- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
''Nekem meg a szubnotiknak nincs értelme. Mégis hol használnám, a kocsiban? Vagy a BKV buszon?''
Egész napos mobil használatnál ég és föld a különbség a 3 kilós normál asztali notebook és a subnotebook között. Szeretek a kagylófotelben, vagy az ágyon eldőlve dolgozgatni, egy 3 kilós, meglehetősen nagy befoglalóméretű, a VGA-ja miatt még leszabályozva is elég komolyan melegedő géppel ez nehéz ügy. Emellett minden hozzácsapott cuccal és a táska súlyával egy ilyen gép 5 kiló körül van. A mostani subomhoz általában nem szoktam cipelni az adaptert, 5-5,5 órát tud akkuról, ez általában elég egy napra, így táskástull együtt sincs összesen 3 kiló. Igaz, hogy többnyire én is autóval járok, de ez még így is sokat számít. Ha valaki rendszeresen tömegközlekedik, annak pedig gondolom még többet. Egy notebook nem arra való, hogy full terheltséggel használjuk egész álló nap, arra egy komoly asztali munkaállomást kell venni. Egy notebook alapcélja a mobilitás, bár manapság sokkal többet számít, hogy divatos, menő, modern. Holott az esetek 80%-ában egy asztali gép sokkal inkább megfelelő lenne az adott célra.
Egy megbízható, felső-közép kategóriás, nagy teljesítményű gép 350-400e Ft. Ennyiből valóban kijön két olyan asztali gép, ami ezt a szintet hozza, és hála a 2,5''-es merevlemezeknek és a hozzájuk tartozó rackeknek, az adatátvitel sem gond már. Ha rendszeresen mozognék a kollégium/albérlet és otthon között, és egy erős gépre lenne szükségem, akkor én biztosan ezt a módszert választanám.
Jelen esetben azon dolgozom, hogy összerakok egy erős asztali gépet, a subnotebook pedig marad mobilnak - és azt hiszem, hogy ezzel tökéletesen sikerült végre teljesítenem a céljaimat.
Elfogadom persze, hogy mások véleménye, elképzelése a notebookokról, azok felhasználási területéről eltérő lehet, ezért mindezt kérlek fogadd személyes véleményként, és úgy, mint egy lehetséges felhasználási módot.
Erdoke: ''Tulajdonképpen DTR-re csak annak van szüksége, aki durván játszani akar a gépen, vagy grafikai alkalmazásokkal dolgozik.'' - Nehezen tudom azt elképzelni, hogy az ilyen felhasználók jobban járnának egy DTR géppel, mint egy izmos asztali munkaállomással, ami egy hasonló teljesítményű DTR árának ismét csak fele.
A cikkel kapcsolatban azonban elsősorban ez a mondat ütött szíven:
''A gyártók így – amennyiben az imént ismertetett kombináció alkalmazása mellett döntenek – teljesítmény viszonylatában több mint fél éves piaci előnyre tehetnének szert az Intel hivatalos platformmegoldásával szemben.''
Annak idején, amikor elterjedtek a Northwood alapokra épült notebookok, szintén ugyanez volt a helyzet. Mostanra a piac végre magára talált, és bebizonyosodott, hogy többet ér az, hogy valódi mobil platform kerüljön a gépbe, mint a teljesítmény. Jó, tudom, ez a két platform most közelebb áll egymáshoz, de az első szériás (1,8GHz, 2Ghz körüli) Northwoodok sem voltak vészes fogyasztásúak.
Másrészről igaz ugyan, hogy minden gyártó kihasználta ezt a trendet (nyilván most is lépni fognak), a legnagyobb előnyt azonban akkor is, és várhatóan most is a low-end brandek fogják élvezni, akik miután a megbízhatóságra és a presztízsre nem tudnak építeni, így próbálnak vevőket szerezni: Gericom, Clevo, Acer, FuSi Amilo szériák, stb...
p -
Sipi
addikt
Nem tudom, mert nincs autóm.
Noszóval, én a DTR létjogosultságát értem. Azt nem értem, hogy egy gyors, erős asztali gépet (amelyből lehet kicsi és könnyűt is venni) akarnak kiváltani gyors, erős, nehéz notival. Jelentős különbség van egy 2,7 és egy 3 kilós laptop között - lévén ezt magadnál hordozod, így nem mindegy a 30 deka sem. De egy 5 és egy 6 kilós gép között már nem annyira, örülsz, ha ki tudod emelni a kocsiból.
Az alkalmazott technológia pedig úgy tűnik, nem éppen mobilbarát. Ergo lesz egy notid, ami a notebookokra jellemző dolgok közül lényegében egyet sem teljesít - viszont horror árú.
Egy átlagos Dell gép 170-200 ezer forint. Max. 250-ből van egy jó konfigod.
A subnoti lehet, hogy értelmetlen számodra, de vedd figyelembe, a laptopokat elsősorban hordozhatóságra tervezték. Ennek pedig maradéktalanul eleget tesz.
(Egyébként láttam már szubnotit, és szerintem nagyon használható akár a mindennapokban is. Arra pedig, amire - elvileg - egy laptop való, tökéletes.)
Mod2: nem, a BKV-n ne, az életveszély. De pl. egy kocsmában, ahol a haverokkal kockultok, jól jön.
Sipi
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Jó, ne akarjuk. Mindenesetre nem tudom elképzelni, mennyivel könnyebb egy 30x30cm-es kisgépet a ráfektetett tft-vel, lapos billentyűzettel kocsiban cipelni, mint egy ugyanekkora, kicsivel könnyebb notit, amihez pluszban jön még a hálózati adapter.
Súlyban, méretben kb. ugyanott van. Egy ekkora gépet elméletileg tudsz cipelni, gyakorlatilag ugyanúgy autó kell hozzá. (Már egy normál noti is baromi nehéz, ha a kiegészítő ketyeréivel cipeled.) És ehhez jönnek a melegedésből adódó problémák, minden egy asztali gép árának többszöröséért.
De felőlem mindenki azt vesz, amit akar. Csak nem értem.
Azt aláírom, hogy lehetnek olyan felhasználási területek, melyeket ugyan nem tudok elképzelni, de léteznek. Viszont véleményem szerint nem ők fogják kapkodni, hanem a divat-rajongók, mert jól mutat a haver előtt a legújabb technikai csoda. De ettől nem hiszem, hogy jobb lenne, mint ahogy egy Core Duo-s, DirectX10-kompatibilis Ati VGA-val felszerelt subnoti sem túl értelmes dolog.
Sipi -
Sipi
addikt
Jó, de itt nem ez a szitu.
Adott egy notebooknak becézett gép, ami nehéz, nagy, melegszik. Léteznek kisméretű asztali PC-k is.
Akkor minek venni egy ilyen erőművet? Lesz egy kvázi hordozhatatlan ''laptopod''. A helyhiány nem hiszem, hogy indok. Vicces lenne, ha egy irodában, vagy akár az íróasztal alatt nincs egy minidesktopnyi hely, meg egy kevés a TFT-nek. (A Dellnek pl. van SFF méretű OptiPlex háza, az vastagságban tér el egy nagyobb notitól.)
Ennek az árából azonban kijönne egy normális dekstop munkaállomás, meg valami mütyür, amin hurcolászni lehet. Gondolom, senki sem a vonaton szokta beizzítani a CAD-rajzolós melóját.
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Trollok komolyan
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest