Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fiery

veterán

válasz dezz #43 üzenetére

Azért egy többezer dolláros gép árát ott sem a mellényzsebből fizetik, mellesleg ott sem keres mindenki több ezer dollárt, néhányszázat keres a többség.

Ez azert nem teljesen igy van, mar csak azert sem, mert a minimalber a legtobb USA allamban 6-7 dollar korul mozog orankent, ami napi 8 oras, havi 20 napos meloval 960-1120 dollar koze esik. Persze van feketemunka is, de nem hiszem, hogy a jatekkeszitoket es a hardvergyartokat pont a latin-amerikai illegalis bevandorlok erdeklik :)

Arrol nem is beszelve, hogy egy teljesen kezdo, 20-22 eves informatikus is 4-6 ezer dollaros fizuval indit, ketkezi munkaval (pl. szobafesto-mazolo) pedig szinten siman lehet ennyit keresni az USA-ban.

• nyaralasptt

csendes tag

válasz dezz #43 üzenetére

En azt tettem szova, hogy ez egyaltalan nem uj jelenseg es nem tegnap, vagy az elmult ot-tiz evben kezdodott a folytatasok es a fantaziatlan klonok gyartasa.

A multkor volt a szgepes jatekok torteneterol egy egesz korrekt film a discovery-n /vagy ngc, nem tudom pontosan/, ahol a pong, a space invaders, tetris, pac man ,mario stb. jatekok is elokerultek /ezere meg emlekszem is 8-10 eves korombol --> mifelenk csak addigra jelentek meg :)) /. Ugyan a felsoroltak elegge elteroek egymastol, de a legtobbnek eszmeletlen sok variansa/klonja/ volt a sajat koraban ill kesobb is. Az is elofordult, hogy csak a grafikat csereltek le, de uj jatekkent adtak el.

Az viszont teny, ahogy irod is, hogy akkoriban egy-ket emberes munkak voltak, raadasul akar hobbibol is ossze lehetett rakni egy jatekot nehany het vagy honap alatt. Manapsag sokan es sokaig dolgoznak egy-egy projecten (raadasul keves a kulso, onallo, fuggetlen fejlesztes), plusz a reklam stb. koltsegek miatt nem olyan egyszeru ujat hozni.

sok mast is meg kellene emliteni, ha A+ kategorias jatekfejlesztesrol beszelunk (pl. a jo mozi(brand), kepregeny, hype oriasi eladott peldanyszamot eredmenyez fuggetlenul a termek minosegerol), de tokre off-topic /meg utalok gepelni/, ezert ettol most mindenkit megkimelek.

osszegezve: a lehetosegekhez kepest szerintem a jatekkeszitok egyaltalan nem teljesitenek rosszul(globalisan nezve).

Új hozzászólás Aktív témák