Hirdetés

Aktív témák

• guest

veterán

válasz james #121 üzenetére

Kedves james!

Az egyáltalán nem kérdés, hogy lehetnek-e olyan fizikai kölcsönhatások, amelyeket még nem fedeztünk fel. A fizikusok döntő többsége határozottan ezt sejti. Ámde ez a tudományban NEM JELENT felhatalmazást arra nézve, hogy olyasmit is új kölcsönhatással magyarázzunk, amit tökéletesen meg lehet magyarázni a már ismertekkel is. A tudomány logikája szerint csakis akkor engedhető meg az új kölcsönhatással való magyarázat, ha ezt MUSZÁJ vagyunk megtenni, mert a régiekkel semmi képpen sem megy. (Éppen ez fogja bizonyítani az új kölcsönhatás létezését.)

A szúnyogok a látásuk (infrába hajlik) mellett a hallásukat (ultrahang) és főleg a szaglásukat használják tájékozódásra. A melegvérű állatokat is főleg a szaguk alapján találják meg. A melegvérű állatok szagát döntően a verejték szabja meg, a verejték pedig nem más, mint a vér alakos testeitől megtisztított VÉRszűrlet!Egyáltalán nem meglepő hát, hogy a szagok alapján a szúnyog jól meg tudja saccolni, hogy kinek a vére fog majd ízleni neki...
    A szúnyogok riasztására, illetve csapdába ejtésére is főleg ultrahangot, illetve speciális illat anyagokat (kenőcsöket) használnak.

Egely Wheel:
    Félreértetted, amit írtam (''tényleg meg tudja forgatni a kereket és pont úgy, ahogy te is írtad, azaz a kéz csak passzív módon vesz részt benne''), ugyanis én egyáltalán NEM azt állítottam, hogy a kéz passzív módon venne részt a forgatásban. Csupán arra utaltam, hogy nem a motor, hanem a kormánykerék szerepét játsza, minthogy nem létrehoznia kell az örvényeket, hanem elég csak irányítania azokat. Hiszen légörvények szinte mindenütt vannak a levegőben (ha elég nagy a rendelkezésre álló térfogat), csak nem látjuk őket a levegő átlátszóságából kifolyólag.

Aktív témák