- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
2. Az intel csak egy új családdal jött ki, ami továbbra is a NetBurst architektúrára épül. A legfőbb különbség a gyártástechnológia (90nm -> 65nm). A fogyasztás és az architektúra alapfilozófiája (alacsony hatékonyságot magas órajellel pótol) nem változott. Az AMD mindig később kényszerült eddig technológiát váltani. Ez betudható a jobb belső optimalizálásnak és a jobb technológia adaptációnak. Az intelnél az új generáció a Conroe lesz, ez viszont még nincs piacon. (a Yonah ehhez hasonlítható, de nem azonos vele. Más problémákkal kell megkűzdenie, mint az asztali változatnak. Emellett azt mutatja, hogy az intel nem tud megbírkózni a melegedés/fogyasztás problémájával. Ugyanis a 65nm-es DC Yonah (Core Duo) alig melegszik kevésbé/fogyaszt kevesebbet, mint egy 90nm-es A64 X2! Milyen lesz akkor az asztali?)
A ventilátor témában egyértelműen igazad van, kiegészítve azzal, hogy ez egyénenkénet változó.
Miért van lemaradva az AMD? A második félévben ők is átállnak 65nm-re (ez nem hátrány, csak időben, lásd fentebb). Emellett gőzerővel folyik a K9 és a K10 fejlesztése. -
Antibá
tag
Bocs a mértékegységet elírtam.Hát ha az intel új családja csak annyira képes,hogy a sima 939-es procikat hátulról nézze,márpedig most ez van,akkor le a kalappal az intel politikája elött.Csinálnak egy 3400Mhz-s procit ami jó ha egy szinten van a 939-es vetélytársával.Ezt nem én,hanem a külföldi neves szaksajtó irta a két proci tesztelésekor.
Hát azt azért remélem,hogy az AM2 amikor kijön nem a 939-es procik alól indul majd teljesítményben ,kiforrotság ide-oda.Nézd ameddig jobb a tesztekben az AMD,addig én nem beszélnék lemaradásról,egyenlőre.Szerintem,ha valaki venni akar egy processzort
és a két processzor teljesítménye megeggyezik amiket kinézett magának,csak nem tud dönteni,akkor igenis van jelentősége a fogyasztásnak és a hőleadásnak,és ebből következőleg a drágább hűtésnek.Azért mert egy új procicsaládnak,ha már a technológia el kell ismerni meg van(376 millió tranzisztor,65nm-es gyártás technológia)mutatnia kellett volna valami,ha nem is fergeteges,egetrengető teljesítmény növekedést.
Tesztek:[link],[link],[link],[link],[link]Hát szerintem ezért bukott meg.
Nem érteted mit mondok,fizikailag ''fejletebb'' az Intel, de egyáltelán nem tudja kihasználni!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest