Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• moonman

titán

válasz REDeath #109 üzenetére

hát ki lehet kapcsolni a fájlvédelmet, de az ugye elég brútforsz megoldás.
    ikon nincs, de html-re attól még azt nyitja meg, hacsak nincs máshoz társítva.
    az IE speciel eléggé integrált része a Windows-nak, attól függetlenül, hogy rátelepíthető más böngésző is.

• moonman

titán

válasz REDeath #106 üzenetére

az csak az ikonját tűnteti el.
    ha a programfiles-ból törlöd, a fájlvédelem másodperceken belül visszahelyezi.

• Wolverine

félisten

válasz REDeath #103 üzenetére

Engem pl. nem zavar, hogy bent vannak - csak épp legyen rá mód, hogy könnyen, gyorsan és fájdalommentesen eltávolítsam, amikor a friss install után testreszabom magamnak a rendszert.

• rii

nagyúr

válasz REDeath #93 üzenetére

''........... nincs ám minden usernek utility CD-je. ..........''
    az a baj, hogy egy alapszolgáltatásnak tekinted, hogy a Win-ben beleintegrálva van az IE.
    Pedig ez nem alapszolgáltatás. Autós példánál maradva, kb a légkondihoz lehetne hasonlítani, az autó használhatóásga szempontjából.

ha nem lenne benne az OS-ben böngésző, akkor a HW gyártók biztos adnának a Alaplap mellé pld egy alap-böngészőt, talán freeware, vagy shareware, és ez is meg lenne oldva.

de akinek meg nincs utility CD-je, az valszeg egy OS-t sem tudna feltenni, (hiszen le lehet mérni a szakmai tudását a felkészültéségn) de főképp meg nem közepes szinten helyesen, és biztonságosan bekonfigurálni.... :U szóval ott vagyunk, hogy hív valakit, aki bekonfigol, meg felrak, és annak majd lesz utility CD-je .....

és persze az autós-ablakos példád sem jó, mert üvegen át is belátnak prímán. Szóval szájtépés ....

'' .............Na részemről over, nekem8 hogy felfogod-e hogy nem mindenki aki gépezni akar ért is hozzá vagy sem. .............''

ezt ugattam a legelején, hogy az emberek használni akarják a számítógépet anélkül, hogy értenének, vagy akarnának érteni hozzá ... de jelentem, felfogtam, tisztában vagyok a jelenséggel, csak nem tetszik ez az ''informatikát mindenkinek minden áron''- elv, aminek magát az informatikát, és annak érdekeit is alárendeljük.

'' .......... (Lehet csak időre van szükséged) ........... '' Ezt a magabiztosságot nagyon ''bírom'' (pejoratíve) benned, de állítsd le magad légyszíves .... ne kezelj engem úgy, mint 4 éves értelmi szintűt.

• rii

nagyúr

válasz REDeath #90 üzenetére

miért lenne kényelmetlen a Windows IE nélkül?

betolom a UTILITY CD-met a meghajtóba, és nyomok egy >ENTER< -t a Mozilla_Install.exe-n ... :U 3 perc ...

kerós példád sem jó, mert kormány nélkül sem elindulni, sem megállni nem lehet ... továbbá az autós példád még mindig sántít, mert az ülés nélkül elvileg nem is használhatod, ugyanis be kell kötnöd magad, ezt az ülés segítségével tudod megtenni, továbbá a szemmagasságodat is az ülésnek köszönheted, nem beszlélve arról, hogy szintén az ülés biztosítja a lábfejek szabad mozgását, ami az üléssel, mint testálapottal jár ....

Az jó, hogy az életből próbálsz példát hozni, de nagyon erőltetett, és az adaptációd, példázataid sikertelenek, mert rosszul alkalmazod a szerepeket, és hogy kit-mit hova helyettesítesz be .... :U

• sh4d0w

félisten

válasz REDeath #86 üzenetére

Ha nincs ismerősöd, akitől kérjél kölcsön egy olyan optikai adathordozót, amin megvan a szükséges program, akkor komolyan sajnálni tudlak...

Az autós példád továbbra is baromság: ha a felnin gurulsz, tönkrevágod a járgányodat, az oprencer nem hal bele, ha nincs benne böngésző...

A kosaras példád sem helytálló; az akkor lenne az igazi, ha azt írtad volna, hogy bírói segítséggel nyeri a rosszabb csapat a döntőt.
    Fájhat bármennyire a dolog, de az tény, hogy az IE csak azért szerzett piacot a Netscape rovására, mert integrálva volt a Windowsba...

• rii

nagyúr

válasz REDeath #82 üzenetére

'' ............ ezek szernit mégsem... ............ ''

Kizárod azt, hogy akármiben is _igazam_ , vagy _részigasságom_ lehet.
    Továbbá a saját _véleményedet_ megcáfolhatatlannak állítod be.
    Így nincs értelme tovább beszélgetnünk.

----------------------- -------------------------- ------------------------ -------------------------------

de megpróbálok egy új felvetésedre reagálni, hátha emberszába veszel, akinek urambocsá' értelmes gondolata is lehet ....

'' ........... Ők megírtak egy jó oprendszert és hozzá jó progikat is. többi cég irigykedik. mért nem állnak akkor neki és ahelyett hogy sírnának, írnának ők egy oprendszert? .......... ''

gondolom az OS/2, BeOS halála, tovább a Linux nehézkes térnyerése, sarokba szoríott helyzete eléggé elrémíszt mindenkit, ki OS írásán gondolkodik. Ugyanis egy opárciós rendszer sikere legjobban programtámogatottságon áll, vagy bukik. Ki az, aki megír egy OS-t, és az ADOBE, Corel, AutoCAD, 3D, Office egyből rendelkezésére áll? Ezek nlkül pedig csak egy sipogó kismadár az OS, és semmit sem ér.

Az OS/2 halála a marketing gyengesége, és talán a kezelőfelület kinézetének durvasága volt. A BeOS eltünése, és a Linux népszerűtlensége pedig a progrmatámogatottság szegénysége miatt van.

• sh4d0w

félisten

válasz REDeath #82 üzenetére

Ha egy kicsit visszaolvasnád az IT-történelem ''böngészőháború'' címen ismert fejezetét, akkor tudhatnád, hogy az IE a Netscape rovására pontosan az oprendszerek piacán meglévő erőfölényét használta ki. Persze ez nem változtat azon a tényen, miszerint a Netcápa igencsak sok hibát követett el a 4-es Communicator fejlesztése közben, de akkor még a Netscape 1000x tudott többet az IE-nél...

Azt egyébként senki nem írta, hogy a Microsoftnak dolga lenne szar dolgokat írni, hogy a Symantec és egyéb cégek megéljenek, tehát az első mondatod erőteljes kiforgatása annak, amit rii írt. Az autós hasonlatod meg egyenesen röhejes, mert a Windows műxik IE, Outlook Express, tűzfal stb. nélkül, viszont egy autó kerék/gumi nélkül sehová sem megy.

Az meg még röhejesebb, hogy egyesek itt azzal dobálóznak, hogy ha nincs IE a gépen, akkor honnan szerzel böngészőt... Asszem csak minden sztech-újság CD-jén/DVD-jén van egy akármilyen...

• rii

nagyúr

válasz REDeath #74 üzenetére

''....... na tehát ha a CD-n csak egy böngésző van az ugyanolyan mint amit épp kritizáltok hogy nem választhatsz..............'' de válaszhatok. A boltba menet előtt kiválasztom, melyik browsert veszem meg.

''.......... ha csak 1 van a CD-n akor nem választhatsz mást mert nincs rajta más. ezt ne is tagadd, csak kár hogy nem gondoltad át mielőtt leírtad... Tehát ugyanott lennél, mint most hogy alapban benne van a windowsban. csak most megkiméled magad egy plusz cd ki-be helyezéstől és plusz installtól... ezt sincs értelme cáfolnod... ..........''

nem ugyanott vagyunk, mert most feltelepül a IE, és a Mozilla, az áltlam felvázolt esetben pedig csak a Mozilla települne fel ....

------------------------ --------------------------- ----------------------- ------------
    ''............. és még azt mond meg hogy melyik testrészed, esetleg lelked fáj attól hogy ott van az IE?? ........... ''

Az meg hogy egy általam nem preferált programn feltelepül, amit nem használok sosem, és le sem bírom szedni, had fájjon már. Egyéni szociális problémám, hogy egy ilyenen felhúzom magam. Nem tartom etikusnak a programok ilyetén történő erőltetését. Függetlenül attól, hogy más böngészőt is feltehetek. Pláne azért, mert ezzel bizonyos szinten affelé hajtják az embereket, hogy ha van IE, akkor miért használjanak mást? Így könnyű nagy szeletet kihasítani a böngészők piacán ....

---------------- ----------------- -------------------- --------------------- ------------------- --------------------

'' ............ csak kár hogy nem gondoltad át mielőtt leírtad... ............
    '' ............ ezt mér nem érti meg senki könyörgöm!!! ............

a kioktató, lekezelő stílusból meg nem kérek. Ha tévedek, elismerem.

• Foglalt név

addikt

válasz REDeath #74 üzenetére

Érdekes olvasni azért a legalitástól terhelt véleményeket :) Szóval ez normálisan úgy müködne, ha pl. nincs böngésző a gépen, hogy fogom és pl. veszek egyet. Ha freeware kell, akkor letöltöm. Pl. ftp-ről. Vagy lemásolom valahonnan. Vagy feltelepítik az üzletben. Vagy, vagy, vagy. Talán éppen ez ellen próbálnak harcolni páran, hogy ne kapjon mindenki agyvérzést, ha letörölte az internetet(ie) :)

• rii

nagyúr

válasz REDeath #47 üzenetére

'' .............Tegyük fel nem lenne benne IE. akor áruld el lécci hogyan szeded le netről a többi programot? ......... ''

csak egy böngésző kellene, hogy legyen egy install CD-n.
    Felrakod az OS-t, majd felrakod a browzert.

''.............. Ha az a usernek nem felel meg akkor úgyis keres másikat. ha meg megfelel akkor hol a probléma? .............''

ott, hogy nem tudom azt mondani, hogy _Nem Kell_!!!_, hanem felmegy automatice. De ez meg már lerágott csont.

• Foglalt név

addikt

válasz REDeath #46 üzenetére

:)

Valóban egy cégnél mások az elvárások. :R
    Kicsit meddőnek érzem a nekem tetszik/szerintem jó stílusú vitákat. Ráadásul céges szinten nem igazán érzem ennek a hatását. Ugyanis az, hogy van-e IE az xp-ben, nem változtat azon, hogy a matlab elszáll-e memória hibával. Ezt esetleg a java-ra lehetne fogni, esetleg az xp-re, de mivel linux alatt az octave ugyanezt produkálja...

Ha valami előremutatót is szeretne valaki ma, akkor inkább erre [link] várnám a véleményét. :R

• Foglalt név

addikt

válasz REDeath #39 üzenetére

Pedig szerintem a Vista éppen erről szól. Van benne jegyzettömb és még nintendosabb. A felhasználok 90%-a ugyanis ennyit lát belőle. Ha pedig demokrácia van, akkor ez számít. Kicsit itt mindenkinek úgy érzem ez a szakmája és ezért pont a fonákjáról értékeli a dolgokat. Nem azért van msn, hogy az ip csomagomat tök jól lehessen tunnelezni atm-en keresztül. Hanem azért van egy lassan 3Gb-os monstrum, hogy ha akarok beszélni a Julcsival, miközben nem szeretném, hogy a Pityu észrevegye, hogy a gép mellett ülök, akkor müködjön. Sőt közben tudjak zenét hallgatni és nem érdekel, hogy ehhez egy ac'97-et egy audigy-t használ-e és hogy 0001 vagy 1001-et kell írni, mert az egyik AMD a másik INTEL.
    Ha meg akarok nézni egy filmet, akkor ne azt böfögje a képembe, hogy nem tudott codec-et letölteni, hanem játsza le. Azért van az operációs rendszer, hogy ami emögött van, azzal ne kelljen foglalkoznom. Tévednék?

• moonman

titán

válasz REDeath #28 üzenetére

az a véleményem, hogy sokkal több hiba van benne (akár még felfedezetlenül), mint az IE-ben. egyszerűen IE régebbi, kiforrottabb. az már más kérdés, hogy melyik hogyan követi a szabványokat (néha még a szabványok sem követik egymást), de hogy biztonság tekintetében előrébb jár - pláne a 7-es - azt biztosra veszem.

• Biaggio

őstag

válasz REDeath #13 üzenetére

Átgondoltam. Talán azért totál hülyének sem kéne nézni ... Nem azt mondtam, hogy hajrá, Linuxot mindenkinek :(

X-COM-nak abszolút igazat adok, hogy pl. az IE-t nem lehet kiszedni, vagy olyan alkotóelemeket, melyre más dolgok építkeznek. Nem ráncigálnám ki egy épület alól sem a talapzatot.
    Csupán arra gondoltam, hogy legyen az képnézegető, paint vagy intéző, választható lehessen. Tudom, hogy nem csak home usereknek készül a Vista, de simán lehetne 3 féle verzió: vállalatok, multimédiás és ''light'' csomag. Ezek ár/szolgáltatás arányában lennének összeállítva, tehát ha többet akarok, többet fizetek, ha kevesebbet, akkor kevesebbet. Én erre céloztam.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés