- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafiqs
őstag
válasz
macilaci78 #28 üzenetére
És mekkora ugrás volt a Doom II. és a Duke Nukem 3d között. Mert a Doom II. mint tudjuk valójában 2D-s játék volt. Az első fps amit valóban 3D-ben lehetett játszani a Duke volt.
Retrofíling rulez. -
Grafiqs
őstag
Ellenben ha megnézed a fejlődés irányvonalát akkor nem is nagyon lehet számítani nagy bejelentésre. Pölö gondolok itt a mindenből kettőt, négyet elvre. Igazándiból ugye nem nagy lépés. Nem kell rá közel sem akkora energiát fordítani mint mondjuk az XT-ről a 286-osra váltáshoz.
Mert ez egyszerűbb olcsóbb. És marketing szempontból jobban eladható. Mert több meg nagyobb meg stb. Imho ezért is álltak le a megahertzek folyamatosan égbe nyúló emelésével is. Leszámítva a technika korlátait, persze. De már nem tud akkor különbséget mutatni, hogy egy dobozon most 3,2Ghz vagy 4Ghz szerepel. Legyen inkább kettő az előbbiből és nézze csak a user, hogy mekkora nagy dolog. Szerintem parasztvakítás.
És véleményem szerint ebből kiutat csak egy gyökeres szemléletváltás hozhat. Mármint a fejlesztők részéről. -
Grafiqs
őstag
Vagy a régi Prince of Persia. Még XT-n. Sárga Herculesen, mekkora élmény volt. És micsoda programozói zsenialitást kívánt a megírása. És ez az amit én ma nagyon hiányolok. Az alaposság, odafigyelés és optimalizálás szinte tökéletes hiánya. Mindent alárendelnek az úgynevezett gazdasági érdekeknek. Amik persze elég hamisak (is lehetnek).
L3zl13: Akkor nézd onnan a dolgot, hogy nem is oly rég, mondjuk 15-20 éve mekkora kiváltság volt ha valakinek otthon lehetett egy gépe. Amit persze általában a szülők vásároltak, és általában munkára és kevéssé szórakozásra használtak. -
Grafiqs
őstag
-
Grafiqs
őstag
válasz
macilaci78 #11 üzenetére
Hm... tényleg. És azon még programokat írni sem volt egy nagy truváj. Legalábbis nekem aki nem vagyok egy programozó zseni, de 64-en +4-en még egész használható kis cuccokat tudtam készíteni.
De álljunk meg egy pillanatra. És gondolkodjunk el...
60 év.
Ennyi idő alatt jutottunk el az ENIAC-tól a mai gépekig. Micsoda fejlődés. Számomra szinte a lehetetlen kategóriát ostromolja. Fantasztikus mérvű a fejlődés. Vagy nézzük egy picit más szemszögből. Mennyire fel tudnak-tudunk háborodni azon, hogy kijön egy új fejlesztésű bármi. Bármi lehet egy új videókártya vagy bármi féle alkatrész. És ez az alkatrész nem tudja a ShaderModel akárhányas verzióját csak egy picit kevesebbet és a legújabb játékokban esetlegesen valami apró effekt nem jelenik meg. És amikor ezen háborgunk akkor gondoljunk vissza oda, igen az ENIAC-ra. (Amiről sokan azt sem tudják, hogy eszik vagy isszák.) Ott ahhoz hogy új parancssort lehessen kezdeni újra kellett kábelezni a gépet. És még csak monitor sem volt, hanem csak lyukkártya.
Számomra oly csodálatos dolog, tud lenni hogy az ember milyen fejlődésen tud keresztül menni. És oly lesujtó tud lenni a gondolat, hogy vannak akik abszolut nem tudják értékelni azt a mi most van, illetve nekik van. Mindíg csak a jobb. Szerintem az tudja csak igazán értékelni a jót aki tapasztalta a kevésbé jót.
Nah, érzelgés off.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Home/Nest
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Magisk
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- További aktív témák...
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged