- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
Aktív témák
-
venember
tag
válasz
Dr_Watson #72 üzenetére
Erre minden lehetőség megvan már most is. Próbálj meg azonban a Postától vagy a MATÁV-tól olyan forgalmi kimutatást kérni (a célcég hozzájárulása nélkül), amely bármely cég, bármely irányba menő postai vagy távbeszélő forgalmát írja le... nem jutnál messzire. A MS pedig a spam ürügyén erre tesz kísérletet.
Egyébként minden feladó/híváskezdeményező fizet a forgalomért és minden címzettnek jogában áll bármely levelet indoklás nélkül a kukába dobni (én is így teszek a kéretlen hirdetésekkel a postaládámban). Ezen kívül, ha valaki ír nekem rendszeresen és azt szeretném, hogy ne tegye, felkérhetem erre és köteles abbahagyni. Ha nem teszi, beperelhetem és fizetni fog.
Nem kell itt semmit csinálni, kivéve, ha valaki üzletelni akar, mint Billy bácsi. Akkor meg a dolgokat a helyére kell tenni, miszerint ez egy üzleti lobby. -
Polesz
addikt
válasz
Dr_Watson #69 üzenetére
Mennyit fizetsz egy letölthető linuxért és mennyit egy winért? Jó vegyük a dobozost. Van vírus van? Van worm van? Mennyi idő alatt van lereagálva a dolog? 1-2 nap (ellenkező oldalt inkább nem írom). A legtöbb programot használod amiket a wormok kihasználnak? NEM. Jobb esetben a júzerek az életben nem telepítik fel ezeket. És linux alatt alapból választhatok 4-5 levelező és böngésző program közül. Win alatt ez nincs meg.
Nagyon el megyünk lin-win vitába, de ez nem szándékom. Csak ne csúsztass :) -
venember
tag
válasz
Dr_Watson #65 üzenetére
Hát ugye eddig arra nemigen volt példa, hogy _előzetes_gyanú_nélkül_ és bírósági felhatalmazás vagy _erre_feljogosított_állami_szerv írásos intézkedése nélkül csak úgy ezt-azt fel lehessen bontani vagy le lehessen hallgatni...
Éppen ezért nem titkosítják a postai levelezést és a telefonálást az üzleti életben, mert a gazdaság szereplői számára megvannak a törvényi garanciák, hogy a privacy csak dokumentált és törvényileg szabályozott _egyedi_ esetekben függeszthető fel... ha ez nem így lenne, a telefonhívásokat és a levelezést egyaránt titkosítanák. (bár kezdenek ellenpéldák is lenni, talán nem véletlenül, lásd ipari kémkedés)... és még nincs is levélszűrés.
A levélszűrés ürügyén egyébként a teljes Internetes információforgalom ellenőrizhető lenne és ennek következményei beláthatalanok. A nemzetközi vonzatokról most ne is beszéljünk. -
Polesz
addikt
válasz
Dr_Watson #66 üzenetére
Az outlook jött a rendszerrel együtt. Az újabb verziókat simán felcsűrheted az IE telepítésekor (oexpress). Van legális és megvett víruskeresőm. Linux alatt levelezek tehát nem érint. Itt az elvről van szó. Egyszeri felhasználó feltelepíti a gépére, felmegy a netre, mindenki ki-be mászkálhat a rendszerben és fertőzött leveleket küldözgethet pár percen belül. Ezt nem nevezném rendszernek. Ez az igazi bűn amit egy cég elkövethetett.
-
bdav
őstag
válasz
Dr_Watson #57 üzenetére
hát azért egy dolog az hogy az államnak vannak rólad bizonyos korlátozott információi, és egy másik, hogy egy CÉGnek magánkézben és ki tudja milyen jellegű infóid (gyakorlatilag csak attól függ, hogy mit csinálsz a gépeden). Állam bácsi pl. hol teheti meg, hogy belenéz a privát levelezésedbe? Na ne már... (paranoia...) És akkor a TCPA / Palladium-ról még nem is beszéltünk... (volt erre külön itt egy topic [L]http://prohardver.index.hu/rios2_uzenetek.php?from=9372[/L]).
''Ha nemes célokra használják (köbiztonság fenntartása, terrorizmus elleni harc stb.) akkor miért ne? Vagy szeretnél még egy szeptember 11-et?'' naná hogy nem, de ez egyrészt OFF, másrészt nem úgy kell kezelni a problémákat, ahogyan kezelik most (háború a terrorizmus ellen. cool. volt valakinek itt egy nagyon találó aláírása erre: ''Bombing for peace is like f*cking for virginity'' remélem jól idéztem). És az sem jó megoldás, hogy szigorítják az ellenőrzéseket, telefont hallgatnak le, emailt olvasnak el, stb... -
Warlock_42
senior tag
válasz
Dr_Watson #50 üzenetére
Harag nincs, miért lenne ? Egyszerűen csak egy felvetésemet osztottam meg veletek. Te ezt másképp látod, ez van. Legyen igazad.
A project amit emlegettem, Microsoft termék, pontosabban ''My life Bits'' és a vezetője Gordon Bell önmagán ''tesztelte''.
Szal hidd el, nem azért szidom az M$-t mert az éppen divat, hanem mert nem óhajtok egy olyan világban élni, ahol még a fogaim számát is adatbázisban tárolják (természetesen csakis az Ön érdekében tesszük ezt). Jó lenne ha mindenki elgondolkozna ezen a ''Nagy Testvér'' dolgon mert szerintem most kezdik kiépíteni... -
Polesz
addikt
válasz
Dr_Watson #48 üzenetére
Jól el vagy magaddal ;]
A forgalomszámítás valóban közelítő szám és szerintem fel is van tupírozva. Amúgy a vírusok is hatalmas forgalmat generálnak. Sőt nagyobbat is mint a spam és azért viszont legfőbbképpen az m$ és a lyukas programja a felelős az emberi hülyeséggel párosítva. -
Warlock_42
senior tag
válasz
Dr_Watson #39 üzenetére
Hallottál már az M$ féle ''life on bits'' (vagy valami hasonló) projectről ??? Ez arról szólna, hogy egy felhasználó életének MINDEN részletét letárolják egy hatalmas adatbázisban. Digitalizált telefonbeszélgetések, scannelt fotók, stb.
Mi ez ha nem az Orwelli rémálom kezdete ???? -
Warlock_42
senior tag
válasz
Dr_Watson #40 üzenetére
Ha pontosan tudnám akkor most én is Amsterdamban ülnék vagy a CIA-nél :DD
Szal kiskapuk, amiken át bele lehet nézegetni a user gépébe (azért van ennyi ''biztonségi rés'') ésatöbbi, ésatöbbi...
De hogy konkrétumot is mondjak, egy kissé ostoba példa: a WinMediaPlayernek annak idején kedvenc szórakozása volt, hogy a nézett filmek adatait neten hűségesen megküldte M$ bácsinak. Zsarolni akarunk egy képviselőt, hogy meleg filmet nézett ? Kérem! Hiszen tudunk róla... -
vaxx
csendes tag
válasz
Dr_Watson #27 üzenetére
Erre a mechnaizmusra az I Love You óta létezik, léteznek ellenszerek drága AV programok nélkül is. Nem annyira az Outlook-al van a baj itt, mint inkább az emberekkel
nono....
Az r=1 (egységsugarú) felhasználó nem tudja, hogy mi az az API, mit lehet vele...
Attól meg egyenesen bepánikol, ha megtudja, hogy több is van belőle.
A biztonság, hitelesítés és egyéb ''magas'' fogalmakról már inkább szó se essen.
A júzernek az a fontos, hogy az adott dolgot megoldja (elküldjön 1,2...n levelet), és ebből neki (ill. a gépének) semmi baja se származzon.
Szerintem pedig egy szoftver dolga az, hogy biztonságosan működjön, nem pedig az, hogy kinyissa a gépet (vagy akárcsak annak egy részét) a külvilág felé?
Érdekes, de anno a VMS -en ill. Unix -okon meg sokminden máson is meg tudták ezt oldani.
Gyakorlatilag egyedül az MS nem tudja?! -
Warlock_42
senior tag
válasz
Dr_Watson #29 üzenetére
Nem vagy véletlenül M$ dolgozó ?? :DD
Ezzel a kérdéskörrel egyébként az a legnagyobb probléma (és az váltja ki a legnagyobb ellenszenvünket) hogy mindezt egy olyan cég kezdeményezte akinek mániája a magánéleti titkokban való turkálás. Innét meg már egyszerű a következtetés -> Bill bácsi olyan törvényt óhajt ami alapján majd beleolvashat a leveleidbe természetesen csak azért hogy megvédjen a SPAM-től....
Ennyi a nagy probléma. -
Polesz
addikt
válasz
Dr_Watson #27 üzenetére
Nem tudom, hogy jól olvastad-e el a cikket és a hozzászólásokat, de azt hiszem egy valami nagyon elkerülte a figyelmedet :)
Elsősorban itt most senkisem fikázta zsigerből az m$-t, csak apró jelzés volt, hogy talán valami lehet abban, hogy maga az ''istencsászár'' kéri a jogi szabályozást.
Engem például az érdekelne, hogy a 10 milliárd dollár mi alapján jött ki, milyen számításokat végeznek ilyenkor. Tudom, hogy ez becsült adat, meg minnél nagyobbat írnak annál jobb, de mégis maga a becslés folyamata érdekelne.
A másik kétely ami megfogalmazódott bennem, hogy mi alapján fogják eldönteni, hogy egy levél kéretlen vagy nem, hivatalos reklámlevél vagy nem? Pl az én személyesen elküldött üzenetem amit mondjuk feléd továbbít a rendszer az mi alapján lesz azonosítva? Mondjuk a levelezőprogram belerak egy jelzést és akkor már a szerver átengedi? Ha ez így van, akkor bárki belerakhatja ezt a jelzést a levélbe és már megint ott vagyunk ahol elindultunk. Valószínüleg itt a levelezőrendszerek megreformálásával lehetne csak igazán célt érni, de ezt ki fogja végrehajtani és ellenőrizni? Ezt nem szabad egyetlen vállalat kezére sem játszani, viszont nekem az a sanda gyanúm, hogy billyék simán rástartolnának erre a lehetőségre. Az amerikai törvényhozást ismerve ez korántsem lehetetlen. A lobbygépezetek nagyon szépen ledarálják őket (magyarul megveszik kilóra). Nekem amerika nem mérvadó és az ő becslésük sem. Amerika egy haldokló gazdaság tele idióta fogyasztókkal. Ha ez az ideális fogyasztói társadalom akkor kérem az első alkalommal lőjenek a holdra.
Kb ennyi a probléma ezzel a kérdéskörrel.
Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Linux kezdőknek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen GPS-t vegyek?
- Futás, futópályák
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- EA Sports WRC '23
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest