Hirdetés

Aktív témák

• Chain|Q

tag

válasz Fiery #169 üzenetére

Nehany dolgot elfelejtesz:

Fogadjunk, hogy nem. :)

A visszafele x86 kompatibilitas nem noveli jelentosen a CPU mag meretet.

Nem, viszont az x86 utasitaskeszlettel kb. olyan hatekonyan lehet kihasznalni egy mostani modern CPU belso erejet, mintha az eloszobat a kulcslyukon at tapetaznad ki.

Az x86 egyik legnagyobb utokartyaja a tomegtermek mivolta

Igy van, de attol hogy sokkal tobb Szuzuki van mint Rolls Royce, meg nem jelenti azt, hogy egy Rolls ne lenne minden szempontbol jobb. (Mert az.) Bar ketsegtelen hogy Anyamnak se adnek Rollsot, neki jo a WagonR-klon Opel Agila. :D

Elfelejted, hogy a piacot nem a technologiai szepsegek iranyitjak.

Nem, egyaltalan nem felejtem el. De engem a technologiai szepseg erdekel. Nyilvan mindenki a sajat szempontjai alapjan ertekeli ezeket a dolgokat, nemde? Es forditva is igaz a dolog, attol hogy valami elterjed, meg nem lesz technologiailag jo, es nem kell feltetlenul belenyugodni hogy marpedig ez igy van kerem. Legalabb az ilyen forumokban anyazhat az ember. :)

Az AMD64-el is az a bajom, hogy x86. Nagyon szep, hogy 64bit meg minden, tenyleg az edigi legigeretesebb fejlesztes ezen a fronton, es a bovitesek nagyreszet (lasd sok regiszter) az Intelnek mar a 386-ba bele _KELLETT_ volna tennie. De ettol meg x86 marad, sok egyeb hianyossaggal, amiket reszben itt mar emlitettem volt. Nem csak a CPU hianyossagai egyebkent ezek, hanem a kore epulo architekturae is, de ez mar nagyon messzire vezet, szoval ne menjunk bele... :D
    Az Alpha AIDA32-je meg egyebkent arra pelda, hogy hogyan _NEM_ szabad ilyen emulacios dolgot csinalni... :)

Aktív témák