- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Dr_Watson
tag
válasz
Warlock_42 #55 üzenetére
1, Ahogy idéztem, jelenleg a technikai részletek kifejlesztésén és tesztelésén dolgoznak. Itt még a felhasználásról/felhasználhatóságról nincs szó...
2, Ha nemes célokra használják (köbiztonság fenntartása, terrorizmus elleni harc stb.) akkor miért ne? Vagy szeretnél még egy szeptember 11-et?
Az ellen nem ellenkezel, hogy:
1, Van születési anyakönyvi kivonatot, ezen kívül
2, Személyi igazolványod +
3, Lakcím kártyád, amit a lakcímnyilvántartó up-to-date adatbázisban tárol
4, Tárolja az APEH az adózási adataidat
5, Ha vásárolsz valahol és kérsz számlát nyoma marad
6, Bankkártya használatnak nyoma marad
7, Elhagyod az országot a határon nyoma marad
8, Rendelsz egy Pizza-t a neten, nyoma marad
Decentralizáltan minden információ meg van rólad és a szükséges szervek az ehhez való hozzáférési jogukat alkalmazhatják és gyakorolhatják. Mi a gond ezzel?
1, Ki hitelesíti az XY Pizzaria adatbázisát, hogy az törhetetlen, nem kerül illetéktelen kezekbe és hogy senki nem turkál bele és módosít egy rekordot.
Ha ez centralizált, akkor könnyen szabályozható, hogy ki, mit mikor, mivel és miért.
Hmm? -
KEndre
HÁZIGAZDA
válasz
Warlock_42 #52 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy a hivatkozott (kispesti) polgármester nem csak kukkolt, hanem a neten terjesztette is az ocsmányságokat, legalábbis az ő gépéről mentek a küldemények. Azért így már lehet, hogy a példád pontosan Watson dr elméletét erősíti, mármint hogy kellene valamit csinálni a ''felelősség'' erősítése érdekében.
Üdv:
KEndre -
Dr_Watson
tag
válasz
Warlock_42 #51 üzenetére
Ígérem utána nézek a programnak és amint valami értelmes megosztható információm lesz, azt közlöm veletek,
-
Dr_Watson
tag
válasz
Warlock_42 #52 üzenetére
És biztos, hogy ebben a percben is számos képviselőt fenyegetnek, de azt lásd végre, hogy nincs ok-okozati összefüggés a Microsoft ilyen jellegű lépéseinek. Arra nem gondoltál, hogy egy esetleges elektronikus jogvédelmi rendszer állhat spec. ennek a hátterében? Ne légy paranoid és képzelj világraszóló összeesküvéseket a rendszerek mögött.
-
Warlock_42
senior tag
válasz
Warlock_42 #51 üzenetére
A példával kapcsolatban meg azthiszem jeleztem, hogy ez egy ostoba példa lesz. Erre is fel lehet használni és meg is teszik/fogják tenni. Ha nem így lenne, akkor árulja már el valaki mégis mire jó ez az adatgyűjtés ?? A szolgáltatás színvonalának növelésére ? Azt lehetne sokkal egyszerűbben is, nem ?
A képviselőkkel kapcsolatban, megesett már (bocs, hogy megint konkrétumok nélkül, de nem tudok megjegyezni kismillió nevet amit valamikor olvastam) hogy magyar polgármestert bizonyos állítólagosan nézegetett pedofil oldalak miatt menesztettek.... Ebben persze nem az M$ a hibás, de a következtetések levonhatóak. -
Dr_Watson
tag
válasz
Warlock_42 #42 üzenetére
Hagyjuk a biztonsági rés szöveget. Melyik rendszerben nincs biztonsági rés?
Egyébként a biztonsági rés, nem egyenlő a direkt berakott hátsóajtókkal. Korábban arra utaltál, hogy konkrét ilyenek vannak a termékekben azért, hogy a Microsoft hozzáférjen az adatokhoz. Ugyan. Ha ezt szeretné csinálni a Microsoft akkor egész nap mással sem foglalkozhatna mint ezen adatok feldolgozásával. Ez komolytalan feltételezés. Ha pedig nincs konkrét információd, csak megérzéséd, akkor ezt jelezd a véleményedben, valahogy így: nekem az a sejtésem amit nem tudok bizonyítani, hogy.... vagy többen azt mondták és én nekik hiszek, minden tény ellenőrzése nélkül, miszerint....
És most nem bunkó akarok lenni, de így készülnek a hoax-ok.
Nem tudom, hogy hányas Media Player-re gondolsz, de ez az érték szerintem alapértelemzésben ki van kapcsolva:
ToolsOptionsPrivacy
Egyébként ugye nem hiszed, hogy:
1, Képviselő lesz olyan hülye, hogy a meleg filmet dugiba a pc-n nyomja? Ha még is, akkor go to
2, Egy képviselőt ezzel hatásosan meglehet fenyegetni? Ha még is akkor go to
3, Lesz az a bíróság aki ezt elegendő bizonyítékként elfogadja. (hiszen bárki használhatta azt a PC-t). De ha még is akkor go to
4, Lesz az az ügyvéd aki ezt ne tudná rengeteg helyen megtámadni.
Szerinted nem egyszerűbb $1.000.000-t adni egy képviselőnek, mint egy világraszóló balhét csinálni és fejleszteni egy rakat felesleges hülyeséget?
Meggyőztelek? A példa valóban gyenge lábakon áll. De ugye nincs harag? -
Dr_Watson
tag
válasz
Warlock_42 #43 üzenetére
Utaztál már a tengerentúlra? Azért volt Amsterdam-ban mert Seattle-ből jöttem haza. Tudod milyen az amikor átnézik minden cuccodat és átmész számtalan ellenőrzési pontodon a Boarding Pass segítségével amit a check-in után kapsz? Mit gondolsz ezt nem rögzítik? Simán tudják, hogy az elmúlt 1 évben hogyan mozogtam az USA-ban és ugye ennek is az MS az oka.
Egyébként pedig az emberek biztonsága szerintem fontos. És ha törvényileg jól le van fedve az, hogy mit csinálhatnak az adatokkal akkor hajrá. Természetesen ne lehessen arra felhasználni, hogy egyszerű halandóként én bármi titkos információt megtudjak rólad, mert az a személyiségi jogaidat sérti, de az tény, ha szükséges akkor lehessen ezeket az adatokat elemezni. -
Dr_Watson
tag
válasz
Warlock_42 #43 üzenetére
Te erre gondolsz minden bizonnyal és ez nem Microsoft.
http://index.hu/tech/tudomany/jaras0522/
Mellesleg szerintem ennek igen is van értelme és idézek a cikkből, számomra mérnök ember számára ez a rész a fontos:
''Mi kutatással és fejlesztéssel foglalkozunk. Azon gondolkozunk, hogy mi lehetséges, nem azon, hogy a kormány mihez fog kezdeni mindezzel. Ez nem egy fegyver.''
Számomra ebben a kutatás és a kutatási érték a fontos. Valóban más kérdés, hogy a kormány mihez kezd ezzel a tudással. Ez inkább a Teler Edés sztori adoptációja lehet, bár kétlem. -
Dr_Watson
tag
válasz
Warlock_42 #34 üzenetére
Heee na beleolvastam. Mi tarolodik a Microsoft-nal amit kiad a CIA-nek es csereben milyen nem egeszen legalis tevekenysegekert nem kellett megfizetni?
Erre konkretan valaszolj kulonben en meg azt mondom, hogy nagyon jol tudod, hogy neked mit kell tudnod azzal kapcsolatban amiert mar egyszer nagyon megnehezithette volna valaki az eleted, ha nem adtad volna neki oda azt a valamit. Kb. ezt mondtad. -
Dr_Watson
tag
válasz
Warlock_42 #32 üzenetére
Ha azt mondom igen, ugy sem hiszed el. :))
Most Amsterdam-ban vagyok egy webterminal elott es nem tudok reszletesen reagalni, de delutan mar otthon leszek es akkor elolvasom a tobbi hozzaszolast is.
Csak eloljaroban annyit, hogy a levelezesedet most is elolvashatja barki es ez nem Bill Gates muve. Az SMTP Clear-Text-ben szaladgal az Interneten. Egy Network Monitor segitsegevel a Gateway es kozted siman olvashato az atmeno SMTP forgalom. Es az SMTP nem Microsoft...
Udv: -
Polesz
addikt
válasz
Warlock_42 #35 üzenetére
Na asszem erre dobok egy hátast és alszom rá egyet :D
-
Warlock_42
senior tag
válasz
Warlock_42 #32 üzenetére
Nem akarom tovább szőni az összeesküvés-elmélet (és nagyon nem is tartozik ide) de van egy olyan sanda gyanúm, hogy az M$-nek azért nem kellett eddig csúnyán megfizetnie a nem egészen legális tevékenységeiért, mert a háttérben valószínűleg adatokat ad ki a CIA-nek meg a hasonló okostojásoknak a nála tárolt felhasználói adatokból, cserébe pedig az amerikai kormány támogatja minden ''független és igazságos'' büntetőjogi tárgyalás és vizsgálat során...
És akkor még szót sem ejtettünk a TCPA-ról.
Riasztó. -
Polesz
addikt
válasz
Warlock_42 #32 üzenetére
Azért ennyire ne legyél paranoiás :DD:DD:DD
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest