Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tamtam

csendes tag

válasz wad #20 üzenetére

A ferdítést nem a prohardver, hanem a prohardveren forúmozók mondják, mondhatják ki. Én épp ezt próbálom...

Nem értünk abban egyett, h. a sajtóanyag tartalma, bármennyire reklámjellegű, mégiscsak közelebb áll egy (szvsz: nem túl objektív) termékleíráshoz. A közeg, a prohardver.hu, ahol terméktesztek, hitelt érdemlő írások is olvashatók, egy ilyen jellegű hír olvasásakor a laikus számára nem derül ki, h. csak reklám az egész.

• Tamtam

csendes tag

válasz wad #16 üzenetére

Talán én sem tudok annyira árnyaltan fogalmazni, mint amennyire ebben a cikkben az írónak, véleményem szerint kellett volna.

Itt a prohardveren, (régóta olvasva), számtalanszor találkoztam kritikus megjegyzésekkel, amik nem csak arról szóltak, h. ez milyen szép, milyen jó, minden szuper..., hanem kőkeményen megmondták, ez durva ferdítés.

Költői kérdés, nem szoktad kritizálni a fogkrém, mosópor, stb. reklámját? Szerintem igen.

Ha nem sznobság, akkor gondolkodjunk: a cikk is csak egy reklám, de az aljasabb, termékleírásnak álcázott fajtából. E környezetben a megtévesztés nagyobb bűn, mint ha TVben egy reklámszpotban látnád. Vannak itt laikusok is, őket könnyebb megvezetni.

Veheted a kritikámat annak, aminek szántam: nem minden arany, ami fénylik.

Den: A mechanikáról szóló kérdésben nem a fej-lemez mozgásának idejét, hanem a szabadesést érzéklő védőmechanizmus gyorsaságára lennék kiváncsi, tehát arra, h. mennyi idő alatt érzékeli: h. 1. most szabadesés van; 2. védőmechanizmus bekapcs. Együtt a kettőt.
    A 3. lépés gondolom az általad írt író-olvasó pozicióból való kiállás.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák