Hirdetés

Aktív témák

• james

aktív tag

válasz Den #149 üzenetére

Bocs, egy kicsit asszem lemeradtam ... :))

Még pár szó erejéig visszatérnék a korábbi témára.
    '' a legnagyobb gond hogy feltételezéseid hiten alapulnak,''
    Nos igen, sok dologban a hiten alapul amit elgondolok. De azért igyekszem logikailag is alátámasztani. Ha mindig csak azt gondolnám el, amit már bizonyított valaki, akkor egy lexikont olvasnék. :)

''olyan amit írsz, mint amikor valaki egy létező dologról bebizonyítja, hogy az valójában nem létezhet''
    Vannak dolgok és tudományos elméletek, amelyek ki lettek találva, de általában mindig van velük pár apró probléma.
    Ezeket akár el is lehet felejteni (igy kényelmesebb), de el is lehet gondolkodni rajtuk. Elő szokott fordulni, hogy az apró hézagok végül is az egész elmélet bukását okozzák. Ha mindig belenyugodnánk az első kézenfekvő megoldásba nem lenne fejlődés a megismerésben. (más területen valszeg nincs is).

Ez egy kritikai hozzá állás, erre csak akkor nem lenne szükség, ha az ember tévedhetetlen isteni természetü lenne...

A szúnyognál kitartok a szagelmélet gyengeségénél, de az infraérzékelést el tudom fogadni, mert logikailag nem tűnik hibásnak, és egybevág a tapasztalással. Ettől azonban még létezhet a ''bioérzékelő'' is. A bio-teret nem én találtam ki. Bizonyitani igazán érdekes lenne. Erre pedig a szúnyog tűnik a legkézenfekvőbbnek.

Különben Deniken is a forditott logikát használja. Nem úgy gondolkodik, hogy... Itt ez a piramis, hú de nagy, ilyet ma senki nem tud, biztos az UFO-k csinálták, tehát léteznek UFO-k.
    Helyette, ... A nagy számok törvénye alapján létezhetnek más naprendszerek, lakható bolygók, idegen civilizációk. Miért ne jöhettek volna el a földre az elmúlt 10000-évben. Na, akkor keressünk erre valami bizonyitékot. Vizsgáljuk csak meg a furcsa régészeti leleteket... stb. Ha esetleg elkövet valamilyen hibát az csak az, hogy kényszeredetten próbál mindenből bizonyitékot kovácsolni.

A képzett hivatalos régészek klasszikus gondolkodásmódja gyökeresen eltérő!!! Találtunk valami érdekeset, hú de jó, vajon mi lehet ez, -itt elkezd vadul gondolkodni az addigi ismeretei között- na ez lessz az, és ráhúz valamilyen korábbi tudományos meghatározást. Ez a módszer egyfajta skatulyázás, hatalmas lexikális tudást igényel, de nem vezet elöbbre. Mindig van egy pont, amikor új skatulyákat, új kategóriákat kell alkotni. Skatulyázni sokkal egyszerübb, ugyanakkor az un. ''Akadémikus '' gondolkozás (főleg egy bizonyos életkor felett) nem szereti, ha valaki a jól megszokott skatulyáit átrendezgeti. Ilyenkor szoktak megtörténni a kiátkozások stb. A két megközelítésnek különben ki kellene egészítenie egymást.

Aktív témák