- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_ferenc
őstag
köszi a magyarázatot, de tudom mitől nevezték el északinak az északi hidat és a dléit is.
és a linkek olvasgatása után már rájöttem arra is, hogy a 2x 16x PCI-E sávhoz kell a plusz kártya a chippel.
nekem is nf4-es lapom van, így tudom, hogy ott csak egy chip van.
akkor is fura ez a lap. -
szasza_xp
senior tag
Huh, nekem már csak egy kérdésem van, hova lehet bedugni, a naypapámtól örökölt szovjet villanyborotva 12 V-os csatlakozóját, mert ez a megoldás nagyon hajaz valami orosz megoldásra
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Nem lehetséges, hogy ez egy olyan kezdeményezés lehet, mint az Asrock-nál? Lehet, hogy így próbálják felkészíteni magukat az eljövendő új proci foglalatokra...
De az is lehet, hogy csak hülyeségeket beszélek...
Hoppácska, ezt új hsz-nek szántam, nem válasznak
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
anno a lapon történő elhelyezés miatt hívták északi (AGP, RAM vezérlő) és déli (USB, IDE, később SATA, floppy) hídnak. nF4-nél ilyen nincs, ezért hiba szerintem így nevezni, bár fizikailag tényleg egymás ''alatt'' vannak, de akkor is...
nem északi híd, hanem az a chip nyomja a 2. 16x PCI-E sávot. -
anulu
félisten
jóvanna!
amúgy a ''klasszikus'' értelemben vett északi-déli párost hiba használni. tudom, hogy anno miért nevezték el őket így, de engem spec piszkosul zavar.
amúgy szerintem baromi rossz ez a kártya a levegőáramlás szempontjából. csak akkor használnék ilyen lapot, ha abszolút nem lenne más. a legjobb, ahogy ASUS-ék oldották meg. 2 chip, heat-pipe-al hűtve, és csókolom. -
t_ferenc
őstag
én ezt az egészet nem értem. vagy csak túl keveset tudok hozzá
milyen északi híd? minek?
-
bundas
csendes tag
Szerintem a cikkíró elnézett valamit
http://www.ocworkbench.com/2005/ecs/sdge/g2.htm
Itt azt írja, hogy csak akkor kell a bővítő, ha dupla 16x PCIe slot kell neked.
Ha nincs benne, akkor csak az egyik slot működik. -
thaler2
senior tag
Azt nem rtem, hogy tud az ECS ilyen csupasz nyáklapot csinálni, szinte csak műanyag foglalatok, meg 1-2tranyó van rajta azt kész. Hol van a többi cucc?
-
HERR Z
veterán
válasz
bolondember #14 üzenetére
most nem vágom mi a para
, a déli híd a proci felé néz nem a vgak felé...onnan pedig pont el tudja szívni a hátsó venti
igaz szívás ha asus fordított vga-t vesz valaki, de abból még alig van , és nem egy szörnyű érvágás.. -
HERR Z
veterán
hmm....van északi és déli híd a 32x-es nf4-nél ahogy a integrált vgasnál is...
sok ilyen lapot láthattál...amúgy meg annyi hogy a déli hidat nem a nyákra tették a cpu foglalat és a kártyaslotok közé -ahogy a többi gyártó- hanem egy kártyára...gondolom így nem kell annyira sokrétegű nyákot tervezni-alkalmazni..és ugye ekkor olcsóbb
amúgy ez a lap cirka 2 hónapja fent volt ocw-n hírben -
anulu
félisten
válasz
Alkarcsont #9 üzenetére
szerintem inkább tök részeg volt a designer, és nem látta a színeket... mondjuk komoly képzelőerő kell egy ilyen ronda színvilágú lapot összehozni...
-
anulu
félisten
#8-ban szerintem nem járok annyira messze az igazságtól. csak a megoldásnak nincs túl sok értelme. ASUS-ék szerintem nagyon szépen oldották meg az A8N32-n. az tetszik. ezt egyelőre nem tudom hova rakni, ahhoz látni kéne a ''bővítőkártyát'' is.
-
Alkarcsont
senior tag
Barbie alaplap
-
anulu
félisten
akkor viszont a megfogalmazás lett piszok mód rosszul összehozva, nF4-nél ugyanis nincs északi és déli híd! tudtommal a 2x16 PCI-E szálat úgy hozták össze, hogy 2db nF4 chip van a lapon, de az egyiken csak annyi van engedélyezve, h tudja az 1x 16 szált, meg kommunikál a másik chippel, de akkor is erős csúsztatás az ECS részéről, ha ''északi'' és ''déli'' hídnak nevezik a chipeket, merthogy nvidiánál nem tegnap óta csak egy chip van. az lehet, h adnak egy olyan kártyát, amin rajta van a másik chip, de ennek annyi az értelme, mint a... semmi!
-
anulu
félisten
dombon ülő fűcsomó legyek, ha értem... milyen ''északi-híd'' kell ennek az alaplapnak?? úgy érzem, hogy elrohant mellettem a fejlődés vonata, és valamiről nagyon lemaradtam. ott a lapon az nF4-16x, akkor mi a péknek ez a külön kártya?
-
tomesto
aktív tag
Elég különleges...Főleg színekben
Hát manapság úgy megtömködik a lapokat minen földi jóval h lassan ár a déli hídat is külön kapjuk meg hozzá
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Jézus szive,ezek már megint mit műveltek.
-
bolondember
MODERÁTOR
na, regen neztem ekkorat egy deszka kepen...
De, h eszaki hid kulon kartyan?! Fura, no...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest