- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Jim Tonic #54 üzenetére
''Kifejtettem utána, kinek szántam, szvsz, a neveket kicsi gondolkodással odateheted mögé.''
de miert nem tudod azt odairni, hogy Anulu szerinted egy lame?
''Te kevered a szezont a fazonnal, nem kicsit. Átlagfelhasználó szinten nem számít a biztonság??? Ki beszélt itt arról, kinek mi a fontosabb. Valaki így dönt, valaki úgy. De erről senki nem beszél most. Nem tudom, minek keverted bele.''
elnezest, pontatlanul fogalmaztam, javitom:
az atlagfelhasznalonak _elsosorban_ az szamit, hogyha leul a gepe ele, akkor egy teljeserteku pc-t es oprendszert kapjon, nem pedig olyat, ami folyton korlatozni akarhja ot -- az atlagfelhasznalo inkabb windoze-hoz is csinal autologont, mert ahhoz lusta, hogy bekapcsolasonkent egyszer beirjon jelszot -- szerinted mit tenne a juzer, ha minden egyes beallitas utan root jelszot kerne a gep?
juteszembe: mibol gondolod, hogy a baratunk nem root-kent netezgetne?
biztonsag? ehh... ha az atlagjuzert meghatna a biztonsag, alig hallanank pl fergekrol
''Ki beszélt itt arról, kinek mi a fontosabb. Valaki így dönt, valaki úgy. De erről senki nem beszél most. Nem tudom, minek keverted bele.''
igen, en kevertem bele, miutan az atlagfelhasznalot valami paranoid itsec gurunak tuntetted fel (jo tudom, tulzas)
''Én meg neked üzenem, hogy éppen ezért nem találó a cikk címe. Ráadásul szervereket teszteltek nem szerver gépeken.''
megis mi legyen a cime?
windoze server 2003 versus redhat enterprise edition 3 biztonsagi osszehasonlitas tobbek kozott olyan szempontbol, hogy melyikhez milyen gyorsan jon ki a hibajavitas... (nem folytatom, mert kotekedesnek tunne)
imho jo ez a cim -
VladimirR
nagyúr
válasz
Jim Tonic #50 üzenetére
ha meg kivanod tartani magadnak, akkor kerlek legkozelebb ne dobalozz ilyenekkel
ennyi erovel mondhatnam azt is, hogy ide jo sok kreten ir -- persze nem neveznek meg senkit, hogy ervelnem ne kelljen, s bajba se keruljek miatta
masreszt azzal egyidoben, hogy a cikk komolytalansagarol irsz, a Te hozzaszolasod sem veheto sokkal komolyabban
nagyban ecseteled, hogy itt a biztonsagrol van szo (s nem utolso sorban szerver rendszerekol), mindezek ellenere atlagfelhasznalokkal peldallozol
ne feledd, hogy az atlagfelhasznalonak az is szamit, hogyha leul a gepe ele, akkor egy teljeserteku pc-t es oprendszert kapjon, nem pedig olyat, ami folyton korlatozni akarhja ot
szoval annak, aki itt neki all peldallozni, hogy toth jakab 10 perc alatt mit szed ossze netrol, annak uzenem, hogy a cikk szerver operacios rendszerekrol szol
ennek az egesznek koze nincs ahhoz, hogy egyeseknek nehez a linux hasznalata, mert egy jo szerver megepitese mindket rendszeren hosszu, nehez munka, ami nem utolso sorrban nem keves tudast/gyakorlatot is igenyel -
VladimirR
nagyúr
hehe, a windoze elerte azt a szintet, hogy minden hibat kijavitottak benne => Bővebben: link
p.s.:
(forras: Bővebben: link)
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
1: azert attol imho tobben hasznalnak linux/unix rendszert, nem csak a 0.005%, de ez vegulis mindegy, mondjuk ugy elhganyagolhatoa a linux/unix felhasznalok, ha az a celod, hogy tomegeket erintsen a fereg, amit irsz
2: jol latod, valoban ezt mondtam, mitobb, komolyan is gondolom -- a net szervereket nem ertem, hogy hogyuan keverted ebbe bele, foleg ugy, hogy az emlitett peldaban 1%-kal szamolsz, ami szinten elhanyagolhato
tisztaban vagyok vele, hogy nem 1%, nanem _joval_ tobb, de azt is vedd figyelembe, hogy nem a szervereket tamadja a virusok/fergek, hanem a juzert -- szervert leginkabb ''tulterheleses tamadnak'', de ott meg jha jol tudom mindegy, hogy milyen rendszer van a gepen
tegyuk fel, hogy Te irsz egy ferget, ami mondjuk tamadja az MS szervereit (pusztan elmeleti sikon beszelunk rola, nem gyanusitgatas, csak ez ugye nepszeru dolog a feregirok koreben -- ugyanakkor ertelmetlen is, a tukrozesek miatt, de ez mas teszta)
kerdes: mit fertoznel meg?
a) tobb tizezer net szervert
b) tobb millio pc-t
3: nem forgatom ki a szavaidat, egyszeruen arrol van szo, hogy altalanositva minden xp-sre mondtad ki, hogy nagykepuek -- legalabbis nekem ez jott at, s nem az, hogy 1-2 nagyarcura celzol
egyebkent ha azt mondom, hogy igenis _van_ linux-ra virus, akkor most en is nagykepu xp-s vagyok? vagy talan Te nem vagy megfeleloen tajekozott, esetleg az elfogultsag szol beloled?
p.s.: ''also tagozatos tema'' -- a kovetkezo post-ban anyam is benne lesz?
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
megeshet, hogy hirnevet jelentene, de miota a fergeknek leginkabb az a lenyege, hogy zombit csinaljon a gepedbol es igy tamadj egy servert (nagy kedvenc ugye az ms), meg kuldjed a spam-et, mint az orult, inkabb motivalo tenyezo az, hogy ehhez hany gepet tudsz a magadeva tenni (bar virust meg nem irtam, igy ehhez nem ertek igazan)
-
VladimirR
nagyúr
''És itt nem arról volt szó, hogy a kész foltot a cégek mennyi idő alatt teszik fel (még szép, hogy nem megy egy nagy rendszerben egy nap alatt), hanem a program készítője mennyi idő alatt javítja ki a már megtalált _és_ bejelentett hibát.'' -- es ugye nem a hiba publikalasa (nem feltetlen azonos a hiba napfenyre kerules, bejelentes idejevel, sot...) es a pecs kiadasa kozti ido
71 perc? az kb olyan melysegu hiba javitasara eleg, hogy pl a a programban van egy elgepeles
zLegolas:
Hasonló a téma, mint a vírusok esetében, mint amikor nagyarcú XP-sek mondják, hogy létezik Linux-ra is vírus, ők olvasták ám...
A kérdés, hogy ki látott már vírussal fertőzött Linux-ot/BSD/Unix-ot ...
mas tema, hogy ki es minek akarna megfertozni azt a kb 5%-ot?
feregiro baratainknak nem az a celja, hogy szopjon a linux-os is (ber megerdemelnek, mert erre minden alkalommal verik a melluket), hanem az, hogy a leheto legtobb emberhez jusson el az adott cucc, s a tobbsegnek windoze ketyeg a gepen, meg szarul beallitott ie oslama juzerrel, auutomatikusan OK-ra kattintu pluginnal a juzer kattintto ujjaban
p.s.: meghogy az XP-sek a nagyarcuak -- ROTFLOL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged