- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugger
tag
Na javítalak
Mind a HD-DVD, mind a Blu-ray szabvány többféle video tömörítést ad meg lehetséges felhasználásra. Mpeg2 vagy h264. Mind a kettő szabványos, minden rendes asztali lejtszó támogatja, stb. Egyébként nem láttam még olyan lemezt, amin lenne 40 giga adat, inkább a 20-23 GB az átlag.
Dare2Live: én is kipróbáltam integrált kártyával. 1.7-es Core duo + intel notebook: 720p x264 anyag összesítve cca 20-40%-os CPU kihasználás. 1080p h264-et még nem néztem, de ahhoz mondjuk pici a TFT amivel jött -
bugger
tag
válasz
infectedmann #20 üzenetére
Kicsit kevered a dolgokat. a Blu-ray és a HD DVD is HWkövetelmények szempontjából legrosszabb esetben h.264 szabványú 1080p felbontású filmet tartalmaz. Az x264 ennek egy implementációja, ugyanúgy, mint az, amivel végül a lemezre elkészül a film. A különbség, és amit keversz, annyi, hogy a netre mkv-ban felkerülő filmek felbontását lecsükkentik az esetek túlnyomó többségében 720p-re.
Emlékeztetőül, az 1080p 2.25x annyi pixelt tartalmaz.
Az egyetlen ok, ami miatt a powerdvd v windvd esetleg nem tudja ugyanolyan gyorsan lejátszani a lemezt, és egy 1080p ''rippet'' az, hogy egyfelől kevésbé van optimalizálva, másfelől talán beszól a titkosítás is. (Aminek viszont semmi köze a tényleges video lejátszáshoz)
Az átlag HD-DVD és Blu-ray is csak 20-25 GB adatot tartalmaz, és ez már az extrákkal, kivágott részekkel, 3-4 (közte általában 5.1 PCM tömörítetlen, vagy pár kommentár pl) hangsávval együtt értendő! Ráadásul a döntő többsége MPEG2 tömörítést használ, amit remélem nem kell ecsetelnem, mennyire pazarló egy h.264 / x264 -hez képest! Sőt, sajnos az ipar által használt h264 implementációk is néha eléggé... kritikán aluli minőséget produkálnak.
Cerebellum: semmi, parasztvakítás
[Szerkesztve] -
bugger
tag
válasz
BobChemistry #7 üzenetére
Hát, lehet, hogy nállad a hiba, mert nekem 1.7-es Dothan notebook-omnak csak a 720p x264 fekszi meg néha a gyomrát, 480p-t nevetve elvisz. Mondjuk ezt CoreAVC-vel, ffdshow-al lassabb. Viszont ffdshow jobb az 1080p h264 stream-ekre, néhol gyorsabb.
Dare2Live: Lehet, mondjuk notiban 9700, asztaliban meg X1600/X1900 volt. De mplayer-el is szoktam nézegetni, így tippre VGA csak annyi kell, hogy tudjon akkora felbontásban mozgó videót mutogatni, nem dekódolásra, tehát elég kéne legyen egy X1300-as is. Sőt, régebbi is!
[Szerkesztve] -
bugger
tag
Hát, ez a HD lejátszás eléggé gáz. Mármint a követelménye. Nekem a 4400+ X2-m (még régi s939, tehát a követelmény memória része is... gáz) simán viszi a 1080p h264-et, a régi 3000+ egymagos meg a 720p-t vitte minden gond nélkül. Mondjuk mit vártunk volna, AMD érdeke, hogy minél drágább procit vegyen az ember tőlük...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest