Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
A 479(Banias, Dothan) és a 478(Nortwood,Prescott) procik architektúrálisan nem tértek el egymástól, ezért csak a két piac védelme érdekében sakkozott egyet az Intel a procilábakkal, ezért játszotta ki az Asus, viszont az újabb prociknál már variálnak a CPU feszültség menedzsmentekkel is. pl: ezért nem működnek a presler magos extrem edition procik a 945/955 lapkákon vagy ezért nem lehet használni concore procival a régebbi 975 chipes deszkákat, pedig ott a foglalattal és a chipsettel nincs kompatibilitási gond. Ilyen alapon rengetek féle konverter gyárthatna az Asus, ha olyan egyszerű lenne
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
Itt a PH!-n is próbálta valaki.... neki is kiégett az átalakítója, de nem működött benne.
#33: Na ezt próbáltam mondani egy ideje... mondjuk attól hogy fizikailag passzol bel, még lehet hogy pár láb szerepét átcserélték... ez megmagyarázná az átalakítóégést is...
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
Hopp, kis guglizás után megint rájöttem valamire.
Yonah-féle socket totál ugyanaz a s479 [link], mint amit a banias/dothan-nál megismerhettünk [link].
Akkor mi az akadálya, hogy a Yonah dolgok menjenek banias/dothanos s479-ben? Nem tudnak jó feszt adni? Vagy a lábkiosztás változott?
Asus N4L-VM DH specjét nézve [link] visszafelé se kompatibilisek.
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
Hogy kvázi miért ugyanaz a tokozás?
Nekem az a tippem, hogy ezek mobil procik, arra tervezték őket. LGA775 pedig elég nagy foglalat, lehet egyszerűen helytakarékosságból maradnak a régi s478/479-nél.
Még egy tipp. A mag és a tokozás két külön folyamat. Lehet nem volt kedvük lecserélni a s478/479 tokozó gyártósort, de azért ne legyen teljesen ugyanaz a proci, azért tologatják a lábakat. -
erdoke
titán
-
Elrood
őstag
-
robyeger
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #21 üzenetére
mindegyiknek, ez már tuti?? Még ki se jöttek
-
robyeger
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #15 üzenetére
mivel egyezik az architektúra az új mobil és desktop platformok között, ebből következően oda-vissza cserélhetők a merom és a conroe. Ezért lesz Conroe noti és tehetsz majd az LGA775 desktop lapodba Merom procit is. Szerintem
-
robyeger
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #12 üzenetére
-
Elrood
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #11 üzenetére
Core Duo olyan kraftos, hogy nem kell neki tunning
.
Látom te már beszerezted.
-
Elrood
őstag
Asus Yonah magos procikhoz nem akar átalakítót csinálni?
-
atuci
őstag
Nem értem minek vették vissza az fsb-t, talán így kitöltenek egy rést a palettában? Olcsóbbak lesznek ezek a procik? Vagy csak kevesebbet fogyasztanak?
-
erdoke
titán
Az ULV Celeron ára mennyi? Egy kisfogyasztású notiba akár az is jó választás lehet, túl sokat már nem dobna rajta a 800 MHz-re visszavett órajel és a picivel alacsonyabb fesz.
Az 533 MHz-es FSB-t nem nagyon értem, ezek a procik gond nélkül mennek 800-on is, talán egy kicsivel többet fogyasztva. Valami miatt selejtesek lennének ezek a procik, és nem bírják a 667 MHz-et?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bestbuy játékok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- Open Broadcaster Software OBS
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest