a kártyát?
Hát kéremszépen mire átér az óceánon már veszítenek rajta. Ja bocs már maga a több rétegű nyák és az alu hűtőn is veszítenek(Foglalja a gyátósort a 7300asok elől) :
mod: El kezdtem gondolkodni és rájöttem hogy ez is a rossz chipek eladásáról. De itt az a durva hogy ha egy kártya nem megy 7600ként lesz belőle 7300, na ha úgy sem megy akkor lesz belőle 7100. Celeronnak a Celeronnya
mod2: Megin elburult az agyam. Tudjátok a 7600ost 16 pipára gyártják, mert igy valószíűbb hogy müxik 12. Tehát a 7300asok ban már csak 8 van, de a 7300gs ben már csak 4, a 7100gs ben csak 2.
És mivan akkor ha lesz 1 moddolható 7100gs? 7100gs @ 7600GT vagy (durvább) 7100gs @ 7600GTX (16p)
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
Hmm, nv44, 6200TC -ben, és 6500 lowend karikban is ilyen mag volt.
Nekem egy asus 6500 van, 4 pipával, cod jól fut rajta.
-
Gaben01
őstag
Ha az áruk a képességeikkel arányban lesz,akkor szerintem lesznek vevők erre is.Ha nem lenne igény az ilyen kártyákra,akkor nem is gyártana ilyet senki.Tudomásul kell venni hogy erre is van igény.
-
Tithian
őstag
Feltalálták a SLI-híd nélküli SLI-t? A kártyákon csatlakozó nincs rajzolva
-
Lortech
addikt
7950GX2 SLI tulajok mit sipákolnak ezen? Szerencsére nem kötelező megvenni, továbbra is megmaradnak a csúcskártyák, nem szüntetik be a gyártósorokat Nvidiánál és nem állnak át 7100GS gyártásra.
Van egy olyan piaci réteg, ahol ezeket a kártyákat el lehet adni, ezért az nvidia kidobta ezt a kártyát, hogy (még jobban) lefedje azt a piacot is, profit reményében, ennyiről van szó, nem többről. Nem a PH-übergamerek és a 3dmark huszárok a célközönség nyilvánvalóan.
Bleble fújdessszzzzaaaaarrrrrrrrr.. -
ftc
nagyúr
Ha megdobnának ezzel én tuti elfogadnám...
-
Face8814
őstag
válasz
Winner_hun #14 üzenetére
Szitu egy VGA vásárlás alkalmával:
Bemegyek a boltba!
- Kérek egy 7324GT-t!
- Sajnos nicsen, csak 7367GS.
- Az nem jó, esetleg egy 7411GTX?
- GTX-ből csak 7691-es van!
Váááá!
De másképp is fogalmazhatok:
Bemegyek a boltba!
- Kérek egy új elavúlt gépet!
- Nincs csak nagyon elavúltunk.
- Az nem jó! Esetleg nagyon nagyon elavult?
- Sajnos az sincs. Esetleg 7100GS?
[Szerkesztve] -
Uncool Ben
tag
Miért, tök jó kis értelmetlen konfigot lehet összerakni belőle, mondjuk két darab 512MB-es verzió SLI-ben
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun #6 üzenetére
Amúgy a 7-es szériában vannak még tartalékok, jöhet a 7200-as, ill. 7700-as számozás.
A 7300GS miért nem volt elég low-end karinak? -
janpotocki
senior tag
válasz
Komplikato #9 üzenetére
a 110 nm-re vonatkozó adat viszont az NV oldaláról származik
-
Vmax
csendes tag
válasz
Komplikato #9 üzenetére
Mindehhez még 2 pipeline is társul?
Milyen évet írunk, komolyan? 1996-ot? -
Peet210
őstag
Szó mi szó a Sparkle kártya tényleg szarul néz ki(persze nem azért van hogy nézegessük
).Az SLi-t is feleslegesnek tartom.
Kíváncsi leszek mennyiért lesz kapható. -
Face8814
őstag
Ez most minek kellett?
Nem csodálom, hogy nem volt hírverés körülötte! -
törölt tag
irtak is a cikkben, hogy ''különösebb hírverés nélkül''
talan ezert
-
Vmax
csendes tag
2006-ban 64 bit, de ddr2 legalább, hogy a dobozra a vakítás miatt rá lehessen írni.
Ujjjjajj.. -
tgabi333
aktív tag
Ez magyarul egy 6200TC ?
-
ftc
nagyúr
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
mos miért sokkal gyorsabb mint az én integrállt csodám...
-
rup1u5
nagyúr
fújj
büdös, szaros, csoffadt kis levélnehezékek. -
rocket
nagyúr
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Lowend-be boven eleg a 64bit.
7100gs sli -
Winner_hun
félisten
64 bit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
- Óvodások homokozója
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Nintendo Switch 2
- DUNE médialejátszók topicja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest