- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #53 üzenetére
Igen próbáltam lefordítani, de latinból gyenge vagyok és latin szótárprogrammal se rendelkezek, köszi már ezt is tudom
, míg el nem felejtem
A Szílícium lézernek pont az a lényege, hogy nano szintig lehet miniatűrizálni, de érdekes ez a nanocső is, kiváncsi leszek melyik fog majd a későbbiekben inkább terethódítani a számtech.-ban. -
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #51 üzenetére
Részemről még csak annyi OFF:
''azonosítás nem nehéz, adatbázis egyeztetés alapján történik.''
Azért ez nem ilyen egyszerű, hiszen nem pixelre pontosan fognak egyezni az előre rögzített kép és az éppen látható objektum képpontjai.
És ne feledjük: a repgépekbe, pláne fegyverekbe épített elektronikának nem csak strapabírónak, de kicsinek és könnyűnek is kell lennie! Plusz még annyi kiegészítéssel hagy éljek, jelen korunk hadászata megköveteli, hogy valamennyire képesek legyenek ellenállni az E-bomb alapú fegyvereknek és a rádióaktív sugárzásnak is.
Hadászati topicot nyitottál már itt a PHn? Aláírásodra: Nekem a kedvenc fegyverem a Dragonov, volt már a kezemben is, de nem engedtek vele lőni
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #49 üzenetére
Túlmisztikálom a hadiipart lehet
, meg persze igazad van ott fő szempont a 101% megbizhatóság extrém körülmények között is. Amúgy azon kár vitáznunk, hogy az adott feladatokat egy processzor végzi vagy több egymással összekapcsolt CPU. Hiszen nehéz lenne olyan 1db processzort készíteni ami bírja az extrém üzemelési körülményeket is, de egyben nagy teljesítményre képes. Sokkal költségkímélőbb több kisebb, de megbízhatóbb processzorral kiépíteni az egész rendszert. Nem beszélve, ha sérülés éri a rendszer valamelyik részét, attól még ha csökkentett képességekkel is, de tud tovább működni.
(1db főprocesszorral ez képtelenség megoldani) Másik igen tudom, hogy a UCAV-okat még nem rendszeresítették az amerikai légierőnél, de a Discovery, National Geography televiziókban már készítettek róluk ism. filmet. Ha csak a képfelismerő, tehát érzekelésük vezérelését nézzük, (magyarán amit látnak és az alapján kiértékelnek) nem kis feladat se leprogramozni, se a megfelelő kapacitású hardver környezetben valós időben futtatni. Ha ilyen feladatokat könnyű szerrel megenne egy otthoni PC, akkor már rég beszélgethetnénk a saját gépünkel. -
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #45 üzenetére
Nem igazán értettük meg egymást, a 2db teljes értékű 16x PCIE busz foglalatot tartalmazó alaplapokra(chipsetekre) gondoltam. (pl: Abit AN8 32X)
Amúgy a katonaságnál dolgozol?Vegyük például a pilóta sisakjába integrált célzó és vezérlő rendszert, azt is Pentium I. szintű processzor vezérli? Harci robotrepülőgépek képesek manapság kötelékben repülni és támadni, valós időben egymás között egyeztetik a követendő támadási taktikát és 100% összedolgoznak és semmi féle emberi közreműködés vagy kommunikáció nélkül teszik, ezt halkan már AI-nak mesterséges inteligenciának nevezik. (A Terminátor film lassan nem csak egy utópia lesz...)
-
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #21 üzenetére
Tudom, hogy a 8Gbps HTT kapacitás egyenlőre elégséges, habár a 2 x 16 PEG kommunikáció (lásd: SLI) már a határát feszegeti, csak Erdőke írta, én meg rákérdeztem.
Más: Ott van még az Si lézer, hogy optikai uton tudják a magon belül továbbítani a részegységek között az adatokat, így nagyban elkerülnék a nano méreteken(kvantum mechanikai környezetben) egyre növekvő szivárgási áramokat.
Előző hsz-emben a lopakodó és harci robotrepülőgépekben alkalmazott hadipari chipekre gondoltam, nem a laptoppal rongaló gyalogosra
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 24 Hours of Le Mans
- Milyen TV-t vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged