- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikrobi
csendes tag
Ha annyira nem tetszik neked, pompi, hogy több topicba is írnak egy témáról, miért nem zárod le a topicot? Vagy azt itt nem lehet? Az, hogy "megkéred" a fórumozókat, hogy máshova írjanak, szerintem joggal dühíti fel őket, amitől aztán mondanak olyat, hogy kedved szerint kitilthatod. Tanító bácsis kioktatásodra meg reagál egy új nickkel, amiért végleg kitilthatsz egy régi fórumost.
A fenyítés helyett élhetnél a szelíd meggyőzés eszközével is -- vagy egyszerűen zárd le a topicot. -
-
Mikrobi
csendes tag
Ennek a kamerának a képe ahhoz képest, amit egy ilyen felturbózott telefonos fényképezőgéptől elvárna az ember, rettenetes. A képek szélei kockásak, mintha digitálisan interpolálták volna a képet nagyobb felbontásúra. Mondjuk mintha egy 1296*972-es felbontású kamera képét széthúzták volna irányonként a duplájára. Szerintem elég is lett volna 2-3 MPx. Lehet, hogy ha visszavették volna a felbontást ekkorára, a kép is élesebb lett volna. Én a kompakt gépemet is általában 1600*1200-ban használom, pedig az is tud 6 Mpx-t. Ahogy lecsengett a megapixel-őrület a kompakt gépek piacán, úgy indul be most a telefonoknál.
És zajos. Nemcsak a night shotok. Hacsak nincs vakító napsütés, vagy műtermi körülmények, zavaróan zajos. Nem tudom, lehet-e ezen szoftveresen segíteni...
[Szerkesztve] -
Mikrobi
csendes tag
válasz
Atombalu #406 üzenetére
Természetesen meg lehet tapicskolni, de csak prototípust és csak a tesztelőknek, meg azoknak, akiknek a tesztelők odaadják. Amikor a Nokia bemutatta a telefont a nagyközönségnek, akkor sokan megtapicskolhatták, most tényleg nem tudom, hol lehetne hozzáférni egyhez.
De ismétlem: ezek prototípusok. Azt ugyan nem hiszem, hogy a hardverhez hozzányúlnának a sorozatgyártás előtt (sőt az már nyilván folyik is), de a szoftverén még sokat fejlesztenek. Valaki írta lejjebb, hogy bugos, mint az állat. Hát ezért. Sőt, nyilván kell még a sorozatban gyártottakon is szoftvert frissíteni (ezt már legalább házilag is megtehetjük majd). Mindenesetre a Nokia nem akarja elkapkodni a bemutatót, mert egyrészt nincs ellenfele, másrészt nem jó elrontani a vásárlók kedvét olyan beírásokkal a fórumokon, hogy ''most vettem, de fagy, mint az állat, megbántam, hogy megvettem''.
Tehát reszelgetnek még rajta egy kicsit, aztán dobják csak piacra.
Aki alant írta, hogy előrendelte és ápr. elején meglesz: ki kell ábrándítanalak. Már rájöttem, hogy itt mindent linkekkel kell alátámasztani, de csak megtaláljátok a sajtóhírt, amit én is olvastam, miszertint elhalasztják a startot. -
Mikrobi
csendes tag
Fájdalom, csúszik az N95 megjelenése
Mostmár ápr. vége előtt ne reménykedjetek. Egyébként szerintem minél jobban ácsingózunk utána a fórumokon, annál magasabb árat nem fog szégyellni a Nokia érte. Szóval fuj-fuj N95, nekem aztán nem kell;-)
-
Mikrobi
csendes tag
válasz
#53246592 #384 üzenetére
Rosszul emlékeztem, a gate5-ot vette meg.
Pompi: a 6,49 € a németországi 1 hetes navigációra vonatkozik. (Ha egy forrást nézünk.) Én a Ny-Eu-t mondtam már egy korábbi hozzászólásomban is, nem is igen lenne értelme csak Németországban gondolkozni, elvégre közben ott van Ausztria is. De tény, 1 hét Ny-Eu-navigáció a jelen állás szerint csak 8,99 €, tévedtem 1,01 €-t. Most boldog vagy?
Viszont én boldog vagyok, ha tényleg csak a hangos navigációért kell fizetni, ha nagyon akarom, azért tudom nézni a kijelzőt. Tehát ha ott írja, hogy mikor merre, és még az útvonalat is újratervezi, ha letérek róla, akkor teljesen meg leszek elégedve vele. Nekem egyébként nyáron 1 hónapra lesz rá szükségem, az épp 10 €, és annyit ki is fizetnék érte szívfájdalom nélkül.
Úgyhogy pillanatnyilag megint afelé húzok, hogy veszek egy N95-öst, próbálgatom autóban, aztán ha nagyon gyenge lesz a vétel, esetleg veszek 20 rongyért egy külön vevőt.
[Szerkesztve] -
Mikrobi
csendes tag
Nem mondtam, hogy felháborító. Csak éppen beetetés, hogy ingyen van a térkép, de pénzért van a navigáció. Ez utóbbit ugyanis elfelejtették kihangsúlyozni. Még a tavalyi mobilshow-s kerekasztalbeszélgetésen is azt mondták, hogy csak a hangos navigáció lesz pénzért. Úgy reméltem, hogy a kanyarokat ki fogja írni, csak nem mondja be egy kellemes női hang.
Egyébként éppen lehetne ingyen is, azt hiszem, nem a szoftverfejlesztés olyan baromi drága, hanem a térképek állandó aktualizálása. De ezt is egyre inkább azok fogják finanszírozni, akik szeretnék, hogy az éttermük, benzinkútjuk, stb. POI-ként megjelenjen a térképeken. Vagyis a GPS-alapú navigációt is reklámok fogják eltartani. És ez így van rendjén.
Viszont ha telefon 150 rongyba fog kerülni (vagy még többe?), a kijelzője nem túl nagy, az autóban kicsit nehézkesen látja a műholdakat, külön kell letölteni a térképeket hozzá PC-re és áttölteni kábelen, vagy bluetoothon a telefonra (vagy marha drágán hálózaton letölteni közvetlenül a telefonra) és még külön pénzt kell fizetni a navigációért, akkor már inkább veszek egy egyszerűbb telefont, navigációra meg egy egyszerűbb célhardvert nagy képernyővel, hangos navigációval, hozzáadott térképekkel.
Egyébként a Navicore-t már megvette a Nokia. Vagy ha úgy tetszik, a Navicore-t épp a Nokia vette meg... -
Mikrobi
csendes tag
Igen, én is egyre inkább úgy gondolom, hogy az N95 GPS-funkciója csak városnézéshez lesz használható. A kijelzője miatt is, meg amiatt is, hogy pénzért van a navigáció. Azt természetesen nem gondoltam, hogy a SYMA-csarnokban működnie kéne, de ezt írtam is. Szóval alighanem veszek egy olcsó windowsos GPS-t, akár azt, amit ajánlottál és elhalasztom a telefonváltást.
Amúgy itt az N95 magyar nyelvű használati utasítása:
http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_N95-1_UG_hu.pdf
Sok érdekes dolog van benne. -
Mikrobi
csendes tag
Attól tartok, a navigáció semmilyen szinten se lesz ingyen:
http://www.rawcoms.com/content/corporate/nokia/070208/index.html
Nézzétek a közepe táját. Arról beszél, hogy a city guide se, meg a navigáció se lesz ingyen. Ha jól értettem, megnézhetem, hogy vagyok a térképen, sőt útvonalat is számít nekem, de hogy ki is írja, mikor merre forduljak, az csak külön díjazásért lesz elérhető. Eddig azt hallottam, a hangutasításos navigáció fog pénzbe kerülni. -
Mikrobi
csendes tag
Lassan megérik az idő rá, hogy lecsérljem a 6230-asomat. Amikor először hallottam az N95-ösről, nem volt kérdés a számomra, hogy mire kell upgrade-elni.
Azóta azért felmerült egy-két dolog...
Vettem egy autót és rájöttem, hogy a kritikán aluli tájékozódóképességem autóban egyenesen életveszélyes.Sürgősen be kell ruháznom egy GPS-be. A nagy kérdés számomra az, hogy az N95 GPS-vevője használható lesz-e autóban. Nevesül: autóban tudja-e egyáltalán fogni a műholdak jeleit? Mert ugyebár lakásban nem, meg a Syma-csarnok vastraverzei alatt se tudta (nekem is volt a kezemben a Mobilshow-n, bebeee). Elég nagy-e a kijelző mérete, hogy a kocsiban odapillogva is lássam? Tudom, a hangos vezérlés feláras, abba még be is ruháznék esetleg. Elég jó-e a térképe Budapesten kívül? Sőt, a nyáron megyek Németországba, ott is látnom kéne a kis falvakon átvezető utakat.
Ha valaki hallott ilyesmiről, netán konkrét tapasztalata is van róla, írja meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest