- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugger
tag
Na javítalak
Mind a HD-DVD, mind a Blu-ray szabvány többféle video tömörítést ad meg lehetséges felhasználásra. Mpeg2 vagy h264. Mind a kettő szabványos, minden rendes asztali lejtszó támogatja, stb. Egyébként nem láttam még olyan lemezt, amin lenne 40 giga adat, inkább a 20-23 GB az átlag.
Dare2Live: én is kipróbáltam integrált kártyával. 1.7-es Core duo + intel notebook: 720p x264 anyag összesítve cca 20-40%-os CPU kihasználás. 1080p h264-et még nem néztem, de ahhoz mondjuk pici a TFT amivel jött -
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de kérlek javíts(atok) ki:
HD-DVD/Blu-ray lemezeken nem MPeG2-ben van a kép, mint ahogyan a DVD-ken és a h.264 és a x.264 az ''csak'' egy olyan tömörítési forma, amivel ezekjet a kb 40 GB-nyi videóanyagot (ami kb 10 akkora mint egy átlag DVD) tömöríti össze kb 1 DVD5 vagy DVD9-re, ugy, ahogyan ezt annakidején csináltuk a DVD filmekkel és tömörítettük őket össze DivX-szel és Xvid-del 1 vagy 2 CD-re.
Tehát arra akarok célozni, hogy nem a h264/x264-es formátumban leledzik a film azon a nyamvadt next gen optikai lemezen, hanem ócska elault mpeg2-ben. -
bugger
tag
válasz
infectedmann #20 üzenetére
Kicsit kevered a dolgokat. a Blu-ray és a HD DVD is HWkövetelmények szempontjából legrosszabb esetben h.264 szabványú 1080p felbontású filmet tartalmaz. Az x264 ennek egy implementációja, ugyanúgy, mint az, amivel végül a lemezre elkészül a film. A különbség, és amit keversz, annyi, hogy a netre mkv-ban felkerülő filmek felbontását lecsükkentik az esetek túlnyomó többségében 720p-re.
Emlékeztetőül, az 1080p 2.25x annyi pixelt tartalmaz.
Az egyetlen ok, ami miatt a powerdvd v windvd esetleg nem tudja ugyanolyan gyorsan lejátszani a lemezt, és egy 1080p ''rippet'' az, hogy egyfelől kevésbé van optimalizálva, másfelől talán beszól a titkosítás is. (Aminek viszont semmi köze a tényleges video lejátszáshoz)
Az átlag HD-DVD és Blu-ray is csak 20-25 GB adatot tartalmaz, és ez már az extrákkal, kivágott részekkel, 3-4 (közte általában 5.1 PCM tömörítetlen, vagy pár kommentár pl) hangsávval együtt értendő! Ráadásul a döntő többsége MPEG2 tömörítést használ, amit remélem nem kell ecsetelnem, mennyire pazarló egy h.264 / x264 -hez képest! Sőt, sajnos az ipar által használt h264 implementációk is néha eléggé... kritikán aluli minőséget produkálnak.
Cerebellum: semmi, parasztvakítás
[Szerkesztve] -
infectedmann
őstag
HD lejátszásnál szerintem a FULL HDDVD és Blu-ray filmekre gondoltak.
A tömörített x264 -es .mkv konténeres filmeket egy 1 magos procival is meglehet nézni ha ügyes az ember és nem bassza teli a gépét mindneféle fos codec -el meg lejátszóval.
Nálam ffdshow van fent h264 codec nélkül, h264 codec -nek CoreAVC lejátszónak meg MPC.
2,3 GHz CPU Clock, 1GB RAM, Galaxy GF7600GS trióval semmi gond nincs a HD filmek lejátszásával. Viszont ha egy full HD filmet ráeresztenék lehet megizzadna, vagy mondjuk egy nem szokványos 12-16-22 gigás x264 -be tömörített Blu-ray filmet. -
törölt tag
A cikkben említett processzorok ennyi rammal egy normálisabb codec használata mellett önerőből megoldják a feladatot. Szal akkor mivan?
-
BigBear
senior tag
Ez a HD támogatás egy vicc. Erősebb támogatás persze, csak vegyél egy erősebb procit és mindjárt menni is fog. Nevetséges.
-
maszat
senior tag
VC-1 és H.264 tömörítésű anyagoknál azonban ennél jóval több erőforrásra lesz szükség, itt rendre 2,2 és 2,4 GHz-es Athlon 64 X2 CPU a kötelező minimum.
Vagy ott van alternatívakénet a Radeon HD 2400. Elég olcsó és gyönyörűen tehermentesíthetjük vele a CPU-t. Nem kell 2 giga ram meg erősebb X2 sem. -
CYBERIA
őstag
válasz
VaniliásRönk #13 üzenetére
Azért illett volna bele UVD. Végül is egy csúcskártyáról van szó.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
waverider #12 üzenetére
Minek egy HD2900-ba UVD? Amellett nem Celeron szokott duruzsolni, vagyis talán elbír egy HD videóval a CPU is.
A hírek úgy szóltak hogy majd a sp-okat befogják dekódolásra, de ez egy huszadrangú kérdés, csak az olyanok lovagolnak rajta mint te.
Hogy jön az int. VGA-hoz a 2900?
Be vagy szívva ember? -
waverider
senior tag
''Radeon HD 2000-es sorozat egyes tagjainál megtalálható hardveres dekóder (UVD)...''
eléggé vicces, hogy a nem kevés pénzbe kerülő HD2900 szériánál ezt pont kihagyták.
majd utólagosan a honlapon gondosan elrejtett közleményben próbálták ezt szépítgetni azzal, hogy nem baj, mert majd az új driverrel...szerintem semmilyen driverrel nem lehet egy chipkészletet pótolni, ez olyan, mint sz@rból várat építeni, már elnézést! -
BobChemistry
őstag
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #3 üzenetére
Igen microATX kell nekem!
Meg meg azert is mert azon rajta van kulon a DVI es a HDMI is, nem kell atalakitoval szorakozni... meg amugy sem szeretem a hatalmas gephazakat, ugysem teszek semmit egyebet a gepbe ha fejlesztem csak egy VGA-t, a tobbi slot kihasznalatlanul lenne.
-
bugger
tag
válasz
BobChemistry #7 üzenetére
Hát, lehet, hogy nállad a hiba, mert nekem 1.7-es Dothan notebook-omnak csak a 720p x264 fekszi meg néha a gyomrát, 480p-t nevetve elvisz. Mondjuk ezt CoreAVC-vel, ffdshow-al lassabb. Viszont ffdshow jobb az 1080p h264 stream-ekre, néhol gyorsabb.
Dare2Live: Lehet, mondjuk notiban 9700, asztaliban meg X1600/X1900 volt. De mplayer-el is szoktam nézegetni, így tippre VGA csak annyi kell, hogy tudjon akkora felbontásban mozgó videót mutogatni, nem dekódolásra, tehát elég kéne legyen egy X1300-as is. Sőt, régebbi is!
[Szerkesztve] -
bugger
tag
Hát, ez a HD lejátszás eléggé gáz. Mármint a követelménye. Nekem a 4400+ X2-m (még régi s939, tehát a követelmény memória része is... gáz) simán viszi a 1080p h264-et, a régi 3000+ egymagos meg a 720p-t vitte minden gond nélkül. Mondjuk mit vártunk volna, AMD érdeke, hogy minél drágább procit vegyen az ember tőlük...
[Szerkesztve] -
nesa
veterán
Na ere a tuningra kivancsi leszek, remelem hamarossan sikerul etnyergelnem egy Gigabyte GA-MA69G-S3H deszkara.
-
törölt tag
én ilyen (GA-MA69GM-S2H) alaplapot akartam venni de itthon ez nem kapható
-
VaniliásRönk
nagyúr
Hmm, azért a képen látható S2 alaplappal nem gondolkodnék komoly tuningban, az S2 a Safe és a Smart rövidítése, a tuningos alaplapok az S3-asok (és attól felfele), azoknál a Speed a 3. S.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest