- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
atuci
őstag
Epiás laphoz is jók ezek a kártyák, most pont van nálam egy intel 1300 MHz-es ITX-es lap integrált vga-val (sis).
Agp nincs rajta, csak 1 PCI port, ebbe pl. jó választás lehet egy 7300 GT, rögtön van DVI port meg TV out is. -
JohnnyX
őstag
válasz
antikomcsi #66 üzenetére
Illene egy valamire valo cegnek ''neha'' beleföccölnie fejlesztesbe, nehogy a felhasznalok osszevesszenek a forumokon.
A video vago gepembe Matrox G450LE(!) csucsul, 16 megaval. Nem jatekra lett tervezve, de a celnak amire hasznalom boven megfelel.
Mi koze van az oldalak lapozgatasanak a dx10-hez
[Szerkesztve] -
végre! nem is mertem reménykedni, hogy az AMD DX4-100mhz mellé valaha DX10 VGA kerülhet ... sajnos vistát nem tud futtatni a proci, pedig a DX10 miatt fontos lett volna ...
[Szerkesztve] -
antikomcsi
veterán
Beültetnélek a 8 megás trident-em elé, ami a bődületes 256 megából zabál, és akkor megtudnád, hogy minek.
2002-es gép amihez xp-t adtak, akkor még hotfixek, és sp2 nélkül elviselhető volt, és persze a többi gép sem volt gyorsabb, de ma az ithon lévő gépem után leülni az elé kész kínlódás.
Senki nem a dx10-re vágyik, megelégszünk a görgethető oldalakkal. -
waverider
senior tag
válasz
cskamacska #52 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy nincsen mo.-i forgalmazó, de próbáld meg az e-bug -on, nekik sok Sparkle kártyájuk van és lehet lesz ilyen is, de meg is tudod őket kérdezni, mert van 24 órás online support is [link]
-
JohnnyX
őstag
Ipari kornyezet + dx10, LOL.
Minek? -
akaido
addikt
válasz
cskamacska #60 üzenetére
Pont ez az. A közszférában rengeteg a full integrált lap(erre adnak pénzt-->''kőccségvetés''), és sajnos vannak olyan konfigok, amelyeknek a bővítési lehetőségei nagyon behatároltak a hiányzó AGP ill. PCI-Express aljzat hiánya miatt. Ha lenne egy kicsit több PCI VGA a boltokban legalább a minden lapban meglévő PCI slotot jobban ki lehetne használni, így némileg emelni az integráltak hiányosságait, illetve hogy ne vegyenek le a szintén általában kevés memóriából.
-
feka007
veterán
PCI interfész elég ezeknek a kártyáknak?
-
cskamacska
addikt
Más gyárók is készítenek X1300-as PCI kártyát(His, Diamond, esetleg még más), illetve az előző generációkból is készültek PCI-os kártyaváltozatok(Radeon 9100, Geforce FX 5600/5700, 6200, 7300GT), de Magyarországon nem forgalmaznak 64 bites Radeon 9000/9200/9250-nél jobb PCI csatis kártyákat.
Európában is relatíve ritkák az ilyen kártyák, viszont Amerikában(és ha jól tudom a Távol-Keleten) több helyen árusítják őket, illetve online boltból a legerősebbeket is minden további nélkül meg lehet rendelni. -
Andrew_31
Modder
De jó, akkor még vagy évig kihúzom a Intel P1 133-mal.
[Szerkesztve] -
akaido
addikt
[link]
A VisionTek PCI slotba illeszthető Radeon X1300 kártyát jelentett be 2006. szeptember 06-án. Azóta sem láttam egyet se a polcokon, pedig elég sűrűn megfordulok boltokban. -
akaido
addikt
válasz
antikomcsi #21 üzenetére
Pontosan így éldegélünk mi is, mint ált. isk, hiszen integrált intel vga-ink vannak többségben a gépeink alaplapjaiban. Persze nem panaszkodom, mert az alaplapi intel vga-k simán verik az S3 kategóriát(még jó lenne ha nem). Egy koros GeF MX vagy egy Radeon 9200 azonban már simán alázza az intel zsugát.
-
llax
senior tag
Az ISA csatolót ipari környezetben még mindíg használják néhány helyen. Az ilyen alaplapokat nem is az átlag user gépébe készítik. Készültek és még készülnek is olyan spéci ipari vezérlőkártyák, amelyekből mindössze néhány példányt gyártottak egyedi megrendelésre (többszázezer-többmillió HUF/db. áron), ezek közül legtöbb ISA csatolóval készült. Ezek azok az alkatrészek, amelyeket sok évig használnak, még akkor is, ha a szoftver fejlesztése miatt alatta többször is kicserélik a ''vasat''.
Csak képzelj el egy olyan soktízmilliós CNC gépet, amelyet egy ISA-s kártyán keresztül vezérel egy PC (és nem készült újabb vezérlőkártya hozzá), de az újabb szoftverekkel már sokkal többet tudhat a gép. De az újabb szoftverekhez erősebb gép kell és itt jönnek képbe az ISA slottal ellátott LGA775-ös alaplapok. Vagy lehet hogy elég egy komolyabb 3D-s kártya egy újabb CAD szoftver miatt, de sem AGP, sem PCI-e nincs a gépekben. Ekkor jönnek jól az ilyen PCI-s VGA-k.
De készültek és tudtommal mai napig készülnek AGP és PCI-e nélküli ipari használatra szánt alaplapok (akár LGA775-el is, ezeken PCI és PCI-X slotok vannak), amelyen valamelyik régi ATI Rage chip felel a megjelenítésért. Ha azokba használhatóbb 3D teljesítmény kell, akkor ezek a PCI-s kártyák jelentik a megoldást. A különféle CAD szoftvereknél közel sem kell akkora sávszélesség a VGA-nak mint a játékoknál (bőven elég a PCI), mégis ''ki tudják hajtani'' elég rendesen a kártyát.
Aztán ott vannak még a különféle beágyazott rendszerek, amelyeknél igen gyakran egyetlen PCI slot áll rendelkezésre. Ott is előfordulhat, hogy használhatóbb 3D kártyára lenne szükség. -
craine12
tag
Azt hiszem, az elkerülte a figyelmedet, hogy a hírben szereplő kártyákat javarészt mindenki már meglévő alaplaphoz tartotta hasznosnak. Abban igazad van, hogy új gép esetén PCI Express csatolóval ellátott integrált VGA-s lap a jövőt állóbb, azonban ha már meglévő - amúgy a felhasználási körülményeknek bőven megfelelő - gép bővítése a cél, akkor ez olcsóbb, és megfelelőbb választás lehet. Hangsúlyozom, a célterület nem az otthoni falhasználás/ hardcore gaming, hanem irodai/vállalati környezet. Ott amúgy sem ugrálnak, és dobálják ki a gépeket 2 évente...
Ja, és ezt nem savazásnak szántam -
cskamacska
addikt
válasz
juliabrilke #18 üzenetére
Sokat. PCI ide, PCI oda, 64 bites membusz bármilyen kártyát földhöz vág.
hírhez:varjuk, várjuk, remélem az ára sem lesz vészes, s ne adj isten még talán kapni is lehet majd Magyarországon.
( mondjuk szinte biztos hogy nem, de reményhal meg ilyenek
)
-
twollah
nagyúr
Haaaat...
Ertelme eleg keves van.
Barebone rendszerbe talan ahol nincs PCI-E vagy AGP csatolo. -
Speed®
titán
És?
Komoly játékra ugyanúgy teljesen alkalmatlan mint a hírben szereplő darabok, minden másban pedig nincs szükség még ennyi erőre sem. Ergó Inkább egy ilyen chippel szerelt lap és később ha szükségem van komolyabb VGAra, csak szépen veszek egyet és bepattintom a PCIeX slotba. Ellenben ha ezt a PCIos csodát megveszem egy őskövület alaplapba, ha netán játékra támad igény, kukázhatom mindkettőt..én személyszerint HTPCbe sem raknék olyan lapot, amin nincs PCIeX, nemhogy komolyabb célokra szánt gépbe.. -
törölt tag
Ez nem is annyira hülyeség mint amilyennek tűnik!
Ha jól tudom az Asus Booksize barebonjai közül sokban nincs se AGP, se PCI-E x16 slot, csak sima PCI... olyan gépekbe ideális lehet!
Ilyesmire gondoltam:
Asus Pundit-R:
[link]
[Szerkesztve] -
H.O.D.
senior tag
Akkor egy jó ős P4 alaplapot kell elővarázsolni és megoldható a sext-SLI
-
Gyuri27
félisten
''Azért az X700-ból megmaradt 4 futószalag is kétszer annyi, mint amennyi az ATI elődnek vagy az NVIDIA-féle konkurenseknek van.'' Az x700 6V/8P. Ez inkább egyy x300-s környéke.
Van értelme ennek a kártyának. Nyilván látni kellene valami teszt félét és árat is. Ötletnek kiváló, nem úgy mint a gainward csoda. -
válasz
Dr. Romano #40 üzenetére
Szerver alaplap pl., amiben nincs PCIe 16x vagy AGP foglalat?
-
Dr. Romano
veterán
Régen volt egy P2-es gépem és csak egy integrált vga volt rajta (agp-sem).
Vért izzadtam, mire találtam egy PCI-os Savage 4-est.
Nem tudom, hogy mennyi értelme van ilyen PCI-os platformra manapság, mikor az integrált vga-k is ''eléggé izmosak'' (pl.: GF 6150).
De azért örülök neki, mert így színesebb a piac. Már csak az ISA buszos DX10-es karikat várom -
-
''pl.: Akkor ezek szellemek?''
Igen, ezek szellemek. Legalábbis kapni nem igazán lehet őket.
A pci9250-ről hallottam, hogy volt itt a ph-n pár embernek, de a pci1550-ről még nem is hallottam, nemhogy árlistában megtaláljam.
Egyébként az s3 mondattal nem 100%-ig értek egyet. Van amikor igen, van amikor nem. Pl. egy p3-1000 ma is sok mindenre elég, de egy s3 kártya igazából már a böngésző ablakot is csak akadozva görgeti, nemhogy még valami kisebb 3d-s programot is futtassunk rajta. Ha viszont csak ''szerver''-nek használjuk a gépet, akkor tényleg elég lehet az s3 is. -
Speed®
titán
Azért az ATI integrált cuccánál azért erősebb Nade melyiknél..?
Az RS485 (AM2) fronton valóban harmatos, még az nV6150 is lekörözi. Aztán ott a 690G/V (szintén AM2), az már valamivel jobb, de nem az igazi. Ellenben az RS600 (xPress1250) már igencsak odatesz, intgrál megoldásként is odaver 1-2 külsős-alsós megoldásnak[link] Természetesen HDMI kimenet is van rajta..
1000X inkább egy ilyen lapkával szerelt alaplap, mint egy PCIos vidkari. Későbbi bővítéskor meg csak előny származhat abból, hogy van PCIeX csati is az új lapon.
Na lehet savazni -
Rover623
félisten
A munkahelyemen egy 945-ös chipsetes alaplapú gépem van, integrált grafikával. Az még arra sem képes, hogy röccenés nélkül görgesse az Apronet hirdetéseit,
Talán próbáld meg rendesen feldriverezni...
Egy majdnem 6 éves, több mint 4000 szakmai hozzászólással rendelkező PH tagnak ez már nem okozhat gondot... -
-
de amelyik lapon van PCI csatlakozó, azon van AGP is, vagy jobb esetben PCI-E
Egy majdnem 3 éves, több mint 700 szakmai hozzászólással rendelkező PH tagtól nem vártam volna ilyen ostoba kijelentést...
Tessék felülvizsgni és frissíteni az ismereteid, mert úgy látszik, te még nem hallottál az Intel i810 chipsetjéről, amely amellett, hogy az integrált VGA mellett csak PCI és AMR támogatással rendelkezik, rengeteg márkás gép alaplapjára épült, és ide valóban jól jöhet egy PCI-s DX9-DX10 kártya. Ne is beszéljünk azokról a P4 kategóriás márkás gépekről, amelyeknek az alaplapjáról lehagyták költségtakarékosság miatt az AGP csatolót, és azoknak sincs más lehetőség korszerűsíteni a még el nem avult, egyébként jól működő masinát.
Egyébként a Vista Aero felülethez elég egy FX5200 is. -
Nekem határozottan tetszik. Ha értelmes áron lesz, elgondolkodok a beszerzésén. Sokszor okozott már problémát, hogy olyan gép volt nálam, amin más fajta bővítési lehetőség nem volt, csak sima pci. A gép egyéb teljesitménye bőven elegendő lett volna arra amire szántam, de a vga gondot okozott, igy cserélni kellett az egész gépet. Fölösleges. Ha ezt nem árazzák túl, akkor ideális lehet az ilyen régebbi gépekbe.
Végre valakinek eszébe jutott, hogy az utóbbi 10 év összes pc-jében volt pci foglalat. -
Tiggr
tag
Na, szinte mindenki fanyalog, hogy minek ez, de aztán csak elő tud jönni sokmindenki egy-egy alkalmazási területtel!
Én pl. szívesen begyűrném az Epiás alaplapomba a GeForce 8-ast! A házba is befér, mert van egy fektetett teljes méretű hely, sőt talán a 90W-os táp is elvinné...
Most egy Radeon 9100 van benne, ugyanis az alaplapi vezérlő kevés a Google Earth-höz. Ennyi most nagyjából elég is, de mi lesz, ha egyszer az XP támogatása megszűnik és nem lesz több frissítés...? Csak remélem, hogy a proci elég lesz... -
elisha
tag
Mondjuk, ekkora butaságot már régen olvastam.
A PCI sín jelenléte nem garantálja az AGP vagy PCI-E meglétét.
Igenis, nálunk akad olyan gép a munkahelyen ami PCI-VESA sines.
És egy cégnek jól jöhet egy ilyen kártya, nem kell gépet cserélni.
A tesztergépen pl. Win3.1 fut. Miért? Mert bőven elég.
Lesz kereslet ilyen kártyára, pont ez volt a téma a munkahelyen
pár hónapja hm...
Antikomcsi egyetértek.
[Szerkesztve] -
Kriza
őstag
Kb. fél órája vetődött fel a munkahelyemen, hogy egy DVR-be (videorögzítő) kellene egy PCI-os VGA. El is gondolkodtam, hol lehet még ilyen ritkaságot kapni, és tessék!
Bár mondjuk szerintem idehaza igencsak ritkaság lesz.
Értelme van! Ugyanolyan létjogosultsága van ipari környezetben és speciális alkalmazásokban, mint mondjuk a soros portnak és ezt okosan fel is ismerte a gyártó.
mod: antikomcsi, teljesen igazad van! szimpi az userneved!
[Szerkesztve] -
antikomcsi
veterán
Nem olyan butaság ez, Te is látnád értelmét, ha a melóhelyeden egy max 8 megás integrált ''vga''-val kéne küszködnöd.
Sok p3 végi, p4 eleji munkahelyi gép dolgozik ma még, javarészt matx, és a ház is ilyen, nem megy bele nagyobb lap. A 90%-án nincs agp csak 3 pci és egy amr, vagy cmr.
Ha azt mondja, a dolgozó, hogy vegyünk új gépet, a képébe röhögnek, viszont ezek a kártyák értelmes alternatívák. Viszonylag kis ráfordítással használható marad egy munkahelyi gép, aminek a feladata a ''pénz termelése''. Eddig nem sok lehetőség volt ezeket a gépeket bővíteni, legtöbb esetben radeon 7000-el oldották meg ez volt kapható pci csatival, és 64mega memóriával, de azért annál ezek az újak jóval jobbak. -
kvp777
tag
Ez a kartyatipus egy esetben hasznos, ha valaki agp-s alaplapban akar tobb videokartyat hasznalni. Igaz, hogy jobb lenne ha kiadnanak egy olcso kisteljesitmenyu kartyat, ami csak 2d-t tud, de manapsag az mar a vista ablakozorendszeret sem tudja megjeleniteni. A masik problema, hogy ha vista alatt valaki hd tartalmat akar nezni, akkor a masolasvedelem miatt a film elindulasakor elsotetednek a drm-re nem kepes kartyak. Igy viszont minden monitor hasznalhato marad vista alatt is.
A masik pedig az, hogy a pci-express 1-es csatolo pont egy 32 bites pci busz teljesitmenyet hozza, megis gyartanak pcie1-es kartyakat. Ha valaki nem jatszani akar, hanem csak videot nezni vagy dolgozni, es a videokartya tomoriti ki neki a videot, akkor nem kell olyan nagy savszelesseg a rendszerbuszra. (es igen, van olyan ember aki tobb monitort akar hasznalni munkahoz, esetleg az integralt agp-s kartya miatt nem tud vista alatt filmet megjeleniteni, esetleg csak a munkahoz hasznalt programja nem mukodik a regi integralt vezerlon) -
juliabrilke
veterán
Néztétek a tesztet még régebben a pci-os x1300pro-ról? Közel nem olyan vészes, mint ahogyan azt gondoljátok... Sok esetben még játszható is volt a játék.
És az csak 64bites volt. Ez 128bites (kérdés, hogy mennyit ér gyakoraltban).
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
teljesen jó ez. legalább van választék... sok olyan gép van, ahova jól jön ez, ha másért nem, a vistásítás miatt
-
Muton
addikt
ha (desktop piacon) van vkinek egy integrált vga-s rendszere és bővíteni akar, akkor nem pci-on fogja megtenni, ha tényleg nagyobb grafikus teljesítményre van szüksége.
ipari környezetben meg nem sok szükség lehet a dx10
szerintem
nekem az az érzésem, hogy 'kínlódjunkösszevalamit' kategoriás cuccal állunk szemben -
törölt tag
-
Savage5
senior tag
Ezt én teljesen butaságnak tartom. Ha ''ipari környezetbe'' is szánják, akkor is minimum AGP-s kellene. Oda pedig tényleg nem kell csúcskártya, de amelyik lapon van PCI csatlakozó, azon van AGP is, vagy jobb esetben PCI-E, és akkor az integrált megoldásokat meg se említettem, úgyhogy abszolút nem értem a Sparkle-t.
[Szerkesztve] -
válasz
zombikiller #6 üzenetére
5 spf-el
(gyk.: seconds per frame)
-
he7edik.
addikt
-
as_Rock
őstag
A PCI sebessége mellett mi értelme ennek?
-
zombikiller
tag
na ez szép teljesítmény gratz a gyártónak
-
törölt tag
ipari pcbe dx10? értelme sok van
-
Speed®
titán
válasz
Stalker-2572 #1 üzenetére
Remek..eszébe jutott a tervezőgárdának, hogy ahová szánják, ott az integrált megoldások is komolyabbak lassan? Ráadásul PCI...ehh.
-
Muton
addikt
ez tök jó! akkor elméletileg lehet 18 monitoros rendszerem is
végre van értelme az életnek. kezdek is gyűjteni
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Ezazz!!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Filmvilág
- Autós topik
- Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest