- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
Aktív témák
-
Gamma
tag
válasz
Sir Pocok #89 üzenetére
Hmmz....
Jo latni, hogy terveznek majdanra s939-es valtozatot is :) - jo kerdes, hogy mire az kijon, addigra a tobbi ara hogyan valtozik ... ha alacsony belepszintu lesz s939-be es az ara is a foldon marad akkor - tartva korabbi allaspontomat :) - nagyon besy buy kategoria lesz.
sajna azert meg mindig sok a ''ha'' ...:DDD -
Sir Pocok
őstag
[L]http://www.sg.hu/cikk.php?cid=32887&PHPSESSID=3c1a3754350deed783fad0699b3ea5c9[/L]
egy kis info.... -
Alvin_ti4200
félisten
oké:)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #85 üzenetére
hobizoli -
faster
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #85 üzenetére
Akinek nem inge...:D
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #78 üzenetére
Ja.... bar mindig vannak, akik par % diffiert is hajlandoak a 2x arat kipengetni...:U
:C
hobizoli -
faster
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #78 üzenetére
Ennyi volt a 754 is, mikor megjelent, ez nem mérvadó. Arról van szó, hogy most érdemes-e 754-et venni annak, aki nemcsak benchmarkpontokra vadászik, hanem érezhető gyorsulást akar, és legalább 1évig nem elavuló konfigot, amitől nem 0ft-ért szabadulhat meg majd használtan. Mert szvsz egy év múlva már a S939-es cuccokkal lesz tele a bolt, és akkor tuti alaplapcsere megint.
Szerk:
Szóval leegyszerűsítve: Érdemes-e most venni socket754-et, vagy várni a 939-re, amíg olcsóbb lesz, ez a kérdés.
[Szerkesztve] -
engusz
veterán
A 3200+-ra ''rántott'' XP-m a következőképpen teljesít egycsatornás memóriavezérlővel a Sempron 3100+-szal szemben:
PCMark04 Pro Build 120
Barton 3200+ / Sempron 3100+
3634 / 3418
Super PI 4M
4:29 / 4:15
CPUmark 99
192 / 192
Ezek fényében egész jó kis proci lesz! Figyelembe véve még azt is, hogy a Sempron alsó kategóriás processzor. -
hobizoli
nagyúr
A 423-nal mar most tovabb huzta, es meg jovore is jelenik meg bele CPU
''First Introduction:
Feb 20, 2000 (1.5 GHz demo @ IDF, 0.18 µm)
Nov 20, 2000 (1.4 and 1.5 GHz PGA423)
Jan 3, 2001 (1.3 GHz PGA423)
Apr 23, 2001 (1.7 GHz PGA423)
May 21, 2001 (1.4, 1.5, and 1.7 GHz PGA603)
Jul 2, 2001 (1.6 and 1.8 GHz PGA423)
Aug 13, 2001 (2.0 GHz demo @ Siggraph, 0.18 µm)
Aug 27, 2001 (1.9 and 2.0 GHz PGA423 and µPGA478)...''
''First Introduction:
...
Sep 23, 2003 (1.8 GHz Athlon 64 DTR)
Sep 23, 2003 (2.0 GHz Athlon 64 DTR)...''
hobizoli
[Szerkesztve] -
Gamma
tag
válasz
Alvin_ti4200 #69 üzenetére
Nem igy ertettem :))
Csak egy lehetseges - hmm - allapot ... hogy mennyire realis az mas kerdes :DD
En sem felek tole hogy keves lesz rovid idon belul, csak kerdes mennyire fogjak a jovoben tamogatni ... egyik oldalrol az AMD procival (- lehet hogy rosszul tudom, de az AMD nem akarja zaros hataridon belul atpakolni minden asztali procijat s939-re ? :F ), masik oldalrol az alaplapgyartok az uj technologiak belepakolasat ...:)) -
faster
nagyúr
Ugyanmár te is tudod... a socket 423 is megszűnt, nem húzta túl sokáig. Egyszer csak nem gyártott hozzá több procit az Intel. A socket 754-gyel is megtörténhet ez.
Szerk: Illetve, ha nem, akkor miért nem? Mennyivel biztosabb a socket 754 helyzete a 423-hoz képest?
[Szerkesztve] -
Gamma
tag
Kiegeszites az elozohoz:
A s754 boven eleg lesz a simpla juzernek, de ha rajon hogy jaccani, tomoriteni...stb is akarna...akkor a lap + proc csere mar huzosabb....
Mondjuk nem valoszinu, hogy ez realis problema lenne mondjuk 1even belul :DD
A mostaniaknal (K7) ezt siman meg tudod csinalni :) -
-
divot
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #59 üzenetére
Nem hiszem, mert mire valóban érdemes lesz váltani (tehát halmokban állnak majd a 64-re alapuló, és azt kihasználó cuccok), addigra a mai procik gyöngécskék lesznek. Vagy nem :F
-
Gamma
tag
válasz
Flashcash #54 üzenetére
Ez jogos :)
Csak az zavar, hogy miert kellett az AMD-nek osszekavarnia az egeszet a harom kulonbozo foglalattal ... :(((
Remelem minnel elobb letisztazodnak ezek... igazabol nem latom at az AMD-nek miert jo hogy kever jobbra-balra a foglalatok korul ...:(((
Ha valaki tudja vagy sejti ossza meg pleeez velem is :U -
divot
veterán
Elég nehéz lesz megtalálni azt a pillnatot, amikor még jelentősebb ráfizetés nélkül lehet majd váltani valamelyik 64-re. :F
-
Szerintem a SlotA-s tapasztalatok miatt nagyon kerülik az emberek a Socket754-et pedig nem kellene. :)
A Socket 754 alaplapok olcsóbbak, önmagában a kétcsatornás memóriavezérlő minimális pár %-os teljesítménytöbbletet jelent csak, viszont egy Socket 939 alaplap+processzor még sokáig jóval drágább lesz mint egy Socket 754-es.
A Socket 754-re 2,4-2,6GHz-ig 2005 3. negyedévéig még biztosan lesznek processzorok.
Socket 939-re várni a jóval rosszabb ár/teljesítmény viszonya miatt nem érdemes, a Socket 939-nek a kétmagos processzorok idején lesz értelme, akkor lesz jó befektetés egy ilyen alaplap.
Addig egy 25000FT-os AGP/PCI záras socket 754 + egy olcsó 3000+ Athlon 64 vagy egy Sempron 3100+ sokkal jobb választás. -
faster
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #52 üzenetére
Az A64-et nem a 64bit miatt veszik, hanem a 32 bites teljesítménye miatt, de hogy elterjedt lesz egy év múlva...nem hinném.
-
Gamma
tag
válasz
Flashcash #50 üzenetére
jaja :))
Igy jol hangzik... de kerdes hogy az AMD mennyire akarja/fogja nyomni a S754-et az S939 / S940 mellett .... arrol is szoltak pletykak, hogy az S754-et csak atmenetnek szanjak... --> ha ez tenyleg igy van, es az alaplap arak nem esnek drasztikusan, akkor az nem lesz valami jo, mivel senki nem fog olyan architekturara kolteni / beruhazni, ami nem fejlesztheto...:(( -
Athlon 64 3000+ 512Kb cache 2GHz
Athlon 64 2800+ 512Kb cache 1,8GHz
Sempron 3100+ 256Kb cache 1,8GHz
3Dmark2001:
2800+ 10200
3100+ 9990
Ezek alapján ideális processzor lesz játékokban, és azoknak akik drágállják az Athlon 64 árait.
Ráadásul egy AGP/PCI záras alaplapban valószínű hogy a csökkentett cache mérettel 2,2-2,6GHz közé lehet majd húzni.
Az 1,8GHz Sempron induló ára 124$ lesz kb 28000FT.
[Szerkesztve] -
DonLeo
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #27 üzenetére
1 éven belül biztos, hogy nem, max nagyon szűk rétegen belül, az meg nem elterjedés.
-
Gamma
tag
Egyetertek ...:)
Ahogy kivettem az eddigi hozzaszolasokbol + a hirbol ... a ketfajta Sempron nem fog megegyezni-->
S.A --> Tbred (Barton?) utod (ergo nem fogjak szerintem beletolni az SSE2-t ... az tul nagy modositasnak tunik...)
S939 --> A64 utod -> ebben szerintem benne lesz az SSE2, mivel eredetileg is benne volt, es nem hiszem hogy direkt letiltanak, ha mar jol nez ki marketing szempontbol ;]
Ugyanaz a nev, es ket hulla mas proci :((( ...de szerencsere nem csak engem zavar ;] -
Vagabond
csendes tag
Kérjük meg Fiery-t,hogy írjon egy programot,ami sorbarakja a cpu-kat sebesség szerint.
Mondjuk be kéne írni hogy milyen mag,hány Mhz milyen fsb-vel,és a tiédet is elhelyezné a listán.
Sok meló lenne vele,de biztos hogy megérné.
Mert ez így már nem tartható sokáig. -
_Volkovy_
nagyúr
Eddig se volt egyszerű megérteni a számozást,most végem.
-
LordX
veterán
Most nem vágom a számozást, miért így kellett.. :F
Nem az Athlonhoz, és így a P4-hez számozzák. Tehát Celeronhoz képest számozzák (még ha nem hivatalosan is..). Nade az Intel pont most tért át a modellszámozásra.. Innen ennek a Semptron számozásnak se füle, se farka.. -
nap
addikt
Ez most Paris, Victoria vagy Barton?
-
Gamma
tag
válasz
Alvin_ti4200 #27 üzenetére
Es az op.rendszerek + programok is ?
Amig ezek nincsenek kinnt addig nehez a mezei juzert rabeszelni :)) - bar mint latjuk azert a 32bites sebesseguk is impressziv ;]
Time will tell... mondja a muvelt angol :DD
Zarojelben : bar en szkeptikus vagyok egy kisse ....azert legyen igazad ! :)) -
csudri
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #24 üzenetére
Hogyne láttam volna! Különben miért mondtam volna, hogy jó? :C
-
Gamma
tag
En sem most akarok boltba rohanni ;] - kepletesen persze ....
Viszont ha kihoznanak valami ilyesmit S939-ben akkor beleponek nem lenne rossz ... es mellesleg jot tenne a foglalat elterjedesenek is :DD - a 64bit egy darabig ugysem fog elterjedni (ezzel lehet vitatkozni:)) ), es a juzerek kvazi ''fajdalommentesen'' fejleszthetnek ... ehhez persze alapfeltetel hogy a proci alaplap parosbol az egyik legalabb megfizetheto arban legyen ....
Bar ahogy elneztem az arakat ez se holnap lesz :O -
csudri
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #21 üzenetére
Én is benyögtem már a Celeron D-t. :D Csak senki sem reagálta le!
-
faster
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #21 üzenetére
Az egész A64 vonalnak kaotikus a számozása.
-
Alvin_ti4200
félisten
Csak én nem értem azt a számozást?:F
Amúgy 32 biten összehasonlítva egy igazi A64-gyel, elég meggyőző teljesítményt nyújt, de nem kell leírni a Celeron D-t, mert tuningolva nagyon durva teljesítményre képes! -
-
PirosHello
senior tag
Elégnek elég, de akkor ki veszi meg azt a sok jó, új, klassz, olcsó alaplapot, amit a 939-hez fejlesztettek ki? Tönkremennek a deszkagyárak! (Már a gondolattól is sírva fakadok)...Szegény alaplapgyártóknak is meg kell élni valamiből.
Már az is meglepő, hogy a S.A.-hoz fejlesztettek.... -
Gamma
tag
Nem akarta az AMD nyugdijazni a socket-A-t mint platformot ? :F
... vagy ez lenne az utso proci ebben foglalatban ... --> ekkor a proci tudna hasznalni a mem. vezerlojet ? :F --- nem tunik elegnek a socket-A ''labszama'' egy ilyen mutatvanyhoz ...
Socket939-ben - labszam szerint - meg nyugodtan elketyeghetne ....
Javitsatok ki ha tevedek ... processzor temaban lelkes, de laikus vagyok :)) -
hun][er
csendes tag
ÓCSÓÓSSZÁÁÁGOT!! :D
-
Gamma
tag
A butitott ugye itt azt jelenti hogy ki van kapcsolva a 64bites tamogatas, ill. socket754 + egycsatornas mem. ? :F
-
Esmein
nagyúr
A cím hibás de ezt úgyis megjegyzik még vagy 50-en.
-
[lAyCsI]
addikt
Inkább egy ilyen, mint egy cerka,
biztos le fogja nyomni
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged