- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
szélerőmű
tag
Volt néhámy Via chipset-es lapom az évek folyamán:
MVP3 a K6-2-es időkből
KT133A a Duronhoz
KR7A Duronnal kezdte, most is menne benne az 1600+-os Palomino, ha az északi híd aktív hűtése sok év után nem kezdte volna el a hattyúdalát.
Via AMD fronton a nem működő PCI lock miatt vesztette el piaci részesedésének túlnyomó részét. A helyzet hosszú ideig nem javult:
[link]
[link]
[link]
Személy szerint meguntam a várakozást. A KR7A-t AN7-re cseréltem. Húzzanak bele Taiwanon a mérnökök, mert az olcsóbban kevesebb fícsört kinálunk elv nem igazán jött be. -
TomiFiu
tag
Kérdés: Ati chipset-es AMD CPU-s alaplapot tudna nekem mondani valaki? Linkel aha lehet. Köszi
-
-
Male
nagyúr
A valóságtartalma elég kétséges... az Intelt miért érdkelni, hogy a VIA gyárt e procikat? Abban a kategóriában, ahol a VIA CPU-k vannak, nem is tudom van e Intel megoldás...
''elsősorban az alaplapi chipsetek üzletágának megerősítése lehet a kulcsfontosságú feladat, hiszen az ATI visszavonulása után háromszereplőssé váló piacon''
Háromszereplős??? Szeritnem mind az AMD mind az Intel procikhoz szánt chipsetek terén 4 szereplő van... (nVidia, SiS, VIA mindkét oldalon + Intel/AMD-ATI a sajátjukhoz) -
Renwick
őstag
Érdekes adalék a témához, angolul értőknek:
''GIANT CPU maker Intel is pressuring smaller rival Via Technologies to exit the CPU market, industry sources in Taiwan claim.
In exchange, Intel will allow Via to continue making PC chipsets which use Intel's patented technology, say the sources at PC mainboard manufacturers, who do not wish to be named.''
Folytatás itt (mivel INQ, ezért nem árt fenntartásokkal kezelni): [link]
üdv
R. -
Paqito
senior tag
Kicsit visszamenvén az időben csak AMD fronton tudok vmit is mondani.... A VIA a konkurencia nForce2-es chipsete óta óriási lemaradásban van, pedig szerintem sokan várnánk a VIA-tól hogy stabil, jó termékekkel jöjjön ki.
Két VIA-s alaplapom volt, mindkettőt szerettem, de a korlátaik nagyon hamar előjöttek, de kétségtelen, h betonstabilak voltak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest