- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A PC piacon alapvetően nem a procikkal van a gond, hanem a programok optimalizáltságával. A programozókat kellene inkább egy kicsit megfegyelmezni. Nem igaz, hogy nem lehet a sokféle hw-re is optimalizálni. Ha ez mégis lehetetlen, akkor semmi értelme az egységes API-knak, mint pl a DX és az OGL.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ez egy lémyeges kérdés. Ugyanis ha csak a játékok esetén használható, esetleg azok esetén is csak egy-kettő, akkor semmi értelme. De általánosítva: ha csak egy dologra képes (jelen esetben fizikát számolni) akkor szintén semmi értelme. Egy elérhető árú (azaz 60-80k alatti) általános programozható co-processzornak sokkal több értelme lenne.
-
törölt tag
Az ISA -> PCI átmenet is igénybe vett 5-6 évet. Nem volt az annyira gyors. A VL bus és a PCI-e közötti párhuzam teljesen rossz. Az előbbi csak egy kiterjesztés, míg az utóbbi egy teljesen új rendszer. A VL bus-hoz inkább az AGP hasonlítható, lévén az csak egy PCI kiterjesztés.
A PCI-E nagy előnye a rugalmassága. A vonalakkal úgy gazdálkodsz ahogy akarsz, csoportosíthatod őket kedved szerint. És minden vonal számára dedikált sávszélesség áll rendelkezésre, ellenben a PCI és származékaival, ahol a teljes sávszélesség megoszlik a buszra kötött összes eszköz között. És ez utóbbi elég komoly korlát.
''Amikor már minden új alaplapon ott van, kihoznak új, sima PCI-s karikat? Pedig sztem lenne igény bőven a PCIe-s bővítőkártyákra. Szóval számomra ez nagyon furcsa és egyben érdekes is...''
Azaz visszatértünk oda, ahonnan indultunk. Én is ezt nem értem. Olyan érzésem támad, hogy a hw-gyártók között nincs semmiféle kommunikáció. Egy teljesen új hw-komponens esetén pedig főleg érthetetlen az egész. -
törölt tag
Lehet én látom rosszul, de szinte az összes új csatolószabvány gyors soros átvitelt alkalmaz, tipikusan pont-pont elrendezésben. Akkor meg miért a PCI-X-et kellene fejleszteni?
Egyébként nem csak az ODD-k, hanem a HDD-k esetén sincs sok jogosultsága a SATA-nak. Az ATA100-at sem használja ki egyik sem, még RAID esetén sem. Akkor meg minek? Azért mert nem akkor kell váltani, amikor már kifulladt egy szabvány, és hirtelen kell valami, hanem akkor amikor még van idő. Ebben az esetben ugyanis kiforrott lesz az új szabvány a teljes váltás idejére.
De elmondható pl, hogy az egér is tökéletesen el volt a soroson, a billentyűzet is mehetne még mindig a normál DIN-nel, a nyomtatóknak, scannereknek elég az LPT. Miért nem ezeket fejlesztették akkor? Azért mert így is rengeteg busz van egy alaplapon/rendszerben. Ha ezeket ki lehet váltani 2-3-mal, akkor az bizony előrelépés.
Az átlag hangkártyának meg napjainkban elég lenne az ISA (és még mi-mindennek!). -
törölt tag
válasz
cskamacska #30 üzenetére
Ez egyértelmű. Viszont egy jellegében teljesen új hw-t miért nem lehet csak az új csatolószabvánnyal kihozni? Aki ennyit költ egy ilyen jellegű hw-re, az nem hinném, hogy nagyon régi alaplapot használ, vagy szükség esetén ne cserélné le gondolkodás nélkül.
Az átmenetről még: a COM/ LTP/ PS/2 esetén már bőven volt átmeneti idő USB-re (legalább 7-8 év). A PATA egy másik dolog, a PCI-hoz hasonlóan leginkább csak a gyártól hajlandósága hoányzik a teljes cseréhez. Pl nem igazán árasztották el a piacot a SATA-s ODD-k. Kiken is múlott ez? Nem a felhasználókon. Én már a mostani írómat is szívesen megvettem volna SATA-sban, de egyszerűen nem lehet kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- Motoros topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest