- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Aktív témák
-
rog
addikt
kisgyerekkent nagy daniken fan voltam
aztan kezembe kerult egy konyve a vilagvegerol vagy mirol. arrol szolt hogy itt vannak a foldonkivuliek most is. ezt bizonyitva irta:
hogy az urhajosok a holdraszallaskor egy csizmas labnyomot talaltak, pedig ok voltak az elsok a holdon.
ebbol kihozta, hogy roviddel elottuk jart ott valaki. megpedi azert, mert a labnyomot a holdi-szel!!!! elfujta volna ha regebbi lett volna !
:))
daniken egy ugyanolyan sci-fi iro mint a nemere.
mindketto mufaja ugyanaz:
jelen korban jatszodo, egyesszam elsoszemelyben elmeselt felfedezo-kalandregeny
(ettöl meg lehet igaza :) mint mel gibsonnak az összeesküvéselméletben: ''mit találtam el?! mit találtam el?!'') -
rog
addikt
ezaz egyetértek
''Ezzel szemben, a bizonyítás azt jelenti, hogy egyrészt belátjuk a dolog lehetségességét, majd belátjuk, hogy a tagadása viszont lehetetlenségre vezet. Mindaddig, amíg az állítás tagadása nem vezet lehetetlenségre, nem igaz, hogy az állítás igazsága bizonyítva volna. ''
viszont ez úgy is müködik, hogy néha belátjuk a dolgok lehetetlenségét, illetve a tagadás lehetségességét is.
pl. engem az nem gyöz meg hogy valaki a hasára üt, anélkül hogy értene hozzá, és kitalalálja, hogy kb 10000 ember kb 5 ora alatt 200 kovet felrak a piramisra ezért fel lehet építeni 20 év alatt.
de ha így levezeti az már hihetö:
http://www.hitchins.co.uk/PyrCalc.html
persze ellenörizni ezt sem tudjuk, de úgy hangzik mintha tényleg foglalkozott volna a dologgal.
uff. -
rog
addikt
-
rog
addikt
én meg az olvastam egyszer, hogy ha üzenni kéne egy másik civilizációnak, amiröl semmit sem tudunk, akkor hogy tennénk meg?
írnánk neki? rajzolnánk? mire? mit?
a könyv erre azt válaszolta(na jó az írója), hogy matematika nyelvén üzennénk. mert 1+1 az mindig 2 lesz.
ezért azt hozta ki, hogy az összes ilyen monumentális akármi a világ különbözö pontjain. tulajdonképpen levél egy elhalt civilizációtol
(nem kihalt, elhalt! olyasmire, kell gondolni mint a madmax3-ban a gyerekek-oazisa :) ) -
rog
addikt
''Vajon hogyan tudtak az ókori egyiptomiak egy ilyen hatalmas, 5,3 hektáros piramist kõtömbökbõl felépíteni ? Talán valamilyen bonyolult matematikai képlet segítségével ? Mint oly sok más kérdésre, ami az egyiptomi társadalomra vonatkozik, bizonyítékok hiányában erre sincsen válasz…
Kheopsz fáraó Nagy Piramisának hossza 230 m, eredeti magassága 147 m. Sajnos az idõk folyamán a legfelsõ kövek eltûntek összehasonlításképpen, a salis kelegyház tornya 123 m Washington-emlékmû az amerikai fõvárosban 169 m-es.
A piramist kb. 2,5 millió mészkõtömbbõl építették, össztömege 6 millió tonna körül lehet. Néhány nagyobb kõ eléri a 15 tonnát, amelyeket habarcs nélkül és olyan szorosan illesztettek egymáshoz, hogy Flinders Petrie (1855-1942) angol egyiptológus joggal idézhette az arab Abdal-Latífot (1162-1231), miszerint ''se tût, se hajszálat'' nem lehet közéjük dugni…
A mérnököknek, akik tervezték, tudományos képzettséggel kellett rendelkezniük, a piramis formája, méretei legalábbis ezt feltételezik. A piramis négy oldalvonala tizedfoknyi pontossággal a négy égtáj felé néz. A legnagyobb eltérés a hosszuk között mindössze 20 cm… A piramis körüli kövezeten belül a szintkülönbség csupán 2,5 cm… Hogyan tudtak ilyen pontosságot produkálni csupán mérõpálcák, kötelek, asztronómiai megfigyelések segítségével ? Vagy talán használtak már vízzel töltött szintezõt ? De hogy miként állt össze ez a terv még csak nem is sejthetjük…
A piramis belsejét alkotó kövek mind a gízai fennsíkról származnak. A Szfinx, Khephrén fáraó jelképe egy kõfejtõ helyén áll. A kívül lévõ turai mészkövek a Nílus keleti partjáról kerültek ide. Ezek nagy részét késõbb kiszedték a falból, és beépítették másvalamibe, például Kairó épületeibe. A kamrák rózsaszín gránitköveit Asszuánból szállították, amely kb. 800 km-es utat jelentett a Níluson…
A Nagy Piramis építése mindent egybevéve 20-30 évet vehetett igénybe. Ez idõ alatt 4000 kõmûves szakadatlanul dolgozott, õk faragták a köveket megfelelõ alakúra és méretûre. Rajtuk kívül sok tízezer rabszolga hordta és rakta helyére a köveket az évnek abban a szakában, amikor a Nílus áradt, így a földeken nem lehetett dolgozni. Hatalmas embertömeg munkáját kellett megszervezni, ételt és szállást biztosítani nekik. Amikor a munkások nem kapták meg a kenyerüket, sztrájkok is elõfordultak. '' -
-
rog
addikt
igen és ha elkezdjük sose lesz vége:
mert van olyan elmélet is, ami szerint az általunk ismert egyiptomi civ. nem is az igazi, ök csak belaktak egy másik ultrafejlett fickók által hátrahagyott épületekbe. és mivel nem tudtak vele semmi értelmeset kezdeni beletemették az uralkodóikat. :)
na és még az ufo-król még nem is volt szó :)
pedig az lesz ám a jó
bár én már a kvantumechanikai alapon müködö processzorhütöt se értem
nemhogy a szunyogok és az üzemenyegcellák kapcsolatát -
rog
addikt
2,3 mio kö van a priamisban.
de hogyan is fér oda a munkához 15000 munkás egyszerre? :)
az ötlet jó de 23 évig uralkodott a csávó. ennyi idö alatt kellet felhúzni a piramist, ha születése pillanatában rendelte meg, és egyböl megtervezték (nem is akárhogy).
ja és követ is találtak egyböl.. :)
szóval 1 biztos emberek építették a piramisokat, valami baromi egyszerü gépekkel.
csak még nem tudjuk hogy... -
rog
addikt
:)
ezt én is láttam. kijött hogy x idö alatt fel lehet rakni így 1 adott követ egy ugyanolyan másikra.
de aztán utánaszámoltak, és rájöttek, hogy az egyenlet nem ilyen egyszerü:
ha 5 munkás 4 óra alatt 1 követ rak fel
akkor 500 munkás 40 óra alatt hány követ rak egymásra..
szóval valami eszement összeg jött ki (erre meg én nem emléxem), hogy mennyi ezer év kell hozzá -
rog
addikt
ez jó ez tetszik
utoljára a robbanómotoroknál jártam itt. most csak úgy beleolvastam, nem is tartozik igazán ide amit írok.
de láttam egy filmet a hangyákról. abban volt hogy a hangya önmagában nem túl inteligens (inkább mint egy gép vagy ilyesmi, 2-3 programmal).
de ha együtt van 5000 hangya, akkor -ezek az egyszerü programú gépek-, ha együttmüködnek igyazán bonyolult feladatokat is meg tudnak oldani (olyanokat amikröl nem is tudnak hogy épp csinálják :) )
érdekes nem :) -
rog
addikt
Processzorhűtő, kvantummechanikai alapokon?!
:D
Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest