Keresés

Aktív témák

• Mixa

tag

de nehogy el kelljen olvasni azt a hosszút amit írtam, mi?

• Mixa

tag

Nos. Én anno majdnem 2 éve úgy olvastam az Intel honlapján, hogy a gyártható RDramok 800-1200Mhz -esek lesdznek. S volt egy táblázat arról is, hogy kik mit gyártanak (pl.:Samsung stb.). Akkor lehetett kapni ha jól tudom i815-ös chipsettel szerelt alaplapokat. S lassan az RD ramokat is, ami 120e Ft-os áron jött gbe néhány kerhez az országban. A poén az, hogy ha a proci 100 - 133 - 400 vagy 533 (QDR) -t használ, akkor már eleve a 800 Mhz nem érzékelhető, mivel hiába a memória gyorsasága ha a procira várni kell. Azaz ha 533Mhz is a sebesség , ami xes szorzóval max 166 lehet ha jól tudom, de mindegy. Ha 533 Mhzes a busz sebesség akkor nincs jelentősége 800-nál nagyobb Mhz-es ramot gyártani, mivel onnan már nem használja ki. S 75e Ft-os ár pedig véleményem szerint olcsó ha azt nézzük, hogy amit említettem 2 éve a 128 RD800 került 120e Ft +ÁFÁba.

Az egy dolog ismét, hogy akinek van pénze az szórni fogja, aki diák gyűjtöget stb... Bár nem tudom, mire érted Parci, hogy joban járok egy Radeon 8500-al. Eleve ha nincs pénzem, hol nek sz...m le, hogy milyen márkás cucc highend menyibe kerül...

Aktív témák