- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
továbbrais azt mondom, hogy nagy szar ez az egész számozósdi. ha már ennyire megfejtősre csinálják akkor miért nem a kupakon szereplő számsorozat alapján adják el? az megmond minden a prociról, a családban elhelyezkedése is benne van, a valós teljesítményét sem az sem a bevezetett számozás nem jelöli. nem tök mindegy akkor most hogy 5-8 karaktert nézünk vagy 10-15-öt? mind a kettőhöz külön táblázat és seggelés kell.
nekem tetszett a xxxx+ jelölés, mert a laikus megértette, hogy milyn prociról van szó. nekem meg így is úgy is tudni kellett, hogy mi hogyan van azzal a tipusszámmal, illetve mi van abban a kacatban.. mellesleg: ha infó kell az amd procikról akkor ott van rajta a dobozon. enniy anniy kess ennyi annyi megaherc és csak kb 1 db ezressel kerül többe mint a tray verzió és a hűtése mezeinek elég. -
viccelődésnek viccelődés, de én azért látok benne némi esélyt, egy biztos:
nem lesz másik neve ugyannak a procinak
ma még xy volt holnap meg már ab néven kapom meg ugyanazt? azért elég érdekes lenne.
inkább tartom valószínűnek, hogy amire elaul a dolog, addigra nem a g osztály lesz a prémium, hanem mondjuk a k (hasraütés) és az l osztály meg megy a sülyesztőbe
ergo
egy új számozást vezetnek be. -
válasz
[CS]Blade2 #55 üzenetére
sajna ez nem így működik. mert van amelyiknek ez fexik jobban van amelyiknek az fexik jobban. nem biztso hogy az a jobb az adott célra ami több pöttyöt ér el. szintetikus teszteknek csak annyi értelme van, hogy lehet vagizni vele a haverok elött meg egy +/- 10 % (kb) szórással be tood magad lőni.
ha a 3d mark-ot vesszül alapul nem biztos hogy az x játék jobban fog menni azon a gépen ami több pontot kapott de más architekturája van mint ami kevesebb pontott kapot.
ergo:
a gyártók inkább csinálnak homályos számozásokat és továbbra is az üzletben ücsörgő (áldogáló) eladón és a marketing maszlagon múlik hogy te mit veszel meg. -
nem arról van szó, hogy nem lehet megszokni vagy nem nyujt több infót a prociról, hanem arról, hogy a laikusoknak nem mond annyit mint az előző xxxx+-os számozás, vagy ez a számozás mellé be kellett volna nyomni még azt a 4 számos és a + jelet vagy valamilyen formában azért jelölhették volna továbbra is.
mindegy... már lenyomták a torkunkon, most éppen csak nem tetszik annira mindenkinek. -
és alap órajelen a két proci hasonlót teljesített, tudom, hogy az egyik 256k-s 2g a máik 1,9 és 512k-s, az ilyen eltérés szerintem egyáltalán nem olyan nagy gáz, mig a másiknál esélyed sincs ránézésre megmondani, hogy mi is van benne ha nincs nálad egy táblázat, vagy nem vágta be a betük jelentésést.
Én csak azt mondom, hogy kevésbé átláthatóbb átlag embernek ez az új számozás és a hozzáértőknek is azért majd be kell vágni a ''képletet''.
Opteronoknál azért nem volt ez gáz, mert ott mindigis házzáértők vásárolták, akiknek inkább az számított, hogy mennyi a chache és milyen órajelen jár a cucc, mint hogy kb a többi opteronhosz képes mennyivel gyorsabb vagy lassab, mert azt már alapvetően tudták, hogy milyen jellemzőre van szüksége, hány foglalatos szerverbe akarja stb stb. -
logikusnak logikus, de hogy msát ne mondjak be kell vágni, gogy mit jelent a G mit a B és mit az L, aztán jön a köv sor, a P az S az E... stb stb
edidg annyi volt, hogy x2 az két magos aminél nincs ott az 1 magos, a hülye is tudta h. az iksz kettő az olyan mint a szor kettő, tehát kétszer annyi a mag benne vagy valami
3800+, 3600+ 4000+ 4800+... lehetett követni egyfajta teljesítmény szintet. most abból melyik ''paraszt'' fogja tudni h. a nép hogy melyik a jobb?
(hasból számok)
LE 3220 vs GP 2550
első ránézésre az első a jobb, mert abban nagyobbak a számok, holott a másiknak sokkal nagyobb az órajele, meg jó esélyel 4 magos mig a másik csak 2.
totál káosz a nem hozzáértők számára. -
Az intelnél bevezetett számozással én sem vagyok kibékülve, az amd xxxx+-os számozása kicsit jobban megmuatta a várható teljesítményt, ha nem is az órajelet és a benne rejlő cache méretét, de akkor is lehetett tudni hogy kb mi van benne steppingtől független.
ezzel az új számozással szerintem sikerült jól megkavarni a szart. lehet, hogy a cpu alapvető elhelyezkedését meg lehet majd belőle tipllelni, de a modellek egymáshoz való viszonyát már bizta nem. gyártónak és a nagykereknek jobb szerintem ez a számozás, de a felhasználóknak és a kiskereknek egyáltalán nem. józan paraszti ésszel nem átlátható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen R5 2400G
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest