- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Den
veterán
Hőleadás, hőátadás ugyanaz Amikor valami leadja a hőt akkor átadja a vele érintkező közegnek, pl a borda a levegőnek.
a paszta hővezetése rosszab mint a fém, igaz de mivel nem tudsz olyan felületet előállítani hogy az egész felületen minden molekula a procimag felületének molekuláival érintkezzen, így a 3 legmagasabb pontján fog fölfeküdni, még akkor is ha ez a három pont csak néhány nanométerrel magasabb a felület többi pontjától. Ebben az esetben viszont, paszta nélkül, egy légréteg van a mag és a borda között. Ezért kell a paszta. ha viszont a mag-paszta-borda dolgot nem tudjuk elkerülni, tehát két hőátadási felület van, akkor érzésem szerint a felület növelésével, növelhető a hőátadás ''hatásfoka'', lásd borda-levegő hőátadási/leadási felület.
Egyébként a nagyteljesítményű motoroknál emiatt nem használnak hengerperselyt, mert akármilyen tökéletesre munkálják meg a blokk furatának és a perselynek a felületét, és akármilyen szorosan illesztik is a két darabot, bordánál leírt ''jelenség'' miatt, nem megfelelő a hőátadás, és megsülne a motor.
De nem akarok ezen vitatkozni, csak régen filózgattam ezen aztán most ide írtam, de ha megmérték és jobb polírozva akkor nekem oké. -
-
Den
veterán
Igen, erre gondoltam, de arra is, hogyha a paszta a hővezető, akkor mivel a hűtő alja pasztával érintkezik, a nem polírozott talp esetén a paszta nagyobb felületen érintkezik, már ha az apró egyenetlenségekbe nem szorulnak légbuborékok, persze ez mikroszkópikus mérettartomány, de lehet jelentősége.
Mind1 ez csak elmélkedés, ha lemérték, akkor egyértelmű a szitu.
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Netflix
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Crucial 240GB SSD eladó
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged