Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• R.Zoli

őstag

Sokan panaszkodtak ,hogy a Texturázó egységeke számát növelni kellene vagy gyorsítai valahogy a textirázó sebességét az R600-nak...A fudzillán volt egy hír ,hogy ilyen irányba is fog változni az R650 az R600-hoz képest...Illetve az 1 Ghz-es órajelet is el fogja érni az R650... Mindezt kb. 2,5 hónap múlva tudja... Szóval aki tud szerintem várja meg az augusztust :)

• R.Zoli

őstag

válasz Raymond #282 üzenetére

Persze ,ezt én is írtam ,hogy a folding legalább rajta van a témán, nyílván ők a legnagyobbak a témában ezért is.... De arról mi a véleményed ,hogy minden idióta használhatatlan ''reklám'' progit tudnak adni egy VGA-val míg a tök ingyenes foldingot nem... Ezzel azért lehet sokat lépne előre a dolog... Sőt most mondok egy baromságot... Lehetne itt is benchelni VGA-kat, kb. ugyan annyi értelme van mint a 3Dmarknak :D Szépen lehetne vizualizálni a dolgot mint PS3-mon is megtették szal ilyesmi mai kornak megfelelő ''hype''-ra gondoltam :)

Az egy csopoton a foldingot értettem... Lehet csak én vagyok szerényen informált de a többi csoportosulás (pl WCG) nem tudok róla ,hogy lenne GPU kliensük... Szóval úgy értetm ,hogy sokan kik mondjuk BOINC-ot futtatnak ki merem jelenteni a 90%-a nem is tudja ,hogy GPU-ra is létezik kliens egy másik csoportosulás tevékenységében... Szóval így értem a dolgot ,hogy nincs megteremtve neki az alap...Ergo nem is tudnak a lehetőségéről sem...

Igaz, amit mondasz ,hogy kell gép a VGA melléde szerintem nagyon nagy számban fogynak így is ezek a VGA-k...Ergo lehet ,hogy aki most is futtat mondjuk valami ilyen klienst és megtudná ,hogy van ilyen GPU kliens is emiatt venne olyan VGA-t amivel jobban mennek ezek a számolások... Van sok külföldi fórum ahol dicsőség ha mondjuk WCG-ben előkelő helyen vagy, kb. akkora szá mint a 3d mark vadászat, az egyiknek semmi a másiknak hatalmas jelentősége van...

Nincs sehol topik a GPU-k ilyen irányú felhasználásáról? Engem érdekel a téma szerintem lenne sok más ember is...

• R.Zoli

őstag

válasz Raymond #276 üzenetére

Nem arról szól a topik melyikünk foglalkozott többet a témával , nem kell fényezned magad elhiszem ,hogy tudod miről beszélsz :D A lényeget írtam le ,hogy nekem mi nem tetszik benne és nem cáfoltam meg amiket írtál ,hogy valami is nem lenne igaz csak kételkedtem nem pedig a Te válaszaidba kötöttem bele...Amúgy ha neked ez vita akkor örülök, én csak leírtam ,hogy látom a dolgot és nem vitatkozom ha jobban tudsz valamit írd meg ,hogy úgy van és elhiszem :) Azt hiszem erről szól egy fórum :) Én sem vágom azt a fejedhez ,hogy én meg abban tudnálak kioktatni ,hogy mi is az amit számol a folding projekt és ennek mi a jelentősége igazából, ez a kutyát nem érdekli, ergo nem kell személyeskedni én sem tettem :)

Szóval koncentráljunk a tárgyilagosságra: A GPU támogatásnak úgy érzem nincs megteremtve a normális interface a legtöbb esetben ezért nem jönnek az emberek, ennek reklámot is kell csinálni egy szinten nem csak kirakjuk a honlapunkra ''oszt csá''... Bár a folding a legkorrektebb ezügyben mert a többi projektet futattó csoportoknak GPU kliensüket még nem is láttam... Én WCG projektekben vagyok benne és BOINC-ot futtatok, ergo itt semmi GPU kihasználás nem is oldható meg...Ez a szomorú ,hogy csak 1 csoport foglalkozik vele igazán, ezért nincs is tere a dolognak... Azt gondolom ők sem várják el ,hogy a semmiből majd látogatják az emberek az oldalukat, kevés emberhez jut el a hír ,hogy egyáltalán van ilyen... Hidd el ez a gond...
    A VGA gyártók csomagolhatnának CD-ket a kártya mellé pl. ilyen kilensekkel és akkor hidd el nagyon sok ember lenne aki futtatná... Ez általános probléma...

Amúgy néztem a fórumot amit linkeltél, ott valóban 45%-ot írnak plusz teljesítményre az R600-ra, ami szerintem nagyon jó! A mezei GPU-t úgy értettem ,hogy bemész a boltba és bármikor megkapod nem is olyan nagy pénzért közel sem mint egy PS3-mat...A statisztika viszont ha nem mutat valós képet GPU/CPU viszonylatban akkor mi értelme van?

• R.Zoli

őstag

válasz Raymond #270 üzenetére

Rosszul fogalmaztam kicsit...Nem a utánanézéssel volt gond szóval nem kell a másikat hülyének nézni maradjunk ennyiben :) Az azért tök jó ,hogy Te előre tudják mennyit fog menni az R600zal a folding :) A PS3-nál arra akartam csak utalni ,hogy a Cell ki van kiáltva az über high-tech cuccnak mindig mikor egy mezei GPU amilyen az R600 is pl. leveri teljesítményben egy ilyen programban... Illetvearra akartam utalni ,hogy mennyire örülnek a folding projektesek ,hogy a PS3-mas tulajok beszálltak sokan a projektbe mikor ha egy R600 szintű GPU-val szállna be mondjuk 7000 ember akkor az kb kiadnáa mostani 30000 PS3 számítási teljesítményét...Kb. ez az arány... Nem értem mért a GPU kliens a másodlagos a folding projektnél és arra gyúrnak kevesebbet mikor itt van éppen a nagy potenciál... Ez lenne a lényeg remélem most már érthető...

• R.Zoli

őstag

válasz rocket #260 üzenetére

Én inkább úgy látom ,hogy ők valami olyat akarak létrehozni ami egyben egy ütős csomag és sokkal többre tudod használni mint játszadozás... azért ha belegondolsz az a 4x4 platform még mindig nem butaság akinek brutális teljesítmény kell... Namost ha mondjuk itt lesz a Barcelona és 2 db 4 magos proci + 4 darab R600-ast belepakolsz egy gépbe akkor lassan szuperszámítógépet építhetsz... Ezt most csak átvitt értelemben mondom, de a lényege az ,hogy egy olyan szegmenst tudnának ezzel megnyitni amire eddig nem volt lehetőség... Ergo asztali méretű gépek TFLOPS-os számítási teljesítménnyel... Azt hiszem nem véletlen az Intel ezirányú projektje sem a 80 magos procival...Ők is érzik ,hogy nagyon nagyot lehetne ugrani ebben....

• R.Zoli

őstag

Azért az is sokat elmond ,hogy a PS3-nál a folding ha GPU-n megy akkor sokkal nagyobb a számítási teljesítmény mintha a Cell-en nyomnák :D Azért szerintem eléggé dúrva potenciál rejlik ezekben csak eddig nem volt teljesen olyan a GPU architekt amivel meg tudták volna ezt egyszerűen lovagolni... De szerintem az R600-ra ez nem igaz ,itt én nem látom ,hogy túl nehéz lenne egy optimális klienset kiadni hozzá egyszerűen...Legalábbis az X1800/1900-as szériát ha be tudták fogni foldingra pl. a kkor az R600 szerintem egyszerűbb lesz mert jobban fekszik a felépítésének a ''számolás''...

• R.Zoli

őstag

A nagy DX10 hájpnak is el kell ülnie, hogy tisztán lássunk, és ott van még a másik oldal, a GPGPU-s. Lehet, hog az R600 már elsősorban pro clustereket verő számoló állatnak készült, amivel az AMD majd a nagygépes konkurenseket akarja csapkodni, és csak mellékesen használhatzó DirectX kód futtatására, a G80 meg egy ''játékchip''.

Ez én is elgondolkodtam erősen mert ha megnézzük akkor az R600 ereje brutális lehet akár egy folding@home vagy bármilyen ilyen számoláshoz is és simán ver bármit ami most elérhető ilyen célokra és akkor ugye nem is beszéltünk más feladatokról... Érdekes lesz... Ha jönne egy optimalizált folding mondjuk R600-ra az sok mindent elárulna szerintem...

Talán az sem véletlen ,hogy Ati vonalon indultak el pontosan a folding és egyéb projektet GPU kliensei... Lehet az AMD itt is nagy fantáziát lát a clusterek világának meghódítására... Nem lehet az sem véeltlen ,hogy amikor reklámozták az R600-at a Barcelonákkal akkor az egész gép teljesítményére mondtak egy rohadt nagy számítási teljesítményt és nem azon ugráltak mi mennyi frame/sec... Csak nem tudom ebben mennyi pénz van ha ilyen célokra nyomják el a GPU-t...

• R.Zoli

őstag

válasz rudi #244 üzenetére

Mért lenne a veszte? A kártya most is GTS felett teljesít jobb áron és a jövőben ha optimalizáltabb/jobban fekvő kodot kap illetve a driverek is javulnak akkor csak javul a helyzet...Azt se felejtsd el ,hogy a chipet magasabb órajelekre tervezték, tehát 3-4 hónapon belül itt lehet a 65 nanos és 1 Ghz-es változat GDDR4-es memokkal... Namost valszeg az a chip olcsóbban előállítható lesz mint az NV 80nanos G8x chipje és kb. hasonló teljesítményt is fog tudni a mostani tesztek alapján a két architektet összevetve...Arról nem is beszélve ,hogy a fogysztásbeli gap is csökkenhet a két gyártó csúcskártyái között...

Én nem látom ezekk miatt vészesnek a jövőt...A gond ott van ,hogy az AMD-nek pénz kellene ás valszeg azt nem az R600 fogja hozni...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés