Keresés

Aktív témák

• Den

veterán

válasz Higany #22 üzenetére

A gyár bezárás nem jó, csak nem szabad ezt egy álltalános folyamatként kezelni, érdemes a hátteret megnézni. Pl Ibm. Az ibm két gyárat tart fenn magyarországon, az egyikben desktop vinyókat gyártottak, a másikban szerver vinyókat_gyártanak_. Az ibm befejezte a desktop vinyó gyártást, mert rosz biznisz volt, ezért azt a gyárat bezárta. Arról nem szólnak a híradások hogy a másik viszont üzemel ezerrel.

Vagyhilips. Neki is két gyára van egy crt, egy tft. A crt-k ára az elmult években drasztikusan csökkent, a mai árakba nem fér bele a magyar bér, ezért viszi kínába, a tft-k viszont jó biznic ezért ott még embereket is vettek fel.

Na de ez már télleg off. Ha lesz itthon ilyen román hűtő én teszek vele egy próbát :)Ö

• Den

veterán

válasz Higany #16 üzenetére

Én meg örülök hogy a románok ilyet csinálnak. Ha már a pénzem nem marad az országban mikor elköltöm, inkább maradjon a régióban, mint hogy koreai, és kínai cégeket gazdagítson.

Másrészt tőlünk pár száz kilométerre nyugatra már nem igazán tesznek különbséget románia, magyarország, szlovákia... közt. Ezért minden jó dolognak örülhetünk ami ebből a régióból kerul ki és külföldön elismerést kelt, mert ez közvetve a mi presztizsünket is emeli. Persze igazi az lenne ha magyar cégek is alkotnának ilyeneket.

A gyárbezárásos dolog meg szépen föl van tupírozva.

• Den

veterán

Jó kis hűtőnek tűnik. Nagy ötlet szerointem, hogy nem ''tele'' talpas, azaz nem egy proci méretű négyzet az alja. Ugyanis a hagyományos hűtőket felülről hűti a légáram, viszont a proci ''teste'' és a hűtő alja között van egy légrés ahol áll a levegő, ami mint tudjuk jó hőszigetelő. Így viszont ott is áramlk a levegő, jól kieszelték.

Aktív témák