- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Aktív témák
-
Bazsesz
őstag
Ahoj!
Nekem csak egy 2000-res cerkám van, igaz 2,8-ra felhúzva. De én ha új procit veszek, akkor P4-et veszek. Ilyesmire gondoltam én:
Intel Pentium 4 3,2GHz Extreme Edition with Hyper-Theading.
De csak akkor fogok ilyet venni, ha megkapom max. 20000 forintért használtan úgy 5 év mulva...
Szal lényeg, ami a lényeg, hogy jó lenne egy jobb minőségű, Soc478-as cerka. Akkor olyat tuti vennék. De mivel szinte UA., mint az enyém, ezért nem veszek.
Üdv: Balu -
zsoltee10
addikt
Vergődés. Miért nem képes már az Intel valami életképes celeront gyártani? :(
Nekem mindig celeron procijaim voltak/van, és mind jó ár/teljesítmény nyújtanak, de a mostani generáció egy kalap ... Eddig voltak: 300A@450 ; 566@850 ; 800@1200 illetve a mostani. ezek mind nagyon jó procik voltak a maguk idejében. Az Intel megőrizhetné a bevált hagyományokat... -
hobizoli
nagyúr
SZVSZ azt akarta mondani, hogyha jelenlegivel azonos aron 256k L2 lenne Cerkakban(igy egyenlo lenne egy 013 mikronaos Willematte-l), akkor ki venne 512k L2-s Northwood-t, mikor e ketto kozott mar sokkal kisebb a teljesitmeny diffi (az ar pedig kb 2x-s), mint a Cerka(WM/NW)<>P4(NW) kozott...azokat meg nagyon nem hatja meg a P4EE ujabb +5%-a, X*-s aron.
En ugy latom, hogy itt ennel a P4 Netburst architekturanal ez a 128k L2 mar tul keves, a 256k az SZVSZ az a minimum, ami muszaj/kell, a 256->512k annyival mar nem nyujt tobbet teljesitmenyben, mint a 128k->256 novekedes.
hobizoli -
shtml
őstag
Nem kis kavarás van/volt a k ill. K esetében, és ennek feloldására (is) született a kiB, MiB stb. jelölés. Az ezres szorzó természetesen k és nem K, mégpedig minden nyelven. Arra nehezen lehet hivatkozni, hogy egy-egy weblapon hogyan van írva, mert az adott weblapon is lehet hülyeség. A szabvány az egyedül mértékadó.
Aztán meg az sem mindegy, kiírod-e a mértékegységet vagy rövidíted. A #24-ben hivatkozott weblap pl. Kbyte-ot ír, ami csak félig hibás, ui. az helyesen kbyte. Ez ahhoz hasonló, mint amikor a teljesítményt rövidítve kW-nak írod, de teljesen kiírva kilowattnak, kis w-vel. Az egység neve ui. watt, de a jelölése már nagy betűvel W. De ugyanez a helyzet pl. az amperrel, amely kirva kis a, a jelölése azonban A. Vagy a volt, vagy sok más mértékegység.
Egyébként egy időben K-val a bináris ezrest (1024) szokták jelölni, csak ez szépen meghalt, mert a megánál már ugyanez nem megy, hiszen az eleve nagybetűs, így nem lehetne megkülönböztetni a decimális és a bináris megát. Ezért találták aztán végül ki a kiB, MiB stb, jelöléseket. -
JulWCZar
senior tag
Még ha keveset fogyasztanának ezek a Covington2-k :) , de így inkább valami tbred irodába mint ez....
-
hobizoli
nagyúr
26W...aha...mikor a nem_ Celeron verzio (aka Prescott) meg ''csak'' Tyipcal Power-ben szippant fel 103W-t...hiheto:DD....ez a masik abs hiheto dolog...kulonosen a Prescott-bol kiindulva...bar lehet, hogy vmi Extreme Cooled Edition elviszi...meglassuk.
SZVSZ ilyen 1.4V-s Vcore-l nemigen kell majd a ''csak'' 4GHz-ben sem gondolkodni... de ne legyen igazam
:C
hobizoli -
Versus
senior tag
A cikk arról szól mint ahogy írtam is hogy a típusjelzése viszont a Prescott magra utal.Az x-86 nem kamu kategória ,ráadásul nagyon bennfentes infóik vannak! Habár ugye volt olyan hír hogy a Prescott először .13 mikronon indul akkor lehet hogy ez olyan lesz ,viszont a ''nagytesó'' .09-es. Valami készül az Intelnél .....
-
eper-fa
aktív tag
figy
ha még azt mondod, h 256k-s cerkákat vezetnének be, azt mondom h kb reális. sztem elég sok ember venné.
de hogy lehet oylat írni h nw helyett vegyenek p4ee-t??? (hát majd én veszem a zolcsó de ''jót'', de mivel mindenki hülye, azok majd veszik az 1megás procit, ami ugye nyilván 40e forint lesz...)
gratulálok... -
-
Goose-T
veterán
Itt a kép, áttöltöttem:
-
Versus
senior tag
válasz
_Volkovy_ #33 üzenetére
Mindez mennyiért ? Gondolom nem 799 dollárért ,de biztosan 533-as fsb vel. Míg a ''normál'' Prescott 800-as fsb-vel indít természetesen. A pláne nem is az hanem hogy ez a cerka el fog menni elvileg a régebbi lapokban is és a 26W teljesítmény sem tűnik olyan rossznak. Az meg hogy a Prescott magban ennyi a cache nem újdonság. Ha jól emlékszem a Tualatin is meglepően erős volt már a P4 idejében ,ha megnézed az A64 és az A64FX között sincs akkora különbség mint ami az árcédulájukból következne ott ezen senki sem lepődik meg ,ha az Intel ilyet lép abban mi a fantasztikus? Egyébként figyeld meg az a 4.5 Ghz nincs is olyan messze mint gondolnád ! Ha ezek a celeronok is annyira húzhatóak lesznek mint a northwood magosak akkor közel fognak járni ! :)
-
Goose-T
veterán
Nos. Ebx szerint ha lenne 256K-s Cerka, akkor nem venne senki P4-et. Viszont ott lesz a P4EE, ami árban és teljesítményben hasonlóan viszonyulna a 256K-s Cerkához, mint a mostani P4 a mostani C-hoz. Tehát megmaradna a P4 piaca is, akiknek teljesítményre lenne szükségük, vennének P4EE-t.
-
-Devil-
aktív tag
Nemtom, lehet félreértettem valamit. De.. A P4 EE biztos nem lesz olcsó. Ha a különbség meg alig észrevehető a sima P4 és az EE között, akkor minek dobjunk ki rá annyi plusszot. Így én hasonlót mondhatnék, mint amit ebx kolléga mondott:
Ki venne drága P4 EE-t, ha a sima P4 is majdnem olyan jó. -
L3zl13
nagyúr
Szerintem is. A kilo rövid alakja kis k. A mega és a giga már nagybetűsek, de a kilo nem.
-
Versus
senior tag
Haha nem megy a link ,na mindegy röviden annyi akinek nincs kedve az x-86-on hámozni hogy egy 3.2Ghz-es Celeron adatai kerültek fel a Spec Finderbe amiben 1 Mega L2 Cache van és gyaníthatóan 0.09 mikronos technológiával készült vagyis mintha köze lenne a Prescott-hoz.
A második táblázat meg arról szól hogy a mai napon az Intel a P4-esek árait erősen mérsékelte ,a ''felsőházban'' jó 30%-al tehát a 3.2C-s proci 637 dollár helyett 417 dolláros nagyker áron kerül forgalomba. -
Versus
senior tag
Tegnap véletlenül (?) kikerült valami fura az Intel Processor Spec Finder oldalra :
[L]http://www.x86-secret.com/pics/scot.gif[/L]
Azért ez már érdekes nem ?! Hamar el is tüntették onnan mint a villám ! Ráadásul az SL7XX a Prescottok azonosítója lesz vagyis a 0.09 mikronos csíkszélességet jelöli majd és az L2 Cache Size is árulkodó lehet!
Ja és ez is friss :
[L]http://www.x86-secret.com/pics/p4low.gif[/L]
Valami készül ..... vagy már kész is van ! :) -
PWR
aktív tag
es ez still willamette mag vagy mi...?
-
ebx
aktív tag
A Celecor+256k cache nem tenne jót a P4 piacának.
Ki venne drága P4et, ha a Celeron is majdnem olyan jó lesz? :D -
dr.Mura
tag
Jaj de jó. Megint lesz mit rakni a SEx-es gépekbe, merhogy ''vazze, nekem 2,7Ghz-es gépem van, vazze...''. Mellé meg berakni az FX5200-at, mer az meg legalább ezerrel jobb, mint a 4200!!
Aztán meg koppan a manus, amikor a 3DMark2001 alulról konvergál a 0 ponthoz... -
Goose-T
veterán
De az P4, és nincs 2-3GHz körül. Nekem is Willamette-em van. De a P3 idején is volt a Coppermine P3 256K-val, Copp. Cerka 128K-val, majd jött a Tualatin P3 512K-val, utána a Tua. Cerka 256K-val. Valami ilyesmi tendenciát szeretnék látni. Tudom, nem kívánságmüsor, de jó lenne.
-
Újabb pofon a sz*rnak... :)
Hiába sminkelik akárhogy a halottat, attól még nem kel életre... :DDD -
G3g3
csendes tag
A kilobyte rövid alakja kB, és nem KB :((
Szerkesztő hozzászólása: helyesebb lett volna úgy fogalmaznod: úgy gondolom, a kilobyte rövid alakja kB, és nem KB.
Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- One mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest