- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Aktív témák
-
-
Celtic
tag
válasz
Ürgülfütty #31 üzenetére
Praktice nem jó semmire.
Jól néz ki és kész. -
Ürgülfütty
tag
Frankón néz ki az a házikó ott feljebb.Olyan mint egy,nem tom' mi...:)
De azért tetszik az a kék vibrálás.:)
Mire jó ez tulajdonképpen? -
Satan-Claus
senior tag
válasz
Satan-Claus #29 üzenetére
Ilyen szmájlit akartam: :(
Na jóccakát... -
Satan-Claus
senior tag
válasz
Satan-Claus #28 üzenetére
Hmmm... Most nézem, hogy én is majdnem tök ugyanazt írtam mint Egon. Akkor asszem most az van, hogy vele értek egyet vagy mi?! De igazából abban is van igazság amit Den mond...Vitatkoztok ti egyáltalán? Vagy jobb lenne, ha kipihenném magam? :((
-
Satan-Claus
senior tag
Az igazság a két nézőpont között van. Igaz, hogy kell a paszta, mivel nem lehet -hagyományos ipari körülmények között - tökéletesen illeszkedőre polírozni procimagot és bordát. Viszont kell a polírozás, hogy csökkenjen a pasztafilm vastagsága - kevesebb eltérést kell kitölteni - ami a két felület között van, lévén a paszta valóban rosszabb hővezető.
-
Egon
nagyúr
Logikusan hangzik, amit írsz. Szerintem ott van a kutya eltemetve, hogy a paszta hővezetési képessége sokkalta rosszabb mint a borda/procimag hasonló jellemzője. Azáltal, hogy polírozod a felületet, jelentősen lehet csökkenteni a szükséges pasztaréteg vastagságát. Így hatékonyabb a hőátadás, mintha pár tíz %-kal nagyobb felületen tudná átadni.
De lehet hogy rosszul gondolom...:) -
Den
veterán
''Talán egyetlen esetben lenne nyerő a nem polírozot felület: ha mind a proci, mind a borda felülete olyan puha lenne, hogy erőteljes nyomással egymásba lehetne ''préselni'' őket. Így nagyobb felületen tudná átadni a hőt a hőleadó rendszernek''
jó meglátás, de mivel kemények ezért egy puha anyag kell közéjük ami jól vezeti a hőt ez a paszta. akár mi érintkezik akármivel, a nagyobb felület jobb hőleadátadással jár -
Den
veterán
Hőleadás, hőátadás ugyanaz Amikor valami leadja a hőt akkor átadja a vele érintkező közegnek, pl a borda a levegőnek.
a paszta hővezetése rosszab mint a fém, igaz de mivel nem tudsz olyan felületet előállítani hogy az egész felületen minden molekula a procimag felületének molekuláival érintkezzen, így a 3 legmagasabb pontján fog fölfeküdni, még akkor is ha ez a három pont csak néhány nanométerrel magasabb a felület többi pontjától. Ebben az esetben viszont, paszta nélkül, egy légréteg van a mag és a borda között. Ezért kell a paszta. ha viszont a mag-paszta-borda dolgot nem tudjuk elkerülni, tehát két hőátadási felület van, akkor érzésem szerint a felület növelésével, növelhető a hőátadás ''hatásfoka'', lásd borda-levegő hőátadási/leadási felület.
Egyébként a nagyteljesítményű motoroknál emiatt nem használnak hengerperselyt, mert akármilyen tökéletesre munkálják meg a blokk furatának és a perselynek a felületét, és akármilyen szorosan illesztik is a két darabot, bordánál leírt ''jelenség'' miatt, nem megfelelő a hőátadás, és megsülne a motor.
De nem akarok ezen vitatkozni, csak régen filózgattam ezen aztán most ide írtam, de ha megmérték és jobb polírozva akkor nekem oké. -
napos2600
tag
csakhogy kotozkoggyek: az eredeti kep telleg manipulalt es lehet hogy a coolink-ek baromira nem ertenek a fenykepezeshez es a fenyekhez:) a pall mall-es mar meggyozobb! laccik hogy csillog-villog...
majd a kesobbi tesztek eldontink milyen is ez gyakorlatban:) -
-
Celtic
tag
Hiába érintkezik nagyobb felülettel, ha rosszabb a hőátadás. Ráadásul 3 helyen vesztesz:
1. Procimag/paszta felület
2. paszta hővezetése rosszabb, mint fém
3. paszta/bordaaljzat.
Itt nem hőleadásról van szó, ahol jobb a nagyobb felület, hanam hőátadásról a nagyobb felületű bordarendszerhez. -
Den
veterán
Igen, erre gondoltam, de arra is, hogyha a paszta a hővezető, akkor mivel a hűtő alja pasztával érintkezik, a nem polírozott talp esetén a paszta nagyobb felületen érintkezik, már ha az apró egyenetlenségekbe nem szorulnak légbuborékok, persze ez mikroszkópikus mérettartomány, de lehet jelentősége.
Mind1 ez csak elmélkedés, ha lemérték, akkor egyértelmű a szitu. -
laja
tag
Egyébként meg fogom venni, úgyse lesz túl drága, mivel nem réz... és már van manuálisan szabályozható fordulatú Enermax 8 centis ventim, azzal elég állat lehet... egyébként be kell vallanom, hűtőbuzi vagyok. Már van itthon legalább négyféle P4-es hűtő, ha valakinek kell egy-két ezresért, irjatok mailt.
-
Den
veterán
válasz
Satan-Claus #4 üzenetére
És hogy fog mutatni a hűtő az asztalon? :)
-
laja
tag
válasz
Satan-Claus #4 üzenetére
A kép, ami azt mutatná, hogy milyen sima a hűtőborda talpa, egyértelműen manipulált...
-
Egon
nagyúr
Végre! Végre árulnak
1. külön bordát (annak aki saját kezőleg akar rá választani HALK, de hatékony hűtést),
2. olyan hűtést, aminek a talpa rendesen fel van polírozva... -
Adi
senior tag
Csak nehogy a neonokból a lakótelepi gizdák vegyenek meg mindent a fekete, sötétített üveges, kályhacső-kipufogós VW Golfjuk vagy Ezeröcsijük alá! :D
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Medence topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- War Thunder - MMO Combat Game
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest