Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- One mobilszolgáltatások
- IFA 2025: Meglepetések helyett Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
Figyi, az egyet nem ertes az nem szivozas. Folyamatosan azt nyomatod, hogy p4-en, meg 1 thread-del stb. nem tudod kihasznalni a max savszelesseget. En meg folyamatosan mondom neked, hogy egy 8 core-os gep nem arra van kitalalva, hogy 1 thread menjen rajta. Aruld mar el, hogy ha az adott progy a 8 core-bol mondjuk csak 2-3-t tud kihasznalni, akkor minek neki 8? Pont eleg neki a 4 vagy 2. Vagyis nem a megfelelo platformon fut. A 8 core-os gepre olyan proggy kell, ami ki is hasznalja. Ezeknel meg a regi chipsettel 1 giga/sec koruli savszelesseg jut, ami igencsak lehet keves. Es ha figyeled, meg sem emlitettem a latencyt, szal ne is keverjuk ide.
Masik dolog a latency meres. Szerintem is vicc, amit irtal:
Amit említetél, az már megvolt régóta a végzett mérésekkor is. Ezekkel együtt adódtak a késleltetés által okozott várakozásra amár említett értékek.
Szal egyreszt mondtal egy szamot a memory latencyre, amire en emlitettem, hogy lehet szoftvert optimalizalni ugy, hogy probalja csokkenteni a latency hatasat, erre jo pl. a prefetch, mire te azt mondod, hogy ennek hatasa mar benne volt a meres eredmenyeben. Ha ez igaz lenne, akkor rosszul merted volna a memory latencyt, ugye... Persze a 92-es hozzaszolasodban mar erdekes modon tudod, hogy kulon meg lehet merni a latencyt meg a prefetch hatasat is.
Felejts el.
Nem gyerekes egy kicsit?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest