Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Maverick14

tag

válasz #95904256 #61 üzenetére

Üdv!

Ismét egy picit megkésve válaszolok. :) (Szabadságon voltam, teljes internet elvonással)
    Ezzel én is úgy vagyok hogy elég sok érdekes dolog van a világban amivel jó lenne foglalkozni picit. Csak az a baj hogy a nap 24 órából áll. A következő disszertációm témája ennek a bővítése lesz. :D

Nem feltétlenül csak a legdrágább Virtex FPGA-kban kell gondolkodnod ha valamit gyorsítani akarsz. Az olcsóbb Spartan-ok között is vannak már elég combosak. :) Ráadásul nem kell hogy legyen FPGA-d hogy tervezz rá valamit. Első körben úgyis csak a koncepció életképességét kell megmutatni (erre megy el a tervezési idő majd 20-30%-a). Amikor már látod hogy alakul valamilyen architektúra a kezed alatt akkor már meg tudod becsülni az erőforrásigényét az FPGA-n és tudsz választani hozzá egy megfelelő platformot (vagy ami gyakoribb tervezni hozzá egy saját kártyát).

Néhány éve a kriptográfia nagy sláger volt az FPGA-s konferenciákon (FPGA, FPL, MAPLD) és mostanában is kapnak egy külön szekciót. Sőt most nézem lesz egy poszter az idei FPL-en az általad felvetetthez nagyon hasonló témában: ''Solving RC5 Challenges with Hardware -- a Distributed.net Perspective'' -- Guerric Meurice de Dormale, John Bass, and Jean-Jacques Quisquater.

Ha bele akarsz mélyedni a dologba ajánlom figyelmedbe Peter J. Ashenden The VHDL Cookbook című könyvét én is ebből tanultam VHDL-t, netről letöltheted teljesen ingyenes.
    A VHDL szimulációhoz szükséged lesz egy szimulátorra a Xilinx WebPackISE-ben lévő szimulátor tanuláshoz megteszi. Ez a progi is ingyenes és a VHDL kódodat szintetizálni is tudod vele néhány kisebb Xilinx FPGA-ra.
    Ha nem akarsz VHDL-t tanulni vannak már olyan magas szintű fordítók amik C kódból is tudnak áramkört szintetizálni (Celoxica Handel-C, Mentor Graphics CatapultC). Csak ezeket már min. $50k-s éves licenszdíjért árulják.

Új hozzászólás Aktív témák