- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
GuMipOkE
senior tag
OFF
''...(egyébként nem a bíróság dönt hanem az esküdtek)...''
Ez nem igaz. Általam ismert statisztikák alapján az USA-ban a perek ~20%-ban van esküdtszék. A többi esetben szakbíróság, egyes- v. társasbíráskodás van.
Lásd: IBM vs. SCO (Tudtommal ebben az ügyben nincs esküdtszék, hanem egy bírónő dönt majd).
Ha tévedek, javítsatok ki...
ON -
nygma
addikt
de. a tényeket sok szempontból lehet osztályozni. az emberi dolgok nem digitálisak, nem csak 1 meg 0 létezik.
'' Egyébként azért mert Bill azt mondja az már ténynek számít''
én ezt nem mondtam. mutass egy olyan mondatot, amit én írtam tényként, és a mondat eredetijét bg-nek tulajdonítottam
''avagy azért mert a bíróság (esküdtek) úgy dönt az már olyan tény ami megkérdőjelezhetetlen?''
ennek is pont az ellenkezőjét mondtam.
''Én csak azt szerettem volna hogy a saját véleményedet is vedd górcső alá és vizsgáld meg, hátha találsz vmi érdekeset.''
ok, górcső alá veszem: ez az ÉN véleményem. nem kötelező vele senkinek egyet értenie. ugyanakkor azért az nem baj, ha valaki látja a fától az erdőt. NAGYON sok esetben alaptalanul vádolnak meg embereket/cégeket ezzel-azzal. a mai napig nem bizonyítottak egy csomó dolgot, de emberek millióinak életét tették tönkre ilyen mondvacsinált baromságokkal.
az ms nem szent, csinált és sajnos még csinálni fog egy csomó undorító, elítélendő dolgot, rohadjon meg ott ahol van, de CSAK rá sipákolni undorító és felesleges is. az opensource-közösség támogatóinak nagy része NAGYON felelős abban, hogy a helyzet idáig fajult (csak hogy visszatérjünk a témához). és ez a sok-sok támogató nem a két szép szeméért támogatja az ''opensource-közösséget''. aki ezt nem vesz észre, az korlátolt, csőlátásos, szerencsétlen, stb.
ez az én véleményem. de hogy elfogult lennék az ms iránt... azt nem hiszem. csak dolgoztam ms-es dolgokkal is, meg mások termékeivel is. ég és föld a kettő, az ms javára. az kezdjen el fikázni, aki fejlesztett már windowsra és linuxra is, a hello world-nél bonyolultabb dolgokat IS -
nygma
addikt
''Akkor most jó vagy nem jó? Azt hiszem gondolkodnod kellene 1-2 dologról. Főleg olyan dolgokról hogy a feltételezések nem mindig alaptalanok. Én pl. kicsi országunkban is tudok olyan dolgokról amit ide leírva nem hinnél el, és ebben 100%-ig biztos vagyok. Pedig ezek nem feltételezések, és a következményei beláthatatlanok.''
kösz, hogy kioktatsz. én anyagilag értettem, hogy nem panaszkodom. (ergo nincs szükségem világmegváltó cégekre)
mond a FELTÉTELEZÉSEKET. (már a meghatározásuk is borzasztó...)
írd a kicsiny országunkra vonatkoztatott dolgokat is. hona tudod, hogy nem hinném el? honnan tudod, hogy esetleg én nem tudok néhány dologról? ne nézz már madárnak, ember! -
Den
veterán
én a harmadik palmos alapú gépem gyűröm, és eddig mind fagyott. Nincs olyan ami nem fagy le. Másrészt nem igaz hogy resettől elvesznek az adataid. Soft resettől nem vesznek el. csak hard resetnél, de annak az is a célja. Fagyásnál softreset elég, ha neked hardresetelgetni kellett a géped akkor annak valami hardveres baja volt. Mellesleg, hard reset után ha rendszeresen szinkronizáltad a gépet akkor egy szinkronizálással visszatöltesz mindent a gépre, de én memória kártyára is szoktam backupot csinálni, nem ördöngösség.
-
nygma
addikt
''egyébként nem a bíróság dönt hanem az esküdtek''
végeredményképp a bíróság elfogadja, ráadásul az egész a bíróság épületében történik, ergo a bíróság dönt.
''amerikában az nyeri a pereket akinek több pénze van, így jobb ügyvédekre telik neki.''
amerikában a hülyék nyerik a pereket. lásd még azt az esetet, amikor kötelezték az utcai elárusítókat arra, hogy a forró kávét tartalmazó poharakra írják rá: vigyázat, forró kávé. az ember csak úgy vehet forró kávét, hogy konkrétan azt kér, de ez a barmoknak nem elég, külön rá kell írni (bár elolvasni úgysem tudják), mert különben a fizetés után elfelejtik...
''Te figyu lenne még kérdésem mert olyan okosnak tűnsz.
Miért nem csinálsz te is egy olyan céget mint a ms?
Hogy van az hogy te egy kis cégnél dolgozol amikor ennyire vágod a dolgokat?''
szeretek kis ember lenni. félretéve a hülyeséget: miért kéne nekem ms-szerű céget csinálnom? nekem jó ez így, ahogy van. csak mondjuk leválhatnánk pár kormányt, meg stb... -
nygma
addikt
huh. no, akkor nekem és egy haveromnak sl-5500-a van, ezek még a klasszikus 206MHz-es Strongarm-al készültek, 64+32M memóriával, amiből 32M flashrom.
by default a sharp-féle rom-al érkezett (minő meglepetés), ami király volt, meg minden, csak a szinkronizáció egy rémálom, nagyobb fájlokat nem lehetett átmásolni, mert megakadt az egész, stb. jött hozzá több frissítés, azokkal már tényleg egész használható lett.
egyébként egy lecsupaszított linux-kernel (2.4-es sorozat) van a romban, plusz a qtopia névre keresztelt x nélküli, szimplán a framebufferben futó qt api-ra épülő borzadmány. zabálja a memóriát, instabil, nem részletezem,
az ember elégedetlen, és mivel alapvetően gpl-es alapokra épül, előbb-utóbb várható volt, hogy lesz hozzá full forrásban meglévő rendszer is, lett is, a neve openzaurus, ami nem csak sharp-gépeken fut már, de ez most mellékes. tavaly szilveszterkor lett elegem a sharp-féle romokból, ekkor flesseltem meg openzaurus 3.1-re )ha jól emléxem, de nem vagyok benne biztos, csak arra, hogy 3.x-es sorozat volt. meg aztán szilveszter este nem a zaurussal folgalkoztam...)
az openzaurus jobb egy fokkal, de azért ez sem fenékig tejfel. a szinkronizáció továbbra is problémás, viszont ftp-zés közben csak kb 200 megánként adja csak fel a harcot, igaz, hogy ha az ember 2x egymás után rádugja a gépet a dokkolóra, akkor garantált fagyás a vége...
egyébként az elmúlt 2 évben kb 4-5 alkalommal hányta össze magát a rendszer, legutóbb pár hónapja olyan szinten, hogy alig lehetett a halálból visszahozni (másik cf-ről kellett flesselni, mert a sajátomat is összehányta). egyébként rendszeresen az a probléma, hogy elfogy a memória, hogy az x.y.z.t.i.k.l.o.p.q.w.e.r.t.z-s alverziójú liblófasz nincs fent, letölthetetlen, megmagyarázhatatlanul megfagy, stb
a gépek amerikából lett hozatva, mert a magyarországi sharp-disztribútor kb 3.5x-es áron akarta behozni, arra hivatkozva, hogy nincs igény rá (végülis 400e forintért tényleg nem éri meg, más kérdés, hogy mi vagy háromszázakárhány dollárért vettük). a töltőjük valamilyen ok folytán sivít, mint az állat, ha be van dugva, de legalább töltenek. maga a gép masszív, fém háza van (mindkettő már iszonyat sokszor leesett - kibírták, az egyik elázott egy liter tejben(!!!) - kibírta, a másik beázott az esőben - kibírta), a kijelző nagyon szép, és még háttérvilágítás nélkül is olvasható valamennyire, a VALÓDI billentyűzet a kiadáskor szinte unikum volt, és használható is, a stylus hulladék, de pótolható.
egyébként korrekt kis gép, lehet rá fejlsztegetni (igaz, nem olyan egyszerűen és elegánsan, mint wince/pocketpc-re), egy csomó minden leforgattak már alá, mp3/ogg/mod/sid-lejátszásra hihetetlenül jó (a kimenet abszolút nem zajos), videókat is bírja, ha nem is dvd-méretben.
visszaolvasva annyira nem is negatív a dolog. pedig az, főleg a szinkronizációs/másolási problémák, megmagyarázhatatlan fagyások, memóriaproblémák (a linux nem különösebben memóriaspóroló - akárki akármit mond) a mindennapi használat során. ettől függetlenül erősen recommended, mert olcsóbb, mint windowsos társai, mert van rajta billentyűzet, mert csak :) -
nygma
addikt
höhöhö.
miután lassan 2 éve használok linuxos pda-t (sharp zaurus sl-5500), és a környezetemben időről időre megfordulnak wince/pocketpc gépek, azt hiszem kijelenthetem: a wince/pocketpc stabilabb, mint a zaurus. a sharp-féle, és a nem sharp-féle rendszerek is akkora hátast képesek dobni, hogy eláll az ember szava a csodálkozástól. ha érdekel (bár nem hiszem), akkor majd kifejtem bővebben
''Egyébként a Billi fiú előtt én leveszem a kalapom, mert tudomásom szerint nincs még egy olyan termék a földön amire semminemű garanciát nem vállal a profitra orientált gyártó cég. Lássátok be ehhez azért nagyság kell, vagy vmi olyasmi ami eddig csak neki volt meg.''
egyetlen szoftvergyártó sem garantál semmit sem. ez persze így nem igaz, de amelyik ígér bármit is, az nem a 10-100e Ft-os árkategóriában árulgatja a hamuban sült pogácsáját....
''Amúgy vajon miért a föld legnagyobb mobilszolgáltatója kezd el kötekedni a win oppal?''
miért ne tehetné meg? bár egyébként tényleg meglepő, mert a két cég kapcsolata igen jó volt az elmúlt években, és akkor még enyhén fogalmaztam
Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest