- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Új fejezet nyílik szeptemberben az iPhone történetében
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Két méretben debütált a Xiaomi Watch S2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maverick14
tag
válasz
#95904256 #61 üzenetére
Üdv!
Ismét egy picit megkésve válaszolok.(Szabadságon voltam, teljes internet elvonással)
Ezzel én is úgy vagyok hogy elég sok érdekes dolog van a világban amivel jó lenne foglalkozni picit. Csak az a baj hogy a nap 24 órából áll. A következő disszertációm témája ennek a bővítése lesz.
Nem feltétlenül csak a legdrágább Virtex FPGA-kban kell gondolkodnod ha valamit gyorsítani akarsz. Az olcsóbb Spartan-ok között is vannak már elég combosak.Ráadásul nem kell hogy legyen FPGA-d hogy tervezz rá valamit. Első körben úgyis csak a koncepció életképességét kell megmutatni (erre megy el a tervezési idő majd 20-30%-a). Amikor már látod hogy alakul valamilyen architektúra a kezed alatt akkor már meg tudod becsülni az erőforrásigényét az FPGA-n és tudsz választani hozzá egy megfelelő platformot (vagy ami gyakoribb tervezni hozzá egy saját kártyát).
Néhány éve a kriptográfia nagy sláger volt az FPGA-s konferenciákon (FPGA, FPL, MAPLD) és mostanában is kapnak egy külön szekciót. Sőt most nézem lesz egy poszter az idei FPL-en az általad felvetetthez nagyon hasonló témában: ''Solving RC5 Challenges with Hardware -- a Distributed.net Perspective'' -- Guerric Meurice de Dormale, John Bass, and Jean-Jacques Quisquater.
Ha bele akarsz mélyedni a dologba ajánlom figyelmedbe Peter J. Ashenden The VHDL Cookbook című könyvét én is ebből tanultam VHDL-t, netről letöltheted teljesen ingyenes.
A VHDL szimulációhoz szükséged lesz egy szimulátorra a Xilinx WebPackISE-ben lévő szimulátor tanuláshoz megteszi. Ez a progi is ingyenes és a VHDL kódodat szintetizálni is tudod vele néhány kisebb Xilinx FPGA-ra.
Ha nem akarsz VHDL-t tanulni vannak már olyan magas szintű fordítók amik C kódból is tudnak áramkört szintetizálni (Celoxica Handel-C, Mentor Graphics CatapultC). Csak ezeket már min. $50k-s éves licenszdíjért árulják.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest