- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen GPS-t vegyek?
Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Hun'reeth #20 üzenetére
Előre dolgoznak, a DDR2-es szabványok pl már rég készen vannak.
Csak keménykednek szerintem. Ugyanis anno ők megmondták, hogy nem lesz 333-nál nagyobb szabvány. Hanem a következő már DDR2-lesz. De aztán a DDR2 még nem érkezett meg, a chipset és memóriagyártók meg elkezdték hiánypótlóként támogatni a magasabb órajeleket amire nincs kész szabvány.
Most meg kötéllel erősítik a kutyát a földbe vert fa rúdhoz, hogy ne úgy nézzen ki, hogy a gyártók diktálnak. -
L3zl13
nagyúr
Igen, ha jól tudom a registered ellentéte az unbuffered.
Regiszterességnek főleg szerverekben van haszna ha jól tudom, ahol ugye akár 6-8 memóriaslot is lehet. És ha jól tudom itt az egyes chipek címzése már elég nehézkes.
Az FX viszont szerintem csak szimplán örökölte az Opterontól, hogy Regisztrált memória kell neki. Elképzelhetőnek tartom, hogy későbbi chipsetekben már nem lesz rá szükség. -
L3zl13
nagyúr
Jah, anno volt egyik topicban, vagy hírben egy a Corsair által készített flash-es bemutató, amiben többek között az ECC és a Registeresség mibenlétét is leírták sok minden más mellett.
[L]http://www.corsairmicro.com/corsair/products/tech/memory_basics/153707/index.html[/L] -
L3zl13
nagyúr
Ja persze azt nem mondtam, de talán egyértelmű volt, hogy az ECC-nek és a Registered-ességnek (????) nincs köze egymáshoz.
Azaz lehet egy ram Unregistered non ECC, Registered non ECC, Unregistered ECC, és Registered ECC.
De legtöbbször csak az elsővel és az utolsóval találkozni.
Szóval a Registered és a Registered ECC között az a különbség, hogy az egyik azon kívül, hogy Registered még rendelkezik ECC technológiával is. -
L3zl13
nagyúr
Az ECC egy technológia ami a bithibák kijavítására szolgál.
Ez azzal jár, hogy általában egyel több modul van a memóriamodulon. Azaz pl 8 helyett 9 vagy 4 helyett 5.
A registered pedig ha jól tudom azt jelenti, hogy a memóriavezérlő felé a memória nem 4-8 memória chipnek látszik, hanem 1 db chipnek. Ez által a címzés egyszerűbbé válik.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- LEGO klub
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest