- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Magisk
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Google Pixel topik
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Hun'reeth #20 üzenetére
Előre dolgoznak, a DDR2-es szabványok pl már rég készen vannak.
Csak keménykednek szerintem. Ugyanis anno ők megmondták, hogy nem lesz 333-nál nagyobb szabvány. Hanem a következő már DDR2-lesz. De aztán a DDR2 még nem érkezett meg, a chipset és memóriagyártók meg elkezdték hiánypótlóként támogatni a magasabb órajeleket amire nincs kész szabvány.
Most meg kötéllel erősítik a kutyát a földbe vert fa rúdhoz, hogy ne úgy nézzen ki, hogy a gyártók diktálnak. -
Hun'reeth
őstag
Azt nem értem, hogy a ''drágalátos'' JEDEC miért ilyen lassú?! :((
Ha jól emlékszem ugyenez volt a helyzet a 333-as ramoknál is.
Előre kéne dolgozni! ;] -
faster
nagyúr
Valószínűleg az FX az Opterontól örökölte a registered ram igényét és valsz a jövőre megjelenő 939-tűs foglalatú FX sima ramokat fog kezelni (vagy csak levágnak egy lábat :) )
-
faster
nagyúr
Nagy vonalakban a registered és a buffered ugyanazt jelenti. A buffered a nem szinkron ramoknál van ( buffered EDO ), a registered az órajellel vezérelt szinkron ramoknál.
Egyébként annyit jelent a registered, hogy van néhány plussz áramkör a ram chipek alatt, ami tárolja a busz jeleit a ramoknak egy órajl késletetés azonban emiatt bejön, de ezáltal több ram modult lehet a buszra rakni (4-8). Ez inkább szervereknél érdekes, ahol viszont előszeretettel használják az ECC ramokat. Ezért legtöbbször ECC és registered funkciót egyszerre használnak. -
L3zl13
nagyúr
Igen, ha jól tudom a registered ellentéte az unbuffered.
Regiszterességnek főleg szerverekben van haszna ha jól tudom, ahol ugye akár 6-8 memóriaslot is lehet. És ha jól tudom itt az egyes chipek címzése már elég nehézkes.
Az FX viszont szerintem csak szimplán örökölte az Opterontól, hogy Regisztrált memória kell neki. Elképzelhetőnek tartom, hogy későbbi chipsetekben már nem lesz rá szükség. -
HiperG
addikt
Na tévedtem...
512 MB DDRE ECC nettó 27
512 MB DDRECCR ECC REG nettó 35....
Tehát itt olyan van hogy csak ECC meg Registered ECC...
Van olyan is ami csak Registered? -
L3zl13
nagyúr
Jah, anno volt egyik topicban, vagy hírben egy a Corsair által készített flash-es bemutató, amiben többek között az ECC és a Registeresség mibenlétét is leírták sok minden más mellett.
[L]http://www.corsairmicro.com/corsair/products/tech/memory_basics/153707/index.html[/L] -
e-biza
őstag
''Forrás: PROHARDVER!''
''A ComputerBase német internetes oldal munkatársa''
nah ezt nem értem... -
L3zl13
nagyúr
Ja persze azt nem mondtam, de talán egyértelmű volt, hogy az ECC-nek és a Registered-ességnek (????) nincs köze egymáshoz.
Azaz lehet egy ram Unregistered non ECC, Registered non ECC, Unregistered ECC, és Registered ECC.
De legtöbbször csak az elsővel és az utolsóval találkozni.
Szóval a Registered és a Registered ECC között az a különbség, hogy az egyik azon kívül, hogy Registered még rendelkezik ECC technológiával is. -
L3zl13
nagyúr
Az ECC egy technológia ami a bithibák kijavítására szolgál.
Ez azzal jár, hogy általában egyel több modul van a memóriamodulon. Azaz pl 8 helyett 9 vagy 4 helyett 5.
A registered pedig ha jól tudom azt jelenti, hogy a memóriavezérlő felé a memória nem 4-8 memória chipnek látszik, hanem 1 db chipnek. Ez által a címzés egyszerűbbé válik. -
HiperG
addikt
És mi a külömbség a sima Registered és a Registered ECC Ram között...
Az biztos hogy utóbbinak aranyára van....
De Opteronnak illetve S940-es Athlon FX-nek melyik típusból kell?
Van még ezen kívül ilyen más server ram?
Mire jók az emlitett technológiák? -
twollah
nagyúr
Mit jelent az a Registered DDR333as RAM?
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest