Aktív témák
-
alázógyík
addikt
válasz
andorpapa #54 üzenetére
Szerinted az lehetséges hogy egy ilyen táp/chieftec 360W,2ventis/ és 1 Zalman 7000ALCU 'zavarja egymást és zajt generáljon?
Lehet hogy hülyén hangzik,de mikor a tápot kivettem akkor nagyon halk volt az egész gépem,de ha visszaraktam akkor elég zajos lett!:F
[Szerkesztve] -
Cruz
aktív tag
válasz
andorpapa #44 üzenetére
:)
Valóban az általános jellemzőik alapján mondtam az előző jellemzőket (kb úgy mint a buszok nagyok, a személyautók ellenben gyorsak, stb).
Egy 3-7db ventivel hűtött rendszer felépítés szempontjából (esetleg borda, motor, lapát + a levegő) lényegesen egyszerűbb mint a (csövek, pumpa, radiátor, blokk, víztartály, víz, felfogatóelemek) vízhűtés. Pl, ha egy házventi bedöglik a rendszer működőképes maradhat. Ha a vízpumpa behal, akkor a vízhűtés megáll. :(
Persze lehet mindkettőből halkat és elfogadhatót varázsolni, de vízhűtésnél az már elég komoly összeget is jelenthet. Bár pl a 10k-s zalman7000cu se épp olcsó dolog. :D
Csak hát ez még nem fogja megoldani fő gondot a hőtermelést.
De hát az ilyen nagy ugrások, mint amire szükség lenne (új anyag, rendesen átgondolt házak, más architetktúra, stb) mindig drágák lesznek. :((
Addig pedig lehet a meglévővel szívni, illetve praktitkus ötletekkel moddolgatni.
C. -
Kriza
őstag
válasz
andorpapa #16 üzenetére
Nekem egy HT101-es Aerocool CPU hűtő egyből a dualventis HPC420-as Chieftek alsó ventijébe nyomja a ''használt'' levegőt. Így a procc max 44fokos (28 fokos szobában, T-bred 2700+) a táp viszont 55 fölé is szokott menni. A meleg levegő viszont a prociról egyből megy ki a házból a tápon keresztül.
Szerinted nem gáz ez így??? Végül is aktív PFC-s, de rákötöttem az Enermax LCD panelomra a PSU fordulatszám kivezetését, és az állandó 1400RPM-et mutatott. Lehet, hogy rossz a PFC??? :F Most vettem...
(huhhh... most nézem, mennyi mozaixót használtam! :DDD )
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Garanciális Noctua NH-D15 chromax.black
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Intel Laminar RM1 PWM Intel CPU Hűtő (Socket 1700) - Új, bontatlan - Eladó!
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest