- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Aktív témák
-
Elrood
őstag
Ezzel a beállítással jóhogy nem megy:).
Ugyanis a másik hálókártyán lógók nem látják azt amin te vagy. A központi gép látja mind2 hálózatot, az több srác a tiédet nem látja, te meg a többiekét.
2k alatt nem emlékszem, hogy meg lehet e csinálni, de XP alatt két katt és kész, mindenki lát mindenkit. -
hobizoli
nagyúr
Nem tul nagy kavaras, van ahol komolyabban meg van kutyulva...pl a mienk se semmi, mivel a halo masik vege kb 300m-re van, az egesz hossz a ket vegpont kozott ugy 350m lehet, ezt ''egyben'', se BNC, se UTP nem tudja megoldani, ezert van benne mindketto, 3db HUB van ''zsilipkent'' felhasznalva. De muxik...
hobizoli -
Goose-T
veterán
Aha. Azokat a tapsolós smiley-kat kihagyhatnád, marhára idegesítôek. Csak egyszer próbálkoztam két hálókártyával, egyik BNC, másik UTP (nem volt elég kábel, amúgy mind a kettô kombó volt) + Win2k pro, de a többi gép az istennek se akarta látni azt az egy gépet, ami a másik hálókártyára volt kötve. (Csak hozzáteszem: nem én találtam ki ezt a felállást.) UTP + hub-bal volt a többi gép, az egyedüli gép meg BNC-vel. Jó nagy kavarás, mi?
-
-
hobizoli
nagyúr
Na, van itthon 2 gep.
Az egyik az, ami megosztja a neten a belso halonkon, ez egyebkent egy Athlon Classic 750MHz (512kb L2 cache), 256MB PC133 SDR-SDRAM, Via KX133 Slot A chipset, DEC21040 BNC+UTP, 2xIntel EtherexprssPro 100Mbps, Maxtor 46GB HDD, Trident VGA:C (AMD+Via+Intel jol megfernek egymas mellett)
A halonk egyebkent evekkel ezelott keszult (iden lett 7(!) eves), amikor meg P100-l meg 486-kal nyomultunk rajta, igy meg BNC-s, de amire mi hasznaljuk (az ADSL net, game, chat), arra most is boven eleg, erre lett raultetve utolag ez a router gep (fut rajta egy Quake3 Dedicated Game Server is, elbirja :C).
A routerben van ugye a 3db halokartya, es mindnek van kulon IP-je(10. es 20., 30.). Nekem 2 halokatya van gepemben, szinten egy DEC21040(10.) es a Via onboard Fast Ethernet(30.), es persze ezeknek is kulon IP-je van. A routerbe az egyik Intel-n(20.) megy be az ADSL, es a BNC-n(10.) megy ra a belso halora, am a masikat(30.) csak en hasznalom egyedul, azt is csak akkor, amikor DVD-re archivalom a router 46GB-s HDD-jre letoltott DivX-ket es egyebeket :C, mivel a 10MBps meg picivel pont kevesebb az 1x irashoz, es ezert van ez 100Mbps-s(30) link is.
:C
Amugy, ha bovebben erdekel ez az egesz halozati ize miertje/mikentje -mert en nem vagom azert annyira, mint szomsed srac, aki nem kicsit fekete oves temaban, meg a linuxban-, esteleg jobban is utanakerdezhetek az dolgoknak...
hobizoli -
Jaq
tag
Hat ez jol nez ki... besz*rtam :))
Ha gazdag lennek, most azonnal csinalnek szupermini pc-t :C -
sirály12
őstag
Hát ez király.
Nekem nagyon tetszik ez a kis remekmű. Elfogadnék eggyet belőle. -
_Volkovy_
nagyúr
Hi!
Erről jut eszembe:mennyi egy VIA EPIA?gondolom 60k+.. -
Szalma
őstag
(Ajaj... Ahány network intérface, annyi IP cím. Router tábla a megoldás. (load balancing, firewallkodás, stb. előfeltétele a több hálózati intérface. Egyébként a windows-ban is van egy dummy interface, ha van fenn TCP/IP protokoll: localhost (127.0.0.1). Javaslom command promptban a ''route print'' parancs kiadását. Nagyon tanulságos...)
Nekem tetszik.
Szeretettel:
Szalma -
engusz
veterán
Valamint még jó ötletnek tűnik, hogy rengeteg programnak a telepítője itt lenne fent és minden telepítés után innen könnyedén el lehetne érni. (Mivel itton több gép is van.) Az Office XP-nek is van egy jó tulajdonsága, hogy ha hálózatról telepíted, akkor nem szükséges feltelepítened mindent, hanem (hálózatról) a telepített helyről el tudja érni a komponenseit.
Extrém esetekben Lan Partykon lehetne dedicated szerver is. Ez is nagy előny lenne 1-2 játéknál. -
Goose-T
veterán
Látom, senki nem tud elvonatkoztatni az otthoni PC fogalmától...
Ipari felhasználásra készült, gyárakba, ahol hónapokan keresztül megy folyamatosan valahol egy dobozba eldugva, ugyanazt a feladatot ismételgetve. Ez az alaplap szerintem a termeléstámogatás álma lehetne azzal, hogy be van forrasztva a proci, ez ugyanis eggyel kevesebb hibalehetôséget jelent ugyanúgy, mint a felesleges dolgok hiánya: audiochip, stb. -
_Volkovy_
nagyúr
Jópofa.Amúgy a hangkártya se hiányzik:lehet venni SoundBlaster Extigyt(külső hangkártya kb. annyiért mint ez az egész alaplap a ráforrasztott procival:D)..
-
Genialis
aktív tag
És megint csak Hmmm....
-
engusz
veterán
Hogy Én milyen okos vagyok! :(
-
Szeke
senior tag
Se PCI, se AGP.... Tényleg csak irodai munkára ajánlható :) Amúgy aranyos.
-
LordX
veterán
amely csak a 400 MHz-es FSB-vel rendelkező CPU-kat támogatja
Miért, van ennél gyorsabb FSB-jű Pentium-M?
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Xbox Series X|S
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Patriot Viper Steel RGB 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Crucial 240GB SSD eladó
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged