Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HalasKYO

aktív tag

Megbocsásson mindenki akinek a lelkébe tapostam .

Igaz nem volt időm átolvasni mert sietnem kellet ezért is sory.

Jóslat ? vmi azért lehet benne de aki ugy érzi hülyeség nyugodtan javison ki .

A másik a proesszor nativ számitási teljesítménye olv el megint a hsz em és ha még mindig hibás akkor megkérlek hogy magyarázd le mert érdekel hogy hogyan is van ez hisz a paraszt csak a megaherrzet látja ami szorzó x fsb és még ehez jön hozzá a számitás megint szorzatként tehát a képlet ( Ha jól tudom ) Számitási kapc x Szorzó x FSB vel ha nem így van MEGKÉRLEK javits ki és tényleg nem ebben a hangnemben kellene a totyikozni ugyhogy megkérlek nyugodtan irogasd ide amit gondolsz köszönöm és mégegyszer sory

mindenki amugy annak az architekturáját mondja jobban amije van vagy amilyen párti ..
    pl :
    én nem mondhatom hogy FIDESZ egy izig vérig MSZP s nek bocs a politikáért de nincs jobb példa .

Amugy a DDR2 frekben megveri a DDR1 et de amd bánatára késleltetésben nem de nagy lassulás nincs és ha DDR3 még kevésbé fog melegedni ami biztos akor nem tom hogy miért ne lehetne jobban húzni és miért ne lenne jobb pl az én 1000 mhz 4-4-4-5 ösöm kb egy DDR 500 2-2-2-2,5 és ilyen ritka madár és ez nem egy DFI lap szal ez nem a plafon ako mi is lesz a DDR3 ??? szerintem ezért jobb pl DDR2 és DDR 3 ebből a szempontból még jobb lesz ha vki MÁS szemszögből is megvilágitaná azt megköszönném megintcsak... cs

• HalasKYO

aktív tag

válasz venember83 #54 üzenetére

Nem értem mit kevertem ezen a ramokban ha lehet ako mond el pls mire céloztál a 4x4 2db külön procc külön foglalatban nem egy tokozásban ezért nem torszülött csak vmi bazi durva szerver lap szeritnem ...

Jah és 90nm en!!!! nem 65 nm en!!!!!!!

[Szerkesztve]

• HalasKYO

aktív tag

Nah akor emberek én csuny modon teszeke egy olyant hogy beleirok pár dolgot egy hsz be amiért sokan elküldenek melegebb helyekre ... kiv vagyok mit mondotok
    Első körben leszögezném hogy én is Intel párti voltam nagyon sokáig meg is mondom hogy miért a Mhz eket néztem nem a natív számitási teljesítményt de mostmá izig vérig amd s vagyok mert egyszerüen amikor váltottam akor ugy gondoltam (ez kb akkor volt mikor harangozták a c2d t ) hogy AMD nek sokkal észerüebbek a fejlesztései ...

-Nah ako kezdeném mondjuk kezdjük a TDP vel :
    AMD most még 90nm en is el tudta érni pl hogy egy 3800+ X2 olyan dolgokat müveljen ami szép ez alatt a 65 W TDP t modom (EE van 35 W al is :D)
    nahmármost AMD nél a TDP az architektúrán bellüli maximális fogyasztást jelenti ezt akárhogyis nézzük ugy lehet akor értelmezni hogy pl egy a 3800+ os X2 a büdö életben széttunningolva se éri el ezt az értéket.
    -Nahmármost intelnél a 65W az nem 65 ráadásul 65nmen !!! ez az ami borzasztó tehát l egy preskot ami 110W ra van kiikiáltva egy nagyobb müveletnél lazán megzabálja ezt nem is mondoma komoly izasztást és a tuningot ... erről a részről Intel nem tom hogy mit csinál ...

-Folytassuk a HT - FSB vel AMD nél mint azt midnenki tudja 1000 MHz a HT ( régebben 800)
    ami FULLDUPLEX !!!! kapcsolat tehát nativann 2000 mhz ez nem semmi ...:D
    -Intel ezzel szemben marad az elavult FSB nél ami akármit csinál szük lesz pl egy c2d nak mivel CSAK FÉLDUPLEX!!!! 1066MHz nem több!!!! tehát erről a részről is AMD marad a baba ...

-Folytatnám a megintcsak fontos natív számitási kapacitással ami ugye most intelnél ha jól tom ako 5x az órajel (c2d) AMD nél 4x az órajel a Pentium D k esetében meg 3xaz órajel
    nahmármost intel a 3 éves X2 architekturát meg tudta verni egy 65nm es zsír uj architekturával nagy szó és ak mi ven ? kérdezem és hisz az a pici 5 az az ujitás lényege amit szerintem amd L8L ben reményeim szerintem megsokkszoroz:D

-Folytatom a memória eléréssel ez nagyon egyszerü a AMD ugye a prociban lévő mam vezérő miatt sokkal jobb helyzetben van ez tény nahmármost intel hogy vmelyik olega szavaival éljek VÉLETVEN tehát NEM BIZTOS becsüléssel tupiropzta ugy fel most a c2d ot hogy meg tudja verni az amd t a K8L ben ez szintén benn lesz ezért amd megint ráver intelre ...ezalá sorolnám az elágazásokat is tehát amd gyorsulni fog nem is kicsit ha pl intel Pentium vs Core 2 t nézem ami megveri a x2 ez tény de ako az X2 hova felyjödik ??
    Az egekbe ...

-Eggyetlen kissé fura rész a mhz remélem amd megint szépen visza veszi a K8L architekturának az órajeleit és a számolási kapapitás egyszerü másik tagjának a drasztikus növelésével éri el a csillagos egekbe röpitő teljesitmény bevallomebben azéri is reménykedem mert ako sok tartalék marad a proccokban ami a tunningnak kedvez ami meg a végfelhasználoknak hisz olcson lehet jó cuccot kapni látd C2D e 6300 ....

-Intel megint az eszetlen fejlesztéseket csinálja lásd kentsfiel mi ez?
    egy torszülött csak ezért hogy elmondhassa :
    ''ÉN CSINÁLTAM 4 MAGOT TE MEG NEM !!!!''
    mi ez kampánydum aki kicsit és ért az tudja hogy ez a TDP isménti kazán efetusát vonja magaután hangsúlyoznom kell ez 65nm en!!!!!!!! hisz 2 db Conroe mag 65w / 2mag az 130 w ami megint csak ott vagyunk hogy a kazánt nem kell beüzemelni .... mi értelme ??

Egy koléga van itt aki azt mondja hogy a DDR3 veri a DDR2 öt késleltetésben ezt öszinte leszek én is igy tudom és itt nem azon kell elszörnyülködni hogy 6-7 a cl hanem hogy mekkora az amelleti mhz ennyi tehát nagy általánosságban a ddr 2 most érte el ezt hogy pl nekem a ramom egy g-skill gyöngyszem 4-4-4-5 1000 MHz en!!! ez mit jelentene ako DDR 1 ben ?
    hát körülbelül 500MHz ez cl2-2-2-2.5 ön ha jól tom ezt nagyon kevés ram tudta persze itt a kivétel a nagyszerrü muskin ramok melyek itt ph apron láttam 500mhz 1,5-1,5-2-0 késleltetéseel és ment vhol 540 en is 2-2-2-0 ban nah ako ha megvárjuk a DDR3 kiforrását ako nem lesz itt semmi gond persze hogy nem az első fecskéket kell hasonlítani a legjobb DDR2 esekhez mert az egy marha ....

A HT szerintem meg egyértelmü hisz amd ebből a szempontból 2000 mhz lehet hogy kevés egy olyan számolásu kapacitású 4 magos proccnak mint a K8L lehet hogy nem fogja visza jelentős mértékben de ha pl az első K8L architekturát viszafogja 20% ala ako mi lesz a későbbi még gyorsabb architekturrákkal egyértemű hogy AMD nem akar és nem is fog az intel csapdájába esni hogy a keresztmetszet fogaj vissza ....

jah és mégvalami amd nek szebb a színe:D:D:D :DDD Zöld:D

nahmármost ha vki valamiben meg tud cáfolni vagy érvelni is tud az várom kedves totyiklátogatók

Nah ako ebből a szemszögből megvilágítva ki tart és hol AMD-Intel szerintem fsb miatt és tdp miatt nagyon is amd meg amugy is amd észerüen fejlesz intel meg kampányszerüen ennyi most meg mindenki döntse el magában

egy az amiben most hangsúlyozom a MOSTANI architekturákban intel a jobb és ez a tuning nem értem magam sem hogy hogyan valszeg 65nm enmiatt de tuninng 50% KÖNNYEBB intellel mint amd vel igaz én is meghajszoltam má amd met 3000 mhz en 1 szer de 3 fokot se melegedett viszont kissé ingatag volt ... intel ezzel szemben jobban melegedett tuningnál ...amugy én 3000 mhz et ugy értem el hogy th seb et 300 ra és ment semmi ht viszaosztás 1500 mhz ht azaz 3000MHz !!!! egy asus m2n32 lapban

szoval inkább hajrá intel a következő generációk hajnalára leszek én kiváncsi hogy ako mit fogsz tenni ha K8L a földbe tipor:D kentsfield hogy kolléga szavával éljek halva született ötlet 130w tdp 65 nm en !!!
    inkább azt modnom hogy hajrá intel LESZ it behozni:DDD

várom a hsz eket:D

Új hozzászólás Aktív témák