Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hombár Jenő

csendes tag

''igaz hogy a HP szerintem úgy szar ahogy van''

Ami nem a festékeket illeti: a nyomott árú, tizenezres nyomtató nem nyomtató, még húsz körül sem igazán. Elöntötte a HP a piacot az egyre olcsóbbá, műanyagabbá tett termékeivel (lúzereknek. bocs.), amik sok-sok dpi-t tudnak, csak a mechanikájuk gyenge (visszaállási pontosság, lapadagoló stb.). Hogy ebben a kategóriában hol helyezkedik el a HP a konkurrenciához képest, csak mérsékelten tudom, de ha a régebbi HP-kat nézzük, vagy nem a legalsó árszegmensbe tartozó eszközöktől várjuk a csodát, nagyon-nagyon megbízhatóak. Annak idején, régen, a 5-600-as sorozat környékén az ő lapadagolójuk, nyomatuk, tartósságuk volt a legjobb (Canonhoz pl. külön kellett volna venni - igaz, az is megbízhatóan üzemelt, olyanom is volt). Nem kevés példány működött-működik a környezetemben, egy 620-ast használok most is, ki tudja, hány éve - nulla karbantartással. A lézerekről nem is beszélve; mással többször annyi volt a szívás, mint velük. Igazi igáslovak. Sok példa alapján mondom. Persze időnként bosszantó változások jöttek, szinte az elejétől ismerem őket, egyébként meg szerelőtől kérdezzétek. Bocs - szervizmérnöktől.

Ami a festékeket illeti: üzletpolitika. Rengeteg fejlesztés, sok évig vezető pozíció - meg is akarják fizettetni. Vagy sikerül, vagy nem. Valóban drágák, viszont problémamentesek, színesnél különösen. (Rossz patron, ahogy írta valaki? Biztosan előfordul olyan is, én még nem láttam.) Szóval amikor megengedhettem magamnak, megvettem, amikor nem, nem. Fotóra mindig eredetit használtam. Amúgy jó ideje valódi alternatíva már az utántöltés, legalábbis fekete(-fehér) nyomtatásnál, csak abból is többféle van - addig teljesen komolytalan egy összevetés, míg egy kalap alá veszik őket, mármint az utántöltő készleteket.

Nekem egyébként a kedvencem a DJ-980cxi volt (ha jól emlékszem), kiváló fényképeket nyomtattam vele (sajnos papírból is mindig a legdrágább adta a legjobb színeket - az volt a HP :) -, próbálgattam), amikor még a számozás jelentett is valamit (910, 930, 950, 980, 990 meg ilyesmik...), de alsó egy-két típus felett már minden jó volt.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák