- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stalker-2572
veterán
Nem mennek elöl a LED-ek... mi lehet a baja?? szerintem jól kötöttem be...
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #122 üzenetére
most cseréltem le a tápventit egy Glacialtech silentbladere... a csend már szinte bántja a fülemet
-
Stalker-2572
veterán
f@szom... ők is felküldik valahova és csak ott szerelik meg az azt jelenti hogy 2x kéne mennem Pestre meg vissza és vagy egy hónapig nem lenne gépem, inkább megcsinálom magam, sz@rok a garanciára!! Milyen ventit érdemes beletenni? NoiseBlocker?
-
zazoo
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #119 üzenetére
Speedfannal hogy szabályoztad a tápventit??
Lehet egyébként, hogy pont kifogtál egy hibás tápot, nem hallottam, hogy másnál is maxon pörgött volna a tápventi. (egyébként írj mailt a Senerithez, nagyon készségesek, ha van kérdésed) -
Stalker-2572
veterán
legújabb (4.23-as) speedfannal sikerült babrálni: 5%-on tényleg halk a venti...
amúgy nemtom miért reklámozzák ennyire, hogy halk. Vagy csak nekem ilyen kurvahangos??
-
zazoo
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #116 üzenetére
Hát, ahhoz le kell kapni a táp tetejét...
Az egyik alu hűtőborda mellett egy citromsárga színű műanyag ''csomagban'', könnyű megismerni, ha a ventitől követed a vezetéket...
Az alaplapra köthető csati csak egy RPM-visszajelző, onnét nem szabályozható... -
zazoo
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #109 üzenetére
háát, elég soknak tűnik, nekem max. 1750-ig ment kb. ugyanolyan konfiggal , mint a tiéd, max terhelésen. (lehet, hogy hozzáér a hőszenzor a táp egyik belső hűtőbordájához?)
-
TommyGun
őstag
Ilyen házakat én ziher hogy nem vennék de most komolyan...mármint amiket itt Neck nézeget Pfőőjjjjj
Néztem hogy a casetek 12k....most nem azé de még egy picit hozzácsapsz és kapsz egy űberminőségű Chieftec házikót, igaz kinézetre szolid, ám elegáns szerintem és iszonyat jól szerelhető....nagy masszív mi kell még... -
canniball
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #112 üzenetére
A venti: Bővebben: link, a (hazai) beszerezhetőség: Bővebben: link.
-
canniball
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #103 üzenetére
Halkítási tipp: NoiseBlocker SX2Pro rulez!
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #109 üzenetére
nektek mennyit forog? mivel lehetne állítnai?
-
Stalker-2572
veterán
Power Supply 2700 RPM
ANNYÁááD mi van ezzel? nem sok ez? -
F7
tag
válasz
Fan only ra kötötted a ventiket?
-
zazoo
csendes tag
válasz
Az elülső ventit sürgősen hajítsd ki, semmit sem ér (kipróbáltam, az Antec ventit elöl maxon pörgetve nem változott a CPU és rendszerhőmérséklet, az egyébként sem túl forró vinyók meg 2 fokkal lettek hűvösebbek... (ugye ebben a pozícióban csak a házon belüli turbulenciát fokozza, de nem szív be érdemi mennyiségű levegőt)
A hátsó ventihelyre meg vannak a Silentbladenál jóval halkabbak is (pl Noiseblocker?) -
Stalker-2572
veterán
UP
-
Stalker-2572
veterán
up halkítási tippet várok
-
Stalker-2572
veterán
Végre megvan a ház!! 12cm-es ventit lecseréltem egy GlacialTech SilentBlade-re és tettem bele mégegyet előre is...
Szerintem a ház egészen hangos
további tesztek után még írok -
zazoo
csendes tag
Egy Athlon 2500+@3200+, 1 vinyó, egy rad9600pro (passzív) +2 memmodul, +2 PCI kártya + 2 opt. meghajtó. Idle CPU-m a Sonata tápjával 48-49 fok volt, a passzív táp mellett 49-50 fok. A táp egyáltalán nem forrósodik fel terhelés alatt sem (valószínű tényleg (kb) 89 %-os hatékonyságú, ahogy az adatlapja mutatja, és akkor saccperkábé 15 W-ot kell eldisszipálnia).
A hátsó 12 cm-est is lecseréltem egy Noiseblockerre, az is sokat halkított (most 7V-on jár)
. -
Santos
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #95 üzenetére
Azért akarom lecserélni,mert nálam már a táp a ''leghangosabb''.Egy átlag felhasználó valószínűleg szinte észre se venné hogy megy a gép,de aki egyszer elkezdi csendesíteni a gépét,az nehezen áll le.Legalább is addig, amíg még van mit halkítani.Mondjuk engem már hülyének néznek otthon
.
A másik dolog pedig az,hogy nekem is közel van a fejemhez a gép,és éjszaka kicsit zavaró. -
Santos
csendes tag
Megmondanád,hogy pontosan milyen konfigot használsz,és milyen hőmérséklet értékeid vannak és voltak azelőtt?Nekem is Sonata házam van és én is váltani szeretnék passzív tápra,csak nem tudom,hogy mennyire melegedne a gépem.
Te nem tapasztaltál sípolást vagy brummogást az fsp tápból,ahogy azt egyik tesztben leírták?
Egyébként tényleg elég halk a Sonata táp.
Köszi. -
zazoo
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #92 üzenetére
Egy FSP ZEN-t 29 k-ért (a Phantom sajna brutál drága...), persze, mert hangos volt az eredeti (nekem).
Amúgy az egyik leghalkabb léghűtéses táp, ha nem 50 cm-re van a füledtől a ház (mint nekem), akkor nem fogod hallani... -
zazoo
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #89 üzenetére
Vettem bele egy passzív tápot
Ja, amúgy olyan jó a ház szellőzése, hogy nem nőtt a hőmérséklet belül (idle állapotban) a passzív táp használata mellett
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #86 üzenetére
up! valaki?
-
zazoo
csendes tag
Érdekel vkit egy Sonataból kioperált (Truepower 380S) tápegység? Sajna külön nem lehet kapni, így várok (értelmes) ötleteket beárazásra is...
(ja, még kb. 2 év gari is van rá) -
Stalker-2572
veterán
upupup
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #84 üzenetére
UP!!
-
Stalker-2572
veterán
érdemes ezt a házat lehangszigetleni?
-
aronocs
tag
Ha jol latom, a kartyak kitakaro lemezkeit ki kell torni, ez nem tul elegans es praktikus megoldas.
Nem latom, hogy van-e a vinyok elott venti hely. A 1016ban van.
De ugy nez ki, hogy a felso 5.25os hely rejtett, ami pozitiv.
A hatso szellozo venti racsa viszont nem a legjobb dizajn, bar azt ki lehet vagni
A legjobb megoldas, ha megnezel egy ilyet eloben, hogy latsd, milyen minosegu anyagbol van.
Udv -
Neck
veterán
Azt akartam még kérdezni, ez a ModeCom mennyire márka?
Képek a ModeComról:
Bővebben: link
Vélemény?
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Nagyon fasza.
Pls help:
Ezekről kinek mi a vélemyénye, melyik tetszik?
Vgülis ezek is házak...
Ezek közül melyikről mi a vélemény.
És:
E kettőről mi a Vlemény?
Nagyon vacillálok
MOD: OFF
[Szerkesztve] -
aronocs
tag
válasz
Stalker-2572 #75 üzenetére
Egeszen apro barkacsolassal a sima molex csatit megbutykolod, hogy ne 12vot, hanem 5Vot adjon a ventinek.
Keress ra gugliban, pl.: 12v to 5v vagy ilyesmi.
Mar a silentPC laz hoskoraban elterjedt ez a dolog, hogy ilyen modon halkitjak a ventiket.
Tenyleg nem egy nagy dolog, semmi forrasztas vagy ilyesmi, egy-ket szerszam kell csak hozza.
szerk.: ha olyan forro a procid, akkor lehet, hogy a procihuto a ludas, de alapvetoen ez a haz egy jol szellozo darab
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
Elég hideg ez a ház? Az a baj, hogy a proci már így is felkúszik 70°-ra...
-
Stalker-2572
veterán
leszbályozom? ez még kicsit kínaiul hangzik nekem, majd ha megvettem még visszatérek ;)
-
ByB
addikt
válasz
Stalker-2572 #71 üzenetére
Maga állítja be a fordulatot a házventi (fan only csatlakozó), de nem érdemes erre hagyatkozni, mert túlspirázza a szerepét, simán leszabályozod 5V-ra és kész!!!
-
ByB
addikt
válasz
Stalker-2572 #72 üzenetére
Van joó pár festős topic, nem kell több! Ha le tudod pattintani az előlapot, akkor simán lefújhatod valami tartósabb festékkel, de mivel van ajtaja a háznak, ezért a fehér se túl zavaró!!!
-
Stalker-2572
veterán
LOL most jut eszembe, hogy fehérek a meghajtóim és vitítani fognak... valaki próbálkozott már festéssel? nyitok topikot ha még nincs ilyen
-
Stalker-2572
veterán
-
Tonyo
őstag
válasz
Stalker-2572 #68 üzenetére
nekem is ilyen van....eléggé halk a tápja.Persze terheléstől függ.
-
Stalker-2572
veterán
A ház tápja önmagában mennyire halk? mondjuk egy Taganhoz képest?
-
ByB
addikt
Mert ég és föld a kinézet, meg gyengébb táp jár hozzá! Nekem Sonata-m van és tökéletesen elégedett vagyok vele! Ennél halkabb szerintem nem nagyon lehet egy ház, de nem mindegy, hogy mit raksz bele!!! Amúgy Aqua-ba lehet kapni szerintem...
-
Stalker-2572
veterán
http://depo.hu/?page_number=6&id=21603&lid=1&csid=31
ez miért kerül feleannyiba? -
Stalker-2572
veterán
Most hol lehet ilyen házat venni és mennyiért? Tényleg halk???? Esetleg jelent már meg valami halkabb (Antec) ház ?
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
válasz
zsoltee10 #54 üzenetére
közbe ma gondolkodtam lekéne menni praktikerbe ragasztót venni.
De aztán beugrott, hogy évközbe szigeteltem pár ablakot nagy tubus szilikonnal és maradt nemkevés.
A tesztragasztás jólsikerült, már ki is vágtam parafából 2dbot reggelre megszáradnak mondom az eredményt.
Elméletileg szilikon eszményi erre a feladatra mert tökre megszáradva is rugalmas tehát ultra jó hangelnyelő/ képtelen hangot kiadosan berezonálni.
Holnap mondom az eredményt meg a mod lépéseit
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
énmeg lebeszéltem magam.
veszek 3db 12dB ventit 1et tápba 1et előre 1et hátra. (7800ft)
nappal zalmant bedugom 1400rpmre(19dB) északára kihuzum,
mbartonom megy venti nélküli zalmannal 1.25v vel primmel se megy 50Cfölé...
ráadásul gépet elöző gépből megmaradt parafával/mélyelnyelő anyaggal/vizhang elnyelővel beburkolom
és akkor még a 12dB se 12dB lesz márpedig a nem halkított antec 21dBs! azaz fele olyan halk lesz mint az antec.
(és énmég lese szabályoztam a 12dBes ventiket)
Kimit szól hozzá? -
BBoy
tag
Egy kicsit OFFtopic, de most látom az Antec weboldalán!
Nagyon állat!(Ilyet még nem láttam ezidáig!)
http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=24350# -
Integra
titán
ez hasonló ház mint a sonata Bővebben: link, bár valszeg drágább...
viszont jóval halkabb a két 12 centis venti benne mint az antec cuccai -
Fade_Away
őstag
válasz
zsoltee10 #54 üzenetére
Nekem az elöző háznál nagyon bejött. Igaz az kb csilliodB el ordított (thermatake volcano + 46dBventik...) de ott jelentősen visszafogta a dolgokat. Gondolom ittis jópár -dB fog eredményezni.
Előzőleg parafa és a házak építésénél használt hangelnyelő gumit használtam.
Ragasztásnak meg valami a praktikerbe kapható ragasztót használtam sajnos már nememlékszem a nevére. -
Fade_Away
őstag
pontosan ezek lesznek a hangforrások:
-zalman alcu 1350rpmen
-samsung 160gb
-pio108 ha pörög
meg ugye ami a sonataban van
-120mm venti
-tápventi
ami mod kell az akkor a 120as venti halkítása(poti) és a falak beborítása hangszigetelő anyaggal. Próbáltam már így hangot nagyon visszafogja és +Ct se csinál nagyon. (Szóval nem a ház falán adja le a gép a hőt ez hülyeség)
Ekkor leghangosabb valszeg a táp lesz abba meg mehet egy 12dBes venti.
ekkor meg a zalman de avval vízig nemtudok mitcsinálni.....
ekkor meg a hdd de azt ovatosan 4cm ről körbeszigetelem és berakom a 2. 12cm es ventit szigoruan leszabályozva.
Bocs az eszmefuttatásomért magamnak mondtam valószínű másnak is hasznos.
Esetleg javaslatokat várok. -
fokukac
nagyúr
válasz
Fade_Away #50 üzenetére
vedd meg, és vegyél hozzá egy potmétert is, én úgy halkítom még jobban...
nálam a silent breeze 3 és a sonata házhűtője is le van szabályozva...
a procifeszültségem meg momentán 1,425 V.
de addig is olvasgass, van pár sonata-s topic. : Bővebben: link -
ByB
addikt
Én Zalman passzív északi híd hűtőt használok, Zalman 7000B-Cu procihűtőt és Zalman ZM80D-HP vgahűtőt... Ezek és csöndes vinyó, minimum szükséeg ahhoz, hogy ki tudd használni a ház adta előnyöket.
Ami az új felfedezés: a Zalman ZM-MFC1! Érdemes a házventit átkötni erre és akkor még sokkal csöndesebbé válik, ugyanis a fan only csatlakozó feleslegesen pörgeti a ventit! Szubjektív megérzés szerint legalább 30-40% mínusz!
üdv
BBence -
kavboy
tag
Hali mindenkinek, hátha még valaki olvassa a fórumot...
Ma vettem meg a Sonata házat. Nagyon-nagyon állat!!!!!!!!!! Bár egy kicsit idegesítő, hogy a házhoz ''méltó'' procihűtő ventit és videokártya ventit is be kell szerezni...
-
tildy
nagyúr
1.Lehet hogy valaki drágább házat vesz, de ebből nem következik , hogy gazdag..(mondjuk gyűjtött rá)
2. párh port:Lehet te kihajítanád, de én használom még.Nyomtató...
3..Soros port, kitekerem annak a nyakát, aki ezt levenné!Mi a francon fogok akkor picprogramozni, +modem (nem mindenütt van adsl, meg kábel...)
4.Elfordított vinyó:végre nem ekll nőgyógyászkodni, ha ki akarok venni egy eszközt.Egy isten volt aki kitalálta.Egyébként agyon gondolkodom, hogy ilyen házam legyen.
Remélem még egy darabig nem fognak rád hallgatni a nagyok.. -
Re-Tech
aktív tag
Szerintem meg az téma, hogy aki megengedhet magának 1 ilyen házat, az nem fog holmi átalakítókkal vesződni(megengedheti magának a ''drágább'' cuccokat). Lehet kicsit kemény, de ez az igazság. Én a mai alaplapokról már a soros és ltp portolat is lehajítanám szivem szerint, dehát nem hallgatnak rám a nagyok
Az már más kérdés, hogy nem tudom mennyivel jobb nekünk hogy keresztbe van a winyó : -
kempf
csendes tag
Szerintetek mennyi annak az esélye, hogy ebbe és a többi olyan házba, ahova keresztben kell betenni a winyo-t, lehet használni pata-s merevlemezt sata-pata átalakítóval? Mert véleményem szerint ha be van dugva a sata kábel, akkor nem lehet rátenni az oldallapot. És azért ez gond...
-
Atlantis
veterán
Kár, hogy nem átlátszó oldallapja van. Akkor még jobban megérné az árát.
-
erdoke
titán
Parci, a hír tördelésével vmi még mindig nem stimmel. Vki javítsa ki, pls.
-
hunluigi
senior tag
Nem tudom mitöl vagytok úgy hasraesve... a zaj nagyrészét nem maga a ház csinálja... amúgy szép darab bár én az ajtós megoldásokkal nem vagyok kibékülve
-
Alvin_ti4200
félisten
Ennyi pénzért én inkább ezt venném, igaz nincs benne táp:
http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=TAC-T01-E1C&other_title=+TAC-T01-E1C+Wave%20Master -
elmo
aktív tag
Ahogy 9CS írta: a fentebbi ''radikalmod'' oldalon. Emlékeztetőül: http://www.radikalmod.hu/index.php?p=6&z=1&y=25
-
9CS
senior tag
Nem tudom miért csak levélben lehet írni árat, de a fentebb hivatkozott oldalon kb.: 32k nettó van írva.
-
Atlantis
veterán
válasz
Satan-Claus #34 üzenetére
Kösz.
-
Atlantis
veterán
válasz
Satan-Claus #32 üzenetére
És táppal mennyiért?
Mennyire jó az a táp, ami bent van? Nem lehet rossz, de érdemes lecserélnem le vele az Enermax-omat, vagy inkább maradjon meg?
Külön kb.mennyit ér a táp? -
pengin
csendes tag
Sziasztok
Mekkora ennek a merete?
Nekem nf7-s alapom van, az belefer rendesen? -
elmo
aktív tag
Icipicit drágácska, nem? Igaz, ''csak'' anyira, mint az összes combóbass házikó...
-
Atlantis
veterán
Tényleg jól néz ki. Kár, hogy nemrég vettem házat, de komolyan meg kellene fontolnom a cserét. A csend miatt megérné.
-
LukE
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #25 üzenetére
elég pici, de ha elférsz benne és sokat akarod hurcolni, akkor jó is lehet. A modding kiállításon volt egy Antec Lanboy, azt tényleg kb. 2 ujjal fel lehet dobni a plafonig. Ugyan a 0.8mm-es alulemez nem a leg merevebb, de annyi baj legyen.
-
Alvin_ti4200
félisten
És használt már valaki TT Lanfire-t? Mert a Kékhal(ál)ban lehet kapni bruttó 37-ért.
-
borely
tag
válasz
Satan-Claus #21 üzenetére
Jól van na! Egyébként táp nélkül is tudsz szerezni?
-
csudri
őstag
Szép is jó is, de nagyon picicke!
-
Cane
őstag
Jó és szép is a ház csak pici.
-
engusz
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #12 üzenetére
Igen.
-
borely
tag
Én már régóta csodálója vagyok e háznak. Hol lehet kapni Mo-n?
-
engusz
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #10 üzenetére
Codegen 9011.
-
engusz
veterán
Régebben nem nagyon tetszett ez a házikó. Most már egyre jobban. Főleg, hogy már volt szerencsém hozzá élőben is. Csak az az egy bibi van, hogy a mostani házamra elég sok pénzt költöttem. Nem biztos, hogy most lenne szivem a sarokba állítani vagy (áron alul) eladni.
-
MaUser
addikt
OFF
Már 18:00 után is lesznek hírek? Ez jó dolog.Mikor lesz non-stop az oldal?
ON -
LukE
veterán
-
Valami kép vagy link?
Megnéznék egy ilyet.
Esetleg hol lehet kapni és mennyiért?
Vagy mittomén -
Polesz
addikt
Jó lett volna, hogy hogy néz ki
http://www.antec-inc.com/pro_details_enclosure.php?ProdID=15138
Pótoltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Asztalos klub
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- E-roller topik
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest