- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
karib
addikt
Rendben, tesztekben kimérhető a 64 bit előnye néhány speciális alkalmazásban. Te meg én otthon ebből mit érzünk? És te meg én vesszük a legtöbb desktop procit, így egyelőre nincs nagy jelentősége a 64 bitnek, ahogy MS és Intel is jól látja. Más kérdés, hogy az AMD viszonylag fájdalommentesen tudta integrálni a K8-ba, jó is és potenciálisan plusz teljesítmény is van benne, de rövid távon a legkézzelfoghatóbb előnye a marketing érték, amit ki is használtak alaposan, amíg az Intel ki nem húzta alóluk a szőnyeget :) A dologba az is belejátszik, hogy az AMD egy procit fejlesztett desktop és szerver alkalmazásra, és nagyon rágyúrt az utóbbira, ahol pedig tényleg sokkal reálisabb a 64 bit előnye, tehát kihagyni nem volt érdemes. Kíváncsi leszek az első 32 bites Hammerekre (Paris talán?), mennyire maradnak el a nagyobbik tesótól, hiszen elvileg csak a kiterjeszett utasításkészlet lesz a differencia, plusz kevesebb cache (vajon az menniyt számít majd?). Meglátjuk. Azért örüljünk, hogy most minden szépen és gyorsan elfut 32 biten is, jövőre meg bőven ráér mindenkinek 64 bites Windowst kalózkodni :U
-
dzsoni
senior tag
Na fakk :(
-
fLeSs
nagyúr
Igazából kinek fáj a 64 bites Windows hiánya? Bőven elég lenne, ha a Longhornnal megkapjuk, egyszer. Csak hát az AMD kampánya erősen arra épült, hogy milyen frankó is nekünk a 64-bit és rögtön itt is lesz - erre az Intel nagyon taktikusan bedobta, hogy bizony ők is tudnak ilyet, csak várjunk egy kicsit... Az Intelnek nem nagyon fáj, az AMD-nek sem teljesítmény szempontjából, hanem mert kihúzták alóluk az egyik fő és könnyen sulykolható érvüket
Azt azért ne felejtsd el, hogy a néhány fellelhető teszt szerint, amiben 64 bites Window-zal teszteltek, ott az A64-ek gyorsabbak voltak, mint 32 biten, legalábbis azokban a programokban, amik támogatják már a 64 bites windows-t. Tehát elkellene a Win az AMD-nek. -
iguana
őstag
csak év vége?! baaaa... :(
-
Peet
senior tag
Engem személy szerint is a 64bites windows verzió fog majd érdekelni, de mi van a linuxokkal?
Szinte már az összes linux tudja a 64bitet!
Ennyivel könnyebb ott átállni?
Ez elgondolkodtató nem? -
erdoke
titán
Mondtam már az év elején, hogy csak év végére lesz 64 bites XP. CSak tudnám, hol olvastam akkor erről, elég jó forrásnak tűnik.:)
-
ATI_R300
tag
Nekem mind1 én csak jövőre akarok fejleszteni akkora meg már rendesen beérik majd a 64 bites technológia:)
-
karib
addikt
válasz
Penge Borisz #13 üzenetére
Igen, de ehhez még lobbiznia sem feltétlen kell az Intelnek - elég zavart kelteni a 64 bit körül és húzni az időt. Persze minden bizonnyal nem ismeretlenek egymással az Intel és a Microsoft, de nem hinném, hogy feltétlen puszipajtások lennének, lévén az Xbox2 sem Intel alapú lesz, ami azt sejteti, hogy a Microsoft is próbál függetlenedni ettől a platformtól.
-
karib
addikt
Ez az egész 64-bit jelenleg egy nagy marketing duma. Egyszerűen könnyen eladható, hogy a 64 jobb a 32 bitnél. Szerencsére az A64 32 biten is bőven elég gyors - csak hát ezt nehezebb a jónépnek megmagyarázni, hiszen a gigahertzek a P4-nek állnak.
Szép kis marketing és taktikai csata folyik most az Intel és az AMD között, amit lehet, hogy a Microsoft inkább a partvonalon ücsörögve néz végig, minthogy ő is belemélyedjen (lásd apró eltérések az AMD és Intel implementációk közt). Nem tartom kizártnak, hogy a Microsoft és a driverkészítők késnek, de az sem lehetetlen, hogy a Microsoft egyszerűen meg akarja várni, amire letisztázódik a deskop 64-bit mizéria, és egyszer kiadni egy Windowst, mint utána havonta peccselgetni (lesz amúgyis bőven más, amit majd lehet rajta :o).
Igazából kinek fáj a 64 bites Windows hiánya? Bőven elég lenne, ha a Longhornnal megkapjuk, egyszer. Csak hát az AMD kampánya erősen arra épült, hogy milyen frankó is nekünk a 64-bit és rögtön itt is lesz - erre az Intel nagyon taktikusan bedobta, hogy bizony ők is tudnak ilyet, csak várjunk egy kicsit... Az Intelnek nem nagyon fáj, az AMD-nek sem teljesítmény szempontjából, hanem mert kihúzták alóluk az egyik fő és könnyen sulykolható érvüket... -
X-COM
nagyúr
''minden'' energiát az xpsp2-re fordítanak, emiatt csúszhat és csúszik is más project
-
Penge Borisz
tag
Én szerintem kicsit naívság azt gondolni, hogy az ilyen hírek mögött nincs semmiféle üzleti érdek vagy elhallgatott információk.
Mint a Half Life 2 esete. A csúny gonosz hackerek ellopták a forráskódot ezért még egy év kell, hogy az egészet újraíjuk. Pár hete azért beismerték végre, hogy nem igazán voltak kész azért volt a csúszás.
Persze lehet, hogy nincs semmi hátsó szándék a cikk mögött.
Ez csak az én véleményem. -
VladimirR
nagyúr
válasz
Penge Borisz #3 üzenetére
1: nem hiszem, hogy az intelnek lenne beleszolasa ilyenbe
2: ha az intelnek lenne beleszolasa ilyenekbe, az a64 32biten is ugyanott/elobbre van -
Zoz
őstag
De amíg nem jön ki a oprendszer, addig driver se lesz hozzá....
Anno 2000 meg az XP megjelenése után is beletelt pár hónapba amíg kijöttek a driverek. -
Penge Borisz
tag
válasz
Alvin_ti4200 #4 üzenetére
:)
Egy pár embernek erről biztos más lesz a véleménye. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Penge Borisz #3 üzenetére
én is erre gondoltam, csak nem mertem nyílvánosan leírni:))
-
Penge Borisz
tag
Nem tarom kizártnak, hogy ebben az Intel is benne van egy kicsit.
Nekik ez pont jól jön. Ameddig nincs 64 bites op rendszer addig nem is lehet teljesen kihasználni a 64 bites procikat. Így hiába jelentette meg előbb az AMD az Athlon 64-et. :(( -
Alvin_ti4200
félisten
Na akkor A64 átcsúszik jövőre, mind1, addig kihúzom ezzel a szutyokkal:))
-
L3zl13
nagyúr
Egyenlőre nem vagyok érdekelt, de azért kíváncsian várom már...
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED monitor topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest